Dax!

Makea är duschad och friserad, ligger nöjd (och sval) här och sover nu. Imorron bär det av till den stora ön. Jag kommer inte att uppdatera på min blogg utan uppdateringar under helgen kan ni följa på LINDAS BLOGG.

Ja, Makea är ju inte lite pälsfattig... BEVIS:


Ja det fattas ltie päls ;) hihi. Men hon är lika fin för det♥


Tezzes Pärla ♥ 1½år gammal nu.. tiden går fort!

Nä nu ska jag sova.. ha en bra helg och lycka till på rasspecialen ni som ska dit!

2 dagar kvar

tills bilen styr mot den stora ön. I eftermiddag kommer Linda och Jojje och sätter på boxen. Längtar nu!! Snart snart!


Snart är ju viltspåret avklarat och då är ju planerna att börja med bruks. Det är ju just viltspåret som gjort att jag väntat med brukset eftersom vi redan håller på med flera olika grejjer så vill jag ha det färdigt. Jag var ju först inne på att dra igång spåret i bruks. Hon gillar ju att använda sin näsa. Men jag har börjat fundera i andra banor nu. Jag och Bianka snackade och kom fram till att vi ska hjälpa varnadra i Rapporten. Rapport är ju en gren som Makea måste älska, tänk att bara få springa springa springa! Så innan jag tar upp spåret kommer jag ge Rapporten en chans. Jäklar sicken fart hunden kommer fara i genom skogen =) Hon kommer älska det! 

Igår tränade jag makea lite, inte i lydnad utan mer i vallningssyfte. Vi satte en stol och träna "vänster runt" "höger runt" och "bort". Det gick faktiskt bra. Hon har svårare att gå höger, men alla hundar har en bra sida och en sämre. Hon har svårare i höger vad man än gör. Sen är hon ju rätt vänstertränad så :P Vi ska fortsätta jobba på det till nästa vallgång. Det där med Sakta måste vi köra med *host* 

Annars händer inget, för varmt.. Ska fortsätta trycka ner saker i väskan då jag inte hann så mycket igår. Sent ikväll blir det en liten cykelrunda igen. Just nu sover hundarna som stockar, det är väääldigt varmt för dom. Makea, som misslyckas med att ligga på rygg utan hjälp, ligger nu på rygg längst väggen :P Hon är så söt. 



Titta vad liten blivit stor:

Ängel

 

längre om helgen

Den började i fredags morse, iväg till vallningen med Blå. Har nu måttligt intresse får fåren när dom är inne i fållan och hon utanför, hon vet att det är roligare inne. Väl inne i fållan var det nått fel på den här hunden. I den otroliga hettan är hon piggare än förr och är för het på fåren. Efter en stund får jag kontroll och vi avslutar bättre. Idag var det dax för ett spännande steg, ta ut fåren i stora hagen! Diana började med sin Loppan, gick väldigt bra. Makea var helt galen (nyhetens behag) och B fick hjälpa mig att få lite fason på den där galna Blå saken. Nja efter ett tag tyckte hon det blev väldigt jobbigt och la av. Det blev vila för både oss och fåren som ställde sig i skuggan och sen Diana igen. Gick bra när hon skiljde höger och vänster åt ;)

Sen slog den Blå till! Skickade in henne i fållan, bakom fåren, stannade henne kl.12 och skulle nu få henne att puscha ut dom. En tacka va lite arg och Makea hade det svårt att få dom o flytta sig, B's hund hjälpte Makea att få ut dom och sen skulle jag och min lilla Blå klara oss själva. Jag först, fåren i mitten och Blå längst bak. Det sa bara "klick" för helt plötsligt satt det! Vi balanserade dom bra medans vi gick upp i hagen, svängde runt lite grann och sen ner igen och så skulle vi få tillbaka dom in i fållan. VI KLARADE DET!!! Hon va superduktig!! största framsteget hittills! Lite bajsätande emellanåt var det men det är oftast så med nybörjarhundar tydligen, det ska nog gå över ;) Det gick långsammare (fortfarande lite för fort :P) och hon fick någon rusning när ett lamm ville springa iväg. Hon låter inget får skiljas utan samlar alla. Hon lyssnade rätt bra på "vänster, höger och bort" komandona även om dom inte är speciellt bra intränade. Jag hjälper till med mina armar. Det hon inte riktigt fattar är det där fasansfulla ordet SAKTA! DET ska vi träna på. Har även en idé om hur jag ska träna vänster, höger och bort hemma utan får. Så vi har lite att göra tills nästa gång, tyvärr missar vi två gånger i rad nu då vi är borta men så är det.. Det är i alla fall fruktansvärt roligt och jag vill fortsätta med det.

Sen vidare till korvkiosk för mat och byte av tröja inför kvällens utställning. Ställde Virre och Vilda. Hur det gick vet ni ju i allas bloggar men det var kul iaf. Mest GRATTIS till Tezzes dynamit som slutade BIS-3 valp!! Sötnos!!

Ja sen va det spåret på lördagen och där gick det ju som ni vet bra. Nöjd som bara den! Svamp-tårta för Saga och bad i sjön med ett gäng galna hundar, makea älskar att simma efter pinne även det var vågor och Ebba tog sina första frivilliga(?) simtag, om än få men alltid något ;). Makea och Saga älskar varandra och kan absolut inte lägga sig och sova utan det är BARA lek =) Makea fick sitta fast lite för att lugna sig, det gick bra. Anki med bihang kom och trevligt hade vi. Saga blev nertrimmad och istället för gardiner där bak har hon faktiskt fått snygga byxor och svansen försvann det ett par centimeter på! Jäklar sicken lång päls hon har bak! Hon blev i vilket fall väldigt fin efteråt så det ska vi fortsätta köra på! Lyckad trimning =)

Idag packas det ner i väskorna till Gotland, Jojje och Linda kommer och hämtar boxen imorron och då tänkte jag skicka med det mesta i den. Ska iväg och simma Milou sen och efter det avslutning på Rallykursen.

Nu ska jag snart åka så dax att göra sig iordning. Ha de!

Näsan <3

Makea älskar att jobba med sin näsa och Tezze älskar att pussa på den för den är så söt!

Det är bra att Makea gillar att jobba med sin näsa, men det bästa är att hon faktiskt är så jävla bra på det!

Idag var det varmt. Och det är frukansvärt torrt i skogarna vilket gör spåret svårt. Det märktes! Makea fick verkligen kämpa sig fram och halvvägs släpades tungan i backen. Hon gick inte helt klockrent och gjorde ett tapp. En vilopaus tog hon med :P Men hon kämpade bra och klarade utan tvekan sitt 1:a pris!! Och detta var ett ordinarieprov. Det gör att det är fritt fram att köra ett till prov när jag vill och hoppas på det sista 1:a priset och därmed husets första svamp!

STOOOORT GRATTIS till Saga som idag blev Svamp! Visst ser det fint ut med SVCH Arelidsaussie Imala Hawk =) Nästa gång är det Makeas tur!

Efter skogen var vi bjudna på championtårta hos Saga, Anki kom förbi också för att fira sin förata kulls första titel =) Jag trimmade ner Saga och hon blev riktigt snygg!!

Jag är nöjd och glad över Makeas kämpande idag, ännu ett bevis på att hon inte ger sig. Fin kritik fick vi med. Tänk att få championatet på alla raka 1:a pris! Jag som inte ens trodde hon var klar för anlag för ett tag sen, hihi.

Hoppas alla har det bra i värmen och inte smälter bort! Nu ska jag äta..

dilemma och problemlösning

Problem uppstod idag när det visade sig att bilen skulle vara borta imorron när vi har vallkursen. Jag ringer Anna tänkte jag.. ringer och fjäskar. Nähä hon hade fått hinder och kommer inte kunna komma. Men jag vill inte missa den, ringer morfar! Och se där, då kommer jag till kursen imorron! Tezzes alldeles egen bästaste SuperMorfar!

Ringer och kollar med Nillan "hur ska jag ta mig till dig imorron??" Skulle skjutsa med Peter från jobbet, gött! Nu visade det sig att jag troligtvis inte hinner hem imorron mellan vallningen och Nillan (som vi åker till utställningen ifrån).

Då kommer dilemmat. Ska jag ha finkläder (asså typ inte joggingbrallor, det är bara inoff) i fårskiten eller fulkläder på utställningen?

Det är ju utan tvekan varmt imorron så det lär bli kortbyxor, vilet funkar i ringen med. Sen att jag lukar fårsvett och ser ut som sju svåra år är en annan femma. Men lugn Anki, Siri drabbas inte av det. Luktar jag får kanske hon rent av sitter som en klisterlapp efter mig :D hahaha.

Idag har jag avverkat lite nostalgi. Skulle träffa kära lilla mamma i staden vid ett klockslag. Åkte in tidigare för att fixa mitt guldpass på Lisse och gå in i deras söta miniaffärer och leta present. Kom ner för backen till entrén och vände fort på klacken. skulle inte kommit in de närmsta timmarna.. Ringde mamma och bad att bli insläppt för att våldgästa mina gammla kamrater på jobbet. Mamma på möte, vakten kickad. Jaha? Bra att ha Hjärtur som kunde släppa in mig =) Tog mig en glass och joinade dom på fikat. Sorgligt att sedan gå ner mot mjuken. Känna draget i nedförsbacken där man sparkade sig ner med min fina rosamålade cykel förra året. Dock har mycket förändrats. Jag mötte ingen på vägen ner. Jag mötte ingen där nere. Min chef var borta också. Hittade tillslut två töser på utegården. Finally någon levande själ! Därefter hittade jag lite mer kul gammalt folk =)

Det är tyst där nu, få maskiner som går. Inget folk knappt och väldigt väldigt tyst. Så kul som jag hade där förr året. Så jäkla bra man trivdes. Nu finns det knappt någonting kvar. Dom som var kvar hälsade glatt, kom ihåg mig med skratt och det blev maaaassa prat.

Sen in till stan med bästaste mor. Ett par tygskor stod på inköpslistan. Sen att det blev lite mer bara för att jag har sveriges bästa mamma gör ju ingenting! Hittade massa fint! Födelsedagspresent inköptes till morfar också.  Mamma hittade en fin sommartröja med. Gratis glass bjöd dom på och lite mat åts innan hemfärd.

Tack för bästaste dagen med bästaste älsklingsmamman♥

fler funderingar.

Försöker följa Jenny i hennes tankar och funderingar kring träning och tävling. Jag är ju långt ifrån ensam om att vilja att det ska kännas bra ute på en tävlingsplan. Det gäller ju egentligen inte bara lydnaden, det är mycket som ska klaffa i agilityn med. Det handlar om fokus och glädje. Det där lilla extra ska finnas. Det där lilla extra som inte fanns alla tävlingar vi gjorde nu i våras. Mycket beror på åldern, unghund med en släng av trotsålder. Sen har jag tyckt ett tag att hon är lite "off". Nea löpte i maj och förra gången var Makea strax efter Nea, men än har det inte kommit. Milou var dock väääldigt på henne där bak häro m dagen, så förhoppningsvis kan det dra ingång nu så det är överstökat!!

Eftersom jag själv inte har den extra gnistan till tävlingsträning just nu så har Makea ett behövligt sommarlov sen början på denna månaden. Tanken är att sommarlovet ska sträcka sig till i alla fall sista helgen i Juli.  Då är det nästan 2 månader av behövlig vila. Då har jag hunnit fundera lite på hur vi ska ta upp träningen igen för att hon ska få tillbaka glöden. Jag har redan många tankar om hur jag ska göra. Tror det kommer bli bra.

Ska jobba mycket på glädje och fokus till hösten. Kan hända att vi kör en till ettan tävling för att se om vår träning gett resultat i tävlingssammanhang, mest för min del då det är JAG som måste ändra mig på tävling. Den där Jäkla Tezze...

Efter bollande i telefon med värmlandsskogarna (Agneta) så blev jag rätt taggad att börja jobba mera, speciellt med vittringen =) Hon drillar in mig på treans moment, haha. Nä men lite vila till.... Sen träningar och tävlingar! Rätt upp i elit, inga jäkla LP mera (tror jag att jag har bestämt mig för).

För övrigt så fortsätter värmen bölja in, nu är det torrt i spårmarkerna! Blev lite irriterad imorse på morgonpromenaden när det stod ett jäkla fint rådjur och betade på en äng typ 20 meter ifrån oss med en söt liten hare precis brevid sig. Fint i morgonsolen! Fan att man aldrig har kameran med sig i sånna sammanhang. Det ska bli över 25+ ända fram till tisdag enligt tidningen och efter tisdag 20-25+. Snacka om värme på gotland. Hoppas det svalnar av lite, det är jobbigt för hundarna att vara på en utställning i denna hettan.

Nä nu ska jag skölja av mig min fina ansiksmask som gör att fejset känns stelopererat för tillfället :P Idag blir det stadá för lite shopping av skor (om jag hittar några) och presenter. Glass lär det nog bli också ;)

Imorgon är det vallning på förmiddagen och sen ska jag besöka utställning på kvällen. Trevligt, trevligt.

beslutsångest

Är min vardag ganska full med.

Vad ska jag ha med? Jag försöker febrilt tänka "behöver jag verkligen detta??" i min nedpackning till Gotland. I brist på utrymme så ska man ju absolut inte ha 5 väskor med en miljon saker man alrdig ens kommer packa upp. Jag har bestämt mig för att få plats i min bag och en ryggsäck (som jag ändå ska ha med på utställningarna, så kan lika gärna packa i den också..) Det ska räcka. Så länge ska jag inte vara borta. Hundsaker tar plats.. Och så ska en stol med. så ska vi ju ha med tält och allt sånt. Alltså får det inte vara för mycket packning. Jag har ju knappast lust att sitta som en mosad clementin i baksätet i X-antal mil heller, hahahaha.

Vad/var/när ska jag tävla? Beslutat är i alla fall att Makea ska få ta avstånd från lydnaden lite. Vi vill känna oss riktigt taggade på det innan vi drar igång. Det ända hon får göra är 'en rolig ruta då och då' typ. Eller en 'rolig ikallning'. Det får räcka. Hon känns inte fullt taggad och jag vill inte pressa henne. DÄREMOT kör vi plats med gömme, hemma. Lägger henne eller båda hundarna ute på framsidan och går själv in i köket, dom ser mig inte men jag ser dom. 30-40-sekunders-sekvenser kör vi. Det är vårt absolut svåraste moment nu i de högre klasserna.

Ett moment som nog kan gå hyffsat bra om jag kan ta tillvara på min hunds förmåga är vittringen (kommer först i 3an). Det har visat sig att Makea är en naturbegåvning med sin näsa. Dels att hon går felfritt i spår och, som jag spontant märkte och har testat vidare på, vittring. Ute kastar vi nämligen kottar ibland. Hon älskar att leka med kottar (under uppsikt). Jag började märka att hon letar febrilt när jag kastat den, först funderade jag på vad som var problemet?! Vad va det för svårt att bara ta kotten?? Sen kom jag på det - hon letar efter MIN kotte, den jag höll i!! Nyfiken som jag är var jag ju bara tvungen att spinna vidare på detta.

Tog en kotte, satte hunden, gick iväg och la min kotte bland några andra kottar, hur dom än låg (rör dom inte). Går tillbaka till hunden och skickar henne på "ta kotten". Visst fan tar hon MIN kotte!! Hur och var den än ligger så plockar hon inte ens upp någon annan kotte utan bara min. Detta har jag testat flera gånger och alltid med samma resultat. Min lilla naturbegåvning =)

Men hur blev det med tävlingar då? Jo, SVCH ska det stå så fint framför hennes namn nu i sommar är det tänkt. Sen har jag anmält till ett par agilitylopp, mest för skoj skull. Jag menar hindrerna kan hon, vi testar ;) haha. Kommer ju såklart diska oss på alla loppen men vi känner fler som ska tävla på samma ställe så det kommer bli kul =)

Resten av sommaren? Känner ett desperat behov av att bara kila iväg och ta en mysig husvagnssemester (älskar husvagn) någonstans i sverige med någon. Tyvärr kan jag själv inte köra vagnen.. Lite surt. Varför inte ta övernattningsbåten till tykland tur och retur med några kompisar? Inte så många som har pengar dock... Skulle ju vart utomlands men det sumpade sig tyvärr.

Pengar/Jobb/Kurser? Pengarna kommer ju inte på löpande band precis. Kurser och skola är sökt men resultatet har inte kommit än. Jobb är ju inte lika effektivt sökt, mest för att jag inväntar svaret från skolan.

Ett annat stor beslutsproblem är angående hundraser. Som sagt några år kvar, men har jag redan beslutsångest så tåls det att tänkas på. Jag vill ju ha mycket hund. Har 3 kandidater. Vi får la se.


20.16

Helt plötsligt står jag här med en mini-husvagnssemester helt plötsligt iaf, KUL!! =)

Jag har hittat det.


Mattes älsklings-piraya =)

Nu har jag hittat det. Beskrivningen på min hund. Det ordet som beskriver den lilla söta Blå hunden som på en hundradel lätt förvandlas till sveriges främsta pitbull.. Ordet är inget fint att säga. Makea tillåter rätt många andra raser men Cocker spaniel och allt som liknar den tyen av hund hatar man och vill helst göra slut på det lilla krypet med ett snabbt hugg över nacken. Sen varför hon går från cocker-hat till "tillfälligt-hat-av-vissa-stora-brukshundsvarianter" kan jag inte svara riktigt på än. Men den lilla Blåa ängeln är inte så liten, söt och oskyldig som man kan tro när hon knappt vågar sig fram till en människa som vill hälsa. Hon ger mig utan tvekan gråa hår och många chocktillstånd..

Men jag har faktiskt hittat det svarta hålet i det hela, där fröet gror. Det är främst under träning, taggning och allmänt "nuärjaggalen"-tid, men även på lösa hundar som springer fram när hon själv är kopplad, och såklart när någon närmar sig hennes saker...

I måndags vid agilityn så var hon manisk över de tre små cockrarna som faktiskt också ville hoppa agility. Från 'ligga-och-titta-på-hundar-som-springer-och-vara-avundsjuk' till ett plötsligt 'vända-mig-om-och-döda-den-jävlen'-anfall.... Blandrasen eller pudeln brydde hon sig inte ens om. Hon är knepig :P

Nä, någon gång ska det nog bli fason på det lilla krutpaketet. Den lille skiten som tror att hon äger världen ;) Tur att hon är mattes hjärta♥ Personligen tycker jag det faktiskt är lite kul att hon har lite attityd, det är roligare att jobba med. Men nej, hon ska såklart inte tillåtas att bete sig så, haha ;) Men kan ju inte ljuga, hennes näsa blir ju bara så söt när hon skrynklar ihop den och tror att hon ser jättefarlig ut, hahahaha.

1 vecka kvar till Gotland, och Tezze har redan börjat packa, hihi. Nä tanken med tidigt packande va att jag inte ska kunna använda de kläderna jag ska ha med ifall jag inte hinner tvätta upp dom igen. Så jäkla kul ska det bli, oavsett hur det går på själva utställningarna. LÄNGTAR!

I helgen är det vilspårsprov igen. Denna gången blir det nog jääävligt svårt. En hel vecka med 25-30graders värme och stekande sol gör det inte lätt asså.... Vi ska göra vårt bästa. Någon annan som ska göra sitt bästa är Saga, hon står för sitt championat!! Efter spåret blir det till Arelid för fika (förhoppningsvis chamionat-tårta :P) och Saga-trimning.

massor =)

I söndags var det vallning igen. Denna gången snäppade vi upp det mera och tog in hundarna i fållan med får. Först i koppel och sen lösa. Makea gjorde framsteg, denna gången var käften på den Blå mer stängd än den brukar vilket gjorde det lättare att jobba och lättare för henne att vara koncentrerad. Hon tog det nog mer på allvar!! Kul som f*n va det iaf =)

På kvällen va det drop in ringträning på klubben. Makea skötte sig bra och jag fick så jäkla bra tips av både Hanna (med zazib) och Anki (som med sina Braccos vinner allt och dessutom är domare!) så nu står Makea mycket snyggare! Det är bra med domare och Anki berättade för mig vad som var Makeas starka sidor som jag ska dra fram och hennes svaga som jag med hjälp av dom starka ska försöka glänsa över ;) BRA!! Fick ut väldigt mycket av kvällen. Hon sa även att den hunden (pekar på Blå) av någon kan röra sig! Kul =) Även om jag visste det, hon får alltid beröm för det, men ändå ;)


I helgen har våran egen Byggare Bob hjälpt pappa med moppen.


Makea apporterar skruvmejsel =)

Idag kom solen fram och det betyder att hundarnas pool togs upp. Ebba var faktiskt i för första gången och gick INTE att få ur därifrån! 7liter vatten senare va det dax för kisserunda ;)

Bildbevis:

JAGA BUBBLOR!!


Båda får plats =)

Till lunch fick dom var sitt märgben (gjort på Makeas mat, uppblött och infryst =)) Och kan ju säga att jag även här ser sån jäkla skillnad på dom.. Ebba vet precis hur hon får ut mest snabbast.

Ser ganska bekvämt ut också =)

Makea däremot.... Ja, jag har väl ändå aldrig påstått att hon är speciellt smart??


Hon fick aldrig benet att stå upp som hon ville så hon sprang omkring på detta viset med det.. Smidigt?

Ikväll va det agility. Lätt är det inte, har jag råkat påstå något annat så tar jag genast tillbaka det!! Makea är snabb som få och jag är dessvärre INTE det *host*.... Att jag dessutom är helt grön på sporten gör det hela snäppet svårare :P Som Emelie sa så fint att "du har då inte fått en lätt hund att vara nybörjare på, men när det väl klickar kommer det bli så jävla snyggt!" Och det stämmer, när JAG får till det så kommer hon gå som smort. Men jag är nybörjare och en hund med denna kalibern är inte lätt, DET märker jag, tack!!

Idag var det en bana, ja tillslut fick vi nog till det hyffsat ;) Vi hade inga höjder utan körde lågt och riktade in oss på att fixa det rätt istället. Hoppa högt har hon ju bevisat att hon kan ;)

I veckan ska det tränas på hoppteknik!! Det blir lätt fel i denna hastigheten, hon ska lära sig att bedöma hindrerna och dess avstånd lite bättre. Sen ska jag se om inte Emelie (som KAN agility) kan ta Makea (om hon går med någon annan, tveksamt :P) så får vi se om det inte kan se bra ut, haha.

Hanna fotade så fint idag. Svårt ljus idag med (alltid svåra förhållanden på klubben) men lite kommer iaf.

En bild säger mer än 1000 ord!





Höjd för fotots skull ;)


lite om allt.


Såhär såg det ut igår till en början. Regn, hagel, regn.. Som vanligt på Svensk Midsommar kan man ju tillägga då ;) Men det lättade upp till eftermiddagen.

Midsommar var trevlig. Jag bakade en SUPERGOD mastig chokladkaka som vi hade varm med jordgubbar och grädde - MUMS!!
Såhär såg den ut:


Och med lite grädde blev det såhär:

MUMMA!! Så jäkla god va den =)

Makea är lite av en blandras, av vad kan jag inte komma på. Tror mer på att hon kommer från en annan galax. Hon går ofta under namnet "Byggare Bob" här hemma då hon alltid ska hjälpa till och städa, bygga och fixa. Igår ville hon dock inte hjälpa pappa att grilla, hon skulle snarare förstöra för honom - plus att hon kom på vad hon vill jobba med när hon blir stor:
 
SKYDDSHUND! Lite tunn vante kanske? Man hörde "aj, aj" från pappa emellanåt, hahaha. Men hon blir helt extas när man tar fram en vante..

Idag ser himlen mer ut såhär:

Det åskar rätt mycket men regnar ingenting och är ganska varmt!
 
Vi har vi fixat lite ute i grönsakslandet. Flyttade lite plantor och gallrade lite av allt som kommer upp i en rasande fart. iår har vi squash, brysselkål, dill, lök, gräslök och massor sorters bär.
 - Jordgubbarna kommer i stora klasar! Gröna än så länge, men vi stjälpte upp dom. =)

Makea ville hjälpa till även idag...


Sen borstade jag igenom doggsen lite och Makea fick träna lite "stå"

Hon är ju inte färdigväxt.. Men rättar till sig sakta men säkert. Hon stannade i utvecklingen i höstas/vintras när hon blev som sjukast, först nu de sista två månaderna har hon börjat sätta fart igen. Men det kommer ta ett tag innan hon är färdig. Pälsen försvann i samma veva som hon stannade till men den vill inte riktigt ta sig... Den kommer nog till hösten..

Även Ebba fick testa, hon va taggad (av att stå?! Haha)

Husets ända CERT-hund än så länge ;)

.

GLAD MIDSOMMAR


bilderblogg

TACK för gårdagens alla Grattis! =)

Idag satte jag upp ett hinder och ett slalom här ute och hade lite kul med Blå. Syster var fotograf, ja inte så välutbildad så det är lite kort tagna i motljus och sånt :P Men ändå kort ;)

HÖJDHOPP?? Fulmatte är bortsuddad ;)


Haha ser inte ens ut som hon har hoppat över hindret :P Men det har hon ;)




Full koll på vägen vid landning!

Sen tog vi lite ståbilder på Flickan som snart blir 1½ år =) Stor flicka! Ja hon var ju trött efter passet och sånt så bilderna blev inte helt perfekta, men visar en iaf ;) Vackra älskling!



Såhär såg hon ut i vintras:


bye!

Makea fortsätter...

... att imponera! Hunden ger sig aldrig in i något halvhjärtat.... Så idag tog hon 1:a pris i öppenklass viltspår! Sitt första öppenklass spår! Svår terräng tyckte jag, började i snårskog för att sedan gå upp på ett kalt berg. Vidare ner till normalskog för att fortsätta in i en mossa! DYNG BLÖT!! Sen över stora lerpölar och vidare in i snårskog och sen tillslut ut på en traktorväg. Sånna förhållanden har vi inte ens här hemma så :P haha. Dessutom är det svårt där sa domaren för dom har så himlas mycket Lo och även varg. En boxer hade blivit anfallen av en varg där för någon vecka sen.

Inte nog med 1:a pris så tog hon full pott i poängskalan! 42/42! Hon slutar aldrig förvåna mig. Domaren berömde henne jättemycket och sa att jag ska vara med på de stora vilt-tävlingarna med henne! Så hon sa att jag skulle hålla utkik när nästa var ;) Ja,,, vet inte hur mycket jag kommer tävla viltspår när vi är klara med championatet, men klart att fortsätter hon vara såhär bra så kanske man ska testa vara med på dom med sin prickiga vallhund ;) haha. I kritiken idag stod det bl.a. "Har ej problem med varken blodupphåll, vinklar eller återgång. Jobbar utmärkt!" Jadu, hon har ju knappt gått spår med lång liggtid (typ 2st..) och jag har lagt en återgång, som dessutom visade sig vara fel (för lätt..) så jag vet inte, men hon klarade ju det ändå :P

Egentligen är det ju tänkt att börja med bruksspåret till nästa år.. Men jag vet inte, man hinner ändra sig, viltspår är ju jäkla kul och man SLIPPER LYDNADEN! ;)

Så två sånna här bra spår till och vi har vårt första championat (Lp är ju mer bara en titel :P)!

Ps. Ska inte spår vara tröttsamt? Min hund springer och slänger leksaker hej vilt runt sig!! Ja, sen är hon ju inte som alla andra heller ;)


Jag hade det på känn att det skulle bli något av denna sockertoppen!!
En liten, liten Blå!♥

såå roligt!

Nu har jag en hund som vill dela mitt intresse - AGILITY! Och hon gör det med bravur! Som ni vet är denna hunden inte som alla andra. Att hon är helt spritt språngande galen vet alla.. Men att hon är en ren naturbegåvning i hundsport-världen är något annat.. Makea har tidigare sprungit EN agility bana i sitt liv. Det var en bana på Small-höjd och ganska enkel. Igår mina vänner... Igår satte jag och Emelie upp en bana, en klurig sådan som innehöll både box och staket. Kluriga saker minsann =) Sen hade vi A-hindret och gungan. A-hindret har hon gått över en gång innan och gungan har hon vart lite skeptisk mot.  

Första varvet vi körde på banan var näst intill FELFRI! Tror det var en vägran eller nått (mitt fel..) på hela banan! Hon är otrolig!!! Det var ingen superlätt bana.. Hon tog långa slalomet felfritt, tog ALLA kontaktfält klockrent och inte nog med det så har hon en fart som heter duga!! Både bakom- och framförbyten, snäva svängar och snabba raksträckor, hon klarade det..♥

Jag var såå jäkla glad igår!! ÄNTLIGEN är vi igång med den roligaste sporten av dom alla!! Det dröjer inte länge innan vi kan starta, hon är grym!!

Efter två rundor maxade vi hindrerna. Lilla Makea på sina 49cm över marken skulle hoppa 55-60 högt! Jag tänkte att hon kommer ju krypa under! Hinder som stod i svåra snäva svängar hade vi på mediumhöjd för att inte göra det för svårt. Som sagt så ska hunden vara tvärt om alla andra och flyger som en fjäder över de höga hindrerna men kunde riva de låga, hahahaha. Komiska jycke ;)

Här kommer bildbevis på fågelhunden! Dåliga bilder pga dåligt ljus. Försökte rätta till dom i fotoprogram så det blev lite bättre, men mer än så kunde jag inte :P





ATT hon älskar agility!! Dock är hon en av många hon hemskt gärna pratar banan igenom ;)

Idag har vi en slappedag. Det händer ingenting alls på hundfronten. Jag ska in till stan och fika med en kompis. Trevligt =)

SM nästa år!

Ja, dom lovorden fick vi av dagens domare!!! Det värmde så tårarna nästan kom♥ Dagens Willy Gustavsson (som jag för övrigt haft för första gången i min lilla karriär, äntligen!) är omtyckt av många och mycket rättvis. Extra bra är att han alltid berättar vad som var bra och vad som var dåligt innan han sätter helheten.

Han kom även fram till mig innan prisutdelningen och sa att vi var ett mycket samspelt ekipage och att även om det för dagen var en lite "borta" hund så ser man hur mycket potensial vi har!! När vi sedan på prisutdelningen kom på 2:a plats så sa han det att "Detta är ett ungt ekipage som vi kommer se på SM nästa år, i den klassen ligger dom och den potensialen ser jag! Mycket duktiga!"

Pernilla och Nemo var med, dock strök dom sig.. Nillan lever ett alldeles för vilt liv och var inte på top idag, ASG! Det är bra att dom var med iaf, för Dynamitens del. Nu fick dom några kilo foder till! Bra att någon ger den lilla tjocke lite extra mat ;) hahaha. Det är alltid så när jag tävlar. Jag vinner massa mat och saker jag inte har användning för och det får dom som är med mig ;) haha. Fast förra gången i GMBK vann jag 15kilo Pesific hundfoder och det behöll jag faktiskt och gick över med Ebba på. Det är ändå ett bra veterinärfoder. Fatta hur många 100kr man vinner egentligen på tävlingar?? Den säcken kostar la mellan 500-700kr någonstans säkert.

Jag blev så himla glad av domarens komentar. Mycket eftersom jag verkligen kämpat och kämpat med Makea och hennes dumma mage. Vi har haft så djupa dalar så det finns inte... Men samtidigt gör våra känslor för varandra att vi tar oss upp igen, tillsammans. Att vara riktigt dålig, inlagd på sjukan, sövd, gått på medicin, avställd från allt som heter träning i flera månader och inte fått känna smaken av godis sen december och går in i maj och kör 8st 1:a pris på rad! Inte alla i den klassen som hon ligger på, men dock 1:a pris och aldrig under 170poäng(med 0:at moment!).. Och allt har hon åstadkommit med sitt lilla torrfoder... och hon är inte ens 1½ år än..... Inte nog med det har Makea blivit placerad på alla genomförda tävlingar!! Alltså aldrig sämre än en 3:e placering!

Hon är fortfarande som en berg-och-dalbana och idag var en dag som hon var lite sämre, ville inte riktigt äta och var allmänt väck på tävlingen också. 180,5poäng blev det. Inga dåliga men inga höjdare.. Nöjdast idag för att vi fick en av väldigt få 10:or på tandvisningen!! Min lilla fegpropp =)

NU är dock alla våra anmälda tävlingar slut!! Vi ska lägga ner lydnaden ett tag och fokusera på viltspår och agility. Inväntar löp och kör igång tävlingar i agility efter det förhoppningsvis ;)

Nu efter en  hel söndag hemifrån igen (söndagar är lite lätt fulla!!) ska jag absolut inte göra någonting!! Skönt =)

Hon har all min respekt!

nämen åh!

Varför ska det finnas hundratals olika hundraser?? Det är ju bara jobbigt... Tur att man inte ska ha hund än på nått år, men jag är ändå sån att jag vill vara förberedd och få kunskap om rasen. Aussien höll jag ju koll på i många år innan Makea kom in i mitt liv. Och det blev ju bra =)

Lite av kontrollfreak på den fronten. Nöjd så =) Sen får jag nog ta o flytta snart (jobb vore ju bra o ha först), då mamma inte är överrens om rasen jag är inne på ;) Kan ju undra varför? haha. Jag har ändå alltid sagt att jag vill ha två tävlingshundar, så en till kommer ju komma så småningom. En till alldeles, alldeles galen liten tös.

Just nu har jag ju i alla fall fått världens bästa Ängel Blå att få spendera mitt liv tillsammans med! Att hon sedan skulle bli min själsfrende va något ödet bara visste om♥ Bästaste, bästaste Makea♥


Kan ju inte tycka annat än att Aussie är något av det vackraste i hundväg som finns!


PS.
Är det någon som vill ha torrfoder som godis så har jag några kilo blandat hemma som jag inte vill ha. Säg till om (och hur mycket) ni vill ha så tar jag med när vi ses, helt GRATIS!! ;)

Sen har jag ett mycket snyggt läder-halvstryphalsband, svart med silvertjärnor till salu. Det är storlek 50. För stort för Makea så jag säljer det!! Använt två gånger typ.. MYCKET FINT!!

bio

Idag var jag och Gustav (Thereze) på Bio, Hon fick en helkväll all inclusive med mig i födelsedagspresent =) Vi valde att se BAKSMÄLLAN och det ångrar vi knappast!!

Kvällen började med att jag skulle köra själv in till centrala göteborg och plocka upp Gustav vid Nisse terminalen. Jo, vägen dit gick relativt smärtsamt. Men att sätta oss i bil, med MIG som förare dessutom kan ju lätt likna en katastrof. Att förute hur filer dela sig längre fram i knö-tät trafik är ju sådär lätt. Men lite backning och snällt taxi folk kom vi in i rätt fil och var på väg åt rätt håll! Sen var det de där med parkering och kostnader... Fasen vilken skillnad det var. Först så sa vi att "åh vi parkerar vid burgården, det är nära" Körde till scandinavium (eftersom vänstersväng var otillåtet) och till burgården, hittade fin-fin parkering men TOTAL vägrade att betala 23kr/timmen!!! Makalöst!! "Nä men det är billigt vid katrinelund" säger Gustav, jupp då kör vi in där. Och den klassiska "DÄR SKULLE VI KÖRA IN" kom till tals. Jaha men vi testar köra vänster i nästa korsning.. Nähä där fick man inte stå.. Körde ut igen, påväg åt samma håll som från början, hittade en till parkering 20kr/timmen - NEJ tack!

Vidare... Körde saaaktaaa saaktaa (typ som Pernillas 45 på 70-väg fast 20 på 50-väg, haha) för att inte missa infart igen. Hittade parkering och 4kr/timmen var mer i rätt stil!! Att sedan alla rödljus, stop och parkeringsletande tog lite tid gjorde inget och 4minuter innan Bion började satt vi på stolarna! Fulla med godis och dricka! Redo för att skratta oss till döds!!

Det var den absolut ROLIGASTE film jag sett på grymt länge!!!!! Hela bion (fullsatt) skrattade hela filmen igenom och jag och Gustav satt och fullkomligt GRÄT!! Den va så jäääävla rolig!

DET är en film man kommer köpa hem och se om och om och om och om och om igen!!

STARKA REKOMMENDATIONER TILL BAKSMÄLLAN!!!

På tal om rekommendationer fick jag det idag av min gamla chef. Meningar som "Hon har lärt sig våra maskiner snabbt och har varit en mycket uppskattad medarbetare", "Hennes socialkompetens gjorde att hon fick många vänner på fabriken" osv är ju mycket uppskattat =)

I förmiddags åkte jag med Linda till huveröds. Ebba fick några kex som hon får när hon blivit ihälld sin jucie (Noni juicen som Makea skulle haft som Ebba nu får dricka upp. Får se om den hjälper på hennes ynka hjärncell ;) haha) Makea fick dock en kampstock! En halv meter lång och väldigt fet gör det svårt för lilla Blå att få in den i munnen, men ack så rolig den är tycker hon och kampar som satan!!

Nu ska jag bara sitta här och titta ut på regnet... jävla-svenska-sommar-fanskap!!! Hoppas jag får sova lite nu inatt iaf. Natten som var va jag ute med en sjuk Blå.

blå, blå, blå!

Tävling med regn, stor plan, mycket störning, sjuk matte... och tillsist en helt underbar hund! Tyckte hon var lite frånvarande och missade första halten i linf pga att hon skulle kolla in tävlingsledaren som gick efter oss... hrmf! Sen var hon lite övertaggad så både läggandet och ställandet blev lite lång fram i framtag... Men hellre en glad hund med småmissar än en "sur" hund med småpoäng ;)

Poängen blev iaf

Plats 10
Tand 10
Linf. 8½
(hrmf..)
Lägg. 9
Inkall. 10
Ställ. 9
App 10
Hopp 10
Helhet 9

Summa 188 poäng och 2:a placering (slagen med 1poäng ;) haha)

Så ännu lite närmare 190... men attans att det aldrig ska sitta!! Men vi har hjöt vårat medel nu iaf! Bra! Duktig Blå!



Svar till varför vi inte tävlar tvåan än till er som undrar.

Dels så var alla dessa tävlingar anmälda innan jag hade mitt LP1, så jag har lixom redan betalt allt och då känns det ju surt att bara "skita i det". Sen är Makea långt ifrån klar i 2ans moment och platsliggningen i tvåan kommer bli vårt stora problem. Och utan platsen i tvåan är det omöjligt att få 1:a pris (platsen är ju 40poäng) och därför tänker jag inte starta tvåan förrän jag vet att den sitter, för det mesta (man kan ju aldrig vara helt säker, det kan alltid hända något!). Jag startar aldrig en tävling med inställningen att "jag vet att det ändå kommer gå åt helvete" för jag vill göra rättvisa åt min hund, ge henne en ärlig chans. Ska HON tro på det så måste JAG tro på det, annars vore det rätt konstigt? ;)

Sen så är ju faktiskt Makea inte ens 1½ år än. Så varför stressa? Hon är inte mogen på långa vägar och är väldigt tittig och halvt okoncentrerad på tävling än så länge.

2:an satsar vi på att starta till våren! Nu i sommar blir det väldigt lite lydnad på tävlingstränings-nivå över huvudtaget. Det är ju vallning, agility och viltspår i sommar för vår del!!

Så nu vet ni varför vi fortfarande tävlar i 1:an ;) hihi

krig?

Nejdå, bara regn!

Jag vaknade kl. 5 i morse (borde kallas natt) av att bowlingklot höll på att borra sig igenom mitt tak! Steg upp och kollade ut genom fönstret, lugnt, det var 'bara' regn. Och det var inte lite regn och inte små droppar. "Dom SA att det skulle vara uppehåll idag!!" sa jag argt för mig själv och tänkte på kvällens tävling. Strax innan kl. 6 slutade det regna och har inte gjort på hela förmiddagen nu *peppa peppa ta i trä*. Så dom kanske har rätt då? :)

Att vara lite sjuk suger totalt. Jag blir helt uttråkad... Fördelen är att man kan tänka och fundera lite. Funderingar på framtid, hundsaker, årets fortsatta upplägg för Makeas del, längtan och planering.

Makea ligger och sover efter morgonens lekrejs som hon alltid kör.. Man kan väl hoppas att hon förbereder sig inför ikväll? Hihi. Söt är hon när hon sover iaf och det ger Tezze en liten chans att få pussa på den söta näsan :) Makea är ju som många vet den absolut sämsta kelhunden...... Ända gången man får klappa Monstret är när hon sover, hahaha.

Jag ska sova hela dagen så jag känner mig någorlunda ikväll och kan göra min hund rättvisa. Vi får väl se. Hon är ju bäst oavsett hur det går så =D



13.40.

Slog på TV lite snabbt nu innan jag änkt gå in i duschen. Fastnade på tvins tv-shop och en ny "revolusionerande" träningemetod på hund som du kunde köpa hem! Det var en karl som hette Don som hade en träningsmetod. "Man ska aldrig belöna sin hund med godis för då är man en dålig flockledare. En flockledare ger aldrig bort sin mat. Dessutom kan godis framkalla aggressivitet då hunden inte får godisen när den vill ha den! När du istället blir en bra flockledare som kommer du en lycklig hund som inte är tjock". Jag fick ögon stora som pingisbollar, va faan är detta?!?!

Jo man köpte en DVD med träningsmetoden, du fick med "komando halsbandet" som gör att din hund blir fokuserad på sin uppgift. Ni kan ju bara ana hur det halsbandet går till eller???? Man fick även med linor, som hade något fint namn, i 3 olika längder för att din hund ska lära sig att gå lös! (men hallå, den har ju lina??) och så skulle du inte glömma att fråga efter den grymma APPORTBOLLEN, vilken var en tennisboll i ett långt snöre för att du ska dra in bollen så hundern lär sig att den ska komma och lämna den..

Jag kan ju bara säga att det var det värsta jag hört!! Jag blev helt stum.. Hur kan dom ens låta folk gå på sån jävla skit??? Det där halsbandet (som liknade ett halvstryp med piggar INNÅT) var gjort i "bekväm plats" som din hund inte kommer att märka att den har på sig. Nänä visst! Och HUR har dom lärt dom där "duktiga" hundarn på reklamen att inte springa utanför tomtgränsen då? Inte fan sitter det halsbandet där och gör ingenting iaf.. Dom visade en liten blandning som inte skulle gå över tröskeln till ytterdörren. Dom öppnade dörren och den lilla hunden sänkte ner svansen och såg rädd ut och undvek tröskeln. DET ÄR NOG VÄLDIGT EFFEKTIVT ELLER???? Självklart visade dom inte hur halsbandet fungerade... Det hade jag gärna vilja se..

Helt jävla otroligt........ Vad ska man annars säga?
Nu till det jag skulle, duschen...

så mycket =)

I veckan har det varit mycket träningspass. Jag och Linda har tränat och filmat varandras träning varje dag i veckan. Effektiv tävlingsträning för oss båda! I måndags var Makea bra, Milou också. Igår var Milou riktigt bra!! Makea mindre, det åkte en jävlans massa moppar förbi fram och tillbaka och hon ska helt attakera dom (tack vare buhunden...) så det var väldigt svårt för henne. Dessutom så dom en flock DUVOR och skulle picka i gräset där vi skulle gå och dom jävlarna ville inte flyga iväg!! Så nä, ingen höjdardag för vår del.

På kvällen va det 5års kalas hos kusinen. Kände mig lite halvkass igår och idag vaknade jag med sprängande huvudvärk och täppt näsa! Så idag blev det ingen träning för Makeas del. Är jag sjuk så fokuserar inte jag till 110% och då kan jag inte kräva det av min hund, därför väljer jag att inte träna alls då det bara ger oss bakslag. Dessutom är det bra att ta det lugnt och äta ipren, c-vitamin och alla sånna preparat man ska trycka i sig för att bli frisk, jag ska ju tävla imorron!!! Jag hatar och tävla när jag inte är fokuserad, då blir det ju inget bra resultat!!

Så imorgon blir det också sängen för min del! Makea har sin nya "anka" som har fått namnet "gås" av Linda, hon AVGUDAR den, precis som med sin Anka!! Den kan hon roa sig med imorron när Tezze ligger i sängen ;) haha


hej svej!


vallning i 220km/h!

Jadu, denna hunden lägger ner hela sin själ i allt hon gör. Matte älskar det.... för det mesta, för det är behövligt i nästan alla sporter och sammanhang. FULLT ÖS MEDVETSLÖS är Makeas motto som de flesta vet. Det gäller även vid fåren. Och där behövs det INTE. Och vid fåren går det jävlar-i-mig-fort!!!!! En het hund med ett jävla anamma och temperament.. och jag i andra änden som ett blåbär!! Hon är duktig iaf, har fullt intresse och lyssnar ändå liiiite bättre - men ordet SAAAKTAAA finns inte i ordboken längre?!?! Det får vi nog ta o printa in!! haha.

Idag pratade vi om vallprov och sånt, vilket är otroligt långt borta, om näst omöjligt, men ändå kul att försöka ha ett mål med det man gör så det blir vettigt gjort från grunden ;)

Det jag får jobba arslet av mig med är att få tyst på min hund! I ALLA lägen när hon bli taggad skäller hon, så även hos fåren,, så där har jag MYCKET att jobba bort!!

Lite bilder från idag, Först på Saga - som hade lite mer intresse för fåren idag, men fortfarande intresserad av bajset!

Det går iaf lugnt!


braaaaa


Såhär tycker Saga om fåren!

Och så fartdåren som inte har någon hämningar!

Lugnt emellanåt..


Men mest såhär!


braaaa!


upp till kl.12 - i NÅGOT högt tempo, hahaha


braaa!


stanna och sakta!!! haha

KUL har vi iaf, huvudsaken! Och det är som vår ledare säger, du kan ha en lydnadschampion - men när du sätter hunden framför få så är det inte samma hund som på en appellplan!

Sen va det simning, som hon va jätteduktig i! Hon är som en söt blå ål i vattnet, simmar snabbt och otroligt målmedvetet och vänder på en 5öring =) 

Sen vila i bur medans min rallykurs va. Hon blev även visningshund. Makea ÄLSKAR att visa upp sina bakdelskontroller! Fick även visa lite läggande på "fällknivsvis" - DUKTIG HUND!! Hon är en ängel att ha med. Ligger ljudlöst i buren. Blir utropad och springer rakt igenom 6 okända hundar fram till mig på ett ögonblick. Visar det hon ska och gör det EXEMPLARISKT, får lite torrfoder och beröm och sänds in till buren igen och lägger sig där. ÄNGEL BLÅ!!♥ Det är SÅ en hund SKA vara, hon är en ängel sänd från ovan! Jag kommer aldrig få en mer underbar hund. Ska jag ha en aussie till så ska jag ha en från Makea!

duktig blå!


Älskade Blå gjorde det igen, än en gång snubblade vi irriterat på 190-snöret! Skit också, haha. Men det var den glädjen som jag vill ha på planen idag. Domaren ville leka sträng idag (det brukar han inte va) och drog irriterat ner 1poäng på att Makea nosade i backen i typ 1 sekund på platsen... men men.

Jag är som sagt nöjd med vårt samarbete och självmant drog jag fram glädjeskall, som drog ner vår helhet ;) haha. Men  vår 9:a i linförigheten betyder mest, de två senaste tävlingarna har ju det vart kasst ;)

Plats 9 nosar
Tand 10
Linf 9 VP
Lägg 9 ngt långsamt
Inkall 10
Ställ 9,5 litet steg
Apport 10
Hopp 10
Helhet 8 ngt oroligt

Summa 187,5p och 1:a placering av 14.

lycklig


Vacker Blå ca 7månader gammal

Igår när mamma köpte makea-mat på blå stjärnan så sa dom där att "har du testat hypo allergic- godiset som finns?" VA?! Men vi skulle samråda med vår veterinär först. Vem tror ni hängde på telefonen i morse? inte jag *tittar bort*. Min vet svarade med en gång - perfekt! Helt hysteriskt glad berättade jag vad det var för godis och märket och allting. Hon samrådde lite med en annan vet som var foder specialist. Hon tyckte vi kunde testa det, i små mängder! Jag får alltså bara lov att använda det på typ tävlingsträningar och tävlingar, för att det inte ska bli för mycket. Vi ska hålla koll på avföring och hur hon mår. Ser vi någon skillnad ska vi genast sluta.

Men vi fick iaf försöka! WOHOO!! Något annat än torrfoder! Ja, detta är ju torrfoder-godis, men det är ju annan smak =) DYRT som fan, som allt annat "specialfoder" - 800gram för 100-lappen! Testade det nu ikväll på träningen för att se om Makea tyckte om det. Det verkar hon göra! Hon hade helt annan vilja idag än dom senaste träningarna, det känns sååå skönt! Vi hade riktigt, riktigt roligt på träningen och körde igenom hela ettan (med grymt bra resultat!!!) och några delar ur tvåan. Dagens linf va lätt 9,5poäng!! Hon har fått det innan och hon kan få det igen. Nu ska vi se om vi lyckas få med oss vår glädje ut på tävlingsplanen imorron! Bara inte det ösregnar... haha.

Så nu är jag glaaaaad!! Min hund fick känna en annan smak för första gången på 4månader. Tro fan att hon blev glad på träningen idag ;) haha.



Idag är syster på 9ornas bal. Tezze fick agera sminkös, jag är grym =)

syster

canada..

.. Nä inte landet, men gässen =) Gässen är gäster i vår ankdamm ;) Dom är lite kaxiga och har hoppat på en människa :P Men fina är dom!
Lite bilder från nu ikväll.







Nu ikväll gick jag och mamma gårdagens spår. Makea hade lite jobbigt i början då hon lätt störs av en viss skällande gul hund.. *host*.... Men sen gick det bättre och återgången gick jättebra! Makea har inte gått spår som har legat såhär länge innan, dessutom har det både regnat i natt och blåst hela dygnet, så det var jobbigt! Men jag är nöjd!

Ebba hade det jobbigt. Ja, hon va ju redan trött av skällandet innan hon ens börjat sitt spår då men jaja.. Hon tröttnade lätt och ville be mamma om hjälp hela tiden då hon inte orkar lösa sina problem själv. Så jag fick gå bakom dom hela tiden och säga åt mamma att inte hjälpa inte prata inte gå osv :P Fram kom hon ju tillslut iaf ;) Nu ligger båda och sover.

Imorgon ska jag gå igenom lydnaden grundligt med Blå, och även en cykelrunda.

passa er!!

Nu är vi fullständiga!

TEAM SPEEDY YOUNGSTER !!!!

Team S.Y är vårt agilitylag! Ett lag som kommer köra utklassning =)
Vi är 4st unga (ja, jag är nog äldst, haha) förare med var sin galning till vallhund. Det kommer bli sååå kul!

Speedy Youngster betyder Fartfyllda Småttingar - kan det stämma bättre? Fartfyllda står hundarna för och vi tvåbenta blir småttingarna! hihi.

Vi består av:

Therese och Makea (Aussie)
Ida och Yes (eller Amy?) (Aussie)
Emelie och Kaylee (Terv)
Christoffer och Liam (Border collie)

Till hösten blir nog första start då Liam ännu är för ung, och Makea är inte startad. Men Makeas start kommer i slutet av sommaren. LÄNGTAR!! Nu har vi i åtanke då att både Liam och Makea är två extremt unga hundar, men nästa år efter lite tävlingsvana kommer det gå som på räls =)



Idag ska det bli lydnad på dagen och spår ikväll. Lite lätt lydnad bara, men med skärpa och fokus! Just nu står inte lydnaden högt på listan men jag får skärpa mig om jag ska ha mina poäng! Minst ett till högt resultat vill jag ha, HELST två! Det behövs..

Sen är det vallning nu nårga helger framåt, askul!! Sen får vi se hur vi gör med det, det beror på hur det går under kursen. Lydnad blir det senare i år efter dessa tävlingar och utställningar blir det endast 3st (alla på gotland). Viltspåret hoppas vi klara också, vi får se :P Så jag gör plats åt agilityn!!

Det kommer bli världens bästa sommar! Gotland, Aussieläger, Tävlingar, Träningar - Ja ALLT man vill ha.

Nu ska jag börja dagen med frukost!

tänkande

Mycket tänkande de senaste dagarna, vad ska jag göra om jag inte kommer in på skolan? Troligtvid lutar det åt att jag ska läsa småkurser på distans. Vet en jag vill gå, ska leta efter en andra med.

Nu ikväll la jag och mamma spår till hundarna. Långa spår som ska tas om ca 22 timmar. Försökte mig på återgång (har ju bara läst mig till hur det ska se ut :P ) och jag gjorde det säkert svårare än det ska va ;) Men det är ju bra. Kom även på att jag är en jäkel till att snåla med blod! Men det är ju bra. Nu är dom ju säkerligen inte fulla i längden, spåren, men på ett spår får det ju användas typ 3dl eller va de va. Idag när jag la spåren, som ändå va väldigt långa, så använde jag ca 3dl på båda spåren sammanlagt. Jag blodar mycker mer sällan än vad det är på ett prov, men jag anser det vara nyttigt, dom får tänka och koncentrera sig! =)

Idag blev det minimal träning i lydnad med Blå. Det gick bättre än dom föregående gångerna! Hon kanske fattar att man får skärpa sig igen ;) Hon ska få lite varje dag nu, en omgång fotgående kan ju räcka lixom, momenten kan hon ju i sömnen..

Ikväll blev det "back to old times"... Eller så mycket tillbaka är det ju inte, men jag är ju ett stort fan av Pirates of the Caribbean så det blev film nummer 1 idag.. Får ta tvåan imorron och trean nästa dag igen, det är ju långa filmer!! Sen vet jag inte hur många gånger jag granskat Twilight trailern. LÄNGTAR!

Nu ska jag kolla på lite kurser..

go kväll!

hum.

Igår kväll ringde E-L, hon hade beställt två öppenklass spår till henne och mig! WAH det var ju snart!! Det betyder att man måste träna?!?!

Lite chockad blev man tagen på sängen sådär. Hon tyckte att det var bäst hon gjorde det för annars hade jag bara dratt ut på de, och det stämmer väll ;) Hon känner nog mig rätt bra, hahaha. Så nu har vi två öppenklass spår bokade helt plötsligt och det är SNART så nu måste jag ut och träna långa bloduppehåll, återgång och lång liggtid! Men kul ska det bli! Kul är det ju alltid att tävla så!!

Hoppas vi kan få vår andra titel i sommar nu då!!

Igår kom Ebba hem från sin semester. Hon är helt slut i värmen. Är det någon hund som hatar sommar så är det denna. Hon är helt förlamad på dagarna, äter inte, vill inte gå ut osv. Ändå kan man ligga i solen och gassa?? Puckohund!

Idag ska min familj bort, det betyder att jag ska laga mat själv.. hmm.. Det blir enkelt men gott! Potatissallad och rostbiff med sallad á la Tezze. Gott!! Sen ska jag försöka cykla ut lite längre bort och lägga spår som jag kan gå imorron. Filmtittning blir det nog ikväll, typiskt att kompisarna inte är hemma! Får spendera en egen kväll. Jag klagar inte!! Lydnadsträning ska det bli med. Har 3 sista tävlingar nu på två veckor. Sen blir det uppehåll, jag tror löpet är på G!

hej svej!

galen.

Hörde en Malle på tävlingen i söndags som hette Galen. Kanske va det som Makea skulle heta?

I dag kom Nillan med trion från Ale hit för att träna. Speciellt genomgång av Nemo med drillning och komendering inför KM. Det gick bra, lite läxa fick hon med sig hem, det kommer gå suveränt på KM'et tror jag!

Makea är en historia för sig. Då jag tyckt hon gått bra har jag släppt lite på henne och det är farligt. Det får jag betala för nu, med råge. Mycket slarv och noncalans i henne just nu!! Idag fick hon sig en omgång med "piskan i högsta hugg" kan man kalla det... Och det hjälpte. NU ska vi drilla hela veckan så hon inte slarvar så på nästa tävling!!

Igår fick Makea en pool. En liten sanlåde-båt. Hon älskar den!! Man behöver inte djupare för att dyka! Det kan man nu med!! Bilder från hennes lekstund i poolen.









KÄR!!

Månaden är gjord! Det kan inte bli bättre, jag är lycklig! För det första blev Twilitght vinnare till 5 av 6 kategorier i MTV movie awards. Dom äger!!♥♥ Dom vann:

Bästa fight (Rob och Cam), Bästa manliga genombrott (Rob, vem annars??), Bästa kvinnliga performance (Kirsten), Bästa film och framför allt: *trumvirvlel* Bästa kyss!!

Kolla hur komiskt dom gjorde det (ni som inte sett Twilitght fattar inte det roliga haha):



MEN MEN MEN MEN det bästa kommer nu!! New Moon trailern har kommit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu är Tezze i sagornas värld, behöver jag säga att jag längtar till november??



♥♥♥ÄLSKA TWILIGHT♥♥♥

R.I.P

Hunden jag har att tacka allt för - Samba - har nu gått över regnbågsbron... Det är tack vare denna hunden och dess ägare som jag har hund idag, dom hjälpte mig. Det är tack vare Samba som mitt intresse för hundsporter väcktes också.

Som många småtjejer började jag mina promenader med grannens hund. I detta fall även min gamla musiklärares hund. När deras första berner gått bort va jag ledsen. Men å andra sidan har jag ju vart med Samba från start. Minns hennes första sommar här, så liten och klumpig och otroligt söt. En helt underbar hund som älskade alla, men blev alltid lite extra när jag kom. Det var med henne jag själv började lära mig vad lydnad var.

Jag har henne att tacka för så mycket! Du är starten till att jag är där jag är idag. Tack! Saknar dig♥


En mycket ung urfälld Buhund med sin bästaste kompis!


Ebba älskar sin Samba!


Tack för att du var du - min vän!

RSS 2.0