Lite ledig.

Idag fick jag sova tills jag vaknade själv av väckarklockan, det va inte dumt! Dessa 4 totalt fullspäckade dagarna har tagit sitt.. Igår efter vi kom hem från valpkursen (efter en hel dag på utbildningen) va jag verkligen helt slut, död, fenito, kaputt. Somnade som en stick vid 10-tiden.

Igår fick jag även klartecken från mitt sommarjobb, så det är ju skönt också.

Idag började jag med att träna Razzla med sin frukost, hon är kinkig med maten på morgonen men tränar jag med den slinker den i som vilket annat godis som helst. Vi körde lite namnträning, sitt/ligg och stadga i sittet. Det gick bra. 

Efter det tog jag Makea på en 1 timmas promenad, vi tänkte ta en dubbelt så lång egentligen men det började regna så vi bestämde oss för att dela upp promenaden till två, så vi ska ta en till sen. eller om vi tar en cykeltur. Ikväll ska Makea få följa med till Rallylydnaden, tänkte hinna träna lite innan kursen börjat.

Imorgon ska Razzla vaccineras. Makea ska få träna på kvällen med lite plats o budföring med skott o sånt med.

Valborg kommer inte bli allt för tuff. Ska käka en god middag ute med Thereze innan vi gemensamt ska jobba på kvällen, så det blir våran mobbade valborg :P Men vi får pengar iaf ;)

Helgen är schemalagd med träning av olika former, vilket alltid är lika roligt ;)

Heeelt slut.

Efter tre dagars teori kl 9-16 och två kvällars extrajobb och en totalt vansinnigt galen svart-vit hund så är jag totalt däckad,, idag va Razzla med på kursen, det gick bra. MEN än är det inte slut. Imorgon är det utbildning igen, denna gången med hund, Razzla igen - eftersom det är valpblocket. Efter kursen drar jag och Frida med valparna direkt till valpkurs (förhoppningsvis med "lagom" valpar med en hel dag på utbildning, eftersom dom är hyper innan..). På onsdag kommer jag ligga i koma, förutom onsdag kväll för då har jag rallykursen. Snacka om fullt ös medvetslös.

Kan säga att det finns inget som jag är så glad över som att Razzlas valpkurs börjar nu. Vi går för en SM-tvåa i brukset 2009, och jag tror att hon har kunskaperna att hjälpa mig att ta bort Razzlas dåliga sidor och samtidigt bevara det i henne heta (!!) temperament som är bra i vidare tävlingsträning. Kommer inte gå in på detaljer då text så lätt misstolkas men kan ju säga att lilla söta Razzla inte är en hund jag kommer klara av med ett lillfinger. Det är en hund som till skillnad från många inte kommer vara tävlingsklar under 1års ålder, det är inte det jag kommer lägga den största vikten på så att säga. Razzla kommer utan tvekan på den allra svåraste hunden jag haft.

Å andra sidan
som kommer jag inte kunna få en bättre hund när hon är tävlingsklar! Hittills har hon visat enormt bra träningsvilja av det lilla vi kört. Hon kan stå som ett ljus i fotpositionen, ligga/sitta totalt stilla och allt sånt flera minuter om det är så. Hon har ett enormt fokus! När man lekbelönar sitter hon i leksaken som en pitbull utan tvekan, säger man sedan "tack" så får man den och kan lägga undan den i lugn och ro och hon vänder som ett mynt och återgår direkt till sitt fokus. Helt otroligt!

Hon har ett grymt temperament till tävlingssituationer.

Men resan dit.... vågar man ens se den?

Man är galen som ger sig på en uppfostran till när man väl fått ordning på underbara Makea som numera är helt okomplicerad i stort sätt, och är en helt underbar individ att ha o göra med. Men hennes resa visade sig va bara en mild start på det som väntar. Tur att man kan få hjälp av en man litar på kan det här med enormt mycket hund, för övriga som kommer med sina "jag kan"-tips är ju bara att slänga nån stans, hahahaha.

Tur att hon är helt jävla underbar min lilla Monster-Razzla ♥ :)

Smockad dag!!

Oh shit denna dagen har det varit ös. Det började tidigt i morse när klockan ringde 06.20. Göra i ordnig mig och bege mig i lugnan ro till instruktörsutbildningens rashelg. Lugnan ro trodde jag. När jag satt där på min spårvagn så hör jag någon säger något väldigt lågt i högtalaren. Tänkte inte mer på det, tills spårvagnen åker åt fel håll! PANIK ringer Hanna och berättar, vet itne vart jag är, hur jag ska komma vidare eller va fan jag ska göra?! Inga spårvagnar går åt mitt håll eftersom det är byte av räls. Det visade sig (efter att ha läst hållplatsskylten) att jag är på Järntorget, Hanna skrattar... Ja men va fan jag är infödd Göteborgare men jag är SÄMST på att hitta, speciellt UTAN spårvagnar. Bestämmer mig för att följa strömmen och folk som går åt ett håll. Det stannar en buss bakom mig och jag o en kille till vänder om o springer dit "vart fan går du??!" haha. Visade sig att han va ersättningsbuss. Pustade ut, "Hanna, jag kommer fram iaf". La på luren och satte mig tillbaka. Bussen stannade en bit bort, jag satt kvar. Tills chauffören säger "jag åker inte längre". MEN WTF????? Hoppar av, har igen ingen aning om vart jag är. Mariaplan visade det sig, hahahaha! Sitter och väntar ensam på en hållplats och hoppas att en annan spårvagn ska komma, helt inställd på att jag kommer behöva vända o åka hem, eller gå fram. Tillslut kommer det en extrainsatt vagn som åker till min hållplats, jag kommer in i tid överlycklig över att Tezze övervunnit teknikens krafter! MOHAHAHA!! Undrar varför Hanna och Frida skrattar så mycket åt lilla mig som är så glad över att ha hittat fram?! Dom påstår att jag borde hitta eftersom jag är ren göteborgare... Förstår inte alls vad dom menar?! Hihi.


Håller mig under dagen uppdaterad av mamma hur det står till i tävlingen för Makea. Hon skulle ju tävla agility med Emelie i kungälv idag. Fick först reda på att Makea började dagen med att spy fyra gånger. Jaha, bara galla men hon blir ju slö efter. Hon äter i alla fall sen. Medans jag sitter där och lyssnar på helt pisstråkig teori om saker som i princip bara är repetition. Får sms uppdatering om att tävlingen drar ut väldigt på tiden. När klockan är 4 så är det snart dax för första starten, agility, vilket betydde att om jag skulle kunna komma dit så kunde jag köra lopp nummer 2 själv, hoppet. Tack vare bästaste bästaste Frida så kunde jag komma dit, på vägen ringer Emelie - Hon och Makea nollade loppet! Wohoo!! En stund senare ringer dom "tryck på gasen, banvandringen för hopp börjar om några minuter". Frida gasar, vi hinner fram, jag springer som en tok dit och hinner med den sista banvandringen, men Makea hade start nummer 9. Av banan, byta skor och låna mammas fleece, folk trodde ju nog jag va rätt störd som kom helt finklädd till en hundtävling.. Haha. Helt slut i hövvet efter hela dagen och med en seg, halvsjuk hund, så körde vi o gjorde vårt bästa. Det var en relativt klurig bana med en hel del blindhinder som jag va rätt säker på att Makea skulle ta, o kluriga tunnelingångar. Makea va jätteduktig!!! Höll ihop bra, något halvlångsam men inte så konstigt. Inte ett fel hon gjorde, till matte gjorde det. En raksträcka avslutade innan sista hindret och bytte riktning till höger, jag skulle ha henne på samma sida hela vägen och bte efter tunneln. Istället tror jag att jag i min ögonvrå ser att Makea är påväg fram till fel hinder (det rakt fram) och tydligen ryter till ett STANNA samtidigt som jag fick för mig att det kanske va ett byte där?! I verkligheten va Makea påväg mot rätt hinder (duktig älskling) men hon är så lyhörd så hon stannar, FUCK! En vägran. Resten går lika gallant som innan och de tre sista hindrerna är felfira. FUCK FUCK FUCK att jag skulle klanta mig. 5 fel blev det alltså där.

Får skylla på att jag va jävligt trött i skallen. MEN med Emelies grymma insats med pinne i agilityklassen så är nu Makea uppflyttad i agility klass 2 efter endast 4 starter!!!! Älskade Pärla!!! Nu jävlar ska vi ha hoppklassen med, 2 pinnar behöver vi där.

Kuriosa: Makea har nu tagit en pinna på varje agilitytävling. Hon har startat fyra gånger och har fyra pinnar! (3 ag, 1 ho).

Är så nöjd med henne efter att dagen började så dåligt för min älskling. Jag kan inte annat än att igen konstatera att min Blåa Ängel har en jäkla tävlingsskalle! Jag VET att hon har det!! :D

Behöver jag säga att jag är jävligt trött??? ;P Haha, men såå nöjd!

Bilder från dagen.

Imorse skulle vi passa grannens Berner sennenvalp Elsa en liten stund. Razzla har försökt att få igång denna ursöta bumbibjörn i snart en veckas tid och nu verkar hon lyckas mer o mer till hennes stora glädje. Elsa är som sagt helt ursöt och Razzla ser mer o mer ut som ett rådjurskid brevid henne :P


Razzla kommer springandes i bakgrunden.

Och hoppar över Elsa.


Så söt!


Helan o halvan? Björnen o Rådjuret? Skönheten o odjuret? haha


Djävulen o Ängeln? hahaha




Söt fluffboll!!


Har faktiskt varit dålig att följa Razzlas uppväxtperiod.. Men några ståbilder har jag.

Razzla 9 veckor ovan.

Razzla 11 veckor ovan. Det är ju bara benen som växer på min lilla Bambi ;)

Det händer en hel del.

Ja här hemma står det inte stilla.

I veckan har Makea fått träning av olika slag. I söndags var det ju agilityträning där min pärla glänste ♥ I måndags kom Pernilla och Nemo hit och vi la spår och kalasade i skogen, spåren gick bra tycker jag. I tisdags var Makea o jag på lydnadskurs, vår sista eftersom valpkursen tar över tisdagarna sen. På lydnaden gick hon bra, platsen utan problem och det var mer fart i momenten - kanske tillbaka lite efter löpet?! Hoppas kan man ju.

Igår va det rallykurs, ingen av hundarna va med för jag tyckte det var lite för rått för att ligga där i 1½ timme. Igår snöade och haglade det ju dessutom, vart tog vårvädret vägen där? Andrea och Forro va här under dagen. Vi tog en härlig promenad och fika, sen trotsade vi vädergudarna och gick ut och satte ihop en agilitybana. Efter en hel del hagel och vitt på marken så tittade solen fram - vi segrade :D

Razzla är allredan 11 veckor. Vad tiden går.. Snart dax för 3 månaders sprutan o allt. Hon har väl egentligen inte ändrats i temperamentet. Hon lever fortfarande rövare, jävlas med Makea och bits som en piraya. Det verkar dock lite smått som hon slutat dra dragkamp med gardinerna, flyttat alla skor, bita i golvet (fortfarande mattor...) och lite sånna dumheter. Men än ska man väl inte ropa hej.. Hon börjar få lite bättre balans i kroppen, springer och fintar som en liten border ska, får upp högre hastighet på raksträckor och hoppar högre o högre i sina känguruhopp.

Hon känns fortfarande väldigt rolig att träna tillsammans med även om vi inte kör så mycket än såklart. Hon gillar att ha kontakt och är intresserad av mig, kampar som en pitbull - oftast med allt o alla.. Hon har ett hett humör emellanåt och tänder på alla stubiner samtidigt om det sker nått speciellt. Hon kaxar lite mot andra hundar som låter ibland, typ som om att dom ska hålla klaffen? Lite av en minipolis ;)

Ikväll ska vi åka o träna agility med Emelie och Kaylee. Emelie ska ju tävla Makea på lördag medans jag spenderar mina dagar innomhus lördag-tisdag 9-17. Rashelg på instruktörsutbildningen. Så mycket hundträning i helgen blir det ju inte i alla fall.

Ska se om jag kan lägga ut några nya bilder på vovvarna någon dag med.

kan ju skriva lite.

Idag va mitt första jobb som figge på MH. Det var extra roligt eftersom det BARA va aussies som skulle beskrivas, och att jag dessutom visste vilka de var! Över lag trevliga Mh'n och mycket som beskrivaren beskrev nästan alla - "det är ju teflonhundar - allt rinnger av" aussies har ju sällan kvarstående rädslor och sånt och det var det han menade på, även att han menade på att aussie är en jävligt bra ras. Kan inte annat än hålla med :) Älskade hundar ♥ Jag drog skrammel, dumpe, lilla jakten, lekta spöke och pangade med pistolen :) En mycket rolig dag!

Direkt efter det så va det hem i 20 minuter, slänga i sig lite mat och ta med sig hundarna (och lillasyster faktiskt) för Makea o jag hade agilitykurs. Sophie och Razzla satt och lekte passiv (ja, razzla skrek då eftersom hon inte fick vara med o springa, men sen gick det bättre). Eftersom det är tävlingkurs vi går är det alltid mycket klurigheter och sånt. Idag satte vi upp en klass 3 hoppbana som va skitkul! Ännu roligare när Makea är helt underbart grym i den och förutom att hon rev första hindret (fel ansats) så gick hon felfritt! Hon har fått en väldigt säker slalomingång faktiskt idag gjorde hon den med ett blindbyte! Lyssnade kanon på alla kluriga tunnelingångar och knasiga hopp. Mattehjärtat värmde, jag avgudar min blåa hund! 3 gånger körde vi den och förutom rivningar så va det felfritt alla gånger!

Eftersom det blev mycket riv idag så gick vi till alla hinder som var uppsatta i kombination vid sidan av och körde massor av hoppteknik! Då rev hon inte ett enda :P haha. Vi ska köra mycket hoppteknik och börja sätta komando på våra kontaktfält nu när dom blir mer självständiga. Sen är hon fit for fight för sommarens agilitytävlingar :)

Efter 14 timmars (05.40-20.00) non-stop idag så är kroppen helt jäkla död!! Och imorgon bitti tidigt kommer Pernilla för vi ska lägga spår! Tänkt att Razzla ska få lite träning imorron också och lite annat har jag inplanerat. Sen på kvällen kommer jag vara helt död! Vilket jag typ redan är nu :P höhö.

Razzla lever o frodas fortfarande. Damen är jävlarimig så kaxig! Men hon har respekt för mig, men inte för dom andra i familjen :P Inte för Makea heller.. Vette fan va de ska sluta :P Söt är hon iaf ;) Men mycket att bita i, mohaha :) Hon har ett jäkla humör! Men som sagt, söt iaf ;) hahaha! Blri nog en rolig tävlingshund detta! :)

Tappad blogglust?

Ja blogglusten infinner sig inte riktigt. Kanske för att den lilla lediga tid jag har (när den svarta faran sover!) spenderas på annat. Facebook är jag inne på, där uppdateras oftare så att säga ;) Men tänkte att jag inte skulle glömma av här. Vad har hänt då? Jodå, det händer saker hela tiden. Makea går mest runt och är skendräktig fortfarande... Idag har hon inte ätit alls hittills, men är mer rörlig ute än tex igår. Tråkigt som fan men det går väl över snart ;)

Igår va vi i vilket fall som helst på en tränignstävling. I klass 2 såklart. Med väldigt lite färdiga momentträningar och en skendräktig kossa till hund så åkte vi dit för bara för att testa ;) Och förutom att det helt saknades fart, så va de helt godkänt. 173poäng blev det och ingen nolla och ingen femma - inte ens på våra dåliga moment. Apporten tog hon om än långsamt, nästa gång kanske hon inte tar den alls, det går lixom upp o ner ;) Jag är efter förutsättningarna nöjd och när hon är sitt vanliga jag igen så tror jag poängen går upp igen om allt sitter. Vi ska lixom inte va nere på 170 o trampa, det är inte våran stil ;) höhö. Det jag är allra mest nöjd över är 10an på platsen! Hon låg som en filbunke (efter vad mina ögon i publiken sa ;) hihi)! Det är skönt att den verkar släppa nu!?

Razzla lever o frodas. Hunden är fullständigt galen och fullständigt nonchalant mot Makea :P Kaxar sig gärna mot andra hundar samtidigt som hon ibland är liten fegis och tycker tex damsugaren är asfarlig om den står på fel ställe ;) Valpåldern är ju lite upp o ner. I övrigt är hon fortfarande en väldigt trevlig hund. Ääälskar att jobba, kampar som en galning med allt o alla, gillar folk, gillar hundar - även om hon fortfarande inte är helt beroende av att springa fram till dom (sååå skönt!). Hon är helt enkelt fortfarande en liten pain in the as-valp :)

Under veckan har lilla Raz åkt buss, varit på Backaplan och miljötränat, varit inne i huveröds affären och tränat hemma på mattan :) Hennes miljöträning är viktig då jag vill ha en miljöstark border. Makea har såklart fått hänga med på allt och hon är ju helt oberörd så. Razzla är bra på att tycka synd om sig själv om tex jag går ifrån henne, hon är en väldigt väldigt bestämd tös.

Momenten vi jobbat på inne är sitt, ligg, hakan i backen, början till fotingångar, tasstarget och idag testade vi lite hopp-stå.

Jag bjuder på lite bilder nu så det blir nog med mitt babbel som känns helt osammanhängande ;)

Razzla är rätt kaxig... till höger ser ni hur det är i verkligheten Makea säger ifrån och razzla räcker ut tungan ;)


Och man är ju lite respektlös :)


Razzla försöker fjäska sig in hos Ebba - som var måttligt road.......




Mina sötnosar på köksgolvet - Razzla ligger gärna nära :)


När syster gjorde iordnign sitt reklamarbete och pappa la in ölen i kylen så passade hundarna på att leka med kartongen - den va tydligen jäkligt rolig! (Tyvärr halvkassa bilder, vi skulle ut o fota så det va långa objektivet på)


Makea ville ha kartongen i småbitar och Razzla visst inte vad man skulle göra, men hon gjorde det hon är bäst på - att vara ivägen!! ;)

Idag i spåret fick mamma en klockren bild som visar Makeas apporteringsmarkering - Det får nämligen inte bli bitmärken i apporterna! :) Sötaste Ängel Blå ♥


GLAD älskling fick springa vilt i skogen efter spårslut!


Tack för denna gången. Imorron ska jag figga på ett Mh fullt med aussiesar - DET ska bli roligt!! :D

TACK MARIE!

En elev jag har i rallylydnaden (som har gått för mig rätt många terminer nu :P) är en helt underbar tecknare. Fråga mig inte hur hon gör. En avslutning fick jag och Agneta (som höll rallyn med mig då) var sin "rallybag" handmålad med en hund som går en rallyskylt. Den va såå fin och ligger i tryggt förvar för att inte gå sönder, man är väl rädd om sina fina saker!? :)

Igår på kursen sa hon att hon hade gjort en överraskning till mig som kommer på mailen, hon hade tecknat av Makea och Razzla. Makea har blivit avtecknad av andra förut och med hennes teckning och alla färger så är det hur svårt som helst att få henne att vara lik på bilden. Men på bilderna Marie skickade.... ja, jag tappade hakan - det ser ut som Makea! Och Razzla ser sådär busigt "full i fan" ut med glimten i ögat som hon är i verkligheten :) 

Bilderna är helt underbara! Dom ska skrivas ut! Jag fick flera olika varianter på bilderna med bara hundarna, hundarna och lite bakgrund och hundarna med mera bakgrund. Jag lägger ut maxivariantern här. Visst är dom helt underbara?! Jag förstår inte hur folk kan va så bra på att måla.. Jag är i nivå med en streckgubbe själv! :)




Sånna här saker förgyller dagen, man blir så glad ♥

Träningsdag och Razzla 10veckor

Imorse trillade Alekompaniet i from av Pernilla o alla tre fyrbenta hit på en liten träningsförmiddag. Hundarna skötte sig bra men Makea kändes lite seg. Det är ju fortfarande skendräktighet som spökar och med denna värmen så blir det lite extra. Lite budföringar med alla (ja, faktiskt i babystil med Raz också) blev det också, uppskattat av vovvarna då dom tycker det är dökul!

Sen blev det lite utställningsträning med herrarna ale, alltså Nemo och Harry. Eftersom jag ska ställa dom ganska snart så är det bra att passa på när vi träffas. Det gick bra, Nemo är som vanligt svårsprungen men hyffsat lättställd och Harry är lättsprungen men lite mer svårställd - alltid ska det väl vara något :) Vackra är dom och grabbarna är ju lite extra såklart och det är aaaalltid lika kul att få ställa dom ♥

Sen blev det lite bilder på Razzla. Hon är ju 10 veckor nu - snart blir det bambiåldern! ;)




Foto: Pernilla Svensson :)

Nu är det Rallylydnadskurs och idag ska Razzla få hänga med. Nyttigt att träffa folk och hundar, inte för att det varit något problem men alltid lika bra ändå :)

Underbara hundar <3

Behöver jag säga att jag älskar mina hundar och värderar dom allra högst?! Behöver jag säga att jag är så otroligt jävla stolt som hundägare när dom sköter sig så jäkla bok-exemplariskt när vi är iväg någon stans?! Behöver jag säga det?

Idag var det dax för instruktörsutbildning. Utbildningen är mellan kl.09.00 och 17.00, alltså en heldag, innomhus, annan miljö, 12 personer och 14 hundar.

Idag hade jag med mig båda hundarna. Dom fick ha var sin bur att ligga i. Razzla va inte ens det minsta berörd av miljön ens från början utan traskade in som om det vore vårt eget hem. Hon busade med Frida's Orca, gosade med Frida och andra som såklart ville klappa den lilla valpen. Hon är glad i alla människor och alla hundar, men även om hon är det så blir hon inte hysteriskt galen och drar till allt och alla. Det är jäkligt skönt!! Hon kampade med Frida och med mig, det är nyttigt med nya personer o nya miljö att kampen finns även där :)

Vi har gått in på valpblocket vilket gör det ypperligt att använda Razzla såklart. Förmiddagen gick åt till teori, film etc. Hundarna ligger helt snällt och sover i sina burar. Inte ett knyst jag hör från dom och i pausen tar jag ut dom på kissetur. Razzla tycker alla hundar och människor är helt trevliga individer men som vanligt så är hon inte högt o lågt o överallt utan går snällt och oberört förbi allihopa när vi går ut med svansen glatt viftandes. Ut o kissa och in igen. Efter teorin är det lunch. Jag och Frida går ut med våra fyra hundar. Släpper dom två aussiesarna som lullar omkring och gör sina behov. Luna och Razzla är i koppel, i raz fall pga de närliggande bilvägarna. Kopplar upp, går in o lägger dom och äter våran beställda lunch.

Efter lunch är det dax för praktik. Eftersom solen lyser på den klarblå himlen bestämmer vi oss för att gå ut på gräsmattan brevid och jobba. Detta ligger i majorna, bilvägar och bostadsområde med tätt förbipaserande.

Makea fick ligga vid sidan av med sol och skugga, och titta på :) Tyst och snällt låg hon alldeles stilla och brydde sig inte om nått som gick förbi. Razzla va den som fick jobba idag eftersom det var valpblocket. I en grupp om 12 personer med 12 jobbande hundar gjorde Razzla inte något annat än va med mig ♥ Hon hade helt ljuvlig kontakt jobbade jättebra och när våran ledare förklarade uppgifterna så la hon sig fint brevid mig, helt avslappnat. Denna lilla pärlan är blott 10 veckor gammal! Precis på dagen! Hon är totalt opåverkad av denna helt nya miljö, helt nya människor, helt nya hundar och med en hel del störning för en så ung!

Jag är helt fascinerad.. Denna lilla ljuvliga varelse sköter sig så jäkla bra!! Helt exemplariskt!

Att Makea sköter sig som en ängel vart vi än är, är jag lite bortskämd med faktiskt! Den hunden är aldrig något problem, gör alltid vad jag ber henne om och gör det med bravur ♥ Hon har varit visningsexemplar sen hon va under 1 år på mina kurser och alltid tagit alla med storm och varenda gång skött sig som ett bokexemplar och kan ligga i mitten av planen okopplad utan problem. Är så fruktansvärt nöjd och stolt över hur hon har utvecklats i mina händer ♥

Att Razzla kanske kan utvecklas/uppfostras/bli åt Makeas håll är ju såklart en dröm. Den lilla "emil i lönneberga" som konstant hittar på djävulskap o hyss i alla former och har eldflugor i brallorna kan vara en sån exemplarisk hund när man vill. Det är ju drömmen som idag visade en glimt av möjlighet :)

Så dagen jag trodde skulle bli lite av en smärre mardröm då jag inte kunde lämna någon hund hemma eftersom huset skulle stå tomt mellan 8-16 blev snarare en underbar upplevelse med en sån bekräftelse om hur underbart okomplicerade mina små pärlor är.

Så detta blogginlägget kanske inte va jätteintressant. Men ibland blir man bara så varm i hela hjärtat över sina hundar att man måste få skriva av sig. Jag som annars själv hatar att läsa "skrytinlägg" gång på gång eller "klagoinlägg" gång på gång. Men ibland när det är nått extra får man unna sig att skriva ett :) ♥


Mina högt älskade galningar! Ni är helt underbara!!

Vårbilder på mattes hjärtan <3

Idag gick vi (Raz läs: åkte snålskjuts) upp till 4H gården när vårsolen äntligen tittade fram. Det blev ett par bilder på mina små älsklingar. Lägger ut några här, fler ligger på Facebook.







Raz är som hon brukar, liten o kaxig. Hennes temperament är inte alltid att leka med och får damen inte som hon vill så blir hon jäklar så sne!! Hon blåser upp sig och höjer svansen o morrar när hon hör skällande hundar längre bort. När hundar går förbi så bryr hon sig föga, så det är ju skönt!Men det är som om hon tänder när andra hundar låter :P Joggare och barn är det bästa som finns, ihop med PET flastor gärna med något i ;)

Hon testar gränser konstant och en av mina nådde hon igår då hon fick sig en "omgång", idag har hon varit mer snäll ;) Kanske lärde man sig något, höhö. Hon är annars fortfarande roligt o mysig :) Hon och Makea har verkligen funnit varandra och oftast är det Makea som är den barnsliga och sätter igång brottningsmatcherna här i huset ;)

Hon bjuder på mycket själv, sätter sig eller lägger sig när det är något hon vill ha, eller försöker bjuda på nått annat. I övrigt hoppar hon som en gasell, springer som en dåre och slår kullerbytor som en.. igelkott? Bjuder på skratt gör hon dagligen. Hon är mammig (mot mig) som bara den och kommer nog bli tveksamt bättre med det mot vad Makea är :P För er som inte vet så är Makea MAMMIG! haha. Raz hatar att gå ut med mamma, hon springer bara hem så mamma får ha henne kopplad :P Sophie går det sådär med, hon går med iaf och springer väl inte alltid hem iaf. Med mig springer hon aldrig hem.

Ikväll har Makea fått en härlig rask promenad, en jobbig cykeltur och en mysig strechingstund, hon är nöjd med kvällen och vi ser nu fram emot helgens alla träningspass!!!


Träningsfilm

Idag fick Makea en härlig cykeltur i duggregnet :) Hon får röra på påkarna nu när hon börjar trilla in i skendräktigheten, då kommer hon ur den fortare, eller inte in i den lika djupt.

Nu i eftermiddags så tog jag fram klicker och godis och körde båda hundarna. Makea med lite positionsarbete och Razzla fick klossträning.

Förvånad blev jag när Razzla faktiskt gick upp på "klossen" med en gång eftersom hon bara gjort ett pass innan, och tog ett steg åt sidan med bakbenet. Bad mamma hämta kameran och gjorde det igen för att se, och hon repeterade det! Duktig tös! Det va ju lite mer än vad jag tänkt men det blev ju en skjuts framåt så det skadar ju inte ;) Såhär blev det:



I helgen väntar två pass agilityträning för Makea!! SÅÅÅ kul!!! :D På söndag kanske det även kommer hit några folk som vill träna lite tävlingsmässigt med komendering o sånt, så det blir ju såklart roligt med!

.

Massa Bilder.

Idag var vi ute i friska luften när vi såg att solen smög sig fram. Makea har fått en cykeltur, lika taggad som vanligt men blev tröttare i slutet, hon är väl snart i skendräktighetsperioden o de börjar märkas. Igår va vi på lydnadskursen. Hon gjorde allt bra, men saknade farten :P Hon blir alltid seg o så efter löp, såååå tråkigt!! Men som sagt sakerna gjorde hon ju. Är väldigt nöjd över hennes senaste platsliggningar, både utomhus och i innomhus träningshall har hon legat alldeles tyst och stilla (åskådare har kollat på henne) medans jag varit helt gömd. DET är skönt att det verkar släppa för henne :)


Tezzes allra vackraste högt älskade Ängel Blå ♥

"Lite" bilder från dagen.

Razzla 9 veckor. Snart kommer hon se ut som en opropertionerlig Bambi :) hihi


Öronen börjar jämna sig iaf ;) Hoppas dom kan hålla sig såhär, ofixade. Jag vill ha vipöron :)



Sötnosar :)




"Har du nått i munnen jag får smaka?? Ååh slem! Mums!"


Våren är här :)



Djävulshornen växer fram!


Knasbollen... Tokstollan... Galningen... Monstret... Ja, välj själva - men man kan ju försöka se söt ut så kanske det räcker? ;)


Valphuvud med två ben ;)


Trötter efter allt bus!

Lilla dockan :)


Jag tog massa lekbilder med, men det blir för mycket nu ;) Dom kommer i dagarna :)

Film på Razzla

Ja asså det lilla monstret blir ju inte ett dugg lugnare :P Blir så fundersam för när vi vart nere hos valparna båda gångerna så har den söta lilla svart-vita tiken varit så gosig, så söt och alldeles underbar. Ja, nu är hon 9 veckor gammal, idag. Och tydligen så är man jäkligt stor och tuff när man är 9 veckor! (Hur fan blir man när man är typ 6 månader o sånt sen då? :P haha)

Hon har innan varit duktig på att inte vara så på Makea, det är hon fortfarande förutom att Makea bjuder upp vilket resultarar i kaos i hemmet, två dårar som rejsar omkring som idioter, Razzla tar sats och hoppar upp o biter Makea i ansiktet och hänger i läpparna (Makea säger faktiskt inte ifrån vid de tillfällerna, den som ger sig in i leken får leken tåla?). Makea mosar ner den lilla byrackarn som snabbt är uppe på fötter igen och sicket temperament tösen har!! OMG säger jag bara :P Hon är ju helt otrolig.. Det blir EN HEL DEL att ta tag i, hon är tuff mot andra hundar, säger redan ifrån till vuxna hundar när dom kommer för burdust inpå. Kastar någon en leksak till sin hund ska hon ge sig på med en gång med svansen i högsta hugg! Ajajaj va det är mycket kaliber i denna asså... Shit. Biter i ALLT gör den rackaren med :P

Jag har flera gånger varit på mamma nu för att hon "skäller" på Makea när hon säger ifrån "för hårt". Hon måste få fixa det själv för annars är det bäddat för monstervalp! Rangordning ska man nog lägga sig i så lite som möjligt. Hoppas Makea inte slutar säga ifrån nu när mamma varit på henne bara...!! Makea va nämligen väldigt duktig på det :)

De senaste tre dagarna har vi börjat träna lite mer, det är ju lixom fortfarande ingen mängd att prata om såklart, vi lär känna varandra och leker med allt för att skapa en relation. Operanta sitt/ligg fortfarande, namnet, "jaktinkallning" osv. Idag testade vi "hakan" (hon bjöd på det själv!) och klossträning (vet ej om jag kommer använda som ingång, men nått kul kan man göra med det). Målet med Razzlas grund är att hon ska bli en klickerklok hund, som Makea är. Det gör framtida träningar roligare, kreativare och framförallt får man inte en hund som "frågar om hjälp".

Razzla har fått vara med på Makeas träningar som jag nämde i tidigare inlägg. Det är bra att börja bygga på "off" knappen tidigt, för den kommer väl ligga dold sen. Hon har somnat båda gångerna hos mig, även med mycket i rörelse runt om så det är bra. Är nöjd med henne efter denna veckan och hoppas att hon fortsätter utvecklas till en liten individ som passar mig :)

Här kommer en hopsättning av film från ett par kortare tränigspass.


Titta och njut, för detta är få av de tillfällena som hunden befinner sig på ett o samma ställe i mer än två sekunder ;)

Dagarna går.

En till två gånger per natt vill lillan ut, vet inte om det är för att hon vekrligen är väldigt nödig eller om det bara är jag som vaknar när hon rör på sig eller sätter sig upp. Allt för at slippa dålig lukt inne helt enkelt ;) Inte en enda olycka har hänt inne, hon gör allting ute :) Dutti flicka!

Ett monster är hon i alla fall. Allt ska bitas i och anfallas... Hon är ett riktigt pain in the as. Mamma sa alltid att jag fått Makea för mina synder. Den hunden va allt annat än en lugn sovande valp. Till saken hör den att Razzla är ett par (läs: många..) snäpp jobbigare, så frågan är vad jag fått henne för? :)

Än så länge är hon rätt behändig ute och på andra platser. Igår va vi 5 timmar på hundstället hjärtat i angered, en innomhus träningshall där jag och Makea körde agility först och senare lydnad. Det va rätt många där. Raz va lugn i början, när vi kom dit hade hon röjt hemma i två timmar redan så trött va hon nog. Hon somnade en stund i mitten och i slutet va de fullt ös - hundar som fick leka med sina leksaker skulle hon springa fram till med svansen i högsta hugg och skällde o morrade så där farligt som bara en valp kan ;) Rätt kaxigt för att vara 8½ vecka kan jag tycka.... Får väl se vad det blir av galningen. Jag har en hel del att ta tag i.

Bilresan till angered gick bra! Hon satt i buren i bakluckan och låg lugnt ner när vi kom fram när jag öppnade där bak. Pep i två minuter i början och va helt tyst sen. BRA!

Makea va jätteduktig på agilityn :) efter så här långa uppehåll som vintern tvingat oss till så är jag lite förvånad att hon tog slalomingångarna så jäkla bra som hon gjorde, även kontaktfälten och svängarna. Hon är så duktig min lilla pärla ♥ Dax att börja träna med Emelie snart också eftersom hon ska tävla Makea i slutet av april :)

Razzla har börjat bli lite inklickad. Hon har börjat lära sig omvänt lockande (grönt - rött "ljus") och har helt operant fått börja bjuda på sitt och ligg. Hon är så söt när man ser att hon försöker tänka till vad hon ska göra ;) Sitt namn har hon börjat lyssna på, även om man är lite halvdöv ibland ;) Ute springer man som en toka i skogen, äter ALLT (mina hundar har varit rätt bra med det innan, men denna tugger på ALLT både ute OCH inne!!)

Bilder har det inte blivit så många, när hon är vaken är det fullt ös och man kan lixom inte riktigt släppa henne med ögonen :P Tänkte jag skulle försöka ta någon ståbild nu i dagarna, det är ju roligt att ha under uppväxten för att se hur hon utvecklas :)

Razzla är mindre än Makea va vid denna åldern, Makeas valphalsband är förstora och även hennes lilla reflextäcke. Ett valphalsband hittade vi här hemma som hon kunde ha på allra minsta storleken. Så det är inte så mycket kropp de där ;)

Nu vaknar dåren snart så jag hoppas kunna få släcka mina ögon en stund innan allt drar igång igen. Man får ju passa på....... Uppdaterar medbilder senare kanske.


Bebis :)

Ja, den lilla lilla hunden börjar känna sig mer o mer hemmastadd. Det betyder att man vågar sig på mer jävelskap. Tyvärr är hon inte helt hemmastadd än, vilket betyder att jävelskaperna och allt bus och helvilda beteende inte stannar upp, utan det blir mer o mer ;) haha. Söt som socker är hon iaf och jag tror det kan bli nått av denna med.

Hon springer gärna efter joggare..... Dock bryr hon sig inte ett skvatt om hundar (än..?). Hon är på Makea väldigt väldigt lite mot va Makea va på Ebba (monsterhund..). Vet inte om det har o göra med att Makea satte henne på plats med en gång (hon är inte rädd för att ta i minsann..), eller att hon inte upptäckt det "roliga" med det än. men hon levde ju ihop med sina syskon så hon borde ju, men hon kanske bara tycker sin matte och leksaker är roligare? ;)

Hon är social i människor, men några som velat fram (som INGEN av mina hundar någonsin gillat) gillade hon inte så mycket. De människorna har ett konstigt kroppspråk och jobbiga röster o klumpiga rörelser. Razzla är en väldigt liten valp och människor är väldigt stora. Men hon är absolut inte rädd för människor, sätter man sig på huk kommer hon fram och sätter sig brevid. Hon är ännu inte speciellt hoppig på andra än mig, haha. Men det kanske kommer med åldern...

Igårkväll fick hon sig ett bad. Lugnt o snällt stod hon i duschen (förskräckt? haha), somnade i min säng invirad i gosig fleecefilt och drömde om dagen. Tror dock hon tyckte om vatten, för idag tog hon ett (ofrivillgt) bad i våran stora bäck. *plums* sa det helt plötsligt, men hon blev inte rädd, tog två simtag ut, vände och två simtag in där matte hjälpte upp mot land. Det kalla vattnet gjorde att den lilla fick totalfnatt och tokade runt som en rövare.. Ja, alla kan vi inte vara normala :) hihi.

Så sen fick hon ta sig ett varmt bad till så hon slapp gå omkring o lukta dynga :P

Idag har hon även fått höra en klicker för första gången :) Lite frivilliga "sitt" fick vi fram mellan alla hopp och god belöning till det :) Lite klumpigt valpig är hon såklart men hopppas hon utvecklas åt rätt håll :)

Makea har idag fått en cykeltur på morgonen, vilket hon älskar. Senare nu på eftermiddagen fick hon ett lydnadspass där hon gick som en klocka!! Perfekta rutor fick vi till! Inte en enda dålig! (körde bara 3 eftersom det gick bra, alla från olika avstånd). Vi gjorde nått läggande o nån fjärr, men la idag tyngden på fotpositonen, vilket har förbättras sen i höstas. Ibland slarvar hon till men letar sig tillbaka. Var jättenöjd över henne iaf och hennes attityd är det faneme inget som slår, hunden älskar lydnad! haha :)

Har inte tagit så mycket bilder idag. Men bjuder på en sovande svart-vit invirad i fleecefilt efter bad :) Monster är söta när dom sover!




Bilder från förmiddagen ute :)

Natten har gått bra. Hon har sovit i sin bur utan några större protester (till skillnad från Makea som blev helt galen när hon va liten :P hihi). Vi var ute två gånger i natt, mest för att hon inte bajsade under hela kvällen så rädslan att vakna upp av den "ljuva" doften gjorde att jag sov lätt och när hon började röra sig så gick vi ut, första gången vid 1, men då kissade hon bara. Sen ville hon leka :P Det tog dock bara 5 minuter i buren innan hon sov igen. Sen vid 4 och då sket hon vilket gjorde att jag kunde somna utan att vakna en gång i kvarten ;) Busade lite men sen somnade hon så sov vi till 7 eller 8 (minns ej, är för trött :P).

Makea tycker än så länge att den lilla är lite i vägen :P Men hon vänjer sig om några dagar, hon har ju lite svårt för att dela med sig, haha.

Nu på dagen har jag, mamma och vovvarna varit ute, lekt lite på baksidan och påskpyntat lite på framsidan. Ljuset är iinte det bästa då det är disigt med stark sol som tittar fram ibland. Detta gör att bilderna är av blandad kvalitet. Efter över 2 timmar utevistelse så sover hon nu vilket gör att jag passar på att uppdatera ;)

Hur är hon då? Ja den "lugna" söta lilla valpen jag skrev om igår försvann ungefär samtidigt som jag tryckte "publicera" på inlägget. Hon är helt vild!! Haha! Hon for omkring precis överallt, är runt fötterna hela tiden, gör busiga bocksprång och leker med leksaker. Hon är nog precis som en galen BC valp ska vara ;) Idag har hon faktiskt börjat reagera på sitt namn, hon är nyfiken ute och ska va med överallt ;) Verkar social mot främmande också, även om vi inte träffat jättemånga än ;) Vet man inte vart hon är så ska man kolla ner, för står man stilla o hon börjar bli lite trött så lägger hon sig på fötterna o sover :)

Kampen har jag redan testat, och den va inte så svår att väcka. Stark är hon ju inte såklart men oj vad man kan kämpa, hihi. Söt är hon i alla fall med sina ojämna öron!

Bilderna när hon ligger ner är oftast när hon ramlat efter hon kliat sig (eller när hon leker) :P Så klumpigt som alla valpar gör, tur man har snabb kamera som hinner knäppa bilderna innan hon rest sig igen! Många bilder blev suddiga, som det nästan blir på alla valpar eftersom fåtalet är stilla ;)

Här kommer de bästa jag lyckats få!

Trött liten första kvällen i nya hemmet, blöt efter regnet ute :)






Makea ser ner på den lilla ;)

"Kasta bollen då!!" :D



Lillan spanar

Fullt ös!!

Jagad av Makea ;) hehe


Trött Mackson efter bollkastning

Galen liten!

"ojoj vad stark jag är!"



wohoo!

Makea spanar :)




Nu är det fullt ös igen!! Men jag ska ut med Makea, och lämnar mamma hemma med monstret ;) Hon biter i ALLT! haha

RSS 2.0