I brist på annat.

Lite filmer jag lyckats få upp (äntligen). (HÖJ LJUDET LITE SÅ NI HÖR HENNE)

Först en på en knas-kea! Hon har sina personlighetsdrag och tycker ju att klia på svanken bara är såååå jävla skööönt! haha, lyckades äntligen fånga detta på film.



Här kommer 3st valpfilmer (filmade med min gamla mobil, usel kvalité!) jag hittade. Den som tycker Makea är normal kan nog tänka om! Hunden är helt sjuk! Inte konstigt att jag ringde till uppfödaren när hon val liten och frågade va fan de va jag fått?! *ASG*!!

Hunden är helt enkelt inte som alla andra, det är Tezzes pärla :)

När hon springen omkring här på de två nedanstående filmerna i sanden ska tilläggas att hon inte har något i munnen, hon springer själv. Annars kan ju hundar göra så här med en pinne t.ex. Makea behöver ingen pinne :)






Haha jaja, nog med skratt, det har faktiskt blivit lite fason på den där ullbollen. En film när vi tränade rutan här om dagen.



nya bilder.

Nya bilder på bebbe "svart-vit" som är 3 veckor nu :) Dvs det börjar bli små hundar av marsvinen! Snart börjar man väl se vad det är för krut som ligger under ytan.


sötnos!


Haha ja här ser hon mer ut som en knubbsäl :)


Svart-vit längst ner till höger och tre av hennes syskon (6st i kullen).

Lite föräldrabilder :)


Mamma Vizzt


Pappa Buz


Söta mamma o pappa!

en evig vinter?

Det ligger runt nollan. Ner från den gråa himlen faller det stora blöta snöflingor. Ibland känns vintern ganska evig? eller..?

Ikväll har vi upprop i aulan med kurserna på CDF. Alltså drar dom igång nästa vecka. Bara att trampa ner halvmetern som ligger där. Lär ta någon vecka bara det. Kul o träffa både nya och gamla elever igen :) Själv ska jag och Makea gå tävlings gruppen i agilityn och lydnadsklass 2-elit. Ska bli härligt att komma igång! Även om starten i agilityn verkar bli framflyttad två veckor, just pga snön. Detta har nog sällan skett tidigare? haha.

I förmiddags va jag o Makea i stallet och körde igenom lydnad. Fan va bra hon gick ♥ Alla moment satt såå bra. till och med platsen med gömme låg hon i alla fall 2minuter utan att jag gick tillbaka o belönade. Får hoppas att framstegen håller i sig i det sammanhanget! Tävlingsåret med den Blåa hunden kommer bli så kul! LÄNGTAR tills allt drar igång på riktigt!!

Mycket planering ligger för året fortfarande. Jag tror jag kommer flytta fram Makeas parning ett år. Mycket för hennes egen mognad, det händer mycket hos henne fortfarande och tar fart rejält först nu. Det känns bra att vänta ut henne då. Hon är ju fortfarande väldigt ung så jag behöver ju inte ha bråttom av den anledningen. Men det känns kanske lite bättre 2011 tycker jag. För många saker. Hane är näst intill bestämd, så där behöver jag ju inte leta nå värst iaf :) En liten tik ur den kullen hoppas jag kunna ha kvar i familjen. Det är ju en kombination som jag tror kommer bli asbra! Om jag inte har möjlighet att ha den själv (blir tungt med tre unga hundar, så nää!) så ska mamma ha den. Mamma som vill komma in i hundlivet fick ju ingen vidare start med Ebba. Och mina kan hon inte låna, Makea är för "mammig" (ja, mig då.) och den svart-vita kommer nog ingen få röra alls :P haha. Mamma själv vill ha en valp av Makea, därför är det suveränt! Då är den ju fortfarande "min" :) Det kommer bli TOPPEN! Så lilla mor får hålla ut lite till och bygga på sig kunskap :) Förhoppningsvis har jag hunnit få heltidsjobb och flyttat också.

Fick en tjockt paket på posten idag. Från Tina Landén (makeas uppfödare) stod det på baksidan. Jag såg nog ut som ett ? men när jag öppnade det så blev jag glatt överraskad! I Det låg ett litet brev och ett halsband med två brickor där det står mitt o makeas namn. SÅÅÅ fint ♥ Tack IGEN Tina!!


vinter? vår?

Snöat har det ju såklart gjort i helgen igen. Idag kom dock solen fram och graderna steg från 10 minus till 3,5 minus, och de va en riktigt härlig varm vårsol ♥ På ett sätt vill jag inte bli av med snön. Man vet ju aldrig när nästa vita vinter kommer? Men på många sätt vill även jag ha vår o sommar.

Jag längtar till den svart-vita som idag blir 3 veckor, att få hem en helt grön liten varelse som jag ska ge mitt allra yttersta för att forma så bra som möjligt. Jag längtar till alla tävlingar med Makea, vi ska även testa på en hel helg som räddnings- tjänste ekipage vilket ska bli roligt :) Ja vi har en hel del på gång!

När solen sken så fint mot snön idag så gick jag o mamma ut o fotade Fröken Blå.



Hon börjar bli riktigt fin ♥ Mattes hjärta ♥

Några mobilbilder från häromkvällen!

Gångbanan brukar gå vid lyktstoplen ;)


Vallarna börjar bli höga, denna är inte högst, men den vad vid en lyktstople så jag fick ljus ;)


Utanför vårat köksfönster. Snön ligger på en yta av ca 3x3 meter. DET kallar jag stor mängd!


Makea har börjat dra pulka, med tyngd i också, hon har hjälpt Sophie med reklamen i helgen o tycker det är SKITKUL! kopplar man loss henne går hon i drar i pulkan med munnen - hon SKA dra den!! haha sötnos ♥

operation

Igår kväll fördes mamma från mölndal till sahlgrenska. Diskbråcket va så allvarligt att dom bestämde sig för att operera det första dom gjorde imorse. Läkaren va en mycket kunnig och erfaren ryggläkare och han sa att detta va de värsta diskbråck han någonsin sett. Och med dom orden kan man förstå all smärta, även om man nog inte själv kan leva sig in i den.

Operationen gick bra vad jag vet, var där o hälsade på nu i eftermiddags. Inte alls samma smärta och bara lite kvar av den "gamla" smärtan enligt henne själv. Jag har hälsat från er alla och hon hälsar så mycket tack tillbaka :)

Vi hoppas att hon får komma hem imorron!



Denna fina ringen kom i veckan! Jag bara älskar den!! Nu har jag min andra hälft med mig vart jag än går ♥

Idag har makea för första gången fått dra pulka! Filmade en minisnutt på den allra första mini-turen med en drickaback som tyngd :) Hon är så söt och helt orädd! Ska se om jag inte kan ta o köpa mig en nomi-sele och köra lite drag, går ju inte o svänga så bra med "skackla" (eller vad det heter?!) så en pulka fast bak i nomiselen. Men nu tar man va man haver och nu blev det presentsnören fats i hennes Y-sele och i "skacklan". Gick helt ok ändå så till helgen kanske hon får ta o hjälpa syster o dra runt på reklamen! :) Ska se om jag kan få över filmen i helgen hur som helst, filmade med mobilen så det är ju ingen jättekvalitét ;)

I helgen blir det mer lydnadsträning, om snön tillåter! Just nu ser vi ut att bli insnöade :P

För övrigt sitter jag och följer OS som en nörd! Jag ÄLSKAR OS och följer lika intensivt varje gång det går - vinter som sommar! Dock går det lite på fel sida dygnet o det som går på natten tittar jag ikapp på dagen, om det är nått svenskt hopp!

...snö...



Mer snö kommer nu, jag är faktiskt en snö-älskare, men även jag längtar till våren. Enklare att gå ut o träna utan att pölsa omkring i snö och hasa sig fram till ett fotgående. Så, till och med jag tycker att; snart kan det räcka. I Mars ska det försvinna, mars är en månad där våren ska börja titta fram. Men än är det inte mars.

Igår tog jag med mig träningsväskan o den blåa fläckiga hunden ut. Vi tog en promenad på en timme och stannade på vägen hem på våra SKOTTADE fotbollsplaner. Skottat, men lite halt. Makea var jätteduktig. Inget mer att tillägga. Platsen pep hon lite i men va sen tyst. Rutan satt bra och apporten kunde hon bemöda sig att springa tillbaka med. Inkallningen ok, FF ok. Fjärren är fin!

I fria följet har vi jobbat lite mer med sidförflyttningar och vändningar på stället. Allt sitter bra förutom steg åt vänster. Jag är så klantig och har lyckats trampa på henne ett par gånger vilket gör att hon just nu inte håller position. Men vi jobbar vidare! Höger sitter SÅ BRA! Såväl bakåt, men backa kan hon ju ;)

Imorse körde jag pappa till jobbet, bilen skulle va hemma för att köra mamma till rtg senare vilket gjorde att jag kunde åka till stallträningen! Wohoo!

Sittande i grupp gjorde vi för första gången, inga problem :P Gick tillbaka några gånger o berömde, inte mer med det. 3 minuter tror jag det blev. Platsen låg hon faktiskt BRA! TYST o STILLA!!!! Största framsteget ever. Ibland tror jag att hunden jäklas med mig - hon VET när det "gäller". Hemma kvittar det. Hmm..

I vilket fall så gick jag och belönade emellanåt, vågar inte släppa henne helt riktigt. Rutan satt perfekt idag, fjärren med. Lite tapp i fria följet vid de längre sträckorna dock. Inkallning bra. Apporten gick ok, travade in oftast men jag är bara glad att hon TOG den i munnen alls - det var ju 4 apporter som inte var våra! Under hösten/vintern har hon ju vägrat ta andra apporter, en jävla dumhet som hon fått för sig då det ALDRIG varit problem innan över huvudtaget! Hoppas det är på väg tillbaka. Så har vi kanske ett problem ur världen ;) haha

Ett hopp över en hästhinder blev det ;) Gick bra, som alltid. Blev lite hopp-apport med, men där e aldrig några problem.

Körde lite trix efter också :)

Vi har haft två härligt glada lydnadspass. Det känns att hon är på G och det hela med tävlingsstart hänger på platsen, som det egentligen hängt på hela tiden. Alla ska vi få motgångar, platsen är vår största. Synd att det är just den för det går ju bara inte att missa den om man ska ha uppflyttning.

Ja, sen va det att köra mamma till magnetröntgen på mölndal. Jag har varit personlig hemhjälp i två veckors tid (kan man begära antsällning o lön för det tro? :) hihi) då mamma inte kunnat gå alls. I början gick det att krypa runt men inte senaste veckan heller. Ischiasnerven har hamnat i 100% kläm emellan två kotor där ett nytt diskbråck uppkommit. Ett rent helvete för henne, väldigt mycket värre än smärtan o diskbråcket hon opererades för i augusti, enligt henne själv, och som vi förstår..

Efter 4 resor till akuten - o hem igen med starkare smärtstillande, och sprutor in i benet. Har inget blivit bättre. Det va lite jobb att få henne till rtg idag, väl där undrade dom vad hon gör där, hon kan ju varken sitta alls eller ligga stilla. Mer smärtstillande o in i tunneln o ut med det vi visste - Stort diskbråck. Vidare till akuten - igen. Där hände inget mer innan jag åkte hem 4 timmar senare o pappa åkte dit istället. Dom pratade om att lägga in henne, vilket jag tror hon hoppas, liksom jag, så dom verkligen börjar agera! Operation står väl på schemat o få dom bara det gjort är ett stort steg taget. Jobbigt för oss alla här hemma o inte minst för henne själv som inte kan röra sig utan att skrika.

Nu hoppas vi på det bästa, speciellt eftersom innan hon blev såhär dålig hade hon i smyg anmält Makea till utställningen i malmö + bokat hotell!! BÄSTASTE MAMMA ♥ Hoppas nu bara att det blir en mor-dotter tripp som tanken va.



Förresten kom mitt "leg" som B-figge på MH i veckan. Och i slutet på mars ska jag figga på ett MH fullt med finaste AUSSIESAR!!! KUL!!

NYA bilder på sötaste köttbullen som i tisdags blev två veckor:

Nog kan det bli hund av denna med! :)

Står mest mellan FÄKTA och RAZZLA... beslutsångest - tur att det är några veckor kvar.

händer inte mycket.

Just nu en lite tråkig period. Det är så jäkla jobbigt att pölsa runt i snön för att köra lydnad så det blir inte så mycket av den varan. Blir lite lydnadsträning i lokal nästa helg tror jag, det är ju bra. Annars är det lite klicker inomhus som gäller men Makea verkar inte riktigt vara på topp så vi gör inte för mycket s.a.s.

Den lilla svartvita växer efter uppgifter bra ;) Händer ju inte så mycket med dom än men dagarna går ju ändå gaaanska fort så det är ju bra, så det börjar bli lite liv i lådan!

Har smått börjat kolla på vårens tävlingar och även planerat om det ska bli någon långväga tävling till sommaren. Jag får se vad det blir.

"Kom på" en kul sak med, fyller ju 20 till sommaren - DÅ blir det partyyy!!! Välkommen till vuxenlivet lixom (fuck heller! Jag blir aldrig vuxen)

Har börjat lite med det omtalade Scrapbooking, kan ju bli riktigt fint o roligt om man gör det bra. Så jag har fått massa sånna saker av min kära mamma och beställt hem strax över 300 bilder, ja vissa är dubletter då jag vill ha dom i ett par ramar här i rummet.

Det första albumet blir bara med min Blåa Ängel ♥ Tanken är att börja bygga på ett album var till alla 3 hundarna. Men Makea först, såklart :)

Ja ni ser.. inte händer det nått spännande inte... Återkommer när jag har nått ;)

Nämen :)

Hittade just att Makea placerade sig som 6:a i årets lydnadsaussie! Kul kul! Eftersom det bara är klass 1 för man lite mindre pris och placeringspoäng än de högre klasserna, så det va ju lite kul ändå ;)

Och i sveriges lydnadsungdom kom vi ju tvåa. Och i årets agilitynybörjare så kom vi 4:a och då med bara 2 räknade starter (poäng beräknas på placering och antal deltagande bl.a.).

Duktiga fröken Blå 2009 :)

Träningen går framåt i lydnaden och jag hoppas kunna starta sent i vår. Nästa agilitytävling för mig blir till maj/juni någon gång (kanske kanske kanske tidigare, i början på april..), men för Makea blir det tidigare! Såg att tävlingen i slutet på april (officiell) krockar med lydnadsinstruktörsutbildningen!! Fixade dock snällaste Emelie som handler!! Så Emme kommer köra Makea på den tävlingen! Gött!! ♥ Tack igen Emme!!

Agility blir sommarens tävlingar mest i tror jag :) Är helt klart mer inne på det nu än lydnaden, allt går ju i perioder även för mig ;) Bruks kanske med såklart!


Som jag trott.

Ja det blev lite som jag hade kunnat tro, en del invändningar. Sen tycker ju jag inte att man inte ska få lov att testa på andra raser utan att tycka att, i detta fallet aussien, är kass! Men, det är lätt att gömma sig bakom internet som ni många säger, just på grund av att folk inte vågar stå för det dom säger.

Jag tar dock inte åt mig någonting alls utan är lika glad för det ;) Vissa folk har ont av andras framgångar helt enkelt ;)

Lilla "namnlös", som fått smeknamnet "Nollan" efter No Limit.. Haha kan lätt misstolkas, hon är långt ifrån en nolla det lilla knytet ;) Hon är en vinnare! :D 1 vecka gammal är hon idag, 1 down - 7 to go! Fick en söt MMS bild av uppföadaren igår på mamman och alla ätande bebisarna, så söta! Fler bilder till bloggen kommer i veckan tror jag :)

Jag har börjat göra en liten planering, eller vad man ska kalla det, som jag i första hand vill "lära" min valp. Det är så väldigt mycket små detaljer vi ska gå igenom för att lägga den allra bästa grunden för min tävlingshund, mycket som jag vet att jag missade med Makea tyvärr :P Det kommer dock bli väldigt lite alt. ingen momentträning. Jag har ju faktiskt långt ifrån bråttom till tävling då jag har Makea i full gång! Grunden är absolut nummer ett nu!! Och valpträning i all ära, det är jättekul att få lägga den perfekta grunden till den blivande tävlingsstjärnan! MEN det är roligast när den blir vuxen, får tävla och träna på riktigt! ♥

Makea fick lite lydnad igår. Och hon gick jättebra!! Apporten lekte vi med på många sätt och den gick fort! Till och med Nemos apport tog hon i ett naffs o sprang! Ibland klickar det till där uppe ;) haha. Liten plats med gömme och alla moment utan hoppet gick vi igenom. Fast inte på tävlingssätt på de flesta utan i inkallningen så styrkte vi ställandet som hon börjat slarva lite med. Så där la vi mycket tyngd lekmässigt och i fart men aldrig inkallningsvis :P

Tror förresten att Razzla leder namnförslagen, med flertalet röster via sms och facebook! Sky och Fäkta har sina röster och någon på Puma. Att hitta nått passande från Twilight hade varit kul, men svårt! Tanken slog med flera gånger att stamtavlenamnet skulle bli The Twilight Saga. Men No Limit är ju lite kaxigt så det slutade med det ändå.. Kanske blir tema namnet på någon eventuellt blivande kull i framtiden Twilight, om jag inte går i bokstavsordning (som jag tänkt).

Razzla är det namnet jag själv är inne på mest just nu. Dels för att båda hennes föräldrar har "Z"-namn, vilket är lite kul, och dels för att det lätt går att bryta ner i Raz med tanke på träning, Makea heter ju oftast bara Kea i min mun i träningssammanhang. Problemet med namnet tycker min familj är att det inte går att lägga till snyggt "-son" efter, så som Ebbson och Mackson brukar kallas här hemma ;) Dock ett rätt litet problem men mamma o pappa tar det på allvar ;) haha. Razzon blir lixom sådär :P Dom får väl komma på nått annat istället ;)

Lilla "?"

Lilla "namnlös" är alltså en border collie. Ja ni såg rätt, en svart-vit fårgalning!

Anledningen?! Ja.. Det finns många anledningar :) Känner väl inte någon behov av att skriva ut dom här, men kort sagt; jag är ung, nyfiken och har tiden framför mig. Aussie är knappast uteslutet, inte heller Makeas parning. Men denna kombinationen fångade mitt intresse och jag kunde helt enkelt inte hålla mig. Men det är å andra sidan långt ifrån ett impulsköp såklart, utan snarare ett projekt jag länge tänkt/disskuterat osv med familj och bollat med nära och BC ägare i min vänskapskrets. Har hört/upplevt mycket blandat om BC, men min känsla har varit såppas att jag inte vill utesluta den förrän jag jag fått uppleva en själv helt enkelt, bilda min egen uppfattning om den, i många lägen, mycket omtalade rasen :)

Ja, de flesta vet vad jag vill med hund. Tror väl ingen egentligen är överraskad.. ;) De flesta har la mest väntat sig det.. Tezze + BC - det blir nog en jäkligt rolig kombination.

Givetvis öppnar detta ett nytt kapitel för mig - vallningen. Jag är ju förståss introducerad i det eftersom jag vallat med Makea, men det är ju inte alls på nivån som det blir med en border.

Ja, jag har ju förståss vart jäkligt tvéeig men känner i min magkänsla att detta kommer bli sååå rätt! Och jag är helt extas!! Planerna är många, men såklart på väldigt långsiktig nivå. Grundträningen är så fruktansvärt viktig med denna hunden att den kommer ta minst hela första året, eftersom Makea samtidigt är i sin fulla tävlingskarriär!

Och jag får det jag velat ha från början - två riktiga tävlingshundar! :)


No Limit

Ja, No Limit heter hon i stamtavlan (väldigt passande :) hihi), men Makeas lillasyster och min nya stjärna vill ha ett namn :)


Född 2/2

Förslag mottages :) Men jag har några favoritnamn på lager ;) Visst e hon SÖT!?!♥

Mina favoritnamn: Sky, Fäkta, Razzla ♥ :) ... Några fler namn har jag, men dessa tre mest iaf.

Lite bilder från karlstad :)

Här hemma har det snöat väldigt mycket, inatt har det kommit en decimeter!! Jag är inte ett dugg trött på snön, utan älskar det lika mycket som vovvarna!

I karlstad va det dock lite mer snö, Makea försvann nästan i snön - inget mot va lilla Humla gjorde ;)










Sen åkte vi från Agneta och Humla, till Emelie Kaylee och Lady :)





Ja, jag tog inte så värst många bilder eftersom jag hade systers digitalkamera.. Man är ju bortskämd med system och tycker att vanlig digital tar så dåliga bilder så det är inte kul! Tåget fram och tillbaka gick hur bra som helst. Makea låg o sov hela vägen vid mina fötter, inga protester eller konstigheter. Hon är superhärlig att ha med sig! Så himla okomplicerad! ♥

Förresten så fick jag mitt kennelnamn godkänt och klart! Så fint det blir :)

Hemma

hej allihopa! En kort uppdatering från värmland. Har precis kommit hem och tagit en låååång härlig skogspromenad i snön med Makea fritt (läs: vilt) springandes hela vägen!

Tävlingen igår är jag jättenöjd med! Som jag sagt innan så verkar Makea ha svårt att gå tomhänt hem och igår fick vi alltså med oss en PINNE i AGILITY i väskan!! bra att göteborgarna visar vart skåpet ska stå! Även om det var några svart-vita fartdårar före oss i placeringen. Ref tiden va 37 sekunder och Makea sprang in på 28.89 och sprang 4.01m/s.

Hoppklassen va lite klurig, den bestod av mängder av bakombyten vilket Makea precis börjat fästa. Hon skötte sig dock jättebra, tyvärr rev hon hinder nummer 5, hon gjorde en tät sväng (wohoo!) men stötte i hinderstödet! Synd synd.. och med en rivning så har man ju ingen chans, så då blir jag lite slapp.. Försökte ändå få till våra byten bra men senare i banan tog hon ett hinder för mycket - så det blev disk ;)

Men lilla pärlan skötte sig superbra! Hon va så fokuserad och härlig på agilityloppet! I hopploppet efter så var det lite mer flyga o fara, som den galning hon är :) Så nu har vi tävlat tre gånger, har tre pinnar, en pinne varje tävling :) 2st i agility och 1 i hopp. Vi är laddade som FAAN till senare i vår och sommar när tävlingarna sätter igång på riktigt!!!!

Vi har haft en superhärlig vecka i karlstad/forshaga och blivit så väl mottagna av både Emelie, Agneta och deras hundar! TACK för en härlig, rolig och superkul vecka! Bilder och lite mer ingående om veckan kanske kommer senare.

Tack för alla tummhållningar, sms och facebook-komentarer! :) ♥

RSS 2.0