Värmlandsresa (LÅNG!)

Igår bar det av - en MYCKET händelserik resa till de vackra (läs ödsliga) värmlandsskogarna för utställning. Det var nog den roligaste resan jag gjort!

"Dagen" började kl.03.00 när klockan ringde. Var hos Pernilla och Nemo 04.30 och påbörjade den långa resan uppåt. Ja, det roliga började redan efter en halvtimma. Det var världens segaste 70-90-70-90-70-90-väg och i mitt zombie-liknande stadie hördes ett "JÄVLAR" från personen brevid samtidigt som det slog ner en blixt från klarblå himmel.

Blixten var i själva verket en fin liten sån här:

Söt liten kamera, men hur söta är vi på en skala klockan 5 på morgonen?! Halvslumrande Zombies??  Jaha, dyraste utställningen hittills då.. Under resan hann vi åka på Älgsafari minnsann. Har ALDRIG sett så mycket älgar i mitt liv. Vi var helt enkelt ute på "rätt" tid på dygnet *gäsp*

Resten av resan upp gick i långsamt tempo. Jag menar LÅNGSAMT! Såfort vi såg en kamera så började vi, 'Var det 70 eller 90 här??' Det slutade med 65km/h. Hahaha årets stopklossar??

Väl framme var vi i god tid och satte upp tältet. Vi var faktiskt väldigt glada och stolta över oss själva som hade så fruktansvärt bra hundar som kunde ligga lösa i tältet med öppna burdörrar och allt. Det kallar jag pasivitetsträning med säkra hundar!

Träffade Marita och Coffea som var först ut i juniorklass.


Dom skötte sig bra och var väldigt trevliga!

Sedan var det Nemo.

Han skötte sig exemplariskt och snygge-nemo tog sitt 4:e CK (dagens ända CK i rasen) på sin 4:e utställning! CERT BH1 och BIR blev dagens storslam!! Så jäkla duktiga är ni!!!

Sen var det lilla Blå


Jag testade en helt ny springstil + att jag testade att låta henne självställa, har aldrig tränat det utan fick för mig att vi skulle göra det 2minuter innan vi skulle in - bära eller brista heter det ju! Jag hade ju inget att förlora med tanke på att jag gissade på ett blått band för vår del.. Pälslös och klen som hon är :P hihi.


Makea skötte sig gråtfärdigt bra och bildbevis på att damen inte längre är så feg för männsikor kommer här:



Jag behövde knappt hålla henne som ni ser och hon tog INTE ett steg bakåt (eller åt något håll alls) mot varken domaren eller aspiranten!! Övning ger färdighet mina vänner! Tezze är stolt över Blå som dessutom ville hälsa på både gubbar och annat på hela utställningen!!



Såhär ska det se ut gott folk! ;) Hon sprang precis som jag ville och som vi tränat på! Hon är min gud♥

Vad sa domaren då? Jodå, Marita Östlund-Holmsten ska tydligen vara en väldigt bra domare som siktar in sig på hundar som är bra konstruerade och inte den som har mest päls.. Hon sa i ord såhär till mig: 'det är en mycket bra ungtik du har, men hon måste utvecklas något mer. Men jag måste säga att hon är väldigt proffsigt visad! 1,1 med HP och lycka till med henne'. MOHAHA!!! Jag är SUPERNÖJD! Och "välvisad" har gått över till "proffsigt visad" DET NI!! Kritiken var fin-fin också!



På fredag i Smålandsstenar ska vi testa på en 3:e "ståstil" vi har ju INGET att förlora?! Eftersom hon är så liten iår så kommer vi testa oss fram till vi hittar "vår" stil. Och sen nästa år så kör vi!

Eftersom Nemo blev BIR väntade vi på BISet. Det var rena Saharaöknen och varmt som F-A-N! Ingen sömn men mycket skratt blev det. Dessutom fick jag en halv solbränna på köpet. Halva fejset rött och sen kommer min snelugg. Så mitt i pannan har jag ett snedstreck RÖTT/VITT.. SNYGGT?!?!? jaja.. Får klippa av mig luggen om jag ska fortsätta vistas på utställningar såhär..

Hemvägen va lätt bäst. Det såg mest ut såhär:


ASG! Konstigt nog (?) blev vi omkörda en del, en av dom blev fotade av söt-kameran mitt framför oss! HAHA!!

Utställningens mat (om det ens får kallas mat) var i princp obefintlig i form av ynka korv med bröd. Detta gjorde att det gyllene M:et var omtyckt på hemresan!


Sen kom farbror Polisen och stod mitt i gatan!


Väntar ni på brev? Ni får ta och vänta lite till!!!


Släpet är tappat och lastbilens framdel är 100meter framför som ni ser :P


Lite..... 'hjortar?'

Stor fågel (namnet försvann samtidigt som jag skulle skriva det..)



Klockan 20.30 rullade den svarta volvon in i Ale igen. Näst intill ett dygn utan sömn spenderandes i sahara utan irritation med en jäkla massa skratt!! Det är jag och Nillan på vår mini-semester det!♥ Älg-Fågel-Hjort-safari hanns ju med också!

Var Makea trött när hon kom hem? NEJ hon såg ju sin favorit-dynamit! Hon och Harry är oskiljbara..

En styck Tezze är trött som få.. Dagen kommer att spenderas som en välförtjänt SLAPPEDAG!

TACK Pernilla för ett underbart dygn!

En fredag.

Vaknade halv 7 utan att kunna somna om. Tänkte lite på hur jag ska planera dagen för mig. Spåra finns inte på schemat, har ingen lust alls med det idag.

Det blir en slappe dag med packning för imorgon. Vi ska "piffa" min pälslösa hund ute i solen. Det ska införskaffas en godispåse till morgonsdagens långa bilresa också. Inatt bär det av på min och nillas mini-värmalnds-semester♥ Det ska bli så roligt så!


Igår var vi på Ale bk och tränade. Träffade sockersöta Focuz som är från kennel Chess Player. Han och Makea var lite av samma skrot och korn och lekte som attans :P Makea och Nemo tog också ett race! Det är så härligt att se dom två vackraste hundarna dundra fram över ängen studsandes i samma steg. Syskonkärlek.

Makeas träning gick bra. Lite ofokus i fotgåendet... Annars OK.

Bilder från igår tagna av Pernilla

Makea och Focuz


Sockersöta Focuz

Ny dag


Vaknade och gick ut med hundarna. Åt frukost och lyssnade på radion. Gick upp och satte på datan och TVn. TVn la av och internet funkade inte. Ringde pappa. Telefonen funkade inte. Tog mobilen. Ringde COMHEM och skällde. Fel upptäcktes i ett STORT område. Ok. Satte på CDspelaren och playade Twilight CDn. 40sekunder senare la den av. Ingenting funkar... Inga låtar kom längre än 40sekunder. Ok. Tappa inte tålamodet. Pernilla ringde på mobilen. Skönt då fick man skälla av sig lite. La på. Vad ska jag göra? Yoga? Nej, tack. Varför inte titta på Twilight (filmen) på datorn? Ja! Tittade på film. Testade TVn, Yes den funkar!! Internet? Yes det funkar!!

Vad ska man göra resten av dagen då?

Jogga med blå?
Cykla med gul?
Spår?
Lydnad?
Ringträning?
Somna om?
Plantera ut mina grönsaker i trädgården?
Yoga?
Titta på utställnings kläder?
Börja packa iordning? 

Sammanfattning - Cykla med Gul, jogga med Blå. Lydnad ikväll. Plantera. Duscha.. Men ska nog börja med att försöka få i matvägrande spetsen sin frukost!

Imorgon får det packas, tittas på kläder och så får jag nog lägga ett spår till dom var. Blå ska förlora sin resterande päls genom duschning. Föning och sånt får ske UTE! Har inte lust att få en ryamatta. Sen får jag fan somna tidigt asså... Uppstigning kl. 03.00 - SENAST! .... Men det är inte förrän imorgon det.

Ajaj


Eh nej.. Såhär kan jag inte stå men övning ger kanske färdighet? höhö.


Igår morse gjorde jag ett (amatör) yogapass. Mamma önskade sig sånna DVDs för det är nyttigt för ryggen så hon fick två av mig. Var ju själv tvungen att testa det i ensamhet då jag låg dubbelvikt at skratt när jag, syster och mamma skulle testa i söndags. TRE fån som står framför datorn i hallen och viftade med armana och allt, shit vad det måste sett dumt ut.

I vilket fall så testade jag och det var faktiskt jobbigt. Extra jobbigt när fröken Blå tyckte det var STÖRTKUL när jag satt där på golvet och var så konstig.. Hon fick faktiskt ligga i sängen medans jag höll på men det hindrade inte henne från att se så där galet "makea" ut!! Hon är helt otrolig!! hahahaha

Senare var det simning. Makea hoppar i själv nu för tiden utan flytväst och älskar sin pipsak! Igår fick hon testa jetstream för första gången och det märktes att det var jobbigt! Väger henne varje gång jag är där och det är inte mycket hon går upp. Hon väger nästan 2kg mindre än hon gjorde på sin 1års dag...... Detta fodret är ju rätt fetsnålt. Men hon börjar kännas bra i hullet, så nu är det musklerna som fattas, men dom är sakta på G.

Vi följde med med Linda och Milou till deras kurs i kba senare. Bara för att titta egentligen men vi fick vara med också. Inte fasen var fröken Blå trött efter MH och simning men vi tog det lugnt ändå. Det blev tårta till duktigt MH hundar (ja, deras mattar iaf, hihi) från en stolt uppfödare, kul!

Idag då?? Jo det ska ni veta, den där jäkla Yogan känns som fasen i överkroppen och inte nog med det har jag sovit konstigt och har lite nackspärr och till följd av det - huvudvärk... Strålande... Eftersom det är rätt kasst väder också bestämde jag mig för att ta en riktig slappedag. Har bölat till "Australia" med en popcornskål i famnen. Sånt är livet ibland.

Det närmar sig utställningen och pälsen dröser av här hemma.. fint... Kollade på kort från i december. Fullpälsad är hon en gud min lilla Blå! Nu vette fan vad hon liknar, men söt är hon ;)

Fin mackson i lite mer päls på 1årsdagen.

Senare blir det en halvlångis i alla fall, och ett besök till salong á la Tezze för kloklippning av de 8 tassarna.

Super MH med super hund!

Idag var det MH i varberg för Makea och många av hennes syskon (+ andra door keepers hundar, ja Dreamer är "door keepers" ;) ). Jag kan bara säga att jag är såå nöjd med Makea och i vissa avseenden överraskad!

Att hälsa på ledaren var inge problem och hon gick med henne också. Ville inte bli "taffsad" på eftersom ledaren var allt för mesig med henne och började fjanta. Man kan inte fjanta med Makea utan får gå rakt på sak om man vill röra henne, haha.

Leka gjorde hon som fan med mig, men inte med testledaren.

"Jakten" eller vad den kallas tyckte hon var kalas. Jag höll i och hennes intresse var stort, när jag släppte sprang hon som ett spjut! Samma sak andra gången fast nu tog hon i leksaken mer.

"Aktivitet" som snarare var passivitet tyckte hon var tråkigt men stod ända hyffsat still tycker jag, dock gnällig.

Avståndsleken visste jag inte vad som skulle vänta. Trodde hon skulle skälla ut den där människan därborta som fäktade och hade sig. Men nädå, hon stod beredd och så fort jag släppte stack hon som ett spjut. Stannade 2 meter ifrån människan och gav två skall, kom tillbaka till mig för att kolla om allt var ok och stack direkt fram till den lekande människan och hälsade, men lekte inte med henne.

Overallen som kom uppfarande gjorde hon en snabb undanmanöver på, stod brevid den och hade svansen i högsta hugg och raggen ståendes samtidigt som hon sprätte som en tupp, haha sötnos. Gick fram till den när jag gjorde det och hade absolut inte någon kvarstående rädsla och heller inget intresse.

Skrammlet tog det två gånger innan dom ens kunde skrammla för Makea var för nyfiken så hon var redan på den, hihi. När dom skramlade stack hon ett par meter men vände direkt och gick utan hjälp fram till det. Duktig tjej! Sen inget kvarstående intresse och ingen rädsla. När vi gick fram och tillbaka efter den så sökte hon kontakt i sista sträckan och gick in i fotgående spontant. Testledaren blev grön av avundsjuka sa hon, för att hon tyckte Makea var en så underbart kontaktsökande hund som hon också ville ha, hahaha.

Spökena blev jag förvånad över! Trodde Makea skulle skita knäck och dra åt helvete men ack.... Hon stod framför mig med svansen och raggen så högt hon bara kunde och morrade och skällde ut dom stackars spökena. Men när dom kom närmare så började hon sprätta och hon backade bakom mig men inte längre än kopplets längd. När jag hade tagit två steg emot dom så gick hon själv fram till dom utan problem och sen var hon inte intresserad längre, inte heller av att ta kontakt..

På skotten visste jag hur hon skulle vara, och så blev det. Hon är så oberörd man kan vara och kampade som en pitbull vid två skott och på passivitetsskotten tittade hon inte ens åt det hållet. Beskrivaren undrade om hon var döv, hahahaha.

Han tyckte det var en bra hund om påpekade att hon var ganska mammig, som om det vore något nytt ;)

Själv tyckte jag Makea var lite tuffare än vad jag trodde men samtidigt så beskriver detta MH ganska bra om hur hon egentligen är. När man som främling träffar henne så tror man nog lätt att hon är feg och sånt eftersom hon inte "vågar" hälsa. Snarare är hon tvärt om. Hon är bara lite blyg egentligen. Det där med kontakt ser jag dock inte som ett problem, hon ska tolerera att hanteras på lydnadsplanen och i utställningringen och det tolererar hon. Vi har 10 på alla tandvisningar både på inoff och off tävlingar hittills. Jag kräver dock inte att hon ska älska folk och att hon ska söka kontakt med varenda joggare eller varenda människa som kommer hit. Hon behöver inte hälsa och jag tvingar henne aldrig. Det är på tävlingarna hon ska fixa det och det gör hon som sagt och då är jag nöjd, det är det jag kräver. 

Att hon inte har kvarstående rädsla i något moment, och inte ens intresse för saken tycker jag är superbra.

Så det är iaf en jäkla bra hund jag har i kopplet och en rätt hård hund också.. Precis som jag vill ha det. Älskade ängel blå♥

Bilder och film stod superduktiga superbraiga Linda för som vanligt så dom kommer. Inte filmen men lite bilder iaf.

KUL att få träffa så många syskon idag och få se deras MH!!!!

Nu väntas tv för en supertrött Tezze och en lagom trött Blå


Utstött.



Ja idag har jag vart utstött. Hela min familj har ju fyllt år nu inom loppet av 4 dagar, Pappa den 14:e och Mamma och Sophie samma dag, idag den 18:e. Så idag har "vi" alltså då haft kalas. Min granne föreslog att jag skulle ställa mig och lipa för att jag också skulle få en present, så som många barn gör, hahaha. Det hade vart kul.

Sophie fyller 15 nu och tycker det ska bli skitkul att ta moppekort och få snurra iväg på min svarta. Men jag vet inte om medtrafikanterna tycker det blir lika skitkul, för inte fan vill jag möta den pellejönsen ute på vägarna iaf! Om man råkar göra en burnout med moppen, är det då intelligent att köra ner foten med flip-flop för att sätta stopp för den "svarta faran" á 90kg?! Jag skrattade iaf :)

Makea tycker kalas är sådär kul. Hon är ju knappast ett stor fan av barn så när kusinerna kom (4 resp. 1år) stod hon mest på avstånd och ylade åt dom. Men när dom kommit in och allt stoj har lagt sig så är hon ändå intresserad av dom, vill gå med dom och kolla vad dom gör. Tyckte att lilla Wilma på 1år lät väldigt konstig och ville undersöka henne grundligt. Wilma är totalt orädd och struntar fullständigt i hundarna. När vi åt/fikade fick hundarna vara här uppe. Med små barn hamnar det lätt saker på golvet och Makea ska ju inte äta något.

I övrigt har det vart en bra dag, lite kallt tycker jag men det är åtminstone sol. Det är städdag i föreningen och alla är ute och fixar på gårdarna och sånt. Tezze är smart - Mycket folk = bra störning och det betydde att den Blå fick träna lydnad mitt bland folket. Det gick bra men när det kom någon hon kände var det svårt att behålla koncentrationen. Platsliggningen gick kanon! Inget gnäll eller kryp eller någonting och störningen var på max! Tjihoo!

Imorgon väntar MH... Det ska bli både roligt och spännande. Jag vet redan vad som itne kommer funka för Makea, typ socialisering och sånt. Det ska bli spännande med spöken och de, jag tror att hon kommer skita knäck men samtidigt vet man aldrig. Det är i en sådan situation som aldrig annars uppkommer så... Skottet är lurigt, jag vet att hon är totalt oberörd av det jag sett, typ nyår, raketer över lag, och alla skottträningar på olika klubbar berör henne inte ett dugg hur nära dom än är. Men efter 40minuters intensivt "skrämmande" så kommer hon nog vara ganska stressad så då vet man ju faktiskt inte. Så som sagt, det ska bli rätt spännande.

Nu ska jag snart ta o gå en härlig promenad när man är gästfri igen!

Spår och vänstervarv.

I söndags var jag och spårade med Eva-Lena och Saga. Här nedan kommer lite bilder av det. Spårbilderna på Ebba och Makea är gamla men Sagas är sprillands nya från i söndags. Porträttbilderna på Makea och Saga är från i söndags.

Saga blir bara vackrare och vackrare! Hon är större än Makea så Makea ser ut som en valp brevid henne. Men Saga är riktigt grov och fin nu... Men vi väntar på att hon ska sätta sig mer bak. Makea sitter bara där och ser lika söt ut som alltid. Finare täckning får man leta efter *flin*


Saga i spåret i söndags!


Makea spårar.

Ebba spårar.

Hur gick våra spår igår då? Jodå, det var ett lång och svårt spår som jag la i sveriges mest rådjurstrafikerade skog, haha.. Makea velade lite och hon blev snabbt trött så man märkte hur jäkligt hon fick jobba asså! Långt ifrån klockrent men väl kämpat! Ebba hade inte alls samma svårighet men hon spårar på ett helt annat sätt än Makea. Makea gör slag medan Ebba går rakt i kärnan. Så Ebba susade fram utan att vara berörd. Så duktigt.

Och bilderna från vår vänstervarvs-träning är från igår. Jag försöker få till det på den lilla blå! Traven har vi lyckats med helt nu, men attans så JAG får tänka.... Det är jobbigt, haha. Stå träningen..... ja asså hon är ju inte färdigväxt eller mogen på något sätt, och hon har tappat alla muskler som vi inte hunnit bygga upp än, och hon fäller som en gris... Så ja - vi får ju göra det bästa av denna kassa situation, haha.


konstigt ljus gör konstiga bilder.


Jag kan aldrig få nog av denna hunds täckning och färg. Hon är såå vacker! Men är fortfarande valpig i kroppen :P hihi

För att vara ett urfällt benrangel så börjar det åtmintone likna något. Kolla hennes byxor (om ni kan urskilja dom från svansen) dom exicterar ju knappt *bölar*. Ingen päls på bröstet finns och idag när vi var och simmade så kunde till och med Linda se pälsen försvinna snabbare än planerat.... Så kristinehamn och smålandsstenar kan ju se sig om... Hon kommer inte se klok ut om 2 veckor, hahahaha. Mattes nakenfis♥

Underbar dag!

Igår åkte jag, Linda och Jojje ner med våra hundar till fjärås. Tina, Catharina, Carina och Lena var redan ute i skogen när vi anslöt oss. KUL att se Makeas syskon igen!! Tequila såg jag på MyDog så det var inte sååå länge sen men Nemi och Meja har jag inte sett efter Borås utställning i juni förra året, ett tag sen alltså... Fina syskon♥

Alla la/gick spår utan jag, sysslar ju inte med bruksspår än, vi tar viltet först! Det jag såg och vad det rapporterades så gick det bra. Jag gick med Catharina i Tinas och Kissys spår, såg bra ut!

Sen hem till Tina, fika med goda nybakta bullar som Linda bakat, MUMS!! Lite snack sen ut igen för att Bonita skulle få sitt spår! Sen tog Linda ett med Milou och Jojje ett med Milou, allas gick bra.

Sen tog jag ut Makea för att köra lite lydnad i paddocken. Hon var HEEET de först 5 minutrarna men lugnade sig sen. Det var jobbigt med hästar brevid och en äng som luktade sååå gott på andra sidan. Så det där får vi göra om!! Det var jobbigt för henne minsann. Men det gick rätt bra ändå. Sen blev det SUPREGOD middag med grillat och allt!

Tack för en suuupertrevlig dag allihopa!!

Nu ligger det ett rätt långt och svårt spår till hundarna i skogen. Ska ta det sen efter lunch någon gång! Får vi se om dom klarar lite utmaning ;)

Det blir inte bättre med åldern!!

Ingen har någonsin påstått att Makea är normal, men hon är helt jävla underbar!! 

Älskar min Blå!!!♥

Här nedan är Makea 4 månader, den är inspelad 2 maj 2008



Här nedan är Makea 15 månader, filmad idag 12 april 2009. Alltså nästan ett år efter. Ingenting förändras med tiden??



Helt underbara, galna, tokiga, dampiga, älskade, Ängel Blå!!

TV inspelning och födelsedagar!!

SVT är nu näst intill inflyttade på våran gata. Dom ska göra någon dokumentärfilm eller något om en utländsk familj som blev hotade för ett tag sen här i området då bandidos åkte omkring här och sprängde upp bilar, lagom kul! Dom funderar på att spela in det i Makeas bästa kompis hus - Doris. Dvs tvärs över oss! Äntligen händer det lite i lilla Tuve iaf. Bilar ska sprängas på parkeringsplatsen och allt :) Wohoo något att sysselsätta sig med här hemma då! En filminspelning :) Men jag är fortfarande sur över att den lilla byn Forks i USA, som ingen visste fanns, får Twilight som inspelning, jaja.... Livet är aldrig rättvist ;) haha.

Ja nu fyller hela min familj år nästa vecka... ALLA utan jag. Så igår inhandlade jag de sista presenterna som inte skulle komma på posten. Inslagna och fina ligger dom här. Pernillas också, hon fyller ju med år, dagen efter Sophie och mamma... Och sen Pappa, Sophies kompis, hennes kille och ja, listan kan göras lång över födelsedagar i April. Det betyder att det svider i plånboken så några påskpresenter blir det inte, dom är inbundna i födelsedagspresenterna ;)


Några av presenterna som är färdiginslagna.


Jag är helt KÄR i papprerna jag hittade, och kolla det ljusrosa ursöta bandet jag hittat!!! Sååå gulligt!

Nu är det bara projekt födelsedagskort kvar också. Två är klara.. Resten kvar.

Ikväll blir det träning!

Någon?

Bal/festklänning säljes.. Hör av dig för mer info
storlek XS




(A)



Sometimes you have to be like a 18 year old!! Look out for the TAJT on friday night!!!!!

♥sakna studenten... sicket dygn tjejer!!!

Slag under bältet.



Efter veckor utan konstant spyende såg jag ljuset i tunneln.. Så fort jag blir glad och planerar vår underbara framtid får jag ett slag under bältet... När ska det ta slut?

Älskade Blå.....

Beslut.



Lydnad VS. Utställning 2009!

Beslutsamhetsångest finns det något som heter. Något som jag känner... Jag har anmält till två utställningar ni inom närmsta veckorna. Efter det så blir det inte mycket av den varan i sommar. Det är en till utställning som är planerad... Och två till i tankarna. Mer än så blir det inte, Makea är inte färdig på långa vägar då hon tappat såå mycket nu när hon vart sjuk.. Det kommer ta sin tid att bygga upp igen! Hon ser ut som en omusklad skeletthund och det är att utmana dom blåa banden i utställningsringen!! hihi. Hon är mer redo nästa sommar.

Istället ska vi helt satsa på lydnaden. Där har vi desto fler tävlingar planerade och vi ska använda denna sommaren till att bygga tillbaka hennes förtroende och lugn samt så ska vi bygga ihop oss! Det är mycket som ska klaffa mellan hund och förare för att det ska bli bra. Jag och Makea har inte byggt ihop oss riktigt än och jag har inte riktigt lärt mig hur hon fungerar. Hon är en ganska komplicerad individ som jag håller på att lära mig mer om. Och faktiskt så började det inte gå sådär extra bra för mig och Ebba förrän Ebba var runt 2år. Och Ebba är en säkrare hund i sig själv och på det sättet tryggare på tävlingsbanorna. Makea är sjukt duktig, men jag måste lära mig att hantera all den stissighet och energi som hon har. Riktigt så långt har vi inte kommit än.
 
Så våran sommar ska bestå av bara klass 1 tävlingar och vi ska satsa på sammarbete och trygghet på planen. Så vi har lite att stå i :) Och vi ska iiiiinte ha bråttom!! Även om det går skitbra så kommer vi troligtvis inte starta tvåan, inte på några månader iaf.

Så ser planen ut NU... Den kanske ändras men jag känner mig ganska säker.. Jag tror detta är bäst för oss. Vi har haft lite motgångar nu och vi ska komma dit vi var påväg innan allt hände! Vi ska bli samspelta och trygga med varandra på tävlingsplanerna♥

Nu ska jag baka kakor och ses cykla med dom båda fyrbenta (en och en!!)

Racerhäst och duktig blå!

Imorse fick jag gå upp i tid för att hinna klar i stallet innan Pernilla, Linda och Jojje skulle komma. Sagt och gjort så var jag där något innan kl.10. Göra allt som ska göras i ett stall innan jag och den Brune gav oss av på en härlig skogstur. Han va riktigt pigg idag efter att ha haft en lugn vecka bakom sig. Det resulterade i en lite högre växel och tårar i ögonen av vinden, hihi. Men som fartälskare så har jag inget emot det! Även om det varit lättare om jag behållt mina ridbyxor som jag sålde så jag slapp rida i mjukisbyxor som är lite av den svårare varianten ;) Härligt va det i vilket fall som helst.

Sen hem för att lunch och packa träningsväskan och ge oss ut på en promenad/träning. Måste säga att Makea ändå sköter sig helt OK i lydnaden. Finslipet är fortfarande inte på plats men vi tar det lugnt. Hon har blivit lite frustrerad i platsen har jag märkt så där tar vi det lugnt. Det har börjat lossna med tvåans apport men gnäll och starskall är EJ acceptabelt *arg*!!!!!!!!!!!! Rutan och fria följet gick bra. De andra momenten var i OK skick. Jag körde budföring med Pernilla och Makea verkar ha fattat galoppen, hur bra som helst fastän vi egentligen inte har tränat in det över huvudtaget :D hihi. Hon är allt ett ljushuvud ;)

Cykeln fick nya däck idag så nu ska här cyklas!!

Igår kväll va jag hos Anna i åsa. Hittade dit alldeles själv med bilen (jaja, min kära kompis GPS var närvarande). Det var så kul för när man inte kör själv så lägger man inte märke till vart man åker men nu när jag kör själv hela tiden så känner man igen sig på ett annat sätt. När jag åkte på motorvägen kunde jag genast se att "åh där bor ju Andrea!" och när jag körde av och svängde höger så blev det genast "svänger jag åt vänster kommer jag till Tina!" haha, det var lite kul ;)

I veckan väntas det mycket kompisträffar eftersom många skolkompisar har lov!! Det blir shoppingrundor, utekvällar och givetvis en del hundträning!

Nu snarkar fröken Blå och fröken Gul ikapp här vid mig så jag hör knappt mina egna tankar! Och mamma klagar på pappa?? Dessutom drömmer Makea just nu så hon sparkar Ebba i arslet! hahahaha

go´ natt!

Gost Town


Det är ganska dimmigt hos oss... Igår va det snäppet värre än vad det är på bilden. Bilden är tagen från mitt fönster nu i morse.

Makea har lekt rövare heeeela morgonen. Hon springer runt med sin älskade anka som hon fick av Linda som krya på dig present. Det är hennes stora favorit just nu!! Den är ÖVERALLT, haha!! På bilderna vill hon visa sin anka för mamma som försöker bädda om i sängarna..... Makea vet inte hur man inte är i vägen... hihi




Men shit!!

En unghund bara det aboslut jobbigaste som finns! Ibland känner man bara för att skaffa sig en vuxen, redan färdig hund.......

Nu när Makea känner sig lite friskare så börjar tiden komma ikapp henne. Den lilla magra tösen utan varken päls eller muskler har ju kommit in i en söt liten trotsålder och driver matte till vansinne!! Hoppar på joggare, leker rövare med fåglar, springer efter vilt och bara gör sådär allt man inte får göra!! USCH!!!! Man blir så pissigt trött och pissigt förbannad... I eftermiddag när jag kommit hem från stallet och ätit mat, innan det skulle börja "bra" på TV så tog jag med mig blå ut för att TRÄNA på inkallning och FÖRBUD!! Ja givetvis när man tänker på det så håller sig hunden inom en radie på 5 meter från mig ungefär 99% av tiden. Så ska det väl alltid vara? Jag tränade lite stanna och ligg på avstånd och inkallning när tillfälle gavs. Hon skulle leka rövare med en fågel en gång och kom inte på "kom" en gång.. Men det var väldigt mycket mindre än vad hon vanligtvis gör nu förtiden. Man kanske kan hoppas att hon snappat upp lite innan då iaf?? Helt ärligt så har de sista 2 veckorna oftast bestått av promenader tillsammans med Ebba och det klarar Makea helt enkelt inte av. Ebba kör aldrig några sjyssta spel och dom djävulsspelen snappar Makea upp snabbare än NÅGOT annat!!! Suck pust och stön... Bättring på allt ska ske igen!

Inne är hon snarare tvärtom, hon ska alltid stå, helst PÅ mig... Jag trampar på henne flera gånger och får lägga henne platsliggning för att bli av med henne *S*. Hon är I diskmaskinen och ska äta ALL mat.... Trotsålder in hell!! Tur att hon än så länge inte är så cp när vi tränar, för där är hon helt ok faktiskt!

Imorgon ska jag och blå köra lite lydnad, hon ska även så ett springpass... Sen ska jag hem och mysa hos Anna på kvällen :D wohoo!!

Nu ska jag lägga mig på sängen och pussa lite på min blåa sötnos, för söt när hon sover, ja det är hon iaf ;) hahaha

Dumpad och Slottis.

Ja, dumpad blev jag av Pernilla så jag och Linda bestämde oss för att ta hundarna med på en tur till slottskogen. Makea och Pontiac går väldigt bra överrens men är inte sådär hysteriskt lektokiga när vi är ute och går som det är med Saga eller Dynamiten. Det är rätt skönt! 

Vi tog buss och spårvagn och satte oss tillrätta vid en äng för att starta med lite träning (betoning lite ;) haha). Sen blev det fika med varm choklad och Tezzes hemmabakade kakor! Sen gick vi runt och tittade på djuren.










Otroligt vackra färger!



Undrar om hon är impad??


Udda polare!


I övrigt så tränade jag ju Makea igår och hon gick förvånadsvärt bra! Finslipet har ju tappats lite efter detta långa uppehåll. Inte så konstigt eftersom lydnad är rätt mycket färskvara. Men hon tyckte det var såå roligt att komma tillbaka. Alla momenten gjorde hon mer eller mindre, dock på olika nivåer. Rutan gjorde hon 10:mässigt medans apporten va en 0:a.. hahaha.

Nu är allra sista Twilight-boken på ingång till Tezzes hem. Det hade blivit problem vid beställningen men nu kommer den i början på nästa vecka! Känns så tomt med uppehåll men samtidigt kan man faktiskt släppa dom tankarna lite och vara lite social. Med en sån bok liggandes hemma, ej färdigläst, så kan jag inte tänka på annat... Jag blir förtrollad och kan inte släppa boken♥. Men nu är det bara en bok kvar.. Sen kanske jag får ta den på engelska? höhö.. DVD'n är förbokad!!!!!!! SNART SÅ!!!

Sen när jag råååkar ha några 100-lappar över har jag hittat min absolut bästa present till mig någonsin! Men jag får spara lite till det, för det ÄR onödigt...... :(


älskade älskade vår!




Älskar vårkänslor! Och nu är dom verkligen HÄR!! Idag ska blå få följa med till kursen och vara visnings ex. Det tycker hon ska bli kul!

RSS 2.0