klartecken!


Volta.. Ett trix som Makea aldrig i hela sitt liv kommer lära sig. Jag förstår nästan inte hur jag fick Buhunden att förstå?! Hon är rätt klok Ebba. Makea.. Ha Ha, ja hon är för osmidig :P Men söt :)

Freestylehelg till helgen ska bli superkul!! Linda och Eva-Lena ska också gå den!! Har två trix jag vill ha tips på att lära in. Tror utan tvekan Emma kan få mig att förstå hur jag ska göra det ;) för Makea är det två lite halvsvåra trix tror jag, men vem vet - hon brukar överraska mig..!

Idag skickade jag ut mamma i skogen för att lägga ett "bruksspår" till Makea. Hennes första personspår i skog och hennes första som inte är utlagt av mig. Gick faktiskt jäkla bra. Hon for som en sugmask (haha finns la inte ens nått som heter sugmask, men ni fattar ;) haha) och riktigt drog näsan i backen hela vägen. Tog vinklarna hel ok för att vara henne, hon tar vinklar på "viltspårsvis", hon gick bra i kärnan efter vad mamma och hennes markeringar visade. Det gick dock i 590km/h vilket är på tok för fort.. Det var så jag ramlade ner för berg och över stockar. FÖR fort! haha. Struntade i en hare som låg precis jämte spåret också, då blir matte nöjd :)

Men problemet var att vi bara fick med oss en pinne in (av 3), slutpinnen - hahahaha. Har mina teorier om det. Dels hastigheten, även om det inte ska spela någon roll, men det stora är nog att det var i skog. I skog spårar man vilt och man stannar fan inte o plockar en jävla pinne enligt Makea. Pinnplockning har ju varit det stora problemet i Makeas liv, hon har blivit så jäkla arg när hon vart tvungen att stanna o plocka pinnar mitt i ett spår - ho vill ju bara spåra! Har byggt upp värdet och nu hon tvekar inte en sekund att plocka pinnarna och ge dom till mig i spåret - på äng. Personspår har vi bara lagt på äng - där plockar man pinnar, det gör man inte i skogen. Och dels för att den 10 oktober (appelltävlingen) va sista gången vi spårade - hon va alltså utan att överdriva NÅGOT taggad!!

Mamma ska lägga ett i slutet på veckan med, med markerade pinnställen. Så jag kan bromsa henne och påminna henne om dom onödiga pinnarna som hon ska plocka. Blir inga problem sen när hon fattat. Va nöjd idag iaf. Hon gick som på räls. Men ingen är ju perfekt :D

Har kontaktat min veterinär nu och fått klartecken om att fortsätta provokationen till kolhydrater. Vi har även börjar diskussionen om vilket torrfoder hon ska få testa senare med. Ska bli spännande! Än en gång tummen upp till min helt underbara veterinär! Står ut med mig och allt mitt jäkla frågande till 110%!

som önskas.

Linda tyckte i veckan att det vore kul att se en "före" och "efter" bild på Makea. Sen vi började få bukt på magen så har det börjat ta rejäl fart när det gäller utveckling. Hon är idag tillbaka i sin normalvikt, hon är riktigt riktigt fin i kroppen och i mycket god kondition just nu. Det är så härligt att se henne. Hela hennes livsglädje är helt annorlunda, hon känns verkligen frisk! Om möjligt mer galen än förut också =) Till både för och nackdel ;)


Makea i våras, visseligen inte i full päls. Det tog lång tid innan den stackars pälsen återhämtade sig ;) Man ser ändå att hon är klen och lite stor huvud för den lilla kroppen.. lika vacker ändå såklart ♥


Makea förra veckan. Tillbaka i sin 21 kilos kropp som hon senast hade i december 2008. Självklart är det uteveckling med ålder som skett också, så är det alltid.

Provokationen med proteiner har hållit på i 1 månad på tisdag. Har funkat helt ok. Lite svårt är det i denhär årstiden då grannens hund har haft maginfluensa, en annan granne kennelhosta och Ebba har med spytt. Ebba vet jag att det är för vattnet ute, när det regnar så här ofantligt mycket som det gjort denna hösten så sväljer inte marken det, vilket gör att ämnen som inte är speciellt nyttiga "flyter upp". Bäcken här närmast har gjort att både Ebba och grannens hund fått lega inne på Blå stjärnan. Men allt vatten här hör ju samman. Försöker i största mån få Makea att inte dricka det,,, men lycka till lixom. En fritt springande blå som är galen i vatten o lera... Hmm..

Inget av hennes spyende denna månaden kan jag direktlänka till det hon ätit i proteinväg. Det har varit drygt 1 dygn efter hon ätit som hon spytt, och det har inte varit efter samma saker i matväg heller. Så jag oroar mig inte utan beslutar att gå vidare. Nästa station är spannmål. Stationen efter det är hundgodisar :)

Hon är pigg o glad och mår bättre än någonsin! Det är en ny hund jag har! Hon leker hela tiden med sig själv o sina leksaker, är aldrig trött och är jämt med på noterna i träning. Hon kan springa i en vecka i sträck utan problem och hon är som sagt i utmärkt kroppskondition både hull- och muskelmässigt!! Hunden är alltså både snyggare och piggare än aldrig förr!

Pälsen som kom tillbaka så jäkla fint och tätt börjar nu rasa. Underullen bara försvinner... Så även på Ebba. Vädret gör nog mycket. Videung (heter det så?) slår ut på trädet här utanför nu. Det ska INTE slå ut i november! Den saken är säker!

Idag har jag och Blå joggat, varannan dag denna veckan faktiskt, mycket hurtiga! Imorron tänkte jag mig lite lydnadsträning och ev rapport. S och A kommer med den svarta imorron med, så hon och Makea får bekanta sig :)

Mera bilder :)

Imorse ringde Andrea, solen sken så vi bestämde en dejt. Vi tränade lite lydnad först. Vet inte men jag saknar inspiration till lydnaden just nu och därför blir det ju inte bättre än så här för tillfället. Det gick iofs rätt bra idag men vi har fortfarande detaljer kvar, i vissa moment en hel del detaljer. Men det blir bara så bra osm man gör det, och just nu ligger inte mitt fokus på lydnaden. Jag behöver nog en anmäld tävling eller något för att komma igång och ge gärnet på träningspassen. Och det ligger inte i närheten, så nä, vi pysslar med lydnad på hobbynivå just nu ;) Har dessutom en hel del i fotgåendet som kan bättras fortfarande.

Vi åt lite lunch och mjölk o lussekatter :) MUMMA för jul säger jag bara :D Dom blev jäkla lyckade med *tummen upp*

Solen gick tyvärr i moln men såklart tog vi lite bilder! Så det blir mer bilder-blogg. Först ståbilder på de båda.



Sen dom fina huvudena


Sen sprang dom runt o runt som de dårar de är :) Dom leker lika dant och kommer så otroligt bra överrens :)
Dålig kvalite pga fartdårar i dåligt ljus..





Fick en bild på Makea som blev rätt lik en bild på mor sin, som jag för övrigt lånat från uppfödarens sida såklart ;)


Sötaste mor o dotter ♥ det är tack vare Sexy som jag har Makea typ, inte bara för att det är hennes mamma såklart utan min mamma blev förälskad i henne.. Innan tyckte hon aussies va sådär fina bara och tyckte jag skulle ta någon annan ras :P Just denna bilden på Sexy fick mamma på fall - EN SÅN SKA DU HA! Men vem klandrar henne? Sexy är helt underbart söt, tur att dotterna har fått mammas blick! Det säger Lena varje gång ;) Den där "lite överlägsna" blicken. En blick säger mer än tusen ord ♥

over and out..


Höstpromenad?

Är det fortfarande höst? Ja vinter tycker jag ju knappast att det är i alla fall. Senhöst kanske.

I vilket fall som hellst så spenderades dagen ute, eftersom det för en gång skull va SOL! Hade nästan glömt av hur den såg ut. Va fin den va =)

Tog med mig den lilla söta blåa hunden och gick en långpromenad och tog lite bilder.










Vackraste bebis-blå med finaste huvudet! ♥

19-20/11 - 2009 - NEW MOON

Ja i natt kunde jag inte sova - alls. Kom hem vi halv 3 och vaknade sen varje halvtimme till klockan slog 9 och jag gav upp och gick ut med hunden. Vet inte om sömnbristen beror på att jag var övertrött, men varje gång vaknade jag och trodde att New moon bara va en dröm. Fick påminna mig själv varje gång "ja, jag såg den".

Kvällen/natten va iaf grym. En uppvärming med "Twilight" för att sedan vid midnatt, under total tystnad (ja, men alla drog efter andan istället, äntligen få se New Moon efter så lång väntan! Skrek gjorde man under ettan, alla ville nog se tvåan väldigt mycket och valde tystheten, tack o lov..)

Jag grät, jag skrattade och jag fick ont i magen av hur mycket Bella och Edward älskar varandra. Grät gjorde jag dessutom varje gång Bella blev påmind om Cullens och man såg hennes smärta. Tur att jag inte va ensam o lipa.

Sammanfattat va New Moon hästlängder bättre än Twilight. Väldigt väldigt väldigt mycket bättre filmat, väldigt väldigt väldigt mycket bättre sammanfattat och inte alls mycket missat ur boken som det var i ettan. Ja lite onödigt va såklart inte med i filmen men mycket av det jag ville se men som jag trodde skulle vara bortklippt va med! Det är jag väldigt glad för!

Nackdelen va såklart att Edward inte va med så mycket, men å andra sidan så hände det saker hela tiden vilket gjorde att man inte tänkte på det så mycket, dessutom va tiden då han va med i filmen sån kvalitéts tid så det betydde så otroligt mycket.

Jag ska gå o se den igen, om någon vecka. Klarar mig inte till DVD släppet. Men nu är jag lika ledsen som förra gången, det är långt till juni ♥

Nästa film är förväntningarna skyhöga på, det är nämligen den bästa boken tycker jag. Därför vill jag inte ha något bortklippt alls. Men filmen är redan färdiginspelad sen ett par veckor, så förhoppningsvis kommer det lite trailrar snart. Och faktiskt så är det inte lika långt mellan november och juni som det varit nu mellan november och november. Det är en stor jäkla fördel ♥


Mitt lilla collage jag pusslade ihop för ett tag sen.

♥Älska Twilight♥

så blött, så blött.

Det bara regnar och regnar, men idag visade sig solen en sväng och då passade vi på! "godis-dag" idag för fröken Blå och kyckling stod på schemat. Kyckling verkar vara en svårslagen favorit i hennes tycke. Hon blir helt manisk när hon känner lukten!

Fick även med mig mamma och Ebba så vi gick till ishallen för att träna på planen där bakom. Började med en platsliggning Makea låg helt stilla med ytterst lite pip (Ebba skällde och höll på..) i 1x 30 sek och 1x60 sek. Där blev jag nöjd. Jobbade mkt på fria följet idag som hon numera lätt tar till start-gnäll och flyter fram i positionen. I slutet hamnade hon PRECIS där jag vill ha henne och gjorde svängarna utmärkta och kontakten hölls till 100% - SÅ ska det se ut!!! Fotgåendet är ett moment jag aldrig kommer sluta precisionsträna, det kan aldrig bli för perfekt! Men de senaste 2-3 tävlingarna har hon fått 9,5p på linf, så det finns där utan tvekan, men är långt ifrån så stabilt som jag vill ha det :) Perfektionist..

Rutan gjorde hon en 10:a på - på första försöket! Den sitter absolut bättre o bättre! Fjärren nemas problemas :) Läggandet inge problem. Dagens ställande i inkallningarna va bättre än förra gången *tummen upp* och chockerande bra var apporten!!! Där är jag bara såå glad! Det verkar *peppa peppa..* som om det lossnat rejält och ENORMA framsteg har gjorts. Tezze lycklig. Hoppet körde vi över ett litet staket och där finns inget att tillägga.

Fjärren och hoppet ska jag endast underhålla nu, dom är bra som dom är. Tänker därför köra dom mycket mindre för att inte köra slut dom. De mesta sitter fint, men mycket kan förbättras elt klart! Men till våren är hon nog startklar. Platsen är bekymret, men det ska tränas hemma först för att sedan bege oss ut till klubbarna.

Ebbas och Mammas träning gick jättebra. Men tror hon skriver om det i sin egen blogg ;) Så kika in där!

Men i vinter blir det förhoppningsvis mer agility än lydnad. Har tre stycken agility DVD'er som jag önskar mig väldigt mycket, tror dom har mycket tips att ge mig!!! Tyvärr är två av dom otroligt dyra för att vara DVD. Men dom kommer ju från andra sidan jordklotet så det är nog frakten som kostar mest i den summan.

Hoppas på att komma iväg på agility lektioner snart med, jag vet lixom inte riktigt hur jag ska träna in sakerna som jag hittat att vi kan förbättras på. Agility är ju inget jar är van vid, eller tränat över huvudtaget innan. Så där är jag ett grönis :)


I söndags var förresten jag och Makea på Gunnebo slott med Nadia o Nea. En urmysig pormenad där systrarna röjde som idioter i skogen och badade i sjön. Väldigt vacker natur som jag tror är helt underbar på sommaren med utslagna blommor. Nadia hade med sig varm choklad och goda saffransbullar (längtar till julen!). Tack Nadia för fikat och en härlig dag utomhus! Tur med vädret hade vi med :)




I övermorgon mina damer och herrar!!! I övermorgon!!!!!!!!!! ♥ ♥ Kan det inte va torsdag NU!?!?!?! :D

hon stoppar trafiken!! (+ agilitytävling)

Att fröken Blå är en mycket vacker hund vet ju alla som sett henne, men idag slog det stort - hon stoppade trafiken ;) Vi var nere på agilitytävling i varbeg idag. Årets sista framträdande för vår del. Står utanför längst en väg där bilar kör till/från platsen. Det stannar en bil och vevar ner rutan, tror såklart att hon ville fråga om tid/väg men icke. Hon stannade och blev alldeles störtkär i Makea "Det där var den absolut vackraste aussien jag någonsin sett!! Verkligen! Vaart kommer den ifrån?" Blev orden från kvinnan i bilen. Snacka om att Makea är en levande reklamskylt för Door keepers kennel, haha ;)


Men hon är inte bara snygg, hon vet hur man ska prestera!


Vårt och mitt livs andra officiella agilitystart va inte ett dugg sämre än den första! Fröken Blå vill aldrig gå ifrån en tävling lottlös verkar det som, hunden har en OTROLIG vilja!! En pinne i hopp har vi sen vår debut, idag kom pinnen i agilityn! Vi trillade in på en 6:e placering av 98 startande! Inte illa pinkat. Tiden 40,01 sek (referenstid = 50 sek) på en ganska lång bana. Var lite orolig för gungan då den va frukansvärt ranglig o många hundar skrämdes. Makea vet dock inte va "farligt" eller "ta det försiktigt" betyder utan kör rätt på! Klockrena kontaktfält som jag är nöjd med.

Hopploppet blev det 10fel på en klurig bana med många bakombyten. Den missen jag vet är ingången i slalomet. Vart den andra femman kom ifrån vet jag inte, ingen vägran o ingen rivning vad jag upptäckte. Bra att mamma filmade så jag kan kolla på det sen. Synd då vi låg hyffsat i tiden (33 av 38 sek) på den tajta banan där endast 3 av dryga 90 gick igenom nollade.

Att hon ens höll sig innanför banan är otroligt. Hunden har nämligen varit totalt sjövild hela jäkla veckan. I måndags på avslutningen va hon ju bara för mycket, och igår när jag körde lite så var hon ÖVERALLT samtidigt och tog alla hinder åt båda hållen!! Det fanns 4st hopphinder som uppvärming utanför ridhuset idag och det va behövligt. En hund som for överallt och rev ALLA hinder om och om igen med en matte som bara stod o klia sig i huvvet "är det nått jag lagt i maten??".

Men hon är inte sämre än att hon vet när det gäller så hon samlade sig (vilket man inte trodde när hon satt i starten) och gick som en dröm :)

Mattes pärla fortsätter imponera! ♥ Älskar dig mest av allt ♥

framåt!

Igår hämtade morfar mig och hundarna och vi tog en härlig långpromenad runt delsjön på ett par timmar. Fikade lite i mysiga "bertilssons stuga". Makea lever rövare, vilket hon tyckte va fullt tillåtet när morfar är med! Ebba lika dant.. Vad olika mäniskor har olika påverkan på hundar egentligen. Efter några påminnelser blev dom dock påminda att dom inte får göra vad dom vill hur dom vill utan ha respekt. Fröken Blå hade svårast att ta till sig och tog friheten i dom djupa skogarna lite väl mycket ibland ;) Men lyssna gjorde hon, även om det ibland va lite fördröjt ;) Det hon tyckte va allra värst av allt va att gå så himla nära allt vatten utan att få hoppa i! Hon va helt bedrövad över detta och tyckte att sten nummer 1 (som fick ett nej) inte va samma som nästa sten så man kanske kunde få hoppa därifrån?? Hon slingrade sin (osmidiga) kropp längst vattenkanten och - "whoops!!" så råååkade man trilla i. Och när mn väl va i så råååkade man simma vidare. Jag fick kalla inte henne från vattnet ett par tre gånger på promenaden. Känner hon inte att de va KALLT?!?! Men eftersom alla timmarna i skogen gick i gallopp för hennes del så höll hon sig ju varm. Morfar frågade flertalet gånger vad det är för fel på den fläckiga dåren och vad jag har gett henne för nått!! Att försöka förklara att hon är född sån är inte det lättaste då han påminner mig om att "tycker du Ebba är ett psykfall - va fan är då DEN??" hahahahaha.

En mysig promenad med många skratt och lika många "nej" och hålla för ögonen när dåren i skogen gör fritt fall ner för stup. Fallskärm för hundar - finns det?? "I believe I can flyyy" är ett ständigt återkommande citat. Väntar på dagen med en viss Blå med fyra gipsade ben.

Vi gick förbi en liten grillstuga som jag minns att jag varit med klubbens "SmåTassarna" med Ebba en gång för några år sedan. Samma sten vi hade hindertävling förbi, när jag och Ebba vann :)

Jag höll Makea borta från grillen då hon har en förtjusning i kol plus att det säkert ligger nån gammal korv där. MEN korven låg inte vid grillen utan i en buske. Samtidigt som Andrea va i telefonen röt jag åt Makea och försökte få tag i den sluga räven som näst intill svalde den stora feta korven hel. FÖRBANNADE HUNDJ*VEL!!!! Hon verkar dock inte ha reagerat alls på den som jag väntade mig. Hon har inte fått upp den och avföringen är normal, jaja då va det inte på liv o död.

Vi vet ju nu vad det är som satt igång problemen med Makeas mage och att det definitivt inte är ärftligt eller medfött och att det med stor sannorlikhet kommer bli helt återställt! Kännslan av detta är helt otrolig. En sån lättnad ♥




Annars händer det en del annat. Nästa helg går viltspårshelgen igen, favorit i repris! Den är helt full den också, plus att intresset är lika stort igen - därför går det runt ännu en intresseanmälan till ytterligare en helg, som snart är full den med! Fatta att det här med viltspår verkligen satt fart!!! Helt otroligt!

Jag har även fått flertalet förfrågningar om någon slags freestylekurs. Nu kan ju inte jag freestyle i den bemärkelsen som tävlingsgren men är i full fart att planera en "tips-på-trix" dag. En eller två dagar vet jag inte än. Får se lite hur jag gör där.

Sen har jag fått förfrågning om att hålla en föreläsning i klicker, så en sån kväll (redan full) är inplanerad med. Inslängd av vargarna blev jag! Men det ska nog gå bra, första klickerföreläsningen jag håller. Makea är visningsex. ;)

Min instruktörsutbildning drar igång i februari och likaså uppfödarutbildningen. Mitt kennelnamn är godkänt (avslöjar inget förrän överklagningstiden gått ut) och till årsskiftet räknar jag och Eva-Lena att ha vårt företagsnamn färdigt. Vi skall alltså dra igång egen kursverksamhet. I liten skala först för att sedan utöka efterhand med inte bara kurser utan en hel del annat med. Massor av förberedelser snurrar och hjulet är där med igång! Siktar mot drömmarna!! 

Det är detta jag inte nämt något om, men har vart under planeringsstadie länge för att till sensommaren tatt rejäl fart och nu alltså snart är klart! Ska bli så himla spännande!


Ha de bra allesammans. Nu är det bara 1 vecka kvar till Twilight New Moon och jag längtar nått ofantligt! Filmen som krachade hela sf.se när biljetterna släpptes (till vanliga premiären, inte midnattsvisningen), filmen som av sf's chef och film"proffs" inte längre kallas för film utan fenomen! Filmen som tagit hela världen med storm! Filmen med stort F mina vänner. Filmen som slår allt!


ja ser det snöar..

.. tyvärr blir det bara slask när det landar. Synd.

Efter lite promenader med diverse hundar idag så tog jag med mig min lilla mamma ut för att träna lite rapport med fröken Blå. Hittade inte hennes nya tjänstetäcke men orkade inte leta så länge så tog det gamla. Makea var taggad som fan när hon fick på sig täcket och visst preciiis va det va som gällde! Man visade sina skallkunskaper men blev inte iväg skickad förrän hon tystnade :) En halv lång, synlig, i början för att påminna (länge sen vi tränade) och det gick suveränt! Nästa blev en längre, utom synhåll och det är här hon behöver jobba på bättre, hon måste slå på näsan vilket hon inte riktigt gjorde idag på detta skicket. Nästa gick betydligt bättre och där gjorde vi avslut. Hon springer som en vessla i 590km/h och tar ut sig rätt fort ;)


Min jacka kom idag ♥ så fin så fin!


Igår va de avslutning i agilityn men det var några katastroflopp, ramlade ner från balansen, missade ett hinder (samma hinder varje gång) och ja, va över allt o ingenstans samtidigt :) Älskade Blå! Måste komma iväg typ på fredag och köra ett pass innan tävlingen på lördag. Det behövs!! Kontaktfälten och slalomet satt dock som en smäck!

Imorron ska jag och vovvarna till morfar för en långtur i djupa skogen :)


tur övergick i X-trem otur som övergick i lycka <3

Förra veckan gjorde jag en beställning från Arrak outdoor. Blev störtkär i deras Orginaljacka extrem som fanns i ferrari röd. Dessutom till ett litet jubileeumspris. Själaglad har jag gått o väntat på min fina röda jacka som ska hålla mig varm i vinter. Idag kom sms:et - din jacka har anlänt! Snabbt till posten och hämtade ut min röda kärlek.

Rev upp paketet och satte på mig jackan med slutsatsen "men va fan, den här får ju PAPPA plats i!!!" Panik kollade jag på storleken - Medium. Och visst, far kom i den utan problem. Blev lite besviken över att behöva jobba mig till en tillbaka skickning. Men pappa ville köpa den till mamma, som i sin tur blev lika glad som jag va först. Jaha, bara gå in o göra en ny beställning.

Men såg jag i syne? XXS XS ... M L XL XXL.. Small va SLUT!!!! HELT SLUT!!! Blev väääldigt sur och jättearg på mig själv för att jag inte kom ihåg att förra året jag testade en arrak jacka så va det just small jag testade. Fick efter övertalning av föräldrar magen till att vilja beställa den gråa med tanken "jaja, den röda blir ändå sketen...". XXS ... ... M XL XXL. MEN VA FAAN?!?!?! Min dagen-innan-tur försvann och va som bortblåst. Folk som känner mig vet att i detta läget så ska man inte prata med mig... då är jag inte långt i från att skrika o slå på människan i fråga (oavsett om det inte är dens fel, men den va närmast). Blev rasande arg och stängde snabbt in min på rummet för att tjura som en barnunge och för att slippa höra dom andra. Provade min väldigt förstora jacka om och om igen för att försäkra mig om att jag verkligen inte kunde ha den utan att se ut som en mischelingubbe.

Mamma ropade ut mig och sa att det fanns återförsäljare i göteborg. Mamma ringde så snällt till alla (tur för dom, jag hade inte vart trevlig..) - INGEN hade dom... Inte heller i alingsås eller borås. Jag gick till mitt rum igen o va minst sagt ännu mer arg.

Mamma ropade ut igen och sa att hon hittat någon (okänd) butik som har den inne (enligt nätet iaf). Såg att man kunde beställa den men bestämde mig för att ringa o extrakolla. Utan att egetligen veta vart jag ringde så svarade en trevlig tant med konstig dialekt. Jag försäkrade mig om och om igen om att hon verkligen hade precis den jag va ute efter (finns många som nästan heter lika dant). Glad så tårarna nästan kom frågade jag om hon ville skicka den till mig. "Ja det gör jag gärna men vart kommer du ifrån?" frågade hon så snällt. "Den lilla staden Göteborg" svarade jag med ett litet skratt (va ju såå glad). Hon skrattade tillbaka och undrade om inte en stor så stor stad som göteborg inte har den jackan? Nä, jag har ringt runt till ALLA och den är SLUT och hos arrak är den SLUT! Jag frågade vart hon va någon stans, i helsingborg - närmsta vägen :) Hon fick sin efterlevernas med denna jackan fårn arrak igår och det va den enda small hon hade kvar så hon skulle genast sätta mitt namn på den o så fort hon fick orderna på nätet med min adress o allt så skulle hon skicka den (dvs. nu ikväll eller imorron bitti), jag ringde ju 17.50 - 10 minuter innan hon skulle stänga :) Mycket trevlig skåning!!

Så gårdagens tur och dagens korta glädje som övergick i extrem besvikelse blev motsatt igen. Nu är jag SÅ GLAD! Dessa jackor är unisex och därav extremt stora i storleken... Fick jag reda på sen..

Tränade förresten fröken Blå idag! Taggad till tusen men jobbade skitbra. Gjorde bl.a. ett extremt stort framsteg i den annars så tröga apporten! Där va hon RIKTIGT GRYM idag och hade gett en 9:a minst. Ber för någon där uppe att det håller i sig och inte bara va en engångsföreteelse!!!! För då vette fan va jag tar mig till, hahaha.

Nu ska jag fika. Och bara vara glad. Nästa vecka kommer min jacka ♥ i min storlek ♥ ferrari-röd ♥


ibland har man turen med sig.

idag slutade vi tidigare från kursen så bestämde mig att göra ett stop vid nordstan för att inhandla välbehövliga saker. Hittade bl.a. t-shirten som är twilight inspirerad på gina.t. Ska ha på mig på premiären - INTE LÅNGT KVAR!! Senare på kvällen så skulle jag o mamma åka o handla. Bestämde mig för att gå in o köpa legginsen på gina som jag tvekade på innan, hittade då ett par snygga jeans till nedsatt pris (199kr!!) i min storlek också! Mycket bra kap. Står i kön.. går ur för att titta på ett halsband. Går tillbaka. Och när kvinnan innan mig kommer fram så börjar musiken höjas, man får glas med godis o massa sånt. Visar sig att de har VIP kväll så jag får skriva mitt namn o nummer på en lapp o va med i en tävling om presentkort. Får sedan även dra ett bonuskort ur en stor påse och lyckas dra en som har alla stämplar utan 2! Haha, så nu får jag ju snart bonus! :) Ibland får man ha turen med sig!

Makeas resa mot friskhet har påbörjats. Varannan dag tillsättning av rena proteiner som kött, fisk o kyckling etc. I söndags började vi med kyckling, i måndags spydde hon...  tror det va en enkel reaktion av magen för den fick nått annat än den är van vid. Tisdag testa kyckling igen och idag mår hon jättebra! Makea blir helt vansinnigt galen när hon får smak på det nya -- såklart. Idag åkte vi o handla lite nya saker, olika färser bl.a. Vi ställde oss ett tag och rullade mini-mini-mini bullar av kalvfärs o nötfärs o kokade, typ som frickadeller. Blir nog vädigt bra och hon va sååå intresserad! Imorron får hon testa kalv. Lamm har jag på upptining med. Skönt att göra klart allt o frysa in till man ska ha det så man slipper stå o "baka" varannan dag. Av fisken ska hon få special gjorda märgben, helt hemmagjorda såklart! Men som sagt, endast varannan dag. Sen väntar spannmål o tillsist hundgodisar etc. En lång process men SÅÅ värt allt besvär!

Så imorron blir det ett lydnadspass med bästa belöningen på länge! Gissa om någon het liten blå kommer bli något hetare?!

I helgen väntas lite sen halloween middag - kommer bli så trevligt! Avslutningarna på cdf är på söndag och på måndag har jag o makea avslutning på agilityn. Nästa helg är årets siita tävling - agility. Får väl se om vi kan ha turen med oss även där :)

nu ska jag sova. är supertrött efter flera dagar med olagligt tidigt uppstigande o tre dagars kurs (=lyssna).. gäsp..

 

Så släppte det - äntligen!

Idag drog Makea till med en skräll - vinst i unghundsklassen (av 3)med Ck och slutade 2:a bästa tik!! Även om jag är sjukt nöjd så tycker jag att tiken som vann inte ens borde få ett rött band då den va totalt livrädd, vägrade bli tagen i, på tok för liten (men domaren kunde inte mäta den för den låg på backen). Tycker han dömde ojämt där eftersom alla andra hundar som skyggat åkt ut på blått band eller KEP. Kan undra om han visste att denna tiken va import? Ibland tror man att det räcker, även om den va bra byggd vad jag såg så borde inte sånt temperament primeras..

Som sagt, ändå asnöjd även om man blev snöpt på CERTET, så nära men ändå så långt bort! haha. Men nu vet jag att vi är på G! STOR skillnad på attityd från fröken blå i ringen. Ställer sig för det mesta skitbra själv och har utvecklats i kroppen i rasande fart! Fick mycket beröm från både sånna som sett henne innan och totalt främmande människor att dom tyckte Makea va riktigt fin, och det är hon ju ♥ Fick också beröm för min handling och det värmer alltid lite extra såklart!

Här kommer Makeas kritik:


"Tik av utmärkt typ och helthetsintryck. Bra modell. Välformat huvud, bra öron. Kunde ha mörkare ögon (ska ju ej komenteras ens...). Ngt kindig. Utmärkt hals. Ngt lång överlinje. Utmärkta ben och tassar. Fantastisk front och bröstkorg (!!!!!). Utmärkta vinklar och rörelser"


FANTASTISK FRONT OCH BRÖSTKORG!!!! SER NI????? DET är ett stort steg i rätt riktning, Makea har alltid varit väldigt valpig i fronten och inte orkat bära upp sig alls. Nu står hon som en pärla och muntligt från domaren fick man "hon har underbara rörelser", tack tack! Kontsigt nog fick vi fram några rörelser över huvudtaget i den jäkla MINIringen. Att dom ens hann komma upp i trav är rätt bra :P Den va grymt liten och både jag och några fler vana såg till att springa en bit utanför på ena sidan för att kunna visa hundarna korrekt.


Åh jag är så nöjd. Vad vi har väntat. Nu blev man såååå sugen på mässan, men nä.. Vi väntar ;)


Bilder, i dålig kvalité pga ljuset.




Påväg att ställas upp.


vid ringside.


rosetten ligger på golvet,, men blev inte med på kortet, hahaha.


Så, nu kom den med ;)

Nu tar vi en paus även från vänstervarvet. Har inte bestämt när nästa utställning bli riktigt. Beror på om hon fortsätter utvecklas i den takt hon gör nu.  KUL va det att träffa systers matte Charlott! Och MEGA GRATTIS till Dynamiten som drog till med CK och 3:e bästa hane!!


RSS 2.0