Waaah!

Nu blev jag plötsligt väldigt nervös och undrar vad fan det är vi gett oss in på?! Och jag är väldigt sällan, om nästintill aldrig, nervös - inför något!
Men nu känner jag fjärilarna! Är det såhär folk går runt och har det inför varje tävling eller utställning?? STACKARS er!!


Skräckblandad förtjusning. Där har vi ordet. Skräckblandad förtjusning.


Vackraste Bebis Blå!

Ojoj!

Tack för alla grattis! Att det släppte är jag glad för. Visst har hon gått bra innan, men varit på tok för tittig och emellanåt okoncentrerad. Det har stört mig,, lite av en perfektionist är man. Jag ger mig inte förrän JAG är nöjd. Nu är jag nöjd! Bättre än i fredags kan hon inte gå. Så nu släpper vi det. Sen va det ju lite jakt på höga poäng med, av en alldeles särskilld anledning :) Nu är det bara att hålla tummarna!

Tvåan ska tränas över vintern och förhoppningsvis tävlas till våren. Det är platsen som spökar, det är allt.. Ja apporten är ett kapitel för sig med, men det vet vi ju ;) hahaha. Annars är det inte långt kvar. Men jag har inte bråttom känner jag. Har inget att stressa för. Vi tar tvåan när vi känner för det och Makea känns färdig och mogen :) Jag går inte in o tävlar innan jag vet att hon kan få ett 1:a pris, sen kan allt alltid gå snett, men hon ska iaf ha förutsättningarna.

Och dom flesta som känner mig vet att poäng på 160 är för mig inget 1:a pris. Det måste presteras bättre än så.. Dock kan jag sänka mina kriterier lite till tvåan. 170 och uppåt kan jag nog vara nöjd med. Klass 1 är enkel att få till bra. Tvåan är mer beroende av hunden själv, rutan och sånt. Ingen mer klass 1 tävling iaf.



Helgen har spenderats i skogen. Viltspårkurs närmare bestämt. Alla "elever" va jätteduktiga, eller rättar sagt hundarna va jätteduktiga!! Hoppas o tror alla var nöjda och glada och att dom blev lite tända på viltspår, det är förbaskat kul!!

Igår va jag ute lite med Hanna och vänner. Vi åt på resturang, ASGOD mat! Sen blev det lite vin (inte min typ av dricka, men det finns alternativ, höhö) i baren innan biofilmen startade. The ugly truth hette den - SEVÄRD så in i *****!!! Fy faaan va rolig den va! Garva så jag grät!!! Den och baksmällan asså... helt outstanding!

Hemma strax innan midnatt, sova någon stund där efter och ut i spårskogen idag igen. Nu är jag trött!!

STORT GRATTIS TILL ALLA AGRYMMA RESULTAT I HELGEN!! Så väl på appellplanen och i spårskogen!! Ingen nämd - ingen glömd! Men lite extra stolt över bror Nemolajnen som fixar uppflytt från appellen!! Ni är GRYMMA!!

GULD!

Ja, utan att vilja verka uppsnofsig så kan jag säga att min lilla diamant vaskade fram de extra kornen i kvällens tävling!

Jag har vetat att det finns där, men vad hjälper det om JAG ser det? Det är på tävling det ska synas.. Och idag fick vi fram det!

Det var inte meningen att vi skulle starta ettan mer, hon är ju klar. Men jag hade presentkort och tänkte att kvällstävling kan ju va kul, dessutom kände jag MASSOR som skulle anmäla, så vi körde.

Hem kom vi med poängrekord, klassvinst och 15kg nytt foder till Ebba!!! Desstuom ett NYTT presentkort, haha.

Poängen då? Vi vaskade fram 196poäng ur den lilla Blåa hunden! Hon var helt OTROLIG!!!! Det är ju sånna här jävla tävlingar man ska filma!! Hon gick som en klocka, släppte inte kontakten en enda gång och inte ett skall mellan momenten! Detta är MIN hund!

9½ på linförigheten, ETT snett sättande (ja det räcker, 10 ska ju va perfekt)
9 på läggandet (liiiite långsamt för hans smak, jag tyckte det var bra)
10 poäng på resterande...

Vad ska jag säga? Jag är glad över att det äntligen lossnade och att hon fick fokusen tillbaka. Och jag nådde mitt mål, över 190 poäng på officiell tävling (har ju sen innan två på inoff). Jag visste att hon kunde få fram det.

Det är min Ängel Blå♥ Min älskade, underbaraste, bästaste Ängel Blå ♥

Det är du och jag - min vackra pärla ♥

Längta <3

Lägg datumen på minnet, de är viktigare än allt!!

New Moon soundtracket kommer ut om 26dagar (20 oktober)

New Moon på bio i sverige om 58dagar (20 november)

TWILIGHT KOMMER UT I NY EXKLUSIV UTGÅVA (dvd) I SAMBAND MED NEW MOON RELEASE!!!!!!!!!! 150MINUTERS EKTRAMATERIAL MED ÖVER 90MINUTER SOM ÄR ALLDELES NYTT!!!! + mycket mer!!

Fatta längtan.. ♥

Den nya dvd'n med allt ektramaterial.

Slut.

Slut på sommaren. Den är helt slut.. sorligt men sant.

Snart är hela år 2009 slut. Fatta va tiden går fort! Våra små dåårar hinner fylla 2år innan det blir nytt år.

Sen är det 2010, va konstigt det känns att skriva det. 2009 har varit ett hyffsat bra år hittills. Förutom bakslag i Makeas hälsa så har hennes resultat varit tvärt om! Hon har presterat som en gud den lilla Blå!

2010 kommer toppa detta året, det kan jag lova!!! Även om det blir svårt som kommer det inte bli några problem!! Tankarna flödar!

Va och tränade idag, ett långt pass med mycket innehåll tsm med Nillan och Nemo. Makea såg riktigt riktigt fin ut!! Hoppas det håller i sig. Grymt nöjd!

Tror Gul ska få testa på agility igen, springer hon åt rätt håll kan det hända att hon får fortsätta..

Nu är det natten. trött.

Ag. tävling - uppdat.

I torslanda idag. Blå började morgonen med spy... Men sedan med att göra ett supersnygg nollat agilitylopp! Kontaktfälten börjar ta sig! En liten miss gjorde jag (stack för tidigt när hon är i tunneln) och Makea sprang nästan in i knävecken på mig men vi redda ut det. Såklart tappade vi tid där och låg knappa sekunden efter 1:an så där var det nog vinsten som försvann, men vi är lika glada för det!

Lopp nummer två, ett hopplopp. Otroligt rolig bana där hundarna fick upp en hiseklig fart! Så även den lilla Blå saken. Krångliga kunnelingångar och klurigheter klarade hon med bravur!!!! Men idiot som jag är *flinar* stack jag för tidigt även denna gången när hon va i tunneln och ett missförstånd vid hindret efter och hon tog det åt fel håll, disk.. Men resten va bra gjort och hastigheten va det absolut inget fel på om man säger så!

Lopp nummer 3, även detta ett hopplopp. Inte den bästa hastigheten (jag va rätt seg också), men nollat igen! Även detta lopp uppbyggt för fart så det gällde att hänga med och hinna få hunden rätt, eller hinna få MIG i rätt position kanske.. Väntade in henne i tunneln denna gången, duktig tezze! Fattar trögt, haha. Vid "staketet" blev det inte så supersnyggt som jag velat ha det, men bara det blir rätt så.

Så två nollade lopp av tre. Allt eller inget! Agility blev tiden 43,70 av 55sekunder och en 2:a placering. Hopp B 35,21 av 50 sekunder, 3:e placering. Hyffsade tider ändå.

Allra nöjdast med dom braiga kontaktfälten i agilityn, nu vet vi att det går! även Hopp A's slalom som va från "fel" sida och gick smidigare än trott, det tar sig sakta men säkert!

Nu är jag helt seg och ska bara ta det lugnt resten. Bilder kommer nog.



Bilder kommer här

Uppvärmning på gräs, tävlingen va på grus.


Full fart ur platten!!







Hoppteknik kan ju absolut diskuteras ibland... Men hon har inga problem med långhopp så att säga. Nej, hon river inte här. Hon kanske tycker det är en oxer?? hihi


fredag.

Imorse hämtade jag mamma från sjukgymnasten för att åka till självplock i säve. Lite blomkål, broccoli, kål, bondebönor och en annan sak jag inte minns namnet på blev det - GOTT!! Allt för typ 25kr :P

Bilen bar av till Partille för att hämta Ebba, morfar är sjuk och Ebba vägrar gå ut med  mormor haha, så hon får komma hit ett tag. Slut med all uppvaktning, god mat och godis - hos familjen Albo erbjuds torrfoder, vare sig man vill ha eller inte, höhö.

Imorron är det inoff agility tävling. Ska bli kul, hoppas vädret håller i sig :) Massa kändisar ska dit o tävla också så det lär bli mycket tjöt och en härlig långdag! 3 lopp är det.

Nu ska jag slappa lite.. Sen blir det matlagning med massor av goda grönsaker!! Jag älskar typ ALLT utan tomater :P haha.

Nu är jag himlans himlans GLAD för mina planerhar gjort STORA framsteg!!! SNART mina vänner så delar jag med mig :)



Förresten, inge som bor i Bjuv/närheten av bjuv? Som dessutom vill ha en liten tös (mig) med sin lilla blåa hund (makea) som inneboende en natt eller så? Ska på agilitytävling där den 3oktober men mamma har dubbelbokat sig och husbilen är avställd för vintern så nu vet jag inte hur jag ska koma dit. Bil kan jag ju ta men vill inte sätt mig o köra själv ner nästan 3timmar mitt i natten, köra agility tävling hela dagen och sen  hem igen.

Så HJÄLP mottages gärna :) Annars får jag nog skita i den, synd för den är en av två i höst som är officiell!

Tveka inte att hojta till :) Kanske någon här uppe som ska ner så man kan samåka och hjälpas åt att köra?!

Älskling <3

Min Blåa Pärla har tagit mitt hjärta med storm. Trodde aldrig jag skulle få en sån underbar själsfrände ♥

Hon är en Blå Ängel sänd från ovan ♥ Ingen är som min Makea - hon är mitt allt! ♥

Fotosession från idag:











Underbara, vackra, älskade hund!
♥SVCH LP1 Door Keepers Nothing Else Matters


Kärlek <3

Man får älska den, man får vara besatt. INGET kan slå TWILIGHT ♥

67 dagar kvar, 20 novembar 2009 sitter jag och Gustav på premiären med våra näsdukar, tårarna kommer rinna!

KÄRLEK ♥ Denna presenterades igår på VMA-09






Igår va jag på klubben. Hade inbokad privatlektion och efter den körde jag Makea lite grann. Det känndes som hon tyckte det var roligt igår så hon kanske är på väg ut ur skendräktigheten? WOHOO i så fall för den suger verkligen! Hon fick genomkörare av ettans moment lite fort för att sedan rikta oss på ett roligt linförighetspass! Sen fick hon tvåans inkallning, hopp, ruta, fjärr. Funkade bra tycker jag! Inkall är finslip bara men hon stannar fint (är van vid ebbas "stannar-när-farten-tar-slut") än så länge även om jag vill ha liiiite mera NITA om man får va petig ;) Men igår satte hon den nog som en 9:a iaf, inte sämre. Rutan tycker hon att hon kan stanna själv vid, PRECIS vid ytterkanten. Har lagt upp en plan för detta så det kommer gå fin-fint!

Hopp-sitt-hopp är inga problem. Hon sätter sig i luften nästan så det ser ut som hon landar på rumpan, haha. Liite nära så ska jobba ut henne litegrann. Jag har helt enkelt en hund som reagerar lite för snabbt på mina komandon, så jag måste tänka på att ge henne tid!

Apporten är ett kapitel för sig.. Här är det MYCKET kvar att jobba på.. In kommer hon, lunkandes och ibland lite tuggandes.. Inte bättre än en 5:a.. Hon är ingen naturlig apporteringshund så vi har att jobba mycket med allt som har med avlämnande att göra!!! Till skillnad från Ebba som är en ren naturbegåvning i apportering.

Fjärren va BRA igår! Hon flyttar inte en enda millimeter åt något håll, men lite snabbare kan hon nog göra det.

Gjorde plats på ca 3 minuter tillsammans med Saga och E-L. Jag gick lååångt bort utan att gömma mig. Hon låg tyst och stilla. Känns som hon mognat lite i platsen, mer o mer sällan pip och sånt. Inte alls nu på sistone. Snart ska vi börja med gömme och jobba på det hela långa vintern!

Till våren har jag planer på att starta tvåan. Då ska hon vara någorlunda klar även om jag inte hoppas på något superresultat, men det beror på platsen. den kommer bli jobbig för henne. Men jobbar vi bra och rätt så ska det kunna gå också! Kommer nog ta LP även i den klassen, om inget förändras eller händer. Det känns som Makea är en hund som behöver lite tid på sig att jobba sig in i tävlingssammanhang och därför vill jag inte flytta upp henne för fort utan jag vill ge henne självförtroende så hon känner att hon verkligen kan momenten på tävling. Sen är det värsta jag vet att flytta upp på ett lågt 1:a pris (allt på 160poäng) då jag känner att det lika gärna kan vara tur mer än kunskap (om man inte nollar något då, för då tappar man ju massa poäng..). Och det vill jag inte! Det är planerna... Och många titlar är ju lite kul :)

Och vi har ju inte bråttom?! :)

Extrem Make(a)over.

Nog för att det är dyrt att ha en sjuk hund (tack för överlevnadstipsen Annelie! :D haha) men efter att se skillnaden så tydligt som på dessa bilder så får jag tårar i ögonen, min Ängel kanske kan bli helt frisk?!

Hon är värd alla pengar i världen! Jag lägger ner ALLT på att hon ska få smaka en köttbulle någon gång! .. Havregrynsgröt och nudlar är ändå rätt gott.. ;)

Kolla dessa... Extrem Makeover.


Makea 12månader - detta är innan hon blir riktigt dålig. Här va hon fin, vikt 21,8kg.


Makea ca 15månader, några veckor efter hon vart nersövd. Visserligen oborstad och så men... vikt 18,6(?)


Makea 16månader.. Inte mycket mer än skinn o ben här heller. Vikt 19,4kg


Makea 18månader. Vikt 19,9kg


Makea 19månader.. Ja det händer lite här faktisk! Denna bilden är nästan precis 1 månad gammal. Vikt..?


Bild tagen idag. Makea 20månader ♥ Vikt tagen igår hos vet - 20,8kg.


♥ Vackraste Ängel Blå ♥

Jag får nästan glädjetårar..

Svamp och tomt i plånboken.


Idag har vi höstförberett i trädgår'n. Och lite inne..

Ikväll skulle jag tränat på gmbk med Andrea och Forro. Men igår fick jag nog av Makeas kliande i örat så det fick bli veterinärtid istället. Veterinären fick nästan inte titta Makea i örat förrän hon skakade och skrek, men det är varken rött eller så. Lite prover togs och svamp o bakterier hittades och 10dagar med medicin innan vi skall tillbaka för att vet. vill kolla ner i örat på henne så det inte sitter någon vaxpropp eller något där som gör det återkommande.

När vet. började spekulera i eventuell foderallergi som kan visa sig med öronproblem ville jag bara dränka mig.. INGA fler problem med varken foder, mage eller NÅGOT som hör där till vill jag ha. Hon fick min berättelse och tyckte inte att foderallergi va något troligt i nuläget - TACK!

Det kommer bli bra med det här, en vanlig svampinfektion tror jag. Min teori hörde till att Makeas vänstra öra (som alltid är örat som åker på sånt här) är såppas tungt så det kommer lite luft in. Till skillnad från det högra so reser sig i motvind etc så är det vänstra totalt platt. Hon tyckte min teori va på rätt spår. Ja man är ju utbildad djurvårdare, även om den teorin inte va speciellt svårfunderad :P

Inköp av mat fick det bli med, förhoppningsvis en av de sista säckarna av denna maten. Priset hade höjts (igen!) och fin-fina 885kr va det bara att slänga upp - FÖR 14kg!!! Känner mig smått rånad.. Att det får vara så dyrt.

Imorron hämtas receptet till örat iaf och snart har vi det ur världen ;)

Skendräktigheten kan jag väl inte påstå är påväg över än, men förhoppningsvis snart :)

Imorron funderar jag på att göra en uppletanderuta till Blå. Var jättelänge sen hon fick en sån nu, får se om hon minns ;)

Tack vare en viss Pernilla så sitter jag med facebook (så nej charlotte, du va inte sist ;) haha) och börade med dom där jäkla farmtown och farmville.. Problemet är att jag inte kan sluta lixom.. Så tack Nillan, haha. Som för den delen försöker få in mig i Maffia wars, men hur ska jag kunna sitta beroende av 3 spel samtidigt?!?! Hahahaha


Cirkusdjur.

Igår va som sagt cirkus Maximum här, vi tog en promenad upp till tuvevallen för att kolla in alla djuren! Här kommer lite kort på ett urval av djuren som va där.

Pippis små ponnier va där :)


Makeas favoritdjur - stooora grisarna!


Nils Karlsson pysslings fakrost va där! En arg sådan!




Liten Makea :)



Alla djur kan va vänner :) i denna hagen bodde kor, dromedarer, kameler, lamor, zebradjur, hästar m.m.



Stora kossan blir utskälld av liten blå!




Makea smyger så på killingarna

Ska vi leka??

Vacker Blå, 20 månader ♥
Och ser ni?! Pälsen hon tappade när hon mådde som sämst har börjat komma tillbaka! Sakta men säkert.. Hon börjar få krage och sin berömda rävsvans :) även lite mer på frambenen (syns dåligt här)






Till blogg

En till blogg är född. En privat blogg som endast de närmsta kommer få lösenordet till..!

Idag har Makea hälsat på cirkusdjuren! Bilderna tar en evighet att fixa så tror dom kommer imorron :)



GONATT!!♥

Agililililility


Agilitykurs idag. Jobbigt småregn som landar i ögonen typ hela tiden :P Lite lerigt i backen nu för tiden med, det har ju regnat ett par veckor.

Makea va jätteduktig idag!! Starkt sug mot hindrerna framåt och hon gick som en racerbåt i leran! Hon lyssnar bra och "fram" börjar sitta väldigt bra nu, hon vågar sig framåt bort från mig rätt långt utan att vända sig om, hon tar det som står framför! BRA! Annars är ju lydnadshundar lite sådär med att inte hålla sig vid sidan. Men så sa Hanna också att jag vågar lita på att Makea sticker fram så jag släpper henne mer och springer snabbt fram själv utan att tro att "hon kanske inte drar". Jag litar på min hund :) Och nog drar hon allt! Fort ska det gå om man heter Blå!

Det blev även lite långa slalom och träning av slalomingång där hon kommer från vänster sida och får leta upp första pinnen själv då jag inte följer med fram utan stannar och har henne på "fel" sida. Gick bra faktiskt, framsteg!! Men bara med 4 pinnar, tills det sitter bättre.

Men hon gör helt klart framsteg varje pass nu, det är riktgit roligt! Nästa tävling är i och för sig bara inoff men det är nyttigt!! 

Ja när det står hinder framför så är man inte skendräktig minsann ;) Nu sover hon dock som en klubbad säl.


Makea - bebis med tallang ;) hahaha


fika o träning.


Världens vackraste Ängel Blå
strax innan 4månader gammal.


Idag hann jag med en del :) Upp i tid, duscha innan frukost efter en promenad med hund, till torget och handla, plocka upp i mitt rum och damsuga, upp till knallemarknaden vid tuvevallen och sen hem för att baka ny morotskaka. Linda och Jojje kom förbi på fika och krya-på-dig present till mor. Och allt fram till kl. 1 :) Snabbt jobbat tezze ;) haha

Sen bagav jag mig med Blå till klubben för att träna agility. Satte upp en av kombinationerna vi hade på aussielägret och körde den på olika vis. La fokus på tight sväng och snyggt bakombyte och delade kombinationen. Gick riktigt bra, fick till ett par bra svängar och bra bakombyten. Bakombyten är svårast tycker jag, eller ja makea kanske ;) Men träning ger färdighet! Men idag fick hon heta Makea istället för HÄR! hahaha Tezze lär sig ;)

Gjorde även någa framförbyten, som går väldigt bra, och lite hoppteknik-saker. Och för att inte glömma, "fel" slalomingångar, vilket gick framåt men vi ska jobba vidare på det! Trött blev hon idag, vi körde mycket! Behöver få lite liv i hunden, skendräktighet är verkligen aptråkigt!!

Sen hade jag lydnadslektion, för att sedan åka hem och nu sitta här o kolla på film.

Imorron är det agilitykurs. Hoppas bygga mer på slalom och kontaktfält.

Nu är det nog snart nane-dax.


Nu har dom kommit.

Tid tog det, dom har ju varit sommarlediga. Men igår trillade dom in på posten. Våra diplom!

SVCH LP1 DOOR KEEPERS NOTHING ELSE MATTERS



♥ Tezzes Blå Pärla ♥


bara en aussie :)


Idag blåste det storm.. STORM!!! Kom rejäla regnskurar som inte varade mer än 20sekunder, sen inget o sen allt igen. Så har det hållit på.. Sjukt väder :P

Mamma ville ta en lugn promenad till torget för att köpa lite mjölk som hon kunde dra i sin nya pensionärsvagn ;) Paltade på oss regnkläder men inte en droppe vi fick på oss!! Jag och blå gick med. Lite lydnad på torget kan inte skada, störning. Folk är alltid så trevliga och undrande över denna fläckiga hund. Alltid flera som frågar. En kvinna kom fram och undrade va det var för ras, sen sa hon "vem kunde ana att en sådan färgkombination med brunt och grått i kunde bli så fruktanvärt vackert" Gulligt :)

Börjar dock märka att skendräktigheten sätter in och hon är inte på topp.. Suck!! Men det iaf rätt bra med barn, folk, gräsklippare, bil och en dragspelsman runtokmring. Vi körde lite fotgående, ställlande, läggande, inkall och platsliggning. Emellanåt låg fokus helt rätt men ibland tappade hon. Men platsen låg hon stilla och tyst flera minuter, men jag stod bara typ 5 meter bort med risk för anfallande barn etc :P

Jag vill ha tillbaka min hund. Min galna, glada helt tokiga lilla hund. Hatar skendräktighet och sjukdomar. Alltid ska det väl vara nått. Hon som kändes så jäkla bra för någon vecka sen.

Men nu har man själv änna tappat suget när det är så jävla blött o sumpigt i markerna. Man blir helt lerig, blöt o kall och det är halt. Inget vidare agilityväder heller då.

Hoppas på bättre imorron!

Nu är vår viltspårskurs full också förresten, kul! Ett glatt härligt gäng!

Tänkte anmäla Makea till en dag på MyDog. Vet inte vilken än. Men nu börjar hon sätta lite päls och hon växer till sig. så jävla dyrt bara. Annars får vi vänta till våren.

En tävling anmäld i höst, lydnad. Bara för att kolla av hur hon är på planen innan vintern för att sedan lägga upp ett vinterpogram på hur vi ska träna. DET ska finnas, poängen skiter jag i.

Agilityn längtar vi mest till!! Det är roligast av allt just nu :)

 


hurtis!


Imorse vaknade jag rätt tidigt.. Brukar vakna vrölhungrig och det blir därför ofast en snabbtur med hund innan frukost. Idag kurrade dock inte magen som ett åskmoln och vädret var underbart så jag och min lilla Ängel Blå tog oss en riktig långtur! Såå härligt!

Senare på dagen tog vi oss ett cykelpass (blir rätt ofta nu för att försöka minska ner skendräktigheten) för att sedan baka en morotskaka (där övergår "jag och min lilla Ängel Blå" till bara "jag" ;) haha). Första gången jag testade på morotskaka och jäklar va lyckad den blev! Givetvis på glutenfritt mjöl för syster och ändå så otroligt saftig och GOD!! Duktig bagare-Tezze :)

Sedan kom regnet, och hej vad det har regnat! Kvällens planerade tripp till brukshundsklubb blev inställd. Nu spricker det dock upp. Men igår va Makea duktig som visningshund av våra numer berömda bakdelskontroller, från den lätta början till det roliga slutet (som kan utvecklas mycket mer såklart). Även om hon kunde låsa sig på gruppens schäfer (hon är schäferhatare!) ibland :P Resten av kursen låg min lilla ängel på altanen, tyst och med hakan i backen. Hon är underbar att ha med!

Kul att hjälp med lydnad var eftertraktat! Har redan massa :) Kul kul!! Så har vi ju bara EN liten plats kvar i spårhelgen! Den helgen ser jag fram emot! Ett härligt, härligt gäng som är amnälda! :)

Sen har jag hittat sjukdomen jag lider av. Den är rätt allvarlig och ska hanteras med omsorg av människor runt om. Den är inte dödlig så ni behöver inte oroa er, men ha den i åtanke när ni pratar med mig :)

Sjukdomen heter Åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet, förkortas ÅNK, vilket kan uppkomma även vid låg ålder.
Sympotmen lyder:

*Jag bestämmer mig för att tvätta bilen. När jag är påväg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen.

*Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv. Jag lägger bilnyklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.

*Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först så den inte börjar lukta.

*Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag ju en penna.

*Mina pennor ligger på skrivbordet i mitt rum, så jag går in dit och hittar en flaska juice jag börjat dricka från. Jag ska börja leta efter pennan men först måste jag flytta på juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet.

*Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.

*På väg till köket med juicen får jag syn på blomvasen som står på bänken. Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bänken.

*Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen.

*Det är bäst att jag lägger dom på skrivbordet men först måste jag vattna blommorna.

* Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller en kanna med vatten. Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Nån har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi ska se på TV kommer vi få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.

*Jag borde lägga den där den ska vara, men jag måste vattna blommorna först. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet.. Jag lägger tillbaka fjärrkontrollen på köksbordet och går för att ta fram en trasa för att torka vattnet. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad det va jag skulle göra.

*Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan heller inte hitta fjärrkontrollen till TV:n, glasögonen är som bortblåsta och vart fasen är bilnyklarna?!?!?

Jag försöker förtvivlat komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är så förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen är jag är helt FÄRDIG!!

Kom ihåg mina vänner, det klassas som sjukdom och går inte att bota!

hej svej!

åh längtan.

Längtan är det värsta som finns. Idag är det september, det betyder 3 månader kvar innan vi får lite nya svar från vår veterinär. Jag tycker hon känns bättre. Har minskat från spyor flertalet gånger i veckan till 1-2 gånger per månad nu i sommar. Jag hoppas det tyder på förbättring... 11månader i sånt här liv är ändå rätt lång tid. Tänk när jag kan få erbjuda en torr leversnitt!

Hoppet är ju det sista som sviker oss brukar man ju säga :) Och det är ju tur att vi har lite att pyssla med för att låta tiden gå :)

Idag ska Blå följa med till Rallyn. Vi ska träna lite lydnad innan, länge sen nu och hon känns lite taggad igen. Sen är hon ju även en bra visningshund också, bra att ha med på kurserna.

Har börjat rensa ur lite hundgrejjer nu.. Massa skit som är totalt onödigt slängs. Även gamla halsband o koppel..


Vi har 2 eller 3 (minns ej, har inte pappret här :P) platser kvar på viltspårskursen! Hoppa på! Det kommer bli en rolig lärorik helg :)

UPPDATERAT!!! Idag strömmade det in anmälningar till viltspårskursen så nu finns endast EN plats kvar!!

Finns även chans att få hjälp med din lydnad. Kontakta mig för mer info!




Nä nu får jag hjälpa mamma, hon tappar massa saker på golvet hela tiden och kan inte ta upp det själv :P

RSS 2.0