Rapporthund!

Först: TACK för alla grattis både här, sms och mail!! Vi är så nöjda så :) Ebbas tur nästa hoppas vi på. Sen får vi jaga nytt! =)

Idag kom Bianka och Blair hit för att träna Rapport med oss. Vi har bestämt oss för att testa träna våra hundar i det och kanske kan komma till start till och med.

Tjänstetäcket förknippade Makea med sök/upplet så näsan körde och hon letade för fullt ibland. Men när hon blev påmind och att det var "marsch" det handlade om så gick det faneme undan kan jag tala om!! Jag har väl råkat nämna att hon är rätt snabb?! =) Hahaha. Ja ordet "marsch" fick vi ju ta och lära henne lite först, Makea har bara gjort det någon gång när hon va liten så hon kan det inte men lärde sig fort. Bianka fick ha det goda "godiset" och Jag fick ha torrfoder ;) Allt för att Bianka skulle vara askul att springa fort till. I Slutet kom vi på att Bianka kanske skulle försöka få ett "band" med Makea. Lek? Ja försök du sa jag bara :P Makea har aldrig velat leka med någon annan människa. Men jag tror min hund ändras och mognar, för hon satt som en Pitbull i kampleksaken!!! Jag kunde gå iväg, komma tillbaka och röra mig runt utan att Makea ens tittade på mig!! DUKTIG!! Vi som jobbat så in i bomben med att hon inte ska vara skygg för andra. Och Bianka är rätt okänd för Makea så detta va grymt! Sen togf jag hennes i halsbandet och Bianka sprang iväg, jag hetsade lite och släppte och då for hon som ett sjupt till henne och lekte!!

Så nu har vi hittat hur vi ska värma upp innan passen =)

Här kommer ett filmbevis på att hon faktiskt gjorde så! Detta vara sista gången vi gjorde såhär så innan detta har det vart ett springpass och mycket kamp så Makea var trött! Så det var ine så mycket drag i henne nu men det är i vilket fall ett filmbevis =)


Blair va jätteduktig! Hon har tränat det lite innan så hon visst va det handlade om =) Hon tog dock ut ut sig som satan första skicken så hon blev lite trött sen ;) Shit va hon sprang som en tokig boxer först! Söt!

Så idag igen är Tezze stolt över sin Blå! Och jag kan tala om att Mamma lever på sitt förstapris =) Det kommer hon göra ett tag till tror jag ;) Med all rätt =D

SVCH LP1 Door Keepers Nothing Else Matters!!

Så heter Makea nu!!! 1,5år gammal plockar hon sin andra titel! Viltspåret har gått på alla raka!!!! Tilläggas skall att alla öppenklass har gått på full pott i poängskalan!!
 





♥ Tezze's Hjärta ♥ Tezze's Stolthet ♥ Tezze's Ängel Blå ♥

Vad ska hon slå till med när hon faktiskt blir frisk också?!

GRATTIS också till Mamma och Ebba till 1:a pris och Nilla och Nemo till GK anlagsklass!!

Turnaglar?

Kladdiga blev dom,, lätt va det knappast! Och Tummen fick jag klippa in i bilderna då det är svårt att ta nära på alla samtidigt för tummen är ju lite längre ner ;)

Men just nu ser mina naglar ut såhär:

vänster hand:


höger hand:


Makea gick väldigt bra i dagens spår!!

nyttig, duktig och nervös.

Imorron kommer min allra längsta vän, min storasyster ♥, Andrea hit med sin lilla röda Forrò. Tänk att vi varit vänner sen jag var 1½år gammal!! Det gott folk är typ 98% av mitt liv, det är 17½år av ren vänstap! Att hon för typ 7(?) år sedan flyttade till bonnelandet gjorde det lite svårare att träffas (fast nu har även jag körkort så=)..) men det håller i sig ändå! Äkta vänskap kallas sånt!! Därför är Andrea min storasyster.

Ikväll la jag spår till Makea som hon ska få ta imorron. Imorgon bitti ska jag lägga till Forran då han är lite mer grön på detta men jag tror inte det blir några problem alls! Lite annan träning kanske står på schemat också men framför allt tjöt och fika med Andreas hemmagjorda Big Muffins =) En trevlig dag.

Makeas spår blev lite krångligt, kom ut på fel ställe än jag beröknat så en sträcka ligger när en gångväg och riskerar att en del hundar kanske följer det. Framför allt är skogen jag la i rätt trafikerad och det är fruktansvärt blött så det kommer nog bli en liten utmaning för henne imorron =)

Sen gick jag hem, tog av mig regnställa och satte på mig springkläder och tog med blå på en jogging tur. Har mätt sträckan som vi tagit de senaste gångerna på eniro (vet itne hur pålitligt..) och den är på ca 3km, det är inte så dåligt av en latmask som mig ;) Dessutom är 80% av sträckan uppförs- och nedförsbackar!! Uppför är jäkla jobbiga, dom lutar nämligen inte lite! Nu ligger jag i sängen ganska trött efter typ 1½ timmas vandrande i skog och springning. Väl värd mitt glas saft och väntar otåligt på att Prison Break ska börja!

Nu börjar jag också blir jäkla nervös, det är nämligen inte många timmar (ja, man kan räkna timmar) kvar till vårt spårprov. Nervositeten är såklart eftersom Makea står inför championatet. Massa "tänk om" pluppar upp i huvudet, exakt samma "tänk om" som E-L hade inför Sagas sista och som jag mobbade henne för, hahahahaha. Ja, den som skrattar bäst skrattar sist ;)

Ps. Önskelistan börjar bli riktigt riktigt lång!! Vette fasen va allt kom ifrån!? Haha. Som stort nummer 1 på min önskelista är att min andra hälft ska få bli frisk och få behålla sig frisk!  Tyvärr inte något som någon kan ge mig i den bemärkselsen, för så lätt det hade varit då! Älskade Blå♥


kliar i fingrarna

lydnadsfingrarna kliar - men är tveksam. Disskuterat det med Netan och hon tycker jag ska ha henne avställd längre, ja det låter rimligt.

Kanske kolla lite närmare på freestyle, och agilityn älskar vi båda :)

Lydnad på lätt nivå? Vi får se, tror inte jag kommer kunna hålla mig till 100%, kanske ska testa plocka upp det ett tag och se hur det går?

Idag regnar det.. Kanske hitta på nått kul inne.


Ransäter


Makea 19månader.

Tänka att dom redan är 19månader gamla (ja, om 2 dagar då men,,).. Tiden går otroligt fort.

Nadia nämde i torsdag att hon tyckte Makea grovnat lite. Det kan nog stämma, när man ser henne varje dag själv så märker man det inte på samma sätt men det var ju 3veckor sedan Nadia såg Makea så. Grannarna säger samma sak. Det går sakta, men det händer åtminstone NÅGOT!! DET är ju så possitivt det kan bli.

Kanske kan få ett litet HP i ransäter imorron?! Vem vet.. Domaren gillar eller hatar Makea, det är sällan något "sådär" så man kan absolut aldrig veta hur det går för henne i vänstervarvet. JAG tycker dock inte att hon är värd ett blått band längre,, men det är ju jag det ;) Tezzes vackra ÄngelBlå!

Men hon är ju fortfarande outvecklad och liten så man kan ju inte förvänta sig för mycket iaf. Och det gör jag inte, huvudsaken är att vi har roligt =)

Igår spårade vi för första gången på länge känns det som. Och går inget väldigt väldigt snett så har Makea sitt championat på onsdag för igår gick hon KLOCKRENT! Så jävla duktig är hon!!! Ebba gick också hur fint som hellst så mamma hoppas på ett 1:a pris! Och det ska hon klara om hon inte ger upp i spåret.

Imorse spydde Makea, men det var faktiskt 1 månad sen sist och det är det längsta uppehållet hittills! Kanske att hon börjar bli lite bättre?! Man vågar snart hoppas iaf!

Nä nu ska jag smuggla ner det sista i väskan innan gråbo-borna kommer!
hörs!

pyssel och mys


Jag bad doggsen gå upp och lägga sig i sängen för att jag skulle kalla ner en och en och träna. Då la dom sig snabbt sähär och båda var beredda, haha. Sötnosar ♥



Alltid lika vackra ;)

Ikväll var det för blött för agility, det blir för stor skaderisk så vi drog till kallebäck med Nadia och Nea, Emelie dök också upp!! Första gången på många många veckor som Makea fick sig ett lydnadspass. Gick hyffsat för att vara ringrostig. Gick igenom tvåans program =)

Jag har hittat på en ny hobby. Måla mönster på mina nyutvuxna naglar =) Dagens blev såhär:

Rosa/Lila. Det ska på lite "diamanter" också, så dom är inte klara ;)

Imorgon ska vi köra ett litet spår och sen bada hund inför helg.


hmm..?

Försöker förtvivlat knåpa ihop en önskelista, ja man fyller ju år om typ 3 veckor :D Och mamma ville ha en önskelista.. Så jag får väl skriva en. Det svåra är att under hela året så tänker man "åh en sån vill jag ha, en sån önskar jag mig" osv. Men nu när jag ska skriva upp skiten så kommer jag inte på det :P haha. Men några punkter har jag lyckats få ihop såklart ;) Tänk att om bara ett år så är man 20... Det är lite vuxet, även om jag bestömt att jag inte ska bli vuxen förrän jag fyllt 85 =) MEN iår blir man 19 och jag ska njuta av att bara vara barnet än så länge, hihi.

Funderar lite svagt på om en taktlös människa (läs jag) kan syssla med freestyle? Astöntig känner jag mig om jag ska försöka mig på någon sorts form av danssteg till en låt, men det är ju ett kul alternativ till lydnad. Bara en väldigt luftig tanke.

Ska se om jag inte kan åka till klubben idag och hoppa lite hinder, har en kombination i huvudet som jag skulle vilja testa. Och det nalkas tävling fortare än vad man tror så träning skadar inte... haha.

Nu är även det sista (förhoppningsvis iaf) spårprovet anmält. Hoppas på en fin liten titel till i namnet då =) Den som lever får se..  Men att sätta championat på alla raka 1:a pris är ju lite kul, ända från anlag till nu. Men det kan lika gärna gå åt pipan denna gången "bara för att" ;) haha.



Fick lite träningslust när jag nämde det om freestyle så hundarna åkte på var sitt pass med trix. La båda i sängen och kallade ner Ebba först. Hon tycker det är lite kul och blir så där gulligt "buhunds-taggad" på sitt speciella sätt =) Makea låg väääldigt beredd på att få höra sitt namn. La upp Ebba och kallade ner Makea, som flög ner och började direkt testa alla trix hon kan för att få ett "klick", hon är tokig. Som nämdes igår vid vallningen och ordet "bra" så är det typ samma med klickern. Råkar man stå 1 sekund utan att säga nått så testar hon allt själv :P

Idag var hon väääldigt taggad. Vi jobbade mera på "vänd" och "kryp" på avstånd, hon skulle krypa in mellan mina ben. Funkade bra. Hon va pigg och glad och med på noterna! Sen att "tass" ofta blir "tass-högre-och-högre-tills-man-tillslut-hoppar" får vi träna bort lite :P Man kan fortfarande sitta ner och göra en enkel tass, haha.
 
Det roliga med henne är att lite svårare saker är oftast inte så svårt att lära henne, men sitt vackert eller stå på bakbenen är tydligen skitsvårt, hon är nog en tvärt-om-hund?! Det enkla är svårt och det svåra är enkelt....

Dom fick 3 korta omgångar vardera och sen fick det va slut. Jag tog min Blå och gick rakt upp i bergen, på en off road promenad. Hon fick springa och leka bäst hon ville men vände på en 5öring när jag ropade.

Ibland kan man inte få nog av den lilla hunden. Hon är mitt allt♥

jagat fåren i stora hagen idag.



Jupp vallningen idag tog plats i "nedre delen av hagen", kurvigare terräng och upphöjda stenrös med högt gräs för fåren att "ta skydd i". Makea var, som vanligt, FÖR het de första två omgångarna men efter att matte blivit arg (det där är INTE okej!!!) så gick det bra sen. Svansen sänktes och lek byttes mot vallning. Men som B säger så går det här på tok för jävla långsamt för Makea :P haha så sant som det är sagt, men det är frukansfärt nyttigt för Makea att tänka i dessa banor.

Vi (läs B) kom dock på en bättre metod på Makea i detta sammanhang. När hon gör fel ska hon verkligen få veta att det är fel och när hon gör rätt kommer det aldrig något beröm.  Hon får helt enkelt bara fortsätta valla som beröm. Det funkade väldigt bra måste jag säga, även om jag kom på mig själv med ett sånt där jävla tjatigt bra-ord emellanåt. Problemet är att när jag säger Bra till min hund, lugnt eller pipigt, så tycker Makea mer att "yes, jag är på rätt spår, då lägger vi i en växel till". Hon håller sig inte på den nivån där jag sa bra utan ska alltid "göra det ett snäpp värre". Så B R A i alla dess former ska inte förekomma hos fåren (jag använder det sällan över huvudtaget av precis samma anledning, faktiskt). Hon får istället en klapp i pauserna och ett Duktig tjej i lugn nivå. Men då är det inte när hon vallar utan i paus eller när det är slut och vi går ifrån fåren.

Väldigt bra funkade det i vilket fall som hellst. Jag sa inte mycket till hennes alls idag (förutom typ LÄGG AV!. hahaha) utan hon fick jobba väldigt självständigt, jag vände mig fram att gå bakåt till att ha henne och fåren bakom min rygg och jag bara traskade på så hon fick jobba, många svängar. Vi fick även testa lite smått på fösning som helt klart kommer bli ännu svårare.

Makea är väldigt PÅ och tvekar inte att nypa till fåren om dom inte lyssnar på henne (ibland även "bara för att" vilket hon såkalrt inte får). B säger att hon är typ den enda hunden i gruppen som lätt kan få ut fåren från staketet. Hon går in med sin attityd och hade hon kunnat prata hade det bara vart nått "move it bitches - here I come!". Dom gick upp i stenarna i höga gräset och hon sprang bara rätt upp och "ner med er, flytta!" utan tvekan.

Ja, med mycket träning, en hel del tålamod och duktigt folk som kan hjälpa mig så kan det nog bli en fåra-hund av denne med ;) Hon har ju som känt trycket och viljan av stål. Samma som i alla grenar tösen ger sig in i - aldrig något halvhjärtat.

Men hon är en svår hund, det är himlans med temperament och psyket är stenhårt. Uppvuxen med Buhund.... Hon testar alltid gränser, går hellst över dom. Man får bli arg och sen kan hon lägga ner.

Jag funderar ofta på hur en Korning hade sett ut med henne.. MT asså.



Idag har vi joggat igen, jag och blå. Vi får se till att hålla oss i form ;) I söndags mötte jag en schäferhundsägare (ett par) som det till slut blev en diskussion med då dom vägrade ta sin hund från Makea (hon blir väldigt arg..) "han är snäll" hette det bl.a även om svansen va uppe i vädret, raggen stod från nacke till svanstipp och läpparna darrade.. oavsett att jag tydligt påpekade att dom får INTE hälsa osv. Det slutade med att jag och min hund skulle avlivas?! Jaha, trevligt folk. Typ 55-60 års åldern va dom.. hoppas inte dom har barnbarn.. Tyvärr har jag en väldigt kort stubin som brinner väldigt fort vilket gör att jag inte alltid är så tyst. Idag när jag mötte dom höll dom dock sin hund borta. Många irriterar sig på småhundsägare, speciellt av en viss liten ras.. Jag har inte mött så många dåliga exempel av småhundsägare men Schäferhundsägare! Nu har jag nog faneme bara mött EN normal sådan, så tyvärr har min slutsats blivit att schäferhundsägare är dumma i huvvet. Såklart med många undantag! Jag har dock inte lyckats träffa dom än bara. Men hur kan ALLA idioter här i skogarna RÅKA ha just den rasen i näven?? Så trött jag blir..

Hur svårt kan det bara vara att respektera en annan hundägare i skogen??

Nu ska jag sova..

då va det klart. upddaterat

Jag är nöjd =) Makea vann unghundsklassen i konkurrens med 3. Det är la bra?! Lilla tunna fjompiga Mackson ;) haha. Domaren tyckte om henne. NÄRA ett ck måste jag säga. Han kunde inte riktigt bestämma sig men sa tillslut "she's just a baby, she will be lovley with time, please come back" och log. Så det är ju kul. Ett fint litet HP fick vi med oss iaf =)

Kritiken löd "18 months, still developing. Everything coming along nicely. Good balanced head, good bite and ears. Good neck and shoulders. Strong front. Good bone and substance for her age. Need to tighten up on the move, will come with time. Very well handled."

Det där "strong front" har jag ju kämpat med, idag stod hon nog inte gunghäst så jag kanske har hittat ett bra sätt tillslut ändå?

En mycket trevlig domare!! Irländare va han. Honom letar jag absolut upp igen =)

Varmt som satan har vi här. Hörde av mamma att det öser ner i tuve. Mohaha ;) Hälsat på lite ingift släkt har vi hunnit med. Imorgon drar vi oss hemåt. Lugnt efter frukost och sånt.

Hoppas alla har det bra.



Tog inga bilder på utställningen tyvärr så fick fixa ett hemma med rosetten hon vann. Skiten (badat i en å och sprungit i skogen) och oborstad men lika fin för det ;)

framme!

Nu är vi framme med vår lilla husbil på vår lilla camping i den lilla staden köping. Makea är mycket lätt att ha med och har sovit resan igenom. 

Varmt som satan är det. Ska bli svalare imorron och söndag.

Kommer uppdatering imorron efter utställningen. En domare som inte varkar ha dömt aussie tidigare, så vi får la se hur han är ;)

vallning =)

Igår kom vi hem från landet (massa fina bilder därifrån kommer nästa vecka) och på kvällen mötte jag upp sandra och andreas för agility på gmbk. Vid 23 tiden var det dax att åka hem, haha. Det gick bra iaf. Både Makea och Dizzy skulle krypa under ett visst hinder alla gånger, någon jävla idé dom fick. Makea kändes bra, bra sug och driv och lyssnade fint. En trevlig kväll!

Nu har det varit dax för vallkurs igen. Ja, ett par tillsägelser på skarpen fick det bli när man har en hund med ett jävla anamma och krut i arslet!! "stanna" betydde tydligen idag "smyg fram"... Och "ligg" betydde tydligen "stanna".. Hmm? Nått som gått snett ;) Jag blev rätt paff (läs ARG) när LIGG KVAR tydligen gick fram som "spring-och-ta-dom-jävlarna"!!!! Hoppar upp på ryggen på ett får och får ett frispel. Fick tag på henne snabbt och vi hade en smärre diskussion *host* Det var nog både första och sista gången hon gjorde så kan jag tala om... Sen blev helt plötsligt "ligg kvar" faktiskt "ligg kvar"!! Wohoo ;) hahaha. Ja hon är inte klok denna hunden, men man kan skratta gått efteråt av hennes rackartyg. Det är ändå Tezzes pärla!

Men sen gick det bra, hon lyssnar väldigt bra på höger och vänster! Fick beröm av vår instruktör för det faktiskt :) och för att jag jobbar bra, på rätt sätt, med min hund :) Känns bra!! Och att Makea faktiskt vallar och inte bara lyssnar på komando. Nästa grej vi ska köra (förutom att printa in stanna och ligg *tänk ängel om din hund*) är att jag bara ska säga höger eller vänster när jag skickar, sen ska jag och Makea ballansera endast med kroppsspråk.







Nu är Makea TRÖTT!! Sent agilitypass och tidigt i fårhagen! Nu fortsätter packningen till Köping, imorron bitti åker vi. Har med trådlöst internet så det kanske kommer uppdatering därifrån. Får se.

långsamt men det går!

Ja även om det är öde här så är man inte så rastlös när blå är med.

Internet går ångsamt, mobilfilmerna nedan har tagit en timme att ladda upp, men jag har ju inte bråttom?! haha. Sol och sköna dagar med utflykter och en hel del simning för blå. Hon har gjort sitt livs första bryggdyk!(läs magplask)

Imorron åker vi hem, för min del en snabbis. Torsdag blir det ny packning, vallning och badning av hund sen bär det av till köping med husbilen!!

Ha det bra allihop och njut och skratta åt galen blå:






Och till sveriges mest graciösa bryggdyk *not*!!!! MEN hon vågade med lite pepp ;) Tuffis brud ;) haha

tvååker och ingemansland

Två dagars i tvååker blev det iår, utan egna hundar. Skulle anmält Makea ena dagen men med facit i hand var det tur att jag glömde för det var inga domare för henne. ¨Fick istället äran att ställa hennes Pink merle bror Nemo. Lite pepptalk med honom och vi bestämde oss för att de två senaste utställningarna skulle raderas och vi skulle visa vad vårt team kunde åstadkomma. 2 av 2 CERT och båda med 3e bästa hane var vi (och nog matte?) mycket nöjda med, Det var ju bara äpplena från usa framför oss :)

I finalvalp med harry och uppfödargrupp blev det inget. Stackars dynamiten blev måttligt skräckslagen av de stora högtalarna man sprang förbi och tyckte sedan det var BC'n bakom oss som lät så hemskt?? Haha söt var han iaf ;)

Roliga dagar med trevligt folk som vanligt!!! Underbara människor...

Nu sitter jag i ingemansland. Ja för mig är det det... Vid havet i farfars stuga. Mysigt och sånt men inget för mig i större träckning, iaf när det inte är mitt eget. Jag och syster besökte ullared idag. En jäkla röta hade vi, hittade P-plats på försök nr 1 väldigt nära ingången. Ingen kö så det var att traska rätt in. Hitta det vi ville, ingen kö i kassan betalade och ut. Via lantmännen för lite saker och NetOnNet för inköp av kontant surf vilket gör att jag kan sitta här!! Sätter oss i bilen och 2 sekunder efter kommer världens skur. Vi hade lite tur med oss idag kan man säga!!

Havet besöks ofta  av en viss blå. Simmar dagarna i ända känns det som. Hon känns lite pigg och glad nu faktiskt och det gör att jag tänkt träna in lite roliga trix eller nått imorron om hon känns lika bra då. Idag har hon fått 3 simturer och två långromenader, varav ena LÅNG promenad då jag och syster tog en ofrivillig OMVÄG, på milen kändes det som, när vi skulle gå från kiosken. Det tog ett par timmar, hahahahaha. Så nu värker fötterna och höfterna.. Men blå är glad och nöjd och ofrivillig att sova. Hon gör tappra försök till att komma igång i lek med sin APA!! Men lite sov hon allt efter den långisen ;)

Nä nu ska ja dra mig, godis och kortlek väntar (ja, vad fan ska man annars göra här ute??). Blir det lika bra väder imorron som idag så väntar mitt gevär och min pistol på mig! Det är det absolut bästa med landet, att skjuta!!! Jag är ganska bra faktiskt för att träna så få gånger om året ;) haha

hej svej!

Ps. Jag har läst allas bloggar om tvååker och Guccis debut men det är så långsamt internet så jag kan inte riktigt komentera i alla för det tar sån jädrans tid! Men FINA bilder och ett GRATTIS till Tessan och Gucci hälsar vi härifrån!!

sorgligt

Tittade på M.J's minnescermoni nu på TV'n. Är ju rätt barnslig och har lätt för gråt vid filmer och sånna här saker när folk gått bort, etc. Höll mig utan tvekan tills det var 2 minuter kvar då hans dotter entrar scenen och håller ett kort och gråtfullt tal. Då gick det inte att hålla sig... Stackars liten. Tänka sig..

Nu visar dom en av hans gamla koncerter. Dansa är han ju rätt bra om man säger så. Rätt flashigt. Typ 40 fans har visats när dom dras ut avsvimmade från publiken, alla lipar såfort han visade sig. Men kul att tuppa av? Då missar man ju allt. Onödigt..

Nja, ett fan är jag inte. Men hans kända låtar kan vem som helst sjunga med i. Några andra än hans hits har jag inte hört. Han hör i vilket fall till dom stora artisterna som man kommer minnas i oändlighet. Tur för han och hans familj att han slapp bli utställd i en glaskista, vaddå respektlöst lixom?

Idag har det inte hänt ett skvatt. Lite promenader men inga värstingar. Hundarna fick vara ensamma när vi åkte iväg och kollade på Mormor och morfars nyinköpta husbil. Betyg Godkänt av mig! Fräsch och fin! Även om den inte är så stor, men vi är ju oftast inte så många som åker i den ;) Kommer dock sakna vagnen, den bär med sig historia!! Till och med mormor sa att hon kommer sakna den. Så mycket roligt det lilla huset på två hjul varit med om! Har ni testat åka FORT över ett väggupp så bilen lyfter där bak (ja vagnen fick en mindre flygtur), åka in i europas trängsta P-hus på en flygplats i belgien och försöka förklara det hela med "we kom fajl !!", komma fel så landsmän får slå sönder skyltar så vi ska komma förbi eller blivit skjutna av vattenstråle så kepsen åker åt helskotta (när man tömmer bajset..)?? Ja historierna är många, långa och hysteriskt roliga! Det blir aldrig händelselöst på en husvagnssemester med mormor och morfar!

Imorron kommer Nillan och Maria, dom ska få testa viltspår!! Nä inte dom, då hade det ju inte gått nå vidare... Men hundarna! Makea får vara hemma, hennes spår ska ju ligga så jävla länge. Hon får ett spår någon annan dag. Snart väntas det sista spårprovet för oss!! Hoppas hon klarar det så vi kört hela alltet på alla raka, maffigt =) Det blir vår första championattitel, men förhoppningsvis inte den sista =)

Har gått i nya tankar om att inte ta upp någon ny lydnad alls innan vi fått svar från veterinären i november. Kanske att vi ger oss ut på lite klass 1 för att det är roligt. Men jag känner inte att jag har styrkan att jobba upp henne utan belöningen hon egentligen vill åt. Det går inte att undkomma att belöning är en stor del och torrfoder hjälper inte alltid, även om boll går att änvända för det mesta..

Troligtvis mest för mitt psyke, men det är ju det som behövs för att det ska bli bra. Jag vägrar jobba upp en halvdan lydnad där hunden inte är mer än måttligt intresserad pga att jag inte är det. Och just nu känner jag inte att hon jobbar så bra hon kan. KAN bero på löp osv.. Tiden avgör det. Jag ska ta upp lydnaden om ca 2veckor så har hon fått ett långt uppehåll, då ser jag om kraften har kommit tillbaka hos henne. Men magproblemen tär på ju helt klart på henne också, det är inte alls samma hund jag har nu som jag hade i höstas.

Tar vi inte upp "ny lydnad" (alltså fortsätter upp i tvåan) så är det agility som gäller. Hon är en vessla på banan och blir en gud när allt sätts på plats för min del! Rapporten ska testas och freestyletrix ska klickas in. Helt enkelt bara ha en rolig och avslappnad höst och hålla tummarna till november. Klassas hon inte som "håller på att bli frisk" då så kommer hon troligtvis aldrig att bli det. Det gör mig arg, besviken och ledsen. Men nu är vi iaf faktiskt redan inne på vår 6:e månad på foderdieten. Ett tufft och jobbigt halvår som vi jobbat oss igenom, min ängel och jag. Att alltid tänka på att inte ge nått, vilket alla kan hålla med om att det är jävligt lätt hänt. Inte nått får hon få i sig. Även om en korvbit säkert inte skulle förstöra det vi förhoppningsvis byggt upp så skulle det påminna henne om vad hon går miste om. Även om hon såklart har ett bra luksinne.. Så hon fattar nog ändå.

Dessa tankar finns ju alltid innuti, även om man såklart inte går och nöter på det negativa hela tiden. Men på kvällar när man har tid att tänka så kommer dom upp. "Tänk om.." är en vanlig fras. Man får dock se verkligheten, den är inte alltid så bra som man tror och heller inte alltid så dålig som man tror. Jag vet i alla fall att jag har tur att hon har en sån psysisk styrka! En utomstående skulle aldrig tro på problemen som vart. Det är nog bara jag och mamma/familjen, som ser förändringen i henne. Mest jag i träningen då..

En av de mest tänkta meningarna är så "Tänk om hon fått vara frisk, hur skulle hon vara? Hur skulle hon se ut? Hur långt skulle vi kommit nu?" Jag kommer aldrig få reda på det. En sak jag skulle kunna få reda på är vilken hund hon skulle ha varit, för om hon blir frisk kommer hon troligtvis bli mycket lik just den hunden :) Oavsett vad så är hon mitt liv, mitt allt. Hon är helt enkelt bäst!

Tanken jag ska tänka är nu faktiskt "Tänk om hon blir frisk! Sicken jäkla hund jag kommer få!" För det är sant. Även om jag innerst inne inte vågar hoppas fullt ut.

Hon ÄR min:




Liten Makea som inte vet vad som väntar..

Blev mycket text nu, utan att vilja låta negativ eller "tycka synd om" så känner jag att man måste få släppa på det som tynger ibland för att få lätta lite, en blogg är till för att skriva av sig. Och att höra "tänk på dom som har det värre.." är det värsta man kan få. För för min del finns det ju såklart inget värre. Så är det ju för alla, alltid! Man kan bara föreställa sig hur andra känner sig. Det man upplever med egna käslor är alltid tyngst. Det är ju självklart! Tycker jag.. Människan är ett ego djur. Så är det.

Punkt slut.

Lite Bilder Från Gotland

Ja uppdateringar om utställningar kommer nog på Lindas blogg, hon har bilderna, jag har inga därifrån än så länge. Jag är rätt nöjd med våra resultat, Makea är ju outvecklad så så värst långt kommer vi ju lixom inte. Men målet med helgen var röda ban! 2/3 fick vi så det var ju bra. Tydligen blev den lilla hunden fulare och fulare för varje dag! hahaha sånt är himlans komiskt! Fredagens kritik var värd ett CK!! ALLT var utmärkt. Han tänkte ge oss ett Hp, sen babblade han på och helt plötsligt fick vi inget? Jag fattade ingenting men jaja.. Fin kritik iaf :) Lördagens var medelmåttig, lite kunde vara bättre och lite var bra. Ett litet hål med bakbenen gjorde dåliga vinklar bak, inte så lätt att se ovanifrån.. Söndagens kritik.. ja asså den var ju faktiskt inte dålig i den bemärkelsen. Han tyckte att Makea behövde tid att växa i sig, sen stod det vad och hur han tyckte att hon skulle växa. Så jag menar det är ju sant?! Det var inget dåligt, det var bra, men behövde som sagt utvecklas.

Vacker som få är hon iaf min Pärla! Det var en väldigt rolig långhelg med trevliga utflykter och fint väder! MYCKET bilder blev det. Lite kommer här nedan, tagna med systers digitalkamera som jag lånade. Ska få en skiva med bilder från Linda också så jag får lite bättre kvalitet.


Båten vi åkte med.                                     Vi kom fram i soluppgången, haha.

Morgonpromenad.                                   Makea i Visby.

Vallaren från Götet!!



Ängel Blå i ett hav av Blåklint!!                           Systrarna!

Me and my Love♥



Fina hundar!!                         .....                       Trötta hundar!!

Makea kollar in Raukarna!                             Jag och Älsk i vallmohav!





Vacker♥

Hejdå Gotland! För denna gången!

Hemma 1 i natt och i säng halv två. Fick reda upp ett par hundar som inte riktigt tyckte det var så roligt att träffas igen. Ebba trodde nog hon hade fått sin önskan igenom att ha blivit av med den Blå. Hon blev jäkla besviken när det visade sig att hon skulle tillbaka. Enligt hemmarapporter så har Ebba vart sitt vanliga "jag" när vi varit borta. Inte jagat stötar, inte skällt för allt och inte betett sig som en idiot. Hon visar tydligt att hon trivs ensam.. Jaja, nu ignorerar dom varandra iaf och Ebba jagar sina stötar igen..

Idag har Nillan och flocken varit här. Makea har fått springa kravlöst med sin högt älskade Dynamit! Vi har ringtränat Dynamiten och Nemo pemo. Nemo var riktigt på hugget och skötte sig mycket snyggt! Vi hoppas kunda åstadkomma det samma till helgen för att göra matte stolt! En annan som var på hugget, mer bokstavligen, var den lilla jäkla Blåa pirayan!! Ett bett och läderkopplet var i två delar och hon kunde "äntligen" (enligt henne) komma o störa. Ibland blir man såå trött... och fattig på kuppen... suck.

I veckan händer det inte mycket (skönt). Ett agilitypass med Ida väntas på torsdag iaf. Och Tvååker i slutet av veckan.

MER OM GOTLAND KOMMER NOG I LINDADS OCH NADIAS BLOGG!

RSS 2.0