ÅÅH!!


Måste bara säga att jag är SÅ glad över att ha haft SÅ FANTASTISKA elever i rallyn denna termin! Idag fick jag en present som jag nästan började gråta över, den är så personlig! Tyvärr kan jag inte avslöja vad det är eftersom Agneta inte fått sitt och hon är här inne och läser ibland, jag lovade eleverna att inte avslöja! MEN nästa vecka så kommer bilder, tills dess får jag njuta av dom för mig själv! ALLA elever denna terminen har varit så grymt duktiga och har utvecklats SÅÅÅÅ mycket. Och alla tycker det är skoj, även hundarna. Dom lägger ner tid och energi och ritar egna banor. Kan det bli roligare för en instruktör? Tror inte det. Dom är så engagerade!!! TACK för denna terminen!!!!!!!! Ses på avslutningen!! Då ger ni gärnet  =D

Imorgon ska jag klippa mig och göra slingor!! Alltid lika trevligt. Sen ska jag kanske lunch med kusinen och på fredag är det shopping! Sen hundbadning osv. FÖRSTA juniorutställningen på lördag! Ska bli häftigt, har satsat på en tvåa då jag tror att Makea är gansak outveckliad. Men vad spelar det för roll? Hon är 10månader!

Ebba ska bo hos Morfar hela helgen. Blir skön semester för henne =) Hon avslutade sin smärtstillande kur igår och äter lite bättre nu. Tror det var smärtstillandet som gjorde att hon tappade aptiten.

Sen ska jag förhoppningsvis hitta en dator att köpa i helgen!! Kan inte uppdatera hemsidan något och det är frustrerande! Jag som ville ha Halloween-stuk... Men det får la bli vinter sen istället då.. Och inga Halloweenkort kommer skickas heller, har inget fofoprogram! WAAAH!!!! Det suger...

Nu ska jag käka glass och glo på TV!

Jaaa..

♥Jag är fortfarande glad över helgen. Det som var mest positivt är att jag VET att det är den nivån Makea ska ligga på. Det är den nivån som hon ligger på rättare sagt. OM allt klaffar såklart! Det kan alltid gå fel, man är otydlig, hunden missuppfattar osv. Det är jag medveten om. Men när allt klaffar ska hon ligga här. Ja, lite högre då, det avdrag vi fick var ju MITT fel. Hon gick perfekt...

På söndagen var det utställning. Grannen och hennes Farao Nisse åkte med oss. Makea kändes något seg men lyssnade bra. Vi mötte en 1års hane från Missnutts kennel. Makea blev BIR och senare BIG-4a. Så jag är nöjd. Det var en mycket trevlig utställning. TYVÄRR är det så på inoff att man kan gissa vem som vinner. Det är ALLTID schäfer eller Sheltie.. Och så även här. Schäfer 1a Sheltie 2a.. Så tråkigt. Tror att det är för att domaren inte är tillräckligt säker på övriga, ibland lite ovanligare raser, även om dom är finare.

Nisse blev iaf BIS 3 veteran och ett mega grattis till Snygge-Nissen!!

Jag har bilder men inte hunnit lägga in dom. Fullt upp. Igår agility, båda dogsen med för att passivitetsträna. Den blå är duktig på det, lägger sig och tittar. Den gula står och skäller försiktigt hela tiden, inte hysteriskt, mer "kom och rädda mig då!"

Idag lydnad för lill-blå. Våran plan blir så JÄVLA dålig när det regnar, men det ville jag ha. Hon gick bra vi gick igenom alla moment med publik, alla tittade på alla. Hon la sig väldigt långsamt bara men annars var det godkänt för min del. Det är ju inte konstigt att hon är lite långsammare i det underlaget - 1dm LERA! Våra kurskompisar blev impade av våra ställanden (tvärnitar) och vänstersvängar etc så vi fick visa massa tips, det är alltid kul =) Jag har utvecklats tillsammans med Makea så jag har lite mer att ge nu. Fantasin flödar! Hon ger mig inspiration.


Måste passa på att TACKA SÅ JÄTTEMYCKET FÖR ALLA GRATTIS!!! Det värmer VERKLIGEN!!!! Älskar hundsporten där man träffar så många snälla människor och alla verkligen är glada för VARANDRAS framgångar och man pushar, hejjar etc. Det är SÅ roligt!!!!! Kram till er alla ♥

Nä nu ska jag sova!! Tidigt jobb imorron igen, haha.

ÄNGEL!

Ja Makea hade sin debut på lydnadtävlingsplanen idag! En tävling för bröstcancerfonden på hundstället hjärtat. Domare var Bo Gillberg, NM SM i lydnad och SM i bruks osv. Han är officiell domare vilket gör att jag tar åt mig poängen med ära!

Vi drog lottnummer 5. Det var innomhus och mycket lukter som gjorde att jag faktiskt (!!) var nervös. Framför allt för att Makea är som hon är, en virvelvind, så man vet aldrig någon ting med den damen. Med Ebba är jag tryggare för hon är säkrare på något sätt. Platsen blev lite orolig med två hundar som reste sig. Makea hade hamnat precis i en luktfläck!! Så ja, dom 2minuterna blev jävligt långa men Makea låg. Sen tittade jag lite på dom andra och värmde upp väldigt lagom med korta fotgåenden med många svängar ute. Sen var det dax för vår tur. Hon kändes fokuserad och linförigheten är jag nöjd med, lite bättre kunde hon gått och jag tappade henne lite lite i en högersväng där vi kom till samma fläck som hon låg platsen. Alla hundar nosade där, men Makea drog bara näsan lite i luften och tappade ett steg. Här kommer poängen:

                              Domarens komentar.                     Min komentar.

Platsliggning 10
Tandvisning 10 YES som vi tränat på detta! Hon viftade tom på svansen!
Linförighet 9 VP Ja det var den där fläcken... Annars bra!
Platsläggande 9 Framtaget ngt fram. Ja hon hade lite bråttom, annars perfekt!
Inkallande 10
Ställande 10
Tvärnit! Perfekt =)
Apport 8 Ger Apport. Ja tydligen gav jag henne den utan att veta ;) Det får JAG träna på! Annars hade det vart 10, hon satt blixt still och tittade på mig.
Hopp över hinder 9,5 Lite snett sittande där.. Annars bra! Inget islag iaf :P
Helhet 10 Wohoo!!

Summan av det blev 191 poäng och klassvinst!!! Lilla ängel blå som inte fyllt 10månader än =)

Domaren kom fram efter prisutdelningen och berömde massor. Han sa att vi är ett sånt ekipage som kommer kunna gå riktigt riktigt långt! Och att Makea var lik hans Border han hade =) Han frågade om jag tävlat officiellt med henne, men nej hon är inte 10 månader ens. Ni skulle se hans min *asg*. Han blev helt stum, "och så jävla bra som hon går?? Ni kommer äga planen om ni fortsätter såhär." sa han bara. Sen "Är hon till salu?" Blev man mäkta stolt eller? :D MITT lilla blåa monster ♥

Ja som ni ser är det småpill som behövs. Och jag får filma när jag kör apportering så jag ser :P Så får jag träna mer med Agneta, hon är pillig när man ber henne komentera, haha.

Lite bilder på guldmedaljören =)

Vi vann, förutom "glaspokalen" en Rosa fleecefilt med Hjärtan där det står broderat "Inofficiell Lydnad 25oktober 2008 Hundstället ♥". Rosa koppel och halsband med reflex från limex. Rosa penna, reflex och foder från James wellbeloved.



Vad kan man säga?  Söta söta ♥

Fredag

Glömde raser i min lista som jag gillar: Sibirian Husky och så har jag faktiskt "lärt" mig att Faraohunden är vacker. Tack vare grannens hundar, dom är så söta :) Sen är Tollare en ras jag även tittade smått på som hund munner 2... Ja jag är velig, listan kan göras lång!

Idag blir det ingen träning, är trött då Ebba väckte mig 3 inatt, efter bara 3timmars sömn, jag blev irriterad och släppte in henne till mamma, som gick ut med henne i 1 timma :P Sen väckte hon mig igen 6.20. Måttligt glad blev jag med lite sömn.. Men hon hade ont i magen, kurrade inte och hon sket inte men åt gräs. Jag gick ut med båda hundarna för att kunna gå in och somna om. Mamma ringde 9, är du vaken?? NEJ!!!! Men insåg att jag var visst tvungen att vakna, skulle åka till jobbet en timma senare! Jaja, nu är jag hemme, trött och blöt efter en moppetur i ösregn. SÅ ingen träning. Tidig kväll däremot med SÖMN!

Men lilla söta gula kan inte hjälpa att hon har ont i magen. Hon äter väldigt dåligt och har fått upp rätt mycket av det lilla hon hade idag. Ja det är inte så många dagar kvar på smärtstillande-kuren. Nu har vi kokt kyckling och ris som hon ska få idag =)

Igår var jag över hos Faraogrannen. Beställde ett fleecetäcke till Mix-max, det kommer bli så fint =) Beställde öven en juice som ska hjälpa allt från klor, päls till en stabil tävlingshund med bra fokusering på rätt sak! Många som tävlar högt använder detta och det har hjälpt dom massa på traven! Grannen har även märkt otroliga skillnader på sina, hanen har slutat göra utfall på promenaderna och är inte lika stressad, tiken har fått päls på fläckar som var kala förut! Hon är även piggare! Och jag har ju träffat dom mycket så jag märker det också, tydligast med hanen! Människor dricker det också, jag fick smaka och det smakade inte så jättemycket, lite bär över det hela. Inte alls dumt! =) Inget gift, naturliga saker ;) Dyrt som skam dock, hahahaha.

Nä nu kommer snart kinamaten hem! Ska gotta mig ikväll och vara fokuserad imorron!!









Hmm

Haha jag vet inte var mamma läste när hon läste upp PMet för mig igår. Makea är inte nummer 22 i ringen, hon är nummer 17.. Så min söta teori sprack lite :P hihi. Men ändå..

Fick en förfrågan om vilka min favoritraser var och ombads att lista upp dom 1-5 och säga varför jag till sluta valde rasen jag har. Kan ju säga att jag inte kan lista dom i ordning. Men jag kan säga mina favoriter, det är la 6 absoluta favoriter.


Dobermann: En ABSOLUT favorit!! Tycker dom är så jävla läckra! En snygg Dobermann är svår att slå. Dock en hund som jag nog inte kommer att skaffa. Dom är lite för långsamma för mig att jobba med, och inte en hund som jag skulle skaffa om jag inte skulle jobba med den heller..


Saluki: Är en vacker elegant hund. Lite för stor och klen hund för mig men väldigt fina!


Basenji: Är en hund som ligger närmast då jag vill ha en hund att inte jobba med. (ja, någon gång kanske man inte vill ha en arbetsnarkoman :P hihi). Dom är väääldigt läckra! Lite i minsta laget i storlek men en hund jag lätt kan tänka mig!


Norsk Buhund: KLART en favorit. En otroligt läcker hund med ett vaket och glatt uttryck som jag faller för! Dom har en väldigt egen och speciell personlighet. En hund man inte kan veta hur den är att ha förens man haft en själv! Kommer tyvärr nog aldrig att skaffa en buhund till. Inte för att jag inte tycker om dom, Ebba håller jag högt! Utan mer att det inte finns den hunden med den mentaliteten jag vill ha. Jag tycker aveln har spårat ut och det kommer inte fram psykiskt bra hundar. I MITT öga iaf. Ebba är en buhund med jäkligt bra mentalitet! Så även hennes syster som jag träffat! Men dom är ganska sällsynta. Det är en ära att fått haft en bra buhund!


Kelpie: En ras jag valde mellan när jag var ute efter hund nummer två. Stod länge och valde mellan Kelpie och Aussie men innerst inne var Aussien MIN hund. Haft lite dåliga erfarenheter av Kelpies men tvivlar inte på att det är en bra hund om man får rätt! Älskar den bruna färgen och egentligen tror jag att jag faller för den pga av uttrycket, det liknar spetsarnas, buhundens, med dom öronen och glada ögonen! Söta!!

MEN om jag nu gillar alla dessa, förhållandesvis, korthåriga hundar va fan valde jag en sån här dåre för då??:
 
Ja en lagom storlek på hund med päslvård har jag alltid velat ha, i måttliga mängder. Men det är få pälsiga hundar som faller mig i smaken för mina avsikter med hund. Aussien är defenitivt MIN ras och jag hade inte kunnat hitta en bättre hund! Jag är helt fast och det är i mina ögon den ända hund jag kommer att äga så länge jag tränar med hundar! En aussie är en hund med EXTRA ALLT! Passar mig som handen i handsken! Som ni ser ovanför så är hundar med hängöron inget som jag egentligen fastnat för. Men aussien får ändå ett väldigt vaket uttryck som kan göra många olika miner. Makea ser verkligen GLAD ut när hon är glad och verkligen SUR ut när hon är sur. Men någon sötare mysigare ras finns inte! Lagom med päls där jag ändå får klippa och pyssla med lagom som jag vill! Det som faller mig mest i smaken är Merlarna. Red och Blue. Även om många okunniga tar dom som en blandras av 10raser så är det en annorlunda färg och jag gillar udda hundar! Dock måste för mig färgen vara "rätt". Halva hunden kan inte vara svartfläckig, då ser man inte så mycket av merlen som jag gillar. Makea faller mig i färgsmak som ni vet. Inga stora svarta fläckar, vita framben, vitt bröst och "rena" färger i ansiktet med mycket brunt och klara linjer ger en vacker huvudform med fint uttryck! Den smala vita bläsen gör att nosen inte ser så bred ut och den djupa blåa färgen är läcker. Det hon kunde haft är en vit krage, det är fint. MEN nu gör inte färgen en hund och det är INTE det viktigaste, det är inte det jag menar, men det gör en perfekt helhet. Såklart är tempramentet viktigast och allt sånt, ni förstår. Men för mig gör färgen hunden komplett! Jaja, ni fattar... haha. Men i Mackson fick jag allt =) Ibland har man tur! Hihi

Idag ska jag gå över till mina kära granne och specialbeställa ett ursnyggt Fleecetäcke till förken blå. Fröken gul har ett bra och jag hittar inte ett lika dant till blå sådå får det bli specialleverans :P haha

lite av varje



Så liten den blå var! Mina söta änglar ♥


Ja i måndags kändes Ebba väldigt seg så vi tog det lugnt alla 3. Det fick bli en måndag där ingenting hände :) En slappdag. Igår gick jag och Mackson ut och körde lite lydnad. Vänstersvängarna börjar det slarvas i så det ska jag ta tag i igen. Det är jag som inte är tillräckligt konsekvent. Men vi knatade lite på dom och det blev bättre då. Så nu ska vi förtsätta knata på det, jag vill ha dom snygga!! Det andra gick bra! Hon var väldigt tittig på platsen bara, det var massa fåglar som lekte/bråkade i träden som hon var intresserad av. Men hon låg i 3minuter så.. I läggandet och ställandet ändrade jag lite längd, gick 20 meter "ligg" gick 1 meter "ligg" osv. Alltså så hon inte ska "veta" när ordet "ligg" kommer. Det gick bra. Samma sak på ställandet. 

Idag blir det ingen lydnad, men spår. Har innan frukost vart ute och lagt två spår, ett som bara är helt rakt med många snitslar. Och ett som har två snabba vinklar, vänster och höger, med många snitslar. Detta för att jag ska bara låta henne gå utan att säga ett knyst och lära mig att läsa henne. Det är ett måste med denna virrpannan :P Sen har jag fått berättat för mig av många att jag inte kommer att få en hund som går i kärnan, hon kommer slå över spåret för hon är en vallare! Jaha, då får jag ju lära mig när hon faktiskt är på spåret och när hon tappat det :P För just nu tycker jag det ser lika dant ut, haha. Komplicerat allta ska vara :P hihi. Vi får se hur det gått när jag kommit in! 

Sen känner jag mig duktig, hela denna veckan har jag planerat allt! När vi ska träna, vad, hur, osv. Det har funkat riktigt bra :) Ingenting har kommit på stunden. Så resten av veckan är lika planerad och klar :) Imorgon lydnad, fredag klipptime, städning av rum och slappning ;) och helgen blir spännande!


Tjaa spåret var godkänt, men det är MIG det är fel på, JAG vill in och PETA för MYCKET! Att jag inte bara kan hålla klaffen.... Men större delen gick bra. Ska fortsätta med sånna här korta spår med mycket snitslar. Så ska Eva-Lena få hjälpa  mig nästa helg!!
 
Det blir JÄKLIGT kul nästa helg i växjö!!!!! Makea och syskon ska in i sin första Avelsklass!! Med underbara mamma Sexy! Ska bli sååå kul!! Saga ska in som nummer 2 i ringen, valp. Alltså kan det antingen vara en hanvalp eller en till tikvalp, vi vet inte vem! Sen är Nemo nummer 5, alltså borde det vara ett par juniorer, Pernilla du kommer inte gå först :D Som du inte gillar, bra va? hihi. Sen är Makea nummer 22, men Nea går alltid före och jag tror Esther blir före Nea?? Så vi borde ha 20, 21, och 22. Vet ej. Men sen är det bara 3 tikar till.. Och Esther blir första tiken eftersom det är junior, summan är att det är JÄKLIGT många hanar!! Från kanske nummer 3 eller 4 till och med 20!! För det va la 25 i rasen har jag för mig. Jag kan vara helt lost, har inte papprerna framför mig då jag inte är hemma. Men har för mig..

Har inte fått svar från Emelie vilket nummer Kaylee har i ringen, hoppas dom inte krockar nu!!

Händelserik dag!

Började med att jag glömma lägga fram klövar och blod igår kväll, så gjorde det imorse innan det bar av till Alfa hundcenter för Rallykurs. Det gick bra för dom idag, dom börjar komma in i skyltarna!

Sen var det snabbt hem för att lägga spåren som det var tänkt att göra på morgonen så dom fick ligga länge. Men men, gick bra ändå. Hanna ringde när jag var i skogen, hihi. Men vi fick hitta på annat undertiden så dom fick ligga en stund iaf. Började med uppletande. Hanna började med zazib, som mycket bestämt bara tar saker hon tycker om i sin mun! Men visst gick det! Lilla söta ville dansa och allt möjligt också när matte skulle skicka ;)




Sen var det Mackson, som gärna gick med näsan i backen, och var långsammare än vanligt. Trött efter en hel dag igår med terriers och träning, och idag på rallyn var både hon och Ebba med. Men hon hittade hon också. Dock ville hon ge vanten en rejäl omgång innan hon kunde komma in med den!




Kunde sen tänka sig att komma med den. Hittade även en karda och en plånbok.
(försöker hon stå på händer??)

Makea sticker snabbt när hon blir skickad!



Sen gjorde vi sök. Inga bilder på det. Men Makea ÄLSKAR det! Det var länge sen vi körde det men Hanna tog med sökrullen ut så vi testade med den, vilket gick jättebra!! Hon va hetare än dom hetaste, trädet hon satt fast i höll, men det nya kedjekopplet gick av! I handtaget, men nu är det fixat så det inte kan gå av. Snacka om att dra som en OXE!! Ni ska se hennes blick när jag är påväg att släppa henne, hon ser helt manisk ut, helt psykiskt galen!!!

När spåret hade legat ca 2timmar så gick vi det. Makea velade väldigt, men det var svårt då det var ganska öppet, blåsigt och där går mycket folk och vilt (som vi fick se tvärsa spåret, live..). Men Hon var extrem ett tag så jag fick säga till henne, då lugnade hon sig och resten gick jättebra, men gick ganska tätt bakom henne så hon inte skulle vimsa så mycket! Zazib gick bra i sitt, Hanna trodde hon vimsat bort sig totalt men det gick lite krokigt och hon hittade slutet så.

Tyvärr är vissa bilder suddiga.


SÖT BLÅ!


Pitbull med likdel! Konstig hund, hon hatar att bära saker men ska man bära något ska det vara ett dött rådjursben?? Äckligt!

"shit va tung den va då!"

Rallylördag

Ja när alla Softisar började trilla in så undrade man hur dagen skulle se ut med fullt hus av terriers. MEN det gick över förväntan och alla var JÄTTTEDUKTIGA!!! Vi höll på i lite mer än 4 timmar och alla var lugna, trötta och glada med dagen. Makea var med, hon var lite skällig i buren när vi alla gick iväg och fikade. Men annars fixade hon det mycket bra. Fick vara med och visa lite.

Ebba har börjat in kur på smärtstillande nu. Än har hon inte blivit dålig i magen iaf.

Imorron blir det rallykurs igen. Så blir det nog ett spår eller nått. Skulle ju tränat med Pernilla men hunden har magsjuka så det går ju inte så bra.


DAGENS GRATTIS till Hanna och Zazib som klarade anlag viltspår och Annelie och Ludde som fick 1:a i öppenklass på första starten!! Och Lukas som fick gå med en matte som inte var i topp i linan hade det inte lätt ;) haha. Men ni tar det nästa gång!
GRATTIS ALLA 3!!!!!!

Nu ska jag sova lite, trött!

Mysfredag


Idag slutade jag tidigt och pkte direkt hem, tog en kisstur med the dogs för att sedan ta mina likdelar och blod och lägga ett spår till Mix-Max. Det blev hennes längsta spår hittills, ca 400meter, jaja mobbas inte vi har precis börjat! Det blev lite klurigt och med en 90 graders vinkel, dom andra lite böjda där det gick att ta sig fram lixom :P Makea visste vad jag hade i påsen när vi 2timmar senare gick ut för att gå det. Hon var heltänd och det var inga problem att fånga spåret. Jag hade ju även dragit ner på blodet (som har vart väldigt rikligt innan) så efter några meter, där det nog hade gått en katt som jag såg skymten av, så vimsade hon men kom tillbaka, tog den 90 gradiga vinkeln SUPER klockrent och sen tuffade hon på som attan, farten är det inget fel på!! När vi kom upp på en bergskulle reste en duva från en buske som Makea blev skrämd av, hon var ju så koncentrerad :P haha. Sen hittade hon spåret. Lite avstickare försökte hon göra här och där, men jag hade snitslat bra och stannade så hon fick leta tillbaka, berömde tyst och hon tuffade vidare. Hon hittade slutet men än så länge har hon inga JÄTTEförväntningar på det så det byggde jag på idag. Drog det efter mig i snöret och DÅ förvandlades hon till en kattunge och var JÄTTESTOLT när hon fick tag på den och bar den i munnen med huvudet högt! Ville inte riktigt släppa den sen ;) Så det var en lyckad spårdag iaf. Duktiga blå♥

Vi håller tummar och tassar för Zazib som ska göra anlag och Lukas och Ludde som ska göra öppenklass imorron! HEJJA HEJJA HEJJA!!

När jag kom in så hade systra mi kommit och vi tog lilla oliver (mopeden ;) ) och handlade MASSA godis för att ha en riktig slappekväll :D Det får man unna sig ibland ;)

Imorgon har jag och Netan Rally intro kurs för Softisklubben. Ska bli SUPERKUL! En heldag blir det nästan.

Ebbas smärtstillande är hämtat nu och kuren ska påbörjas imorron, hoppas det hjälper! ♥♥

Nu ska jag duscha och SOVA!!!

noo

Nu är det tycka-synd-om-ebba-dagar! Hon har inte blivit bättre sen schäferhunds-attacken och idag blev det sjukhusbesök för lilla chorizon. Hon skriker till när man gör vissa saker med henne, tex lyfter upp henne. Och när Makea hoppar och landar halvt bak på Ebba så skriker hon med. Och hon vill inte riktigt vara med och cykla, stå på bakbenen eller sitta vackert och sånna saker. Jag har klämt och kännt och då har jag inte fått någon reaktion, hon bara blänger på mig. Men hon är stark och klagar inte i onödan så hon skriker bara när det kommer oförberett lixom. Ringde underbara Eline på husdjurshälsan och fick en tid nu ikväll. Var där och mötte upp den nya veterinären A-C som var lika trevlig! Vi berättade allt och hon klämde och kände, jag sa att jag vet inte exakt vart hon har ont eftersom hon inte säger nått men när A-C böjde svansroten sa hon ifrån! DÄR satt det. Pälsen på fläcken där schäfern ryckte bort det så det var helt kalt har växt tillbaka bra, men man kan tyda vart det är. Det sitter mycket muskelfästen runt om svansroten så det vi kör på nu är att det är en inflammation pga kraften i hugget, även om det inte gick hål - det behöver det inte för att det ska bli nått! Så nu får hon gå på starkt smärtstillande i 10dagar med en pasta för att balansera mag och tarmen eftersom smärtstillande rubbar den. Och Hill's i/d foder, det gillar hon :) Burkmaten speciellt. Så ja, nu är det lugna korta promenader och inget bus med den lilla korven. Så man ska bara mysa och skämma bort och tycka synd om!! Lilla lilla korven♥ Blir det inte bättre ska hon röntgas. Det ska hon göra för höfterna oavsett så då tar vi det samtidigt.

LIte höstbilder: (lekt med vissa i ett amatörprogram ;) Tråkigt, hihi)


♥ My Angels ♥


Fina Älskade blå!



Söta söta gula älskling!!




Ebba har fått ett nytt mani. Hon får alltid något cpigt när hon är runt löp. Denna gången plockar hon Ekollon och bär på i munnen! Äter dom sällan, delar dom ibland. Men hon har munnen igenspikad som en pitbull. Så gull♥


Höstens vackra färger!

Lite av varje..

Ja i måndags var det agility i regn. Jag plockade ihop en bana som dom tyckte var mycket trevlig att köra. Eftersom det regnade var jag ju såklart tvungen att köra platta tunneln med Makea bara för att testa, dne blir ju tung med vatten. Men Makea springer som en oxe haha så det var inga problem.

Igår var det lydnad. Morfar hade haft hundarna hela dagen och jag vet inte om Makea fått i sig nått för hon hade väldig diarré och var lite nere. Men var med på träningsnoterna om än att hon blev lite trött och då åkte vi hem. Men det vi gjorde gjorde hon rätt bra. Läggandet var det som inte riktigt ville sig på den leriga planen men idag är hon pigg så vi åker dit innan rallyn börjar och kör på lite nu när det regnar. Måste träna i regn!!

Morfar hade som sagt hundarna igår. Det hade gått bra. Ebba och Morfar hade suttit på en parkbänk vid sjön och chillat medans Makea yrade runt som hon brukar :P Varför sitta still för länge? Nä Ebba har det helt klart skönt hos Morfar. Hon kanske ska vara där hela helgen. Han var ju här här om dan när jag och Makea var och tärnade och då hade han och Ebba pratat vett och Ebba hade sagt att hon inte vill bo hos den blå, hon vill bo hos morfar, haha jaja dom är roliga dom :P

Nä nu är det klubben!! ha de


Träningsveckan igång!

Och den började idag med agility. Fast jag hade ju en trevlig helg först och främst. I lördags tog jag och Mackson oss, med hjälp av Agneta, till lydnadstävling i Lerum. Kännde rätt många som skulle tävla och passade på att köra passivitet med Mix-max. Hon vad jäääätteduktig. För ekipagen gick det också bra. Hihi för det mesta ;) Det jag vet så blev det såhär:

1:an
Marianne och My - 1:a pris med 161,5p! Och ändå 0:ade dom läggandet!! Wohoo!
Nadia och Caddy - 2:a pris med 151,5p! Synd med två 6:or som drog ner det. Men snart så! Så nära och så bra jobbat!
Esko och Zuzu - Minns ej poäng, men dom har ju redan sitt LP ändå :D

2:an
Carina och Tierra - Vet ej poäng, men poängen med tävlingen var här att få tillbaka gamla glada Tierra, och matte var nöjd med det!
Carina och Tindra - vet ej poäng

3:an
Agneta och Rico - 2:a pris med 1:a placering och 247(?)p. 0:ade sättandet, med det så hade det vart 1:a pris!! Näst gång så, nu när han har BLÅTT koppel Agneta ;)
Marianne och Humlan - som lyckades med hela 5st 0:or!!! Och tog där med hem jumbopriset som var en ny lydnadetävling! Wohoo :)
Ingela och Stella - 2:a pris med 2:a placering men jag minns ej poäng, nöjd var hon iaf!!

I eliten hade jag nog ingen som jag kände. Har säkert glömt någon men man kan inte komma ihåg allt ;)
Det var nöjda ekipage iaf.

På söndagen var det dax för min nya Rallykurs som jag håller på Alfa Hundcenter. 5 gröngölingar är vi i kursen och det gick bättre än förväntat! Med så unga hundar och allt. Lyckat blev det.

SEN kommer måndagen och agilityn. Vi körde bana med felräkning och även fast det blev diskningar med alla snabba hundar så var det mycket bra jobbat av förarna. Makea låg JÄTTEDUKTIG avslappnat på altanen och bara kollade heeela kursen! Hon är riktigt duktig på att slappna av i dessa sammanhang, SKÖNT! Men det är inte svårt att stressa upp henne, hon fick köra ett slalom en tunnel och platten innan det packades ihop, ja farten och viljan har hon! Farten kommer ännu mer med kunskapen och riktiga banor sen med.

Nu är det lydnad för Mackson imorron och Rally på onsdag, då är det passivitet för Mackson.. Så blir det någon brukshundklubb på torsdag.

Imorron ska hundarna till Morfar. Han vill ju egentligen bara ha Ebba men Mackson kan ju inte vara själv hela dagen så han får båda. Enligt honom så har han och Ebba diskuterat och kommit fram till att Ebba hellre vill bo med Morfar än med blådåren :P Jaja, det finns inget som kan gå emellan Morfar och Ebbson.

Nu är det snart cityakuten!

Det är inget snack om saken...

.. Jag ÄR världens lyckligaste!! ♥ Det är nu KLART att min absolut bästa filmfavorit kommer till baka till duken... Mina damer och herrar......*trumslag*........ låt mig få presentera.....


DEN SNYGGASTE....

FINURLIGASTE....

ROLIGASTE....

OCH ALLRA MEST HEMLIGHETSFULLE.....

THE ONE AND OLNY............... ALLAS VÅR ÄLSKADE PIRAT JACK SPARROW KOMMER ATT VISA SITT FINA ANSIKTE I RUTAN IGEN I EN 4:E FILM AV "PIRATES OF THE CARIBBEAN"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag lovar att jag fällde en tår eller flera när jag slumpmässigt kom in på aftonbladets sidor. Jag är så glad så jag vet inte vilken tå jag ska stå på!! Han är den enda som riktigt blåser mig av stolen när har dyker upp. Så nu är det fulländat...

JAG ÄÄÄÄR VÄLRDENS LYCKLIGASTE!!!! ♥

Ska försöka sova gott nu.. Ska upp och kolla på massa som ska tävla lydnad imorron, känner många som är på samma tävling! KUL! Då får lilla blå köra passivitet, nyttigt!

Saga.

Det var en gång en kall vinternatt strax efter jul år 2007 som en stor kull valpar föddes på Door Keepers kennel. Det var 11st små varelser som fick se dagens ljus (nattens lampa).


En utav dessa små var ett litet blått monster. Ett monster som senare skulle få namnet Makea som betyder "sött". Och lilla söta Makea skulle få flytta hem till en överlycklig matte vid namn Therese.

Makea fångade alla med storm.. Hon var sötast av dom sötaste. En personlighet utan dess like!


Makea fick dela sin matte och sitt hus med en Norsk Buhund vid namna Ebba. Ebba var inte alltid så förtjust i att den lilla blå skulle bo med henne. Men dom kunde allt vara vänner ibland.



Makea visade sig inte alltid vara så normal. Hon älskade att terrorisera folk och bita i alla.


Hon levde upp till namnet MONSTER


Hon visade sig från början vara en arbetsnarkoman...

... och ääälskade att lära sig nya saker. Och ville testa så mycket som möjligt.



Therese och Makea blev snabbt ett sammansvetsat team som balanserar varandra genom träning och vardagsliv. Det finns ett fint ord till detta: "Soulmates"♥

Makea fick som en yngling på 6månader testa på att göra en häftig sak: Valla får!

Makea fick en manisk blick i sig.. Men visste att man faktiskt var tvungen att lyssna även här

Men bäst av allt var att få visa hur snabb man va!!


Livet på en farm.
Men Makea och Therese ville testa sitt vänstervarv med. Så Makea fick lära sig att springa fint istället för att hoppa och tugga i armarna!


Makea tyckte det var roligt från först början hon steg in i en ring. Hon travar på som en travhäst, matte brukar få hålla in sitt blåa ånglok.. Men Hennes liv kommer alltid gå ut på att synas och det gör hon! Från första start. Makeas karriär i valpklass förde med sig många fina lovord och lite rosetter.


Men nu har Makea blivit stor och fin. Ingen mer valpklass eller dutti nutt. Nu börjar allvaret och riktiga tävlingar där Makea med all säkerhet kommer visa sina söta framfötter. Hon har en dröm tillsammans med matte om att få fylla sin prishylla med skinande pokaler och sitt namn med titlar.


Hon har vuxit sig så stor som 9månader och blir en fin dam. Makea har ett stort ego och en kaxig attityd, till både för och nackdel. Fördelen är klart att hon VET att hon är bäst och visar det. Matte vet att den lilla söta oskyldiga blå flickan som en gång var är borta. Motorn, attityden och viljan av järn kommer fram och växer sig stark. Men den lilla blå kommer alltid att älska sin matte mest av allt och kan gå över både vatten och eld för att göra henne glad! Men att vara tyken och kaxig mot andra är något lilla Makea alltid kommer att se som sin grej. Men när matte säger FY så lyssnar Makea.. Okej, oftast då :)

9 hela månader har gått så fort. Matte minns när hon satt som klistrad vid datorn för att vänta på att få door keepers blogg uppdaterad. Nu kan hon bara tacka någon där uppe att hon fick just denna blå som passar henne så bra. Allt tack vare att den lilla blå's uppfödare såg monstret i hennes ögon. Ett monster värt att älska hela livet ut ♥ Ett liv som just tagit fart!

Snipp snapp slut så var sagan SLUT!

mera spår

Idag la jag ett blodspår till Mackson. Det va la 100-200 meter någonting och det gick som ett U. Hon gick på det jättefint och blev bara lite distraherad av mig. Hon tittade upp några gånger när jag trampade på massa grenar och sånt. Men jag gick längst bak i linan utan att hon ville ha hjälp av mig. Någon gång i slutet stannade jag för att hon fick klöven i näsan och ville ta den med vinden. Men nix, näsan nere, och det blev den och hon gick rakt på den. Duktig tjej!! Det var ju bara andra gången hon går spår så för mig är det klart godkänt! Nu ska vi lägga ner lite tid och energi på detta och se om vi kan komma ut och göra anlagsprovet och sånt nu medans många kompisar är ute och tävlar viltspår. Så vi kan hänga med dom :) Alltid kul att vara flera!

Så bruksspåret kör vi inte nu. Har inte gjort det på nästan hela somaren och tänker inte dra igång det förrän kanske till våren/sommaren. Vi får ju spara något så vi har nya saker att lära oss :)

Inga bilder, svårt att ta själv i spåret ;)

dax att äta lunch!

Uppletande

Japp, denna veckan lägger vi lydnad på hyllan, lite paus får det vara ibland och det blev mycket lydnad förra veckan. Så vi får hitta på nya saker för att aktivera oss på förmiddagarna innan jag sticker till jobbet. Idag körde vi uppletande ruta. Inte med exakta metrar, sådär 50x50 eller liknande. Utan vi körde på en liten halvvuxen gräsplätt precis innan skogen. Där gick jag lite huller om buller och droppade saker. 3 saker första gången med 4 skick, det "onödiga" skicket behövdes för att hon sprang tillbaka till väskan där jag la i en gris hon hittade som hon promt ville ha :P Annars gjorde hon ett superjobb. Vi tog en paus medan jag la ut 3 nya föremål. Väntade lite så det hann lägga sig och sen på't igen. 3 skick var altl som behövdes, hon jobbade skitbra och slutade inte innan hon hade hittat något - duktig tjeja!!!!!!!!!!!!!!! Och än en gång, jag som inte ens trodde att hon kunde detta... hmm, jaja ;) Söta söta


Tänkte ta med kameran men den tanken försvann lika snabbt! Får försöka kommer ihåg den nästa gång. Nu när jag skaffat blod och allt ska vi lägga ett spår i veckan, imorron tror jag. Igår köpte jag en ny träningsleksak som Makea älskar!!! Det är bra, slipper jag ha en stor tross i fickan, haha.

hej svej

Trevlig lördag.

Ja igår klockan 10.15 anlände vi till Alfa Hundcenter. Den nya klubben som jag ska hålla Rallykurser på. Det ska bli såå roligt! Vi var där igår för att vara med och döma Anna's Rallykurs som hade tävlingsavslutning. Det gick bra och alla var duktiga. Anna har också en aussie, från Z'athenas kennel. Felix heter han, en trevlig kille som Makea tyckte det var roligt att leka med.

Sen var det hem för att äta lite smått och göra sig iordning för eftermiddagens träning. Hade bjudit hit lite folk för att tillsammans kunna komendera varandra osv. Som en träningstävling. Det blev måånga hundar, fler än väntat men det gick bra. Några tränade och några körde passivitet, också mycket viktigt!! Makea skötte sig bra. Hon är ju ganska lättdistraherad och reagerar lite när "tävlingsledaren" är nära och säger någonting. Men annars gick det bra. Alla momenten gjorde hon fint. Hon är ändå ganska nära att kunna starta nu. Vi får väll se hur det blir. Lite mer fokus så.

Det var en trevlig dag. Makea och Nea fick leka lite, skönt att kunna träffas utanför ringen. Dom är rätt lika, leker lika och Nadia fick ett kort där dom fick samma öra upprest, så sött! Men det är ändå kul att kunna se dom brevid varandra så. Helt plötsligt såg man att Nea faktiskt var rätt mycket större, längre ben hade hon. Och dom har olika päls. Nadia jag mätte Makea nu i morse, och hon har inte växt, mellan 49 och 49,5 ligger hon. Nadia har du lust att skicka bilderna till mig?? Hade ju inte kameran med mig.......

Idag ska det inhandlas ett bildäck typ. Som Makea kan ha och leka med på dagarna utan att bita sönder. Sen ska jag försöka få tag i blod så jag kan spåra i veckan när jag jobbar sent.


Nu ska här städas.... alltid lika "kul"...


Nu har jag fått några bilder fårn lördagen! Tyvärr blev lekbilderna suddiga. Men tack Nadia!

Makea låter vinden fladdra i håret!


Sötaste systrarna bus! Lika eller??? Det verkar som dom reser samma öra när dom blir "uppspelta" haha


Nu får dom var sitt digestivekex *mums*

En oförglömlig upplevelse och en lycklig ägare till en blå!

Ja Frölunda - Ottawa var HUUUR kul som hellst!! Man fick rysningar när det var stående ovationer för Alfie. En låååååång ovation. Sen när han gjorde mål på frölunda och även då fick han applåder. Och det är inte dåligt. Frölundas scandinavium är elitseriens tuffaste publik. Vi tvekar inte om att bua ut vårat eget lag om dom inte spelar bra. Tack Thereze för en mycket trevlig kväll!!!

Idag direkt efter jobbet stod Hanna och morfar på dörren. Morfar skulle hämta Ebba, som ska sova över där. Och Hanna skulle hämta mig och den blå. Det var dax för Makea att få testa på viltspår. Vi åkte hem till Hanna och åt. Makea tyckte deras bulldog Elsa var en vääääldigt läskig typ och vågade inte riiktigt gå fram. Men dom hade lite livlig konversation. Elsa låter när hon andas - Makea tror att hon morrar och morrar därför tillbaka. Dom röt ihop en gång vid köksbordet.. Men det blev lugnare sen. En rejäl tillsägelse var och sen fick hon lägga sig ner och inte röra en fena. Det gick bra. Elsa uppfostrar sånna som inte lyssnar. Och Makea behöver bli uppfostrad ;) haha

Sen kom Carina med Fonzie och Tierra och vi lämnade hundarna för att gå ut och lägga spåren. Ett till Zazib, ett till herren Fonzie och ett till Mackson. Tierra fick en bruksspår då det är tävling i det snart. Sen gick vi till bilarna och hundarna. Tog en fika och snacka allmänt. Bestämde oss för att göra en uppletande ruta med 6 föremål. Det var Fonzie som fick gå först och hämta 2 föremål. Sen Zazib, som inte ville ta andras konstiga saker i munnen, men när matte la hennes tross där ute så gick det bra. Sen skulle jag testa Makea. Vet inte vad jag tänkte, enligt mig så kunde hon ju inte, vi har testat på öppet fält typ 5 meter när hon ser mig leka och lägga ut den och sen skicka. Men det var länge sen. Hon var dock taggad som få så jag gav det en chans. Höll henne, pekade med hela handen ut mot rutan och sa lugnt "leeta". Jodå, hon stack som ett skott, utan att överdriva. Hon fick sakerna i vinden och plockade dom direkt. 2 saker utan problem. Tierra fick också göra men hon finner inget roligt i det. Fonzie fick plocka resten som var därute =)

Sen efter ett tag var det dax för spåren. Hanna och Zibban gick sitt först. Jag gick med bakom eftersom domarna gör det på anlagstest, och det ska hon ju göra på söndag!! Lite efter mitten på spåret tappade hon det, vi misstänkte levande vilt, då det finns mycket där. Efter lite fram och tillbaka och cirklar så plockade hon det och resten gick fint! Sen fick Makea gå sitt. Hon har inte gått sånt förut. En gång fick hon testa men var inte intresserad. Jag gick fram till start och pysslade medans Hanna höll. Sen släppte jag tyst på henne och PIONG så var hon iväg. Inte föör snabbt, men mycket bra fart. Efter ca 25meter tappade hon det. Velade lite och tittade på mig, som bara stod tyst. Gjorde lite slag och fick sen tillbaka det. Gick en jättefin bit och precis innan slutet, som var inne i värsta enbuskesnåret, funderade hon på hur hon skulle komma dit, men jag tror hon hade det i näsan. Sen lekte vi med slutet!! SÅÅÅÅ stolt!! Jag trodde ju inte ens att hon kunde?!?!?!?? Sji fick jag.. ♥

Carina tyckte Makea hade en underbar personlighet. Vi har ju inte träffats så ofta nu på sistone. Hon tyckte jag skulle vara mycket glad över att jag har en hund som henne. Hon har en fart och ett jävla anamma och en förmåga att koppla av. Och det stämmer nog.

Ja nu är det en väldigt trött hund som ligger utslagen i sängen.

Imorgon händer det mycket skoj!! Mer om det imorron.

Waaah!!

Ja att den blå inte är så mesig som hon kan verka tex vid utställningringen är helt klart, många har uppfattningen av en lätt hund. Hon har en jävla attityd och ett psyke av stål! Hon vaktar sin mat som bara den tvekar ALDRIG över att säga ifrån! Idag efter klubben åkte vi förbi Anki för att hämta maten och burgarna jag beställt. När vi kommer hem packar vi ur bilen. Jag tar kartongen med maten och Mamma matkassen med våran mat, Makeas burgare och Makea själv. När vi kommer från P-platsen träffar vi Poch. Vi stannar och pratar och dom hälsar på varandra. Poch är en väldigt glad och sprallig hund och tycker det luktar gott i kassen och sticker ner sin näsa lite hastigt. Det tycker dock Makea INTE att hon ska göra och säger till på skarpen! Hon är inte ute efter att bita, hon är ju inte aggressiv. Men hon låter och biter ifrån i liften. Hon är mycket hund - inget snack om saken!

Kom in och tog en dusch för att sedan helt ställd ringa till vår kära uppfödare, tydligen är det någon mer i kullen som är jäkligt skarp - jag vill ha slut på det INNAN det blir "en vana". Känns mycket bättre nu och jag fick bekräftat det jag själv tyckte och tänkte. Jag menar Makea va tuffast som en 3veckor gammal plutt, varför skulle det ha ändrats? Och som Tina sa, Makea har inget högt svansfäste - men varför tror du svansen är så extremt högt buren? Ja, att min lilla blå nu blir ett väldigt träningobjekt är inget att blunda för. Det blir hårdare ledarskap och hårdare tag helt klart. Så det ska inte blir större än såhär hoppas jag. Tar tag i det med en gång så! Men jag gillar utmaning, Makea passar ju mig hur bra som hellst igentligen så jag är bara sååå glad att jag just fick denna damen!

Nu ska jag sova, väldigt oroligt då jag tror jag glömt min älskade mobil på jobbet i omklädningsrummet! Den måste vara där.

Billektion imorron och MATCH!!!!!           ♥FRÖLUNDA - OTTAWA♥!!!!!!!!!!!!!!!!  Fan va kul det ska bli Thereze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

natti!

RSS 2.0