söta söta

Ja lilla blå gör mig fortfarande stolt på planen. Igår fick hon vara med på min agilitykurs. Innan kursen startade så hade Hanna satt upp hinder när vi kom. 4 hinder i en box utan en pinne att hoppa över. Tanken var alltså handling. Det passa ju oss då Makea inte ska hoppa varken högt eller mycket så hängde vi på där. Hon fattade att man skulle genom stöden och gjorde ett litet skutt även om det saknades pinne ;) Ut från ena hindret följde ett 12pinnars slalom. Hon har sån speed i det!! Hon har hittat sin takt rätt bra nu. Och gör det utan problem. Kommer man in i för hög fart så går hon in rätt men hinner inte få in rätt fart utan hoppar lätt över pinne nr2. Så hon får samlas ihop lite grann innan så går det bra!

Sen la jag henne platsliggning precis brevid hindrerna medans jag skulle hämta en leksak. Då kör Hanna med Zazib och får sin utgång precis på hindret som makea ligger närmast. Hanna skickar iväg Zazibs tennisboll som sniker Makea - MEN den blå LIGGER KVAR!!!!!!!!!!!! Hanna (som inte vet att jag sagt plats till Makea) går fram och ger henne en klapp -MEN Makea ignorerar och håller koll på mig - jag hade ju sagt plats!! 
                                              ♥Ängel blå vad duktig du är!♥

Det är andra gången bara på denna veckan som hon gjort mig rörande glad. Det fick mig att inse att hon ändå kan ordet "Plats" helt ok, hon vet vad det betyder!

Idag är det lydnaden som gäller! Har ju missat 3 gånger, pga senjobb och kennelhosta. Men då kanske dom andra kommit en bit påväg och det är ju bra :P Slipper man backa allt för mycket, haha. Men duktiga är hela gruppen! Inget flams och trams, alla försöker. Det är bra.



21.36
Hemma från träningen och en sak till att lägga i guldhyllan! En gemensam platsliggning, vi var 6 eller 7st tror jag. En hund (collie) bort, alltså en hund imellan Makea och den andra hunden, reser sig och leker rövare! Springer fram till hunden närmast som då också reser sig. Collien förtsätter springa runt till alla, jag står kvar lite på håll och berömmer Makea muntligt och lugnt. Till slut har alla rest sig utom Makea och en bernerblandning!! WOHOOO glad blev jag och Makea med - hon fick ju massa korv!! hihi.

Sen skulle vi gå linförighet - på led! Har jag aldrig gjort med Makea. Ebba har gjort det och gillade det INTE! Makea tog det helt Ok. Tittade runt lite när andra gav beröm men annars gick hon fint. Det blev ett långt pass med oförberedda ställanden och lägganden! Bra tänkt, ett + i kanten till instruktörerna! Jag gillar att få lite oförberett för då ser man om det verkligen sitter, eller om hon lyssnar under tiden linförigeheten är. Så det är bra. Sen blev det ltie blandat och dom som ville fick gå igenom ett komenderat klass 1 pass. Det var bara jag och en till, en jättesöt Phalené, som ville. Hon gick först eftersom hon skulle gå tidigare. Sen gick då jag. Första gången Makea gick ett komenderat pass och hon tyckte det var lite märkligt med en människa i luva i ösregn som pratade med oss. Men över lag gick det helt ok! För att vara första gången. Hon blev lite seg när himlen öppnade sig från ingenstans och lite tittig mot den här konstiga saken i luva som pratade med oss. Haha. Men jag är nöjd med dagen! Första riktigta lydnadspasset med andra hundar på felra veckor!

Nu ska jag sova!

åååh

Ja att den blå kommit in i trotsålder är ett faktum.... Nu har man börjat äta allt som är gjort av papper när man är ensam hemma. Innan har hon käkat upp halva Sophies mattehäfte och hon verkar ha någon emot matte för idag hade hon dragit ner en gammal mattebok från hyllan i hallen, som för övrigt är det ända dom kommer åt när dom är ensamma!! 

Så ja, hon är en hård sak att bita i... Men det ska gå detta med :P


Idag ska hon får följa med till klubben och träna.
 
Hejdå

Ny blogg

Ja... ska testa denna då den jag hade endast gav 100 bilder gratis - sen fick man betala! Och det är ju kul att kunna ha med bilder utan att behöva betala........... så jag testar denhär.

Ja morgonens inlägg kan ni läsa här.

Ja den lilla blå är tyken men ack sicken PÄRLA hon är att jobba med! Hon gjorde mig riktigt stolt idag!!!!! Vi gick igenom hela klass 1. Inga repetioner utan det skulle ske på första försöket. Och hon gick som en klocka! Fy faan va duktig hon va!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så glad! Suveränt ställande och läggande - blandade inte ihop dom! Allt va bara så bra. Blir man inte glad då??

♥ Vad har jag gjort för att förtjäna denna once in a life time hund!?!?! ♥       
                                         ♥Älskar dig



Sen hade jag satt upp 3 hinder och 1 däck och skulle testa enkel handling på väldigt låga höjder, 15-20 cm var det nog. Även här va hon grym! (jag är rosa och Makea är blå prick)
Detta gjorde vi:

Enkel sittkvar övning, eller en start kan man kalla det. Bara rakt fram och sen lek.


Här körde jag framåtsändande som inte var några som hellst problem! Hon fatta första gången!!! Jag stod stilla tills hon nästan va framme då sprang jag för att ge belöning!


Jag gjorde en sån start som övning 1. Sen handlade jag runt henne och sen lek. Det fixade hon gallant!


Sista saken vi testade. Gemensam start och jag sa "framåt hopp" och hon stack före, runt och snabb raksträcka med framåtsändande!

Summan av detta så tycker jag hon verkar vara en bra agility hund. Hon har inga problem att ligga framför mig. Hon är lätt att skicka och hon håller stenkoll på mig! Hon är snabb som F-N också!!!!!! Hon skällde inte under "loppet" men vid belöningen så gjorde hon det. Då fick hon lite klappar som belöning bara så hon inte skulle bli mer uppstressad. Men ger hon av sig ett skall medans vi kör så tvärstannar jag. Jag

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0