VI VÄLKOMNAR ÅR 2009!!



ÖNSKAR VI ALLA VÅRA VÄNNER!!!

Slutet på året.

Frost blev det iaf lite denna vintern innan årsskiftet =) Det tog jag och fröken blå i akt och gick ut och fotade! Det blev många bilder men här är lite smakprov.

Fräck forming av frosten! Alla buskar såg ut som taggbuskar.

Posh träffade vi på och dom busade hej vilt =)

Vackra blå♥

Älskade!

Vacker även urfälld =)

Vacker väder!



Så, lite av våran dag. Sen hade vi varit hos vet och tagit 1-års sprutan, Makea charmade alla såfort hon bara tittade på dom, tog dom fram godis så gjorde hon konster utan att dom bett henne, hon kunde både sitta ligga och buga ;) Haha söta ängel blå! Dom skrattade gott och tillslut var det många inne i rummet =) Sprutan tyckte hon inte alls va läskig, inte heller miljön över huvudtaget. Och inte var hon feg heller, här skulle fram och hälsas! (Lite ovanligt när det gäller blå).

Hon var där en gång när hon var typ12veckor eller nått då jag praktiserade på kliniken och alla tyckte hon hade blivit en riktigt riktigt vacker hund och frågade mycket om vad som var tänkt med henne. Snälla som dom är så gjorde dom en helkroppskontroll för att Makea skulle få träna på att stå på bord och bli pillad och klämd på, det var ju bra! Dom tyckte hon såg bra ut i övrigt så det var inget med det, till och med hullet!! Hihi, jag som tyckt hon varit lite knubbit men jag vägde henne idag där och visst har det hänt lite! Det är så svårt med Nordicfodret eftersom det är rätt mycket fett i det!

En liten offroad promenad i skogen och Makea fick hoppa och leka lite. Tränade lite stanna "under inkallning", fast i lite andra former, och det funkade faktiskt riktigt, riktigt bra!! I veckan har hon även gjort flertalet fjärrar med minst 3 meters avstånd helt jäkla perfekt!!!! 2:an - här kommer vi!! =) I övrigt ligger lydnaden på is denna veckan inför MyDog, men sen ska vi börja träna tvåans moment lite mer "på riktigt".

Dessutom har hemsidan blivit uppdaterad lite. http://hem.passagen.se/ebbsnoff ( om menyraden inte syns så kan ni själva dra ner kanten på den, jag har lite problem med att få den korrekt).

Ha de allihopa!

Mot årets slut..

Ja det fantastiska året 2008 lider mot sitt slut! Och jag vet inte allt vad som behöver hända för att år 2009 ska kuna mäta sig med detta året!

Punkter i mitt liv 2008

* Får Makea
* Träffar allt trevlig aussie folk
* WW-08 i Stockholm
* Vallningsresa till Skottland!
* Fyller 18!!
* Skaffar körkort
* Tar studenten
* Makea får 1kv 2kk med Hp på sin första officiella utställning 10månader gammal!
* Ebba går ut och köra ännu ett 1:a pris i lydnad, det 6:e på raken, efter lååång vila!!
* Makea får 2 inoff lydnadsresultat på över 190poäng!
* Makea debuterar off med 186poäng!
* Makea ställs i valpklass med BIG och BIS placeringar!

Ja listan kan göras oändligt lång. Året har varit fantaskiskt!

År 2009 ska vi självklart försöka toppa detta =) På något sätt, haha.

Några punkter vi har nu som mål är iaf (Makea då)
* LP 1
* 1:a pris i klass 2
* Kanke till och med LP2 =)
* Utställd med CK
* Gk anlagsklass i viltspår

Agility kommer vi inte hinna starta... Förhoppningsvis är vi mer insatta i vallningen =)

Vem vet, Ebba kanske startar en tävling också ;)



Idag var det ringträning med aussievännerna ;) Makea var taggad och duktig =) Imorgon blir det igen, då på en liten minikurs, alltså ledarledd ringträning.

Det är inte långt kvar till MyDog =) Jag längtar så! Det är en rolig början på nytt år! Hur det än går så är det bara roligt att vara där =)

Nu ska här dammsugas!

Ps. SUPER TACK för alla gratulationer!! Som förhoppningsvis många vet så kan jag på något konstigt vis inte komentera i många bloggar, bla på de flesta bloggis.se! SÅ JAG TACKAR ALLA HÄR!!!

1 ÅR!!



VI SÄGER STORT GRATTIS TILL ÄLSKADE MAKEA OCH ALLA HENNES UNDERBARA SYSKON!!


DOOR KEEPERS N-KULL 4 VECKOR GAMLA!


DOOR KEEPERS N-KULL 7 VECKOR GAMLA

ÄR DOM INTE UNDERBARA?? 1 ÅR HAR GÅTT LÄSKIGT FORT!!

GRATTIS IGEN ALLIHOPA!!


Officiell tävlingsdebut.


Det blev det idag för lilla blå! Trots bomull i öronen så åkte jag dit för att vara lite social och köra på skoj =)

Det var 21 startande! Det är många! Domare var Lennart Pettersson och vi drog startnummer 15... Alltid ska man dra så sent som möjligt, men men.. Kallt som f*n var det!!!! Blåste med vindar från nordpolen! Tur att man tog med täcke till hunden. Det blev 3 platsliggningar och vi fick en ytterkant i sista läggningen. Makea låg fint trots att hon inte hade något stöd, den enda hunden som var brevid henne reste sig, hunden därpå kröp iväg och käkade hästskit! Och platsen oroar mig alltid, man vet ju inte hur det går, vissa hundar kan få frispel osv. Skönt att få det avklarat iaf!

Sen tog det någon timme innan det vara våran tur, domaren skulle ha paus och allt. Förståligt att dom ville värma tårna kanske ;) När det väl var våran tur så gick det rätt bra måste jag säga. Linförigheten var i mina ögon ren katastrof, det sämsta hon gått!!! Jag tyckte stundvis hon var helt borta och fäste många gånger blicken på läktaren och folket där och tappade därav i svängarna. Men när hon inte gjorde det så gick hon väldigt bra och korrekt varken långt fram eller växlande position. Så det hela resulterade trots allt i en 7:a.

Rätt och slätt kan jag säga att resterande moment resulterade endast i 10:or!!!!!!!!!!! Och (konstigt nog) fick vi en 8:a i helhet.

186 poäng slutade vi på! En 6:e placering av 21 startande där 14st fick 1:a pris!!! Det var inte klokt var bra standard det var över lag på hundarna. 14 ST FÖRSTA PRIS!! Det är MYCKET! Normalt vinner man typ på 186 poäng lixom.... Hon som vann här var en schäfer (som dessutom har en aussie från door keepers, Dodi, som har presterat i SM! Vi stod och snackade en stund) och hon vann på 197,5 poäng. Och alla 3 pallplatser togs av över 190 poäng. Så ni förstår att kvalitén var hög.

Men jag är väldigt nöjd med min blå's prestation! Inte så pjåkigt av en precis-efter-löpet-och-i-trotsålders-tik ;) haha.

Nu väntar lydnadsvila och igång med utställningsträning! Lydnaden drar vi igång och tävlar i, i februari igen!

Cykeltur fick hundarna var sin när vi kom hem vid halv 1. Makea var väldigt duktig idag och hoppade och studsade när jag tog ut cykeln, inte när vi cyklade ;) Söta blå tycker det är askul att cykla!! Trots att det är korta sträckor.

Dan efter dan!

Julafton är över för detta året.. Varför går själva dagen så fort? Sen tar det så lång tid till nästa... Jaja. Trevligt var det iaf och fina julklappar blev det!

I tisdags kväll fick ju hundarna gå igenom julbadet. Igår förmiddag borstade jag igenom dom, Ebba är jag ju van vid att hon tappar massa päls men Makea............. Makea är snart en nakenhund för när jag dragit två drag med borsten så satt hela hunden fast på den!!!!!! Panik började utveckla sig eftersom det är en jäkla utställning om 1 vecka!!! Så vi kan ju bli glada om det blir något litet pris över huvudtaget då, haha, eller så byter vi taktik och går till ringen med de mexikanska nakenhundarna!! =D Nädå, lite päls sitter väll kvar... men det är så typiskt bara, varför fäller man mitt i vintern... Löpet gör ju sitt.

Även om löpet är över och sånt så är hon rätt seg i kolan och har svampar i öronen, så vi ska ut och träna idag för att avgöra om det över huvudtaget är någon idé att tävla imorgon. Eftersom tisdagens träning blev rätt seg så kändes det då som ingen idé men vi får se idag.

Cykling fick Mackson testa på här om dagen. Först ledde jag cykeln en bra bit och hon skulle gå fint brevid, ja det var ju inga problem så långt iaf. När jag sedan försiktigt satte mig och långsamt förflyttade cykeln framåt så studsade makea sidled brevid cykeln och gap-skällde (fråga mig inte vad det betyder, men ni fattar) konstant i typ 100meter eller nått. Sen fattade hon vinkeln och tyckte det var kul. Och när hon tycker något är kul går det ofta till överstyr, så även här.... Varför trava långsamt när man äntligen får visa hur snabbt man kan trava när matte för en gång skull kan hänga med i samma hastighet!! Tillslut gick det iaf bra och hon kunde trava i MIN takt snällt vid sidan av cykeln. Det var knappats någon lång sträcka vi tog, men bara så hon får känna på det.


Maten och Makea gick inte ihop, så vi är tillbaka på 100% nordic...

Nu ska jag leka med klapparna, haha ;)

Hoppas alla haft en trevlig jul! Det har vi, och idag tog vi en härlig långpromenad i det vackra vintervädret (iaf lite frost), Makea var galen.. Vi mötte mängder med joggare som nog har drömt mardrömmar efter gårdagens julbord och spenderar denna dagen med gym och jogging. Galet folk säger jag bara. Det var la i alla fall halva Tuve som var ute....

1 dag kvar!

Imorgon är det jul! Julkänlsan ligger på 0 men det beror på vädret...

Träningen i ridhuset imorse gick sådär, svamparna i öronen är kvar... Nackdelen med tikar är ju detta löpet!

Har förresten bytit ut maten lite på Makea. Hon går ju bara på Nordic färskfoder då hon inte funkade på torrfoder som liten. Har nu testat att dela på det lite, alltså minska lite på nordicen och lagt i lite torrfoder. Genast märker jag (från första dagen) att hon gör nr 2 ute fler gånger med sämre kvalité och mindre mängd. Förstår mig inte på detta.. Detta med foder gör mig galen. Har testat flera olika sorter och just nu är det ett lättsmält foder som är bra för känsliga magar (sen Ebba gick på smärtstillande) och det funkar inte. Ska hålla kvar det nu någon vecka för att se om det bara är för att hon inte gått på torrfoder på ett tag. Har uteslutit glutenintolerant då det är gluten även i Nordicen. Detta är en gåta... Har tänkt på många olika saker, men inget som passar in riktigt.

Nu har doggsen julbadat och är frächa och fina =)

Ikväll är det uppesittarkväll men jag är redan trött! Blir nog en tidig kväll iaf ;)

Troligtvis hinns det inte med att skriva här imorgon så till sist vill Jag, Ebba och Makea önska alla våra kära vänner en riktigt riktigt GOD JUL!!!







GOD JUL bockar Makea till alla vänner!

Resturang.

Idag shoppade jag de allra allra sista julklapparna. Skönt! Slog in de sista också så nu är verkligen allt klart!

Hittade även en velur tröja till mig och julaftonskläder ;) Även ett par MyDog-skor på rea! 50% = perfekt att dom rear INNAN jul! Nu ska jag förhoppningsvis inte glida omkring allt för mycket på mässan!

Det blev inget spår idag, blåste storm imorse!! Så det var inget vidare spårväder direkt.

Däremot firade mor och far bröllopsdag så det blev middag på resturang, trevligt!


Imorgon blit det lydnad i ridhus. Ska bli spännande att se hur tösen med svampar i öronen funkar i lydnad nu! Hihi.

Fick ett kort från Carina som vi var och vallade hos. Är hon inte vacker? Uttrycket älskar jag!

Evigt älskade blå! ♥ (Ja, även om det är lite svampar i öronen för tillfället, så är du mitt allt!)

Ps. Kolla så hon fäller!! Syns tydligt vid halskragen nu! Spretiga långa hårstrån syns :P

Monsterhund!

Ja så kan man på ett enkelt sätt sammanfatta den blå. Hon är ingen lätt hund och ger mig 10.000-tals gråa hårstrån!! Nästan 1år gammal och i trotsålder, dessutom i sista dagarna på löpet, så har hon kaxat till sig något otroligt! Hur mycket jag än älskar henne så kan hon tricket att till och med driva mig till vansinne asså! Hon gör allt hon inte får göra, hon slår dövörat till när hon får lust med det, lägger sig mitt ivägen överallt utan att flytta sig och ger sig på Ebba på alla möjliga sätt!

Ja, det är ju dessa åldrarna som hör till hunduppväxten.. Det är bara att ta tuffare tag och stå ut med det, men lyssna ska hon göra! Promenaderna kan ibland vara rätt tråkiga då jag hela tiden får vara hård mot henne för att faktiskt visa vem det är som bestämmer här.. Men när hon fattar vinkeln så är hon som vanligt resterande av den promenaden. Mot Ebba kan hon ibland vara jäkligt elak, även om Ebba inte alltid är så oskyldig heller!! Och hon har ett humör som bara hon kan ha!! GUSCH!!!! Men förutom trotsålder så finns det tyo ingen bättre hund rent temperamentsmässigt, hon är allt jag vill ha! Utan tvekan en tös med väldigt mycket hund i sig! Men min ängel ♥

Åldern går över och hon vet sin plats.. Men träningarna i veckan får avgöra om vi över huvudtaget lägger ner energi till att åka till tävlingen på fredag..

Två sidor av fröken blå:

Galen rabiat hund med ett helsikes humör och ett jäkla anamma! Så man oftast ser denna tös.


Sötaste lilla älskling som man inte kan låta bli att bli förälskad i ♥ Den lugna, timida sidan är dock mer ovanlig, haha.

 
Sötaste galenpannan, älskade hund ♥ Bara min ♥ Bäst i världen

Idag tog vi julkort och har nu suttit en snabbis för att göra iordning något att skicka iväg till vännerna. Kortet kommer upp här på julafton. Makea ville även visa sina konster på korten, haha så söt! Ebba också, även om hennes inte var lika söta på ett julkort då hon somnade, räckte ut tungan och blinkade med ett eller båda ögonen, hahaha. Makea vill mer ge tassen och buga och sånt.

Jag och syster var iväg och handlade gran och julklappar, men jag har ändå en julklapp kvar..

Imorgon ska jag ge mig av till Eva-Lena och köra lite viltspår.


Makea = ny vallstjärna?

Nja, vallstjärna får vi la se, men idag skötte hon sig bra tycker jag.

Det var jag, Carina och Iris som var iväg hos Lava's (iris hund) brorsa i Vara.


Makea


Lava (svårt att fota ljus hund i disigt väder)


Tierra

Makea var mycket hetare än vad jag någonsin anat! Först fick hon testa på några får i fålla, hon var pang på så jag kunde vara ganska hård på henne för att hon skulle lyssna och lugna sig, koppel på hela tiden för att kontrollera henne. Efter ett tag där så gick vi och vilade (det får vara korta pass om dom ska göra nytta!). Tierra och Lava gick lite till och sen skulle jag få testa Ankor. 3st ankor i fålla och det gick mycket lugnare. Oftast är nybörjarhundar lugnare på ankor än får pga storleken, fåren är så stora så då går hundarna på lite mer i brist på annan vetskap av vad dom ska göra. Så inne hos ankorna kunde jag släppa henne och mestadels gick det lugnt och fint till när hon föste runt dom. Duktig blå!

Efter fika och pratstund så gick Tierra och Lava in på andra får och körde igen. Makea fick även testa på dessa fåren i en fålla. Nu var hon lite lugnare och kunde hålla sina heta känslor någorlunda under styr och lyssnade mer och kunde fösa dom nära utan att få flipp! Det är ju bra.

Vi tog inte så mycket bilder men här kommer iaf ett kort på varje djurslag.




Tror både jag och Makea fick mersmak på vallning och det kanske är något vi kan komma att syssla med lite i framtiden.

Just nu håller jag på som Carina nyss gjort, att bestämma mig för VAD jag vill göra med Makea. Att hålla på lite med många olika sporter kommer inte ta mig någon vart alls. så att hålla på mycket med få olika sporter ger mer effektiv träning.

Bruks: Jag har nog iaf kommit fram till att bruks är något jag inte kommer att lägga ner tid på. Mycket pga lydnaden som är i all bruks, det är något jag inte orkar nöta eller något som jag har så brinnande intresse för. Vi kommer dock köra Sök och uppletande för att vi båda tycker det är kul. Men aldrig tävla.

Lydnad: Lydnaden är något som jag är helt fast i. Älskar det. Och jag har sån jäkla tur att Makea tycker det är lika kul som jag! Detta kommer helt klart vara vårat huvudmoment.

Agility: Jupp, absolut! Mycket därför jag valde hunden jag gjorde. Agility är något Ebba aldrig tyckte va kul så jag har inte fått utvecklas i detta än, har bara fått jobba med andras hundar. Nästa år ska jag och Makea utvecklas tillsammans i detta =)

Vallning: Har inte bestämt men blev helt klart intresserad av det idag. Så vi får se. Extra kul när två andra Aussiesar som jag ändå har såppas bra kontakt med håller på med det så då kan man träna tillsammans. Och att idag se hur kul Makea tyckte det var och att rasen faktiskt ska valla, eller vad man ska säga, gör det intressant att se hur hundar jobbar.

Viltspår: Viltspår ska jag ge en chans. Man behöver ju inget mer än spår där vilket gör det enklare och roligare att träna och tävla i. Att få något som bryter av lixom.

Freestyle: Absolut INTE! Vi gör lite trix för skoj skull men jag skonar er synen att se mig dansa!!

Utställning: Asså utställning åker vi ju på för att båda tycker det är roligt, sen får vi ju se hur det går nu 2009, det är ju det som avgör om vi fortsätter med det. Huvudsaken är att det inte kräver någon större träning och att det då inte kommer prioritera bort något annat.

Sen va la sporterna som vi någon gång varit inblandade i hittills. Så det är framför allt lydnad, agiltiy och viltspåret som kräver träning (och självklart vallningen om vi sysslar med det). Och viltspåret kan ju "gå över" hyffsat fort om vi bara kommer igång! Så här ligger tankarna nu iaf...... Lutar åt detta.

Var valpvakt igår! Lägger upp bilder på dom söta små imorron!

fredag.


kolmården 2008. Foto: Therese A

Fredag idag och första dagen som arbetslös. Vart nere på arbetsförmedlingens efterblivna folk och skrivit in mig. Nu skall här skickas iväg lite papper sen ska jag inte göra ett piss förräns 7 januari typ. Det ska ärligt talat bli jävligt skönt att få vara ledig, för ledig är inget jag har varit efter påsk! Så det har varit långt och intensivt och nu är jag TRÖTT.

MEN så roligt jag haft det! Jag har jobbat med asballa arbetskamrater som fyllt vardagen med glädje och skratt! Jag har trivts som fisken i vattnet även om skiftarbete tär på krafterna lite extra. Jag bjöd på fika och sånt igår och fick en jättefin present av dom! Och ett URGULLIGT kort. TACK! Enligt dom har jag varit som en friskt fläkt som spritt skratt och bjudit på hyss! Det är ju kul att vara omtyckt!! Kvällarna har helt klart varit jobbigast att jobba rent tidsmässigt då jag mer är en morgon-människa men det är trots allt dom jobbiga kvällarna som faktiskt på ett sätt varit roligast!

Tyvärr är det ju inte på fabrik jag tänkt stanna hela mitt liv oavsett så denna dagen var planerad. Nu är det dax att sprida sina vyer och hitta nya utmaningar!

Den blå har drivit mamma till vansinne i veckan när hon vart hemma och jag har jobbat kväll. Idag ska jag testa cykeln (hann aldrig det i veckan) och hon ska få sig ett lydnadspass.

Sen har vi minst 3st inplanerade träningar med folk nu innan tävlingen och lite ringträning kommer hinnas med innan MyDog också. Makea fäller........... suck, alltid innan utställning, jag hoppas hon har lite kvar iaf. Tur att det inte är så långt kvar.

Och imorgon ska jag med Carina och Iris och valla ankor och får =D ska bli sååå kul! makea har ju bara fått testa lite får när hon var 6månader så vi får se hur hon beter sig imroron =) Kul ska det iaf bli!

Nu ska jag äta lunch

Rubrik.

Jag har satans tråkigt, sitter här och jobbar till 23.30 i kväll (natt i min värld, snark) och har inte ett piss att göra. Slutar imorron och ska jobba förskjutet för att kunna bjuda på kakor (hemabakta av mig och min kompis). På fredag ska jag traska ner och sätta mitt feta (nej ganska litet faktiskt) arsle på ABF, kul?? Nej, men dock ett måste.

Pratade precis med Linda (igen) och ja, det var andra dagen i rad mobilbatteriet "bara sådär" tog slut.. Hihi busigt. Men det som skulle förmedlas, förmedlades i början vilket iofs vad bra, sen blir det ju bara "skitsnack" om hundar... Det där träsket man brukar hamna i av okänd anledning =)

Idag var jag över hos grannen och hennes 5 dagar galma, ljuvliga faraovalpar! Nisse blev extas när jag kom och Luna blev jätteglad att det kom en "kändis" och ville titta på hennes underverk! En liten tös satte sin tass i hjärtat på mig med en gång! Man blir ju såld, förhoppningsvis ska just hon få stanna hemma!! Så kul att följa dom så nära och jag hoppas att hon utvecklas till det som både jag och Lotta hoppas på, dvs en riktig "Makea" =) Hon visade en bra start mot att bli det iaf ;) hahaha

På fredag kanske jag ska sitta valpvakt medans Lotta gör ärenden, att bara få sitta och titta på liven gör en tårögd. Detta mellan mitt ABF-besök, som sker tidigt på morgonen, och mitt nya valpbesök, nämligen hos Hanna!! Måste inviga lilla CK (Ja, Hanna, jag VET hur han ska stavas) till dårfamiljen! Även om han är en liten variant av den (sheltie). Hanna påstår att det är ett monster... men vette fasen... hon kan ju jämföra med lilla blå som valp, haha. Han verkar dock som en helball krabat med myror i brallan!

Jobbigt är det att ha så många valpar i närkretsen! Tina, skyldig till den blå *ler*, har ju massor med, på raken!! Kliar i fingrarna!

Någon större aktivitet idag och igår med the dogs blev det inte, men Ebba tycker nog att hon gjort sitt för 6 månader framåt (fast hon verkar vara ovanligt pigg och villig nu.. hmm..) och dne blå ska få sitt inom kort! Jul, nyår och mellandagarna finns det inte tid för speciellt mycket vila, men det är la så ett liv med blå ska se ut? =)

Det är en hemsk tanke att tänka att Dåårarnas N-kull faktiskt blir 1 år om exakt 10 dagar! Tiden går FÖÖR fort! Men jag lääääängtar så till sommaren när Agilityn kan dra igång på riktigt, det pirrar i hela mig nu! Vill vill vill! Söket ska vi försöka se om vi kan lägga krut på till våren, det är något som blå håller tajt om hjärtat! Så det ska vi försöka utveckla. Även viltspåret och uppletande ska vi lägga mer energi på. Så får lydnaden (faktiskt!) kommer lite emellan allt, vi har ju inte bråttom? Ja LP i ettan ska ju vara överstökat så att vi med lugn och ro kan lägga fokus helt på tvåan emellan all annan träning.

Nä nu får jag hitta på annat bus än att sitta här, ögonen går i kors och det var inte meningen att texten skulle bli så lång.

See ya!

men gud!

Tiden går RASANDE fort.. tre dagar kvar på jobbet, en vecka till julafton... och Ja, inte mycket längre tills det blir ett nytt år. Och inte är det någon snö inte.

Nyåret får nog spenderas hemma iår. Vet inte hur Makea kommer reagera så jag tror jag vill vara hemma här. Sen ska en kompis operera foten två dagar innan jul och en annan ska bort osv, så det blir nog inte så mycket fester iaf så det spelar ju ingen roll =) då missar jag ju inget ;) hihi. GP's fyverkerier ska iaf ses =)


2007 års final av GP's fyverkerier. Foto: Therese.A.

Upptäckte också att det inte är mycket mer än en vecka kvar till tävling. Hoppas att Makea är OK i huvudet efter löpet då. Jag vill så gärna ta denna tävling som en skojtävling för att se att den olyckliga händelsen med arg matte i orust sitter kvar. Jag vill ge henne en bra upplevelse. Poängen skiter vi i, haha.
 
Idag ska här bakas! Får bjuda lite på jobbet på torsdag. Ska även se om jag hinner ta mig ut med den blå och träna henne på att GÅ brevid en cykel när jag leder den, tror detta kommer bli en upplevelse. Hon kommer inte vara lika lätt att cykla med som Ebba, hon kommer springa fort och tycka det är askul! Så vi får ha bra grundträning, så jag inte välter med henne :P hahaha. Man vet aldrig med blå..

Julklappshandeln då? Jodå, den är påbörjad men inte avslutad.. Får fixa lite i helgen. Julkort får jag försöka hinna fixa med.... Tråkigt utan snö, men vi får hitta på nått inne!

Julklapparna till the dogs är nästan klara.msen fyller Mackson år precis efter jul också... hmm..


Många tankar finna det. Men nu måste jag börja baka, haha.


höglöp och träning..

... ja det är två saker som inte brukar passa den gula. Men igår var jag ute och tränade med den blå. Vi tränade ettans moment och det gick väldigt bra, lite långt fram emellanåt i fotpositionen, men men.. Hon var iaf väldigt pigg och arbetsglad. Sen kom mamma ut från skogen, då fick hon springa till henne, sne när hon vände och kom i full speed kom det ett LIGG (ja, jag har aldrig testat det innan, men tänkte på treans inkallning, tankarna ligger lite före ibland) rent spontant för att utmana ödet... Tro det eller ej men det sa SMACK så låg hunden som en plattfisk!!!! MASSOR belöning!! Testade det några gånger till för att se om det var engångsföreteelse.. Nix, hon tyckte det var ASKUL! Gjorde det dock inte under inkallningsform, det behövs ju inte än. Har testat lite samma sak med STANNA och det har vart lite svårare, men poletten trillar väll ner, haha.

När hon ändå tyckte det var kul att träna så gjorde vi lite fjärr med. Jag har ju haft stora problem med rumpförflyttning men det har blivit bättre, och nu kunde jag stå 2 meter ifrån utan att hon flyttade rumpan! Jihoo! Sen körde vi trix och skojsaker för att det inte skulle blir fööör mycket, det är trots allt höglöp..

PM till kungsbacka har kommit. Där har jag två alternativ, stryka mig eller starta Makea (som ska vara färdiglöpt). Ebba funkar inte tillsammans med någonting som luktar häst eller annat djur så det går bara inte. Så jag får se närmare hur Makea är i huvudet efter löpet, så kanske vi går ut och testar bara, det är ju ridhus. Men då tar vi det inte seriöst, just pga av löpet ligger så nära inpå. Men vi får helt enkelt se.. Verkar hon med på noterna någorlunda så är det inte omöjligt att vi startar iaf.. utan förväntningar och bara ha skoj för att glömma Orust-tävlingens dåliga minnen.

Nyss inkommen efter en lång härlig promenad med vovvarna och min kompis, nu är det lunch - sen jobb!

Jaa

Ja, jag kan inte vara annat än supernöjd med min lilla gula. Det är kallt och lite snö - det kan inte bli bättre för Ebba!! Hade det var blött så går hon inte, hihi.

Det hela började sådär, två hundar på platsen rök ihop så det blev omläggning, innan blandisen bredvid Ebba får koppel på sig så gör han utfall mot henne, varav hon blir rädd (sitter kvar sen hundattacken i september, stora mörka hundar), hon är ju inte rädd när hon bara ser dom men när dom gör utfall så tycker hon inte att det är kul vilket är förståeligt. Så när jag säger ligg så lägger hon sig snett framför mig så hon ger ryggen mot blandisen. Efter en stund sätter hon sig upp då hon känner sig otrygg, hon tittar lite bakåt mot honom men sitter snällt kvar. Så det blev en 5a på platsen. Men det var ju absolut inte Ebbas fel!! Och vi gör ju detta för att det skulle vara roligt så =)

Vi gick sedan in med en mycket avslappnad lekattityd. Och ja, det har ju blivit två träningar i veckan på leknivå så förväntningarna var mycket låga, det var ju två gånger på typ 9 månader som sagt.... MEN lilla gula tyckte det var sååå roligt idag och gjorde sitt livs BÄSTA linförighet! Lite långt fram första raksträckan men sen gick hon snyggare än jag någonsin sett!

Resultatet blev iaf
                  domarens komentar     min komentar
plats - 5  -  sätter sig
tand - 10                             
               alltid 10 =)
linf. - 9,5 -     vp
                               SÅÅÅ nöjd, snyggaste någonsin!
lägg. - 7 -     LL
                                  Alltid 7:a.
ink. - 9,5                                         
hoppade vid avslut
ställ. - 8,5 - Steg
                              Alltid ;)
App. - 9 -     ngt tugg
                      Liten apport, för liten..
hopp - 9,5 -   avsl                          
hoppade vid avslut
helhet - 9

Ja hon var vädligt taggad, hon brukar inte hoppa in i fotposition men det gjorde hon nu, men det är ju roligt att hon var glad och ville! Och utan träning blir det inte bättre - så är det ;)

Resultatet blev iaf 168p och en 3:e placering. Jag förlorade 15p på platsen så vi hade haft 183p så jag KAN ju INTE vara annat än NÖJD!! Och saken är solklar, Ebba är en väldigt trygg och stabil hund att tävla med.

Så nu kan hon lägga ännu ett 1:a pris och ännu en pokal (men det var ett stort prisbord med massa julsaker också) till sin samling den lilla Norrmannen! Nu har hon även 2 st LP1 (haha)och sitt 5:e eller 6:e raka 1:a pris i ettan. Men tvåan kommer vi inte att gå upp i. Vi gör sånna här skojtävlingar ibland när tillfälle ges bara. Hon verkar tycka det är helt OK att träna typ 1gång / halvår så vi kanske tävlar igen i maj, vem vet? hahaha. Är iaf väldigt nöjd med henne idag och framförallt att hon själv gick en med sån energi, glädje och vilja spridde glädje i mattehjärtat! Duktig flicka!! Och att hon kunde släppa den svarta blandisen och forfarande ha roligt och vara fokuserad va också jättebra!

Nu snarkar den gula iaf på min huvudkudde och senare ska den blå få lite skojträning innomhus. Imorgon ska den blå få ett lydnadspass ute.

köra bil!

Igår vill jag ut och köra, så jag packade in Ebbson i bagaget (makea löper så hon får inte följa med) och vi åkte till huvudröds =) Ebba fick prova ut en sele, till sin stora förtvivelse. Jag ska lära den gula norrmannen att gå i sele! Så hon kan börja med viltspår.. Resan var kort men gick bra.

Idag visste jag inte riktigt hur det skulle gå. Efter jobbet skulle jag hämta min vän i Öjersjö för att sedan bege oss ner till IKEA i kållered.. Och två blondiner tillsammans i en bil till ett ställe där båda "sådär" visste vad vi skulle kan sluta hur som hellst! Ja det brukar göra det med mig och Tilde i samma utrymme, men det gick ASBRA! Stolta var vi när vi återvände hem och faktiskt lyckades åt det hållet med! Lite julklappar blev inhandlade, skönt!

Imorron ska jag ta min lilla gula norrman och stoppa in henne i bagaget igen och åka till tävlingen, alldeles själv! Ja på tal om gulingen så har hon bara tränat typ två gånger i veckan,, så det bli mycket spännande imorron! Inga förväntningar men kul att se hur hon funkar efter ett sånt uppehåll. Hihi

Nu är det TV som gäller!!


MEN ÅÅH!!!

Arg.... Ebba spyr så det blir ingen Bk träning idag, alltså ska jag tävla med en norrman som inte tränat på 9månader och inte besökt en brukshundklubb på minst lika länge och inte legat en plats med andra hundar, detta blir intressant! hahaha

Arg nr 2... Kan FORTFARANDE INTE kommentera i bloggar från bloggis.se....... BARA EN, Emelies.. Men hur fan kan man komentera i EN men inte i dom andra?? STÖRT!!


Arg nr3.... Kan inte sms:a alla folk och berätta att jag fått körkort får MITT SIM KORT ÄR INAKTIVT!!!!! Har ringt ang detta.... får se om den låser upp sig snart...



Suck..................................

jippi!

Jag är bäst! JAG ÄR BARA BÄST!! JAG HAR KLARAT KÖRKORTET!!!!!!!!!!!!!! Så skönt att få det avklarat på två dagar! Och att jag klarade både teorin och uppkörningen på första försöket! Det förvånade mig själv och jag är riiiiiiiiiktigt riktigt nöjd!!!! *stolt* =D

WHOLALALAAA!!!!!! Så nu ska jag njuta och jag kan köra vart jag vill! Så jag ska åka själv till tävlingen på lördag =)

JAG ÄR FRI!!!!


PUSTAR UT!!!

JAG HAR KLARAT ANDRA STEGET MOT KÖRKORT!!!!!!!!!!!!!!! I MORSE KLARADE JAG TEORIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Så håll tummarna för mig imorron! Det ska la bara fattas att jag kuggar uppkörningen imorron bara för att jag mot all förmodan klarade teorin :P jaja vi får se ;)



19.54
Fick förresten svar på min fråga angående omkörning på 90-vägen som jag berättade om förra veckan eller vad det var. Svaret var iaf att det är strängt förbjudet att köra om på höger sida oavsett om det egentligen är han som kör sakta i mittenfilen som gör fel. Det är endast tillåtet vid MAX 70-väg och 2-filigt. Så nu vet ni det... Även om jag tyckte vissa förslag ni gav lät bra.

Fy faaaaaan va nervös jag kommer vara imorron. Jag va fan nervös så mitt vänsterben fullkomligt skadade vid halkan, men vad är halkan av allt att vara nervös för? Det är ju bara askul och man kan typ inte kugga det.. Mitt vänsterben kommer definitivt skaka imorron. Min körlärare sa att han endast har varit med om en sånt "skakben" en gång och den tjejen kom inte ifrån parkeringsplatsen, haha "okej, imorron kommer du vara med om din andra sån upplevelse!" sa jag då :P Hahaha vi får la se imorron... nu ska jag bara vara nöjd för idag och bara slappa =)

Äntligen!

Nu äntligen har jag uppdaterat hemsidan lite. Det fick bli simpel uppdatering och simpelt julpynt.. Jag har haft lite problem med den här hemsidan från början så håll ut, det är långt ifrån bra! MEN jag ska göra en helt ny.

Vet att några inte kan se hela menyraden, varför vet jag faktiskt inte, på alla mina 5 datorer här hemma och datorerna på jobbet och över allt där jag vart har jag försökt kolla men där har det varit bra, oavsett storlek på skärm.. Så varför vissa inte kan se den vet jag inte..

Om ni vill kan ni ta en liten titt iaf. http://hem.passagen.se/ebbsnoff



Tro det eller ej. PM'et kom idag till tävlingen i kallebäck. Jag ringde tävlingsansvarig för att säga att jag faktiskt mailat och sagt att jag har löptik. Hon förklarade hur jag skulle göra för att få pengarna tilllaka så jag avbröt lite sådär för att bara fråga om jag inte kan få byta hund. Jo visst! Är dom i samma klass så var det helt OK! Bra då slapp vi det problemet... Nu till nästa... Den lilla gula korven som sover här på sängen har alltså inte tränat på typ 9 MÅNADER men hon skall alltså få starta på lördag, är jag inte klok? Men vad gör det? Ebba har 5st 1:a pris i 1:an med snygga poäng i sitt LP.. Jag skiter ju självklart i hur det går på lördag!! Jag är ju såååååååå tävlingssugen så det pirrar i helt kroppen så bara för mig att faktiskt få komma ut är ju sååå skönt. Kanske Ebba tycker det ska bli lite kul med? =) Vem vet? Vi får ju nog ta att gå igenom momenten på riktigt nu, hahahaha. Platsliggning med andra hundar ska vi fixa till också. Tävlat har gullungen inte gjort på 1½år. Men bara som en kul grej =) Går hon bra så gör hon och går hon dåligt så gör hon - det är ju bara roligt att få komma ut med henne =) Har iiiiiinga som helst förväntningar, hahaha.

Nu ska jag plugga igen - har inte gjort annat idag nästan :P Men var bara tvungen att skriva om min impulsivitet (eller vad det nu heter). Lite roligt att jag faktsikt vågar chansa med min lilla Buhund.

Aussiekakor och träning

Igår bakade jag Aussiekakor och gjorde bokstav med kristyr, eller vad det heter, till dom som skulle komma idag, ja några blev ju sjuka så dom får la få sina på onsdag ;) Ska ta kort på dom. Men tror Nadia gjorde det också.

Idag blev det ltie träning härhemma. Som sagt så blev några sjuka så vi blev bara 3 ;) Men vi fick både mycket träning och snack! Makea ville faktiskt träna och var explosionsartad i början. Men sansade sig något efter en stund. Trodde hon skulle vara lite "lost" nu när hon löper men än så länge är hon inte sååå lost. Men det kommer. Det ända som är nu är att hon är lite mer ofokuserad, att hon inte "orkar" hålla fokus lika länge och att hon är lite lite lugnare inomhus, till speciellt mammas lycka får jag nog säga ;) Det är inte mycket lugnare men hon kan få för sig att sova lite och sånt där oftare.

Mamma och Ebba kom förbi och vi bytte hund en stund så Ebba fick ett litet lydnadspass och hon var så taggad som den lilla buhunden bara kan bli ;) haha söta gul! Hon gjorde ett sjukt snyggt fotgåendepass! Hon har ju inte fått riktig lydnadsträning på lääänge, flertalet månader, helt enkelt för att hon kom in i en period när hon tröttnade helt och min tid inte har funnits. Men nu ska vi se om den håller i sig lite så ska vi nog ut och tävla igen =) Jag älskar ju det! Men vi håller oss än så länge i klass 1, även vi har 5st 1:a pris ;) Men Ebba ramlar igenom lite på tvåans moment, så där får vi se om vi lägger ner tid på det.

Kul att kanske få två tävlingshundar igen då, om Ebbas energi håller i sig...

Ja efter att ha kommit in vid 3-tiden (jag och nadia fastnade i prat, haha) så var familjen i full sjå med att baka julgodis!! Mums!!

Nu väntar en GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD mat snart! Känner hur det börjar lukta gott!!

Ha en trevlig kväll!

Ja ni..

Ja som många fått reda på att jag tävlade jag och Makea igår och jag har fått många undringar per SMS etc hur det gick..
 
Debuten blev kort. För att göra en lång historia kort så kan jag ju säga att på platsliggningen hände det saker som gjorde att jag för första gången någonsin reagerade på ett domslut och efter diskussioner med domaren så valde jag att bryta... Mycket pga att jag inte vill gå in arg och förstöra Makeas positiva inställning och energi till tävling. Den ska jag bevara väl då hon är så lycklig när hon får träna och tävla. Dock kändes hon lite ofokuserad men idag löper hon så svaret kom snabbt. Inte så konstigt? Ändå skötte hon sig rätt bra. Dessutom hade domaren ifråga dragit ner mina poäng något hutlöst pga att jag vågade sätta mig emot när de flesta andra, som stod och disskuterade argt med varandra, inte gjorde det.

Jag blev förvånad över min egen reaktion men är stolt över mig själv kan jag säga - att jag vågade säga ifrån vad jag tyckte! =) Och detta är verkligen ALLRA FÖRSTA gången jag ens reagerar starkt på en domare, oavsett lydnad, utställning eller annat. Jag tycker att en domare är en domare och dömer efter vad hon/han ser och dom har rätt i att göra det.. Men denna domaren........ denna domaren ska vara glad att jag inte ordagrannt bad honom köra upp sitt huvud där solen inte lyser och dra till det varmaste platsen under jorden där änglar inte direkt syns till... För att förklara milt sagt såhär på internet.

Undrar någon något mer så har jag en telefon . Det blir mycket att skriva och sms'en blir långa och dyra.......

Nu löper även Makea så tävlingarna blir framskjutna till nästa år. Då ska vi sopa banan =)

ha de!

Löp är verkligen på G..

Jo det är ett faktum, när som hellst drar det igång! son slickar sig, äter med sämre aptit, har lagt på sig lite hull (som jag tror är just pga löp, det brukar Ebba göra), och hon är lugnare - JO ni läste rätt! Men hon är inte lugn, bara lugnARE! Haha. Hon är även mer ofokuserad..

Så nu är det bara att inse att årets planerade tävlingar är körda och att det bara är att räkna dagarna till löpet är igång. Men det är iaf ingenting idag! Men vilken dag som hellst....

Jag som tyckte hon kunde knipa till januari.. ack ack.. Det blir inget LP innan 1årsdagen! Suck..


SNURR!!

Asså man blir ju snurrig, korkad, dum i huvudet och idiotförklarad av att läsa körkortsteori!!!! Har två knasigheter jag inte riktigt får uträtt, eller tänker jag bara snett??
 
Det första är: Citat från boken: "Med en hastighet av 90km/h eller 25m/s innebär det att...." och "Farten är 30km/h, dvs nästan 9m/s..." Och står det hur fan dom räknar ut det? NEJ! Testade ett räknesätt på 30km/h frågan, att göra om KM till M och H till Sek och det funkade, mend det funkade INTE vid 90km/h.. Och detta kommer dett allstå frågor på, det har jag fått på testproven jag gjort.¨

Dilemma nr2 som jag själv råkade ut för härom veckan. Jag körde på en 90-väg med 3 filer, alla åt samma håll. Jag låg i innersta, alltså längst till höger och höll hastigheten 90, inte mer. I mittenfilen ligger det en pösmunk och lunkar fram i 75-80 och han ligger kvar där. Genast upptäcker jag att jag kommer att köra om honom, men på "fel" sida! Detta säger M att man INTE får medans P säger att det är Ok sålänge det är 3 filer... I boken står det såhär: "På gator där hastigheten är MAX 70km/h, och det är minst två markerade körfält i vardera riktning, kan du välja att köra om på höger eller vänster sida. Denna regel finna för att minska antalet körfältsbyten." Detta står under rubriken "Omkörning i stadstrafik". Jag var ute på motorväg och 3 filer och mer än 70km/h, alltså 90km/h. FICK JAG KÖRA OM PÅ HÖGER SIDA?? Man ska ju köra om på vänster... Men detta står det alltså inte ett skit om i boken och såklart glömde jag fråga min bilskolelärare och nästa lektion är EFTER teoriporvet... hmm.... Samma sak undrar jag när det är två-filigt. Vi säger att det är 70km/h och en pösmunk ligger i 60km/h i ytterfilen (båda går rakt fram) - måste jag då, som ligger i innerfil (höger) sakta ner till 60 för att INTE köa om honom och därmed är vi båda stopplossar för all trafik i samma riktning. Jag vet inte hur det är men jag tycker inte det låter så fruktansfärt logiskt iaf :P

Men det är la många här som har körkort och kan regler??? Till och med min kompis som fick körkort förra veckan blev osäker och vi kom inte fram till något. Det finns alltså ingen förklaring. Jag bilr GALEN!! Och sjukt trött på bokfanskapet som bara krånglar till allt!!

I övrigt så tränade jag ett minipass med blå idag, hon hade en J*VLIGT snygg fotposition om jag får säga så! Men den är la borta imorron, haha :P Igår ville hon inte ha mat på eftermiddagen och i morse fick hon i sig lite grann.. motvilligt. LÖP PÅ G?!?! Kanske även därför hon sansat höll sig i position idag med??  NEJ TACK FÖR F*N INTE NU!!!!!! Det får vänta ett tag........ Men godiset vid träning var inga problem och heller inte lek och jävulskap, det är trots allt Min lilla Blå vi pratar om.... hihi

Nu ska här tryckas ner trynet i boken igen!! Ha de!

RSS 2.0