JAA

Igår va sista gången på rallyn. Bara avslutning kvar. Eftersom Makea rivit hemmet för mamma i tre dagar så fick hon följa med och få sig ett pass lydnad innan. Vi gick igenom klass 2 för första gången på länge och momenten satt riktigt bra! Till och med apporten fick sig en liten framåtskjutning! Nu ska vi träna tillbaka fotgåendet då hon har stor tendens att flyta fram i fria följet. Hoppet är klockrent, rutan satt förvånansvärt bra och så även inkallningen även om vi ska träna in lite mer nitande. Finslipning. Fjärren va fin med.

Nu går tiden i rasande fart och november är här alldeles snart. Ringde veterinären och hon skickade ett långt mail om hur vi ska fortgå med Makeas mage. Så nu ska det schemalagt testas olika former av proteiner först i så kallad provokation. Väldigt punktligt hur allt ska gå till för att få det så bra som möjligt. Jag är så glad, så himlans glad!!! ÄNTLIGEN!! Hoppas för mitt liv att allt kommer gå som det ska och att Makea blir helt återställd!! Men det kommer ta lång tid. Men det är värt varenda minut!

Imorgon ska vi åka o simma lite, länge sen hon fick göra det med sin älskade morot i sin älskade pool!

Hemsidan funkar inte,, vet inte varför, vet att många går till bloggen genom hemsidan så det är la några som inte lär hitta hit. Vet inte varför den lagt av alls..

Men jag är så glad! SÅ GLAD!

Ha en supertrevlig alla helgona helg. Tänkte göra ett kort men min dator är inlämnad så har inga bra program alls nu. Ni får överleva ;)

agility...

... är faktiskt den sport som går bäst under skendräktigheten (som för övrigt är på väg mot sitt slut). Igår var det dax och två benor sattes upp. En bana med en jädrans massa fällor!! Och en bana som gick i 590km/h!!

Vi började på banan med fällorna. En LAGOM (eller inte...*host*) extas blå idiot hängde i snöret som vanligt. Satt dock kvar i starten (alla starter denna kväll!), hon som börjat tjuvstarta ibland. Men vi har gått tillbaka och nu sitter hon förhållandesvis lugnt ;) Iväg som skjuten ur en kaon och drar rakt över de 3 första hindrerna på rad och tar den mkt snäva svängen snyggt. Sen alla 3 tillbaka.. men nä, skulle bara ta ett tillbaka sen vika av. Men hon EXPLODERAR alltid ibörjan, hon måste värmas på hinder innan banor :P haha. Började om och Ängeln drog till med ett falfritt lopp! De två efter också. Nöjd. Fart banan levde upp till sitt namn och här gick det jävlar-i-mig undan!!! Över lag snygga kontaktfält med lite ändringar från min sida och en JÄKLANS bra handling på avstånd (hon ligger en bra bit före mig). DÄR blev jag riktigt nöjd. Tog gungan med mottot "I believe I can fly" för att Tezze inte sa nått, inget SAKTA betyder SPRING SOM FAN för hennes del...

Andra gången kom jag ihåg vad hon hette (hon brukar få heta HÄR.. MÅSTE fan bli ändring på det.. dumma tezze) och hon gjorde snygga svängar på avstånd och med ett SAKTA precis innan kontaktfältet på gungan gjorde att hon la i bromsen stenhårt och BANG ner i backen och stod kvar! Detta betyder att jag verkligen har en frukansvärt lyhörd hund som lyssnar såååå jäklans bra. Jag MÅSTE ta till vara på det mera så det inte blir dessa misstag. ENDAST mitt fel. Säger jag inget så drar hon på, SPECIELLT på gungan.. A-hindret går att flyga över också men balansen sitter fint. Med komentaren "du måste tänka på att du har en flygande hund.." tar sig rätt bra, "skönt att någon mer än jag tycker det" blev det tillbaka ;) Hon är totalt respaktlös och orädd på banan och är en DÅRE utan dess like!!

Men hon kommer bli jävligt bra! Jag måste bara lära mig.. Nästa år så!

Men förutom utställning i växjö på söndag så har vi en officiell agilitytävling kvar iår. Ska bli kul, men annorlunda,, det är i ridhus!

otroliga hundar!

Jag är inte uppfödare av kullen men ack så glad för det!! Door Keepers N-kull är respektlösa! Det är otroliga hundar vi har o göra med, och jag tror ägarna till denna kullen håller med. VAD DOM HAR PRESTERAT!!

Snart 22 månader gamla är dom nu och har tillsammans presterat (ungefär, om jag inte har missat något):

3 st uppflyttningar till lydnadsklass 2 (2st LP1 och en med 2st 1:a pris)
2 st Lydnadsprov diplom 1
2 st Svenska viltspårschampionat
8 (el. 9?) st CERT i utställningsringen
X antal CK och HP i utställningsringen
2 (el. 3?) st BIR på officiella utställningar
2 st BIM på officiella utställningar
1 st Grupplacering på officiell utställning
1 st PINNE på officiell agilitytävling
3 st uppflyttningar till LÄGRE i brukset - ALLA på debuten!!

PS. Detta är ENDAST officiella resultat!!

Helt respektlöst går dom in och plockar in resultat efter resultat! Se upp för dessa hundarna i framtiden asså ;) haha.

Då ska man ta hänsyn till att alla i kullen inte ens tävlas, eller kanske kommer att tävlas, det beror ju helt på vad ägarna vill såklart!

Jag är stolt ägare till en N-kullare i min lilla Ängel Blå, men är såå glad att man fått så otrolig kontakt med andra ägare i kullen, och näst intill ALLA har någon form av kontakt. Det är sjukt kul!

Man blir så glad för varenda en!

GRATTIS och LYCKA TILL i fortsättningen till alla syskon! Vi är en härlig skara dåårar!!!!!!!


den 19 november...

...klockan 21.20 sitter vi - en bunt idioter - i biosalongen och börjar den grymma kvällen med Twilight. Vid midnatt till den 20:e börjar världspremiären av New Moon och vi är därför 5st av många många som ser andra delen av bästaste serien först i världen. Vi är 5 st som spenderar vår kväll och natt tillsammans, troligtvis gråtande på en bio. Mitt i natten är det slut. Säkert hemma vid typ 03.00 eller nått.

Nej då, vi är inte dumma i huvudet, vi är några som bara avgudar Twilight ♥

Eftersom jag själv satt på kurs imorse när biljetterna skulle släppas så väcktes mamma kl. 06.15 innan jag åkte och placerades framför datorn (halvt sovandes, haha), Gustav satt där också hemma hos sig och strax efter ringdes Hanna som satte Helene på vakt. Jag skötte det mesta med telefonsamtal och sms som en medlare mellan de tre parterna och det fungerade SUPER! Nu sitter vi ju här, biljetterna är fixade med alla 5 i rad - i mitten - högt upp - på Twilight - världspremiär - New Moon. Kan dagen varit bättre?

Först NU är jag hemma efter en helvetes lång dag med start kl. 05.55. Nu är klockan 22.00... Låååång dag med massor av föreläsningar, grupparbeten, och mera föreläsningar. Nu är Tezzes huvud snurrigt och Blå är enligt mor nära avskedning, enligt uppgifter från familj och grannar har hunden rent ut sagt varit för jävlig idag =) Men fan va söt hon är =D

Gustav, Hanna, Mickan, Oskar - låt mig presentera *trumslag*


Snytnäsdukar skall medtagas. Gråt tillåts.

Jag kommer slå ihjäl den jäveln som sitter och skriker under filmen!!! OBS det!!





Snart..


November med stort N väntar snart. Det händer mycket i november.
Men framför allt är det månaden för mig och min vackra Ängel Blå♥
Hoppas vi slipper mer skit!
Längta.


låt mig presentera..

... nej INTE "den lille" som varenda en i bloggarna ska presentera! Helskotta va det kommer vimla om barnvagnar till sommaren!! ;)

Låt mig istället presentera den lilla Blå som TROR hon ska få valpar.. hon har varit helt otroligt denna veckan. Piper, gnäller och BRÅKAR heeeela tiden!! Lite har med kylan att göra, när graderna går ner går nämligen varven på mina hundar upp! Dom är som galna hästar nysläppta på grönbete! Ebba ska springa runt och skälla på all frost, hon vill ha snö.

Makea är som sagt helt vansinnigt galen och ska bråka med ALLT, får hon inte ta vantarna så ska hon ta pälsen på luvan osv. Ja, ni kan ju själva se dom promenaderna framför er kanske :P Hon är en riktig bråkstake som familjen just nu vill låna bort, hahaha. Tur att hon är Tezzes pärla ;)

Denna veckan har vi inte gjort ett skit faktiskt. Någon cykeltur har blivit av men inte mycket mer. Hunden är ingen idé att träna under denna perioden, men snart är den över och då ska vi hitta på lite kul.

Inte ett dugg lydnad tror jag. Inte någon schemalagd träning. Möjligtvis någon moment då och då. Mycket av tvåan kan hon redan, även om det är en bit kvar till den poängnivån som vi ska kunnd ligga på. Men vi har ingen brådska. Vette fasen när jag startar tvåan, men som sagt, inte innan våren iaf vi har många bollar i luften och mycket är roligt så lydnaden får ligga lite lägre nu =). Har bollat med Agneta angående vårt apporteringsproblem. Alla har vi våra svagheter och apportering är just våran. Nya, bra tips (som man iofs kunde lista ut, men man kan inte alltid tänka på allt ;) haha) som ska testas i vinter. Platsliggningen med gömme har vi inte börjat med heller.

Hade tänkt lära oss lite nya trix. Någon som har några på lager som vill dela med sig av något roligt?! Inget hämta saker eller plocka tvätt eller nått sånt tråkigt, utan med åt trix man kan använda sig av typ i freestyle, så har ni en guidning ;)


Några bilder.

IGEN TACK för alla grattis!!! Gulliga sms och komentarer! Jag är själv väldigt glad över våra hittills-över-förväntan-prestationer. Och visst beror det väl på föraren med (lite tar jag allt åt mig ;) haha) men som Sandra sa för ett tag sen, jag fick ett jäkla bra råmaterial i Makea, även om man ska ta till vara på det på rätt sätt med =)


Här är lite bilder som Nillan skickade till mig =) Mitt moraliska stöd ♥ hihi

Ja.. det ser betydligt mer tätväxt ut än va de var.. mest jord :P

Påsläpp                                                    Makea susar iväg.


1:a pinnen!!                                                    2:a sträckan


Hittat slutet, päväg tillbaka.              Påväg ut i framförgåendet. Blicken åt rätt håll!


Framförgående.                                  Framtag mot läggande under gång.


        Ni vet ju hur det hela slutade ;)  Stolt över min Blå ♥


I söndags var det Agility DM - trött som ett as var jag efter lördagen och visade min kära hund fel väg ;) Men vi hade ruskigt roligt, även om vi skippade sista loppet pga skadorisken. Det blir en fet lerstig när flera hundra pers springer samma väg i regnet och hundarna sladdar på samma ställe. Och det viktigaste för mig är en skadofri hund.

Nu har vi växjö utställning och varberg agility kvar i år. Sen går vi som sagt i ide till våren någon gång. Möjligt någon agility om vi hittar någon intressant. Till våren sen satsar vi mot Lk2 och Lägre i brukset. Sen får vi se vad vi kan hitta på mer för skoj =) Freestyle ska vi ju testa på i vinter, fröken Blå kan nog bli duktig i det med, men dessvärre INTE jag ;) Men för skoj skull ska vi göra det lite =)

Det lär väl bli lite träningsdejter och utställningsträningar nu inom snar framtid med. Det är en av hösttraditionerna! Är ni intresserade så säg till. Vi brukar va ett gäng som hjälper varandra. Och ha väldigt roligt!!

hej svej!

The Fairytale Goes On!!

När jag köpte Makea visste jag precis vad jag ville tävla i. Det ändras såklart med tidens gång, men Bruks var något jag inte var intresserad av. Varför? Jag vet inte.

För 2 veckor sedan lät jag mig övertalas av Pernilla att testa ett bruksspår när vi va och tränade. Visst, tänkte jag.
Och om jag skulle börja tävla då? Spåret gick ju bra. Vilka moment är det egentligen i appellen?? Hur går det till?? Någon som kan REGLERNA för det första?!?

Idag - två veckor senare, efter att vi fick efteranmäla till en tävling så är vi uppflyttade.

UPPFLYTTADE!!!!!!! Fattar ni?!?!??! Jag är typ i chock.. Det bästa av allt är att hunden går och gör poäng på FRAMFÖRGÅENDET - vilket är allra mest förvånande!! Dessutom en dubbel 10:a på budföringen!! Till en främmande man. Och alla pinnar in i spåret. I handen!

Hon slutar aldrig att förvåna mig, Aldrig. Dessutom är hon som jag sa väldigt skendräktig.

Vilken placering tog vi då? Jo, den som passar damen bäst - GULDplatsen!!

Så mina damer och herrar. Låt mig presentera hunden som gjort 1:a pris/uppflyttning i ALLA grenar vi tävlat i - på 1:a försöket. Hon ÄR bäst..

Lydnad - Debut = 1:a pris 186poäng. (inoff 191 på debut)
Viltspår - Debut = Uppflyttning/klarat anlags prov
Agility - Debut = Pinne
Bruks - Debut = Uppflyttning


Älskar dig Ängel Blå ♥



superbra... not!?

Helgen är fullspäckad av tävlingar och långresor. Bl.a. DM i agility, både individuellt och i lag.

Och vad gör Makea?!

Jo förstår ni, nu är det dax att bädda och ta hand om sina bebisar!! Hon går alltså och blir SKENDRÄKTIG.... NU!!!! Va faan?!?!

Visst stämmer det i förhållande med när hon löpte, men ändå - va faan?!?!?

Så ja, vi har inte stora förväntningar denna helgen inte. Suck pust o stön. I onsdags när vi tränade blev allt fel, hon ville inte springa, inte leka, inte göra någonting över huvudtaget typ. Totalt slappedag igår och en liiiiiite gladare Blå idag, men inte någon "tävlings-blå". Inte i närheten.

Ibland vill man ha hane och det är inte ofta jag säger det - för hane ska jag aldrig ha. Men just nu kanske, dom blir ju inte skendräktiga ;)

Så nä, några toppenresultat är väl inte att förvänta, men vi ska se om vi kan få ut något av helgen ;)



.




Förra inlägget fick ni ju se en fulbild på Mackson (såg även att några hoppade på trenden - kul =) ). Nu kommer en väldigt fin bild på Ebbson istället. Tycker om bilden skarpt, uttrycket, sommartiden - ja allt. Hon är så fin♥ Om än lite pälsfattig.


torrboll

Bloggen torkar ut, behöver vattnas men jag har inget vatten.

Det händer inget speciellt just nu, i hundväg. Jag har däremot en hel del kurser (ej hund) som ska gås i oktober nu, ska bli kul. Även någon i november och en endagars i december. I tävlingsväg har vi inte mycket kvar. Någon agility start och utställning i växjö. Efter det kommer vi gå i ide från tävligsplanerna och vänstervarven. Dra oss tillbaka helt och ha en vinter full med rolig träning och en kul freestyle helgkurs vi ska gå.

Det är allt,,, inga tävlingar eller utställningar alls förrän till våren, mars kanske. Då nya tag i nya klasser och förhoppningsvis nya framgångar!

Under dagarna sysselsätter vi oss med lite nosarbeten!




Makea i sitt fina tjänstetäcke!!

Sen har jag även lyckats ta världens fulaste bild på världens vackraste blå!! Skrattade så när jag fick den!

Har ni lyckats få en riktigt misslyckad bild någon gång? Sån man ändå inte vill slänga på nått sätt :)

Vilka ska till växjö o ställa?






ålder

Man märker tydlig skillnad på Makea det senaste, hon har kommit in i en helt annan mognad. Hon är mer lyhörd och jobbar på ett helt annat sätt, och även om hon är galen (fråga mor, hon blir snart galen på blå, haha) så ser jag mindre av det där fullkomligt hysteriska, vilket är bra. Hon är lixom inte lugn eller nått sånt (när denna hunden blir lugn måste hon nog ligga på dödsbädden) men galen på ett mer behagligt sätt. Ni förstår nog.

Hon har alltid varit väldigt lyhörd och samarbetsvillig, annat vore korkat att påstå, men man märker det mer på promenaderna där hon innan kan ha lagt dövörat till eller bara gjort saker för att hon vet att hon inte får, allt för att testa mig. Hon har varit fullkomligt vansinnig att hantera i vissa perioder och ibland kommer tanken med vatten över huvvet.. Men jag gillar "problem", jag älskar att ha något att jobba med. Så under flera månaders tid har jag klurat fram och tillbaka och testat mig fram, kört stenhårt på mitt troende till hundträning/uppfostran och byggt upp en, förhoppningsvis, väldigt stadig grund till vårt fortsatta liv tillsammans. Både i träning och till vardags.

Nu är Makea en Ängel på promenaderna och en väldigt trygg och stabil hund på träningarna, ja även på sista tävlingen i fredags. Inte ens ett försökt till pip på platsen och inget som helst hysteriskt skällande mellan momenten och ingen låsning på varken domaren, tävlingsledaren eller kvällens mörker. Hon hade bara ögonen för mig och det tror jag dom som såg programet kan intyga, ja även poängen. Vi har knytit samman våra band. Vi har fått en ny relation, eller början till en. Även om den aldrig varit dåligt på något sätt så märker man skillnad. Och jag behöver sällan eller aldrig höja rösten eller ge en tillsägelse av något slag, harklar jag mig så räcker det. Hon vet att det inte går att köra över mig och istället för att försöka så ger hon sin del till våran glada relation. Hon är helt underbar.

Sen kommer det ju alltid bakslag. Och än är inte alla trotsåldrar förbi. Men jag hoppas som sagt att vår grund blivit stadigare, så vi kan fortsätta göra framsteg på tävlingsplanerna.

Psyket har även mognat en bra bit. Hunden som för 1 år sedan backade för domarna och inte kunde stå i utställningsringen utan mitt stöd när dom skulle kolla tänder eller känna igenom henne. Hunden som för 1 år sedan tyckte det var väldigt obehagligt att göra tandvisning på lydnadsträningarna, eller som absolut inte ville bli klappad av människor utanför våran familj. Den hunden är borta.

Hon har inte omvandlats till en hund som älskar allt o alla, men en sån är ju lite jobbig att ha också. Men hon är en hund som kan gå fram och hälsa (men sen är det bra tycker hon), stå i ringen utan mitt stöd och ha fått 10 på alla tandvisningar på alla tävlingar vi gjort. Hon kampar som en jag-vet-inte-vad med andra folk än mig, men kanske ännu inte med helt okända - men vi är på rätt väg! Hon springer budföring (tränat på för rapporten) till varenda människa vi testat med, allt från gubbar till hundrädda tonårspojkar (och tonårspojkar har hon haft svårt för!).

Hon gör helt enkelt framsteg efter framsteg. Jag är så fruktansvärt nöjd med både henne och mig. Hon har kanske inte varit helt enkel, men kanske heller inte allra svårast - men jag har alltid vetat att hon kommer bli min riktiga lilla Pärla ♥

Jag är så lycklig över min älskade Blå, hon är bara bäst!

RSS 2.0