Norge!

I igår åkte jag och Pernilla med våra tre vovvar för en utställning. Petig domare med aspirant, men rättvis och korrekt!

Makea fick en slät etta med kanonkritik. Anledningen till uteblivet CK var att hon inte har någon päls - och det håller jag med om! Hon är inte värd CK i den pälskonditionen :P Tänkte inte gå in med henne alls först då jag trodde det skulle ryka blått band om oss, men icke ;)

Harry fick HP i unghundsklassen, också med kanonkritik! Anledningen till uteblivet CK här var att han ännu var för lös i kroppen. Och det är inte fel det heller, Harry är en stor pojk som behöver nått år till på sig att bli helt stabil!

Nemo däremot, som inte är utställd på ett år och tog CERT och BIM på öland förra helgen fortsatte med sitt triumfspår! Han har satt sig riktigt bra och är utan tvekan värd CK. Även han fick kanonkritik igår, och sas vara en mycket god representant av rasen. CK CERT (norsk cert!!) och BIR blev resultatet!!!! Där drog vi storslam på vår första "utlands"resa ;)

Stannade så klart till gruppfinalen, inte alltid man får chans att gå in där på en större utställning (bruksutställningar är ju lättare). Även där höll vi ihop, han och jag och placerade oss som GRUPP 2a!!!! Och det var för en annan domare än vad som dömde rasen, så de va ju kul :)


Och igen!

Jaha, efter 4 veckors totalt stillhet och ingen träning går Makea in och kör LP2 på 3 raka tävlingar!! Dessutom typ utan träning emellan tävlingarna med, för det har inte hunnits! Det har varit agility, bygge, jobb o massa skit emellan, så hon har fått klara sig ändå! Och jag som inte trodde momenten satt?? hahaha :)

Idag va de varmt... en liten gryta inne på planen. Makea va fakiskt lite loj och inte helt med, men det gick bra ändå. Är supernöjd över tre st 10or på platsen på tävlingarna! Det behövde jag ♥

Det blev på nått vänster ett missförstånd i läggandet. Jag va väldigt torr i munnen och när jag skulle säga ligg fastnade tungan i gommen och jag fick inte fram nått nästan. Makea la sig ner halvt, osäker på vad jag sa. Jag vände mig och sa ligg igen och därmed nollade vi det. Men det hade vi ju gjort ändå om hon halvstod ;)

Men jag mena klaga?! MED ett nollat moment och 20 POÄNG bort fick vi 173,5poäng!! Jag menar kan ni huvudräkning så med ett läggande hade vi ÅTERIGEN hamnat runt 190 gränsen! Hon är allt bra min lilla blåa ängel!!

I veckan ska vi träna lite extra på några moment, men bara någon gång. I helgen väntas nämligen U-SM och då har vi inte råd att nolla ;) MEN det går som det går, det är inga robotar vi har utan fyrbenta hundar. Ibland blir det fel och ibland blir det rätt, men vi älskar dom endå! Hur som helst ska vi upp och ha hur jävla kul som helst!!!! :D

På söndag ska vi till norge också med grabbarna ale! Det ska bli skoj :)

Låt mig numera presentera:
LP1 LP2 SEVCH Door Keepers Nothing Else Matters

Mattes allra vackraste diamant!

Efter U-SM ska vi köra klart lägre i brukset, sen ska Razzla tränas in mer i lydnadsettan och därefter även Makeas lydnadstrea. För 3an tävlar vi nog inte i förrän till våren :) Vi har annat att göra ;)

Måste även tillägga att Razzla skötte sig väldigt bra när jag tränade henne lite vid klubbstugan :) Klarade av att hålla bättre fokus än jag trodde :) Duktig galning! ♥

Nyhetsbomb?

Ja, Frida har släppt det på sin blogg, men jag har inte haft tid! Och anledningen till tidsbrist är till en del av nyheten.

I September i år kommer jag och Frida öppna ett hunddagis! Det kommer inte bara vara ett hunddagis men tills allt är klart så heter det hunddagis utåt ;) Ni kommer få mer info snart, som alla andra. Hemsida håller på att byggas upp, papper skrivs och skickas högt och lågt, Frida är på utbildning nu i stockholm och ikväll börjar det stora bygget av alla boxar i vårt fina hus!! Det kommer bli så jäävla bra :D Och vi är skitglada över att ha fått denna möjligheten att göra det vi båda älskar! Till årsskiftet kommer vårt lilla hundcenter utvidgas ytterligare, även om det utvidgas redan till starten, som sagt - det är inte bara ett hunddagis!

Så där har ni anledningen till torrt bloggande under sommaren!  Jag jobbar fortfarande heltid till och med den sista augusti vilket betyder att allt med vårt hunddagis får mestadels göras på kvällar, och dom få helgdagarna vi båda är hemma. Sen ska träning av hundarna hinnas med och kanske om man har tur, 5 minuter sittandes i soffan,, men det händer inte ofta!

Dubbeljobba och hundträning ihop med ett fattigt (just nu) socialt liv är inget man kan leva med länge, det känner jag! Tur att ett jobb försvinner till hösten iaf, så vi kan lägga all energi på vårt eget!!

Anledningen till att jag hann skriva detta nu är för att jag har lunchrast på jobbet ;) Ikväll kommer Razzla med mamma o pappa hem från sin vistelse på landet och efter ett lydnadspass med henne så ska vi bygga i lokalen :) :)

Kul som fan är det!! ♥

Öland! Och nästa år igen! haha

Sitter i en stuga på öland där vi varit sen i fredags. Mycket trevligt :) Igår va det lydnadstävling här. Gick in med en lätt inställning, en en gång en tävling i åskoväder,,  nästan i alla fall! Strax innan uppropet kom det världens smällan o ett asfint skådespel av blixtrar och dunderregn! Men det gick mestadels över.

Inoff utställning på samma plan och rätt mycket störning. Var glad för våran 10 på platsen (att det ska gå bra på tävling men inte på träning?! haha) men kan inte direkt klaga på resten heller ;)

Summa sumarum: 191,5 poäng!!!!! klassvinst (enda 1a priset av 8 ekipage i klass 2) och dessutom BÄSTA EKIPAGE PÅ TÄVLINGEN AV ALLA KLASSER och fick ett vandringspris!! Utdelat i finalringen :) Det va skoj! Visst inte ens dom hade vandringspirs! Det betyder att vi måste tävla här nästa år igen eftersom det ska lämnas tillbaka :P haha

Stolt över min blåa pärla :) Två tävlingar i tvåan med 185,5 och 191,5 poäng och klassvinster är jag nöjd med :) Ett kvar så är denna klassen över. Får väl se hur det går. Dessutom ett resultat i vardera klass 1 och 2 på över 190 poäng.. 196 och 191.5.. det är så det ska se ut ;)

Idag va det utställning för grabbarna bus (Harry och Nemo) och många andra. officiell bruksutställning. Båda grabbarna fick CK och Nemo fick sitt sista CERT och blev BIM!! Nu ska han klara lägre bara så blir han SEUCH!! Snyggingar! ♥

Dåårarna över lag gick det bra för! Dreamer BIR och BIS2, Kissy BIS3 bruksklass och uppfödargrupp BIS1! Maries söta Bubbel (trubbel) blev BIS4 valp igår och BIS1 valp idag! Grattis!

Imorron drar vi oss hemåt igen! Men ikväll är det grillkväll bland oss osm är kvar :)

konstig helg

Asså va fan kom värmen ifrån? I bjuv i helgen har tempen stått på 37 grader varmt och näst intill vindstilla och kvavt som bomben!! Det va helt jäkla otroligt! Hundarna fick fläktar i burarna och ständigt överhällda med vatten. Stackarna!

Men jag ska inte klaga, Makea skötte sig kanon! det va kluriga banor, både i hopp 1an och agility 2an. I hopp 1an kan jag meddela att 3st gick nollade,,, av 96(!!) starter!! Inte många i några av våra 4 lopp gick nollade. Lite måste ju såklart varit pga värmen. Hundarna orkade inte.

Makea höll fokus och förutom att jag gjorde en tabbe i agility tvåan på lördagen och att hon själv hoppade ett kontaktfält på söndagen så gick det bra. Vi låg bra i tid och det gick hyffsat smidigt runt. Tyvärr hade hon rivningar i 3 av loppen. Flera dessutom. Detta är inte alls vanligt när det gäller Makea, visst aussiesar har rätt kass hoppteknik i lag, men hon brukar sällan sällan sällan riva. Och i så fall när hon kommer fel, inte på raksträckor. Jag tyckte detta var konstigt men va inte så förvånad, tänkte på värmen och att det tar sitt. När man själv nästan svimmar inne på banan och benen knappt orkar springa av stumhet så är det väl inte så konstigt att hon river?

Men av 8 lopp på två helger har hon rivit i 6 av loppen. Flera hinder dessutom.

Pratade med Susann som är massör, hon sa att jag skulle gå (massage fanns där) och massera Makea bara för att fastställa att hon inte har ont någon stans. Visst, det lät ju inte så dumt, även om jag mer trodde på värmen.

Gick till massören som frågade om Makea rev med fram eller bakbenen. Bak sa jag (kollat på filmerna). Det va lixom som att hon inte tog upp bakbenen helt. Det visade sig inte vara så konstigt då Makea va väldigt stel i hela länden och lårpartierna. Väldigt vanligt på agiltiyhundar då dom lätt felbelastar. Men i Makeas fall även att hon varit stilla i ett par veckor och sen dragit igång, visserligen på hennes eget villkor och i lagom takt, men oavsett hur långsamt man drar igång dom igen så är det väldigt väldigt vanligt då det blir överbelastningar och felbelastningar.

När hon knådade bak och skulle trycka upp lite knutor så skrek Makea till ett par gånger och gnällde. Och Makea gnäller inte över mycket. Inte så konstigt att hon inte tar upp bakbenen när hon hoppar?!

Hon sa att efter 3-4 massagebehandlingar så är Makea helt bra igen, och under tiden kan hon tränas som vanligt bara att massagen hjälper att släppa stelheten och få muskelminnet att återgå till rätt sorts belastningar.

Så ingen fara i taket, men fan att 8 chanser till pinnar gav 1 som kunde varit i alla fall 4 till !!!!! Om hon inte rivit!! För rivningarna har varit det ENDA det hängt på, på 5 av loppen. Shit.... Synd att missa, men sånt är livet. Det kommer fler tävlingar ;)

Men å andra sidan hade vi annat skoj. På lördagen efter loppen åkte vi till Razzlas uppfödare för att träffa syskonen som dom behöll, syrran och ena brodern. Razzla och brorsan Tim va väldigt lika! Och båda har dragen efter pappan sin! Det är verkligen pappas tös detta! Hon fick leka lite med syskonen och kort togs, tyvärr på fel inställning så dom blev suddiga.. Razzla fick även gå in o träffa fåren lite, klart att uppfödaren vill se lite vad det kan bli av valparna :)

Razzla skötte sig bra till en början, hon är väldigt duktig för sin låga ålder och att det nu var 3:e gången på får. Efter en stund så sprang fåren lite för fort (springiga får!!) så Razzla visste inte riktigt vad hon skulle göra eftersom hon är så oerfaren så hon sprang efter :P Men det gick väldigt bra innan fåren började kuta iaf.

Sen ville han se hur Razzla betedde sig i en fålla, som hon aldrig testat. Tre stora (!!) får i en liten fålla gör det trångt, så man vill se om Razzla vågade gå in, backade eller gick emot dom pga osäkerhet. Koppel på för säkerhetsskull såklart. Jag vet inte om jag tappade hakan eller nått.. Min lilla diamant säger jag bara! Hon gick in, travade på runt dom (liite för fort, men det är en valp..) slickad längst fållkanten och rundade fåren helt oberörd över det lilla utrymmet. En tacka stannade en decimeter från Razzla och vände sig mot henne och stångade i luften och stampade i marken. Razzla står kvar, blixt stilla och bara tittar lugnt på fåret. Gick sedan med bestämda steg emot den så den vände igen. Helt lugnt och jävligt bra!!

Alla 3 som sett lilla Razzel trazzel i fårhagen nu har berömt henne väldigt mycket, hon är bra för att vara 5 månader och dom ser hur bra hon kan komma att utvecklas. Jag som är nybörjare på detta förstår nu att det är en rätt bra hund jag sitter på, det gäller att kunna förvalta den! Vallhundsprovet ska vi lätt ta, det är mitt mål :) Sen får jag se. Uppfödaren ångrade skarpt att han sålde denna hunden och det är ju lätt kaxigt, stolt som en tupp är jag över min svart-vita sprattelhöna! Det gäller att impa, haha! Hon kan nog bli väldigt bra i fårhagen om hon haft en erfaren förare! Sa att jag får la skicka ner henne nån vecka nästa sommar på internat till sin uppfödare o se om det kan bli nått vettigt av henne ;) Hon får dras med en grönis som mig i hagen nu o de är inte så lätt kan jag tala om, för jag vet knappt ett skvatt av vad jag sysslar med, hahaha!

Vi håller dock på att vi ska valla rätt sällan nu i sommar, för det tyckte han med. Eftersom hon är tänd och bra på fåren så är det lätt att man avancerar för fort och ställer för höga krav på en för ung hund. Till nästa år ska vi träffa får ofta, till dess någon gång då o då för att hålla det i liv. Nu kanske vi ska iväg redan denna veckan, men vi får se. Kul som fan är det i alla fall! :D Border Collie is tha thing folks! ♥

Rolig helg!

En kort sammanställning...

Helgen har varit skitrolig nere i blekinges lilla stad ronneby! Att få träffa Charlotte, Martin och Makeas syster Esther har varit väldigt roligt!

Kan ju som en sumering tillägga att; att tävla två lopp om dagen (sist på dagen, med 6 timmars väntan) i två dagar i strålande solsken utan ett moln på himlen och upp emot 30 grader varmt va inte lätt... Varken för mig eller Makea (eller någon annan).

Charlotte hade en av sina starter på morgonen vilket betydde att vi va tvunga att vara där vi halv 10 tiden. Makeas båda lopp va sist på hela dagen, alltså mot 4 tiden.

Jag hade svårt att hålla isär banorna (båda banvandringarna samtidigt båda dagarna och krockande starter..) och var orolig över hur Makea skulle hålla fokus.

Makea gjorde mig inte beskiven alls, som vanligt! Jag är superstolt över min lilla ängel! Hon va trött och gick lite långsammare, men på alla 4 starter va det inte en enda disk!

Debuten i agilityklass 2 gick bättre än förväntat tyvärr med en rivning i första och en miss av mig i andra (glömde av banan för en sekund vilket gjorde att makea sprang förbi ett hinder = vägran) men alla lite klurigare tunnel och slalomingångar och hoppkombinationer skötte hon gallant! Jag är SÅÅ nöjd! Placering och pris i båda loppen och första va snabbare i tid än vinnaren!

Första hopploppet va felfritt och resulterade i en PINNE!! Ja man ska väl inte åka hem tomhänt?!

Andra hopploppet blev det en snöplig jävla rivning efter att Makea halkade och kom i obalans. Annars helt felfritt!

Som sagt, hon skötte sig superbra och jag är meganöjd över hennes prestation i den hettan. Det jag fokuserade mest på va egentligen att duscha henne jämt o ständigt för att slippa en överhettad hund! Men att ligga stilla i värmen i 6 timmar och gå in o göra två lopp på typ 5 minuter är inte det optimala, men de va ju mest jag som rörde till det ;)

Nu har vi alltså bara en pinne kvar i hopp-ettan sen i vi ett helt klass 2 ekipage. Härligt!

I helgen väntar en till tvådagars tävling, denna gången i bjuv. Får se om vi kan få med oss nått därifrån med :) Man kan alltid hoppas!



När jag kom hem idag så va jag faktiskt väldigt glad i att se min svart-vita lilla sprattelhöna igen. Hade inte tänkt på att jag saknade henne förrän jag såg henne igen. Hon är en hund som jag växer in i och det går verkligen framåt. Min lilla svarta diamant!

Vi gick ut och körde ett lydnadspass och jag är inget annat än förälskad i hennes balla attityd! Hon kommer bli bra!



Bilder togs under helgen, men nu ska jag packa upp och bada alla 3 hundarna och mig själv och sen sova för att jobba imorron igen. Så jag tvivlar på att det hinner komma upp nått eftersom jag åker till bjuv på fredag efter jobbet med en gång igen så.. Men nästa vecka, innan jag åker till öland (juli är fullspäckad!!) så kanske jag hinner!

Ha de bäst alla där ute i värmen så länge!

RSS 2.0