VÄLKOMMEN HEM!

Vill börja med att säga att jag inte har bestämt mig om jag ska ha wordpress, så än så länge är jag kvar här!

Nu har vi kommit hem efter dagens tripp till skåneland för att hämta hem lilla Razzla! Resan gick bra, vi var nere vid halv 11 och lilla Razzel va så glad o se oss :)

På vägen hem skulle mamma o morfar över med personbåten till danmarka en snabbis för att shoppa lite öl och sånt. Under tiden, då vi inte satt i bilen och väntade, så gick vi runt på kajen i helsingborg.

Och ja, Razzla ÄR en border collie! haha. Pratar jag glatt med henne så vallar hon in mina fötter och ska sätta sig emellan dom o bli klappad, och svansen den går i 140! :P Hon har värsta BC-stilen och inte alls någonting lik den mer burdusa Makea som kom fram som en stor klump och visste inte alls vad hon hade varken sina fötter eller bromsen när hon va liten.

Än så länge har hon inte visat rädsla, varken på kajen eller på väg hemåt eller hemma. Hon är ju klart lite blyg såhär i början men de tror fan det när man ska läxas upp av en viss bitch till Blå hund först! ;) MEN hon är nyfiken och social, och som sagt inte blivit rädd för något under resan :).

Hon håller sig helt klart nära, gärna UNDER fötterna när vi är ute. Springer gärna fram när folk kommer förbi men jag har bestämt mig för att nu är det OK, hon SKA va social, sen rättar vi till NÄR det är ok att hälsa :)

Nu ligger hon o sover som en stock och bekantar sig med sin sov-bur. Hon är helt cool i situationerna och varken gnäller, skriker eller skäller. Men det kommer jag väl få äta upp ;) haha.

Än så länge alltså ganska lugn, lär känna sig men mer o mer bus har börjat visa sig, så jag tror inte den lugna valpen är speciellt långvarig :P hihi.

Nä bäst o avsluta innan valpen vaknar och ska ut med en gång. Imorgon hade jag tänkt lite bilder, har inte hunnit ta några faktiskt, och det regnar.. men imorron kommer det!

eller?

Har gjort ihop en liten sida i wordpress. Som en "mini" hemsida. Vet inte varför men tyckte det va kul.

Frågan är om man ska använda den? Som blogg? Nån sorts "storblogg".

http://kennelmakeapoint.wordpress.com

Vad säger ni?

trist.

Ja här händer då inget :) Makea är i fullan löp och är pisstråkig :P En surkärring som ska döda allt levande och piper som en mus på klickerträningarna så NÄ.. Idag fick hon ett litet spår för att fira att snön nästan är borta. Ganska enkelt på kanske 200meter och en vinkel. Dock kom en harjävel framhoppandes och sprang rakt i spåret hela vägen till vinkeln så Makea fick lite klur ;) Inte lätt för en harjagande löptik utan hjärnceller :) Men alla 4 pinnarna kom in och slutet blev funnet :)

Idag firade vi även att snön nästan är helt borta genom att imorse ta årets första riktiga cykeltur, ca 6 km blev det och Makea va helt GALEN (DÅ löper man inte minsann ;) haha), hon är ju som bekant rent besatt av att cykla och exploderar upp i atomer när vi kör igång och efter ett så här långt uppehåll så va hon minst 10 gånger så taggad :P Men allt där man får springa fort är ju roligt ;)

Ja annars är det dött. Idag skulle jag på ett viktigt möte som kommer göra mycket för mig framöver men tyvärr fick det bli flyttat för hon jag skulle ha möte med låg i influensan! Så nästa vecka hoppas vi!

Hockeynörd som jag är så följer jag frenetiskt slutspelet. Ser matcherna på TV, river sönder soffan, skriker som en man och blir allmänt överlycklig omväxlat med svinförbannad - DET är HOCKEY det :D ♥ ♥ Jag är en äkta indian!

I Makeas löptider och "jagskadödaalltsomrörsig"-humör är som sagt ingen höjdare. Så det är ju piss att inte valpen hunnit komma än, så jag har NÅTT att göra med någon hund iaf :P Men det är ju bara en vecka kvar.

Razzla har desutom redan fått flertalet namn, så det kommer bli svårt att lära stackarn vad hon faktiskt heter ;) I min mun blir det Razzel, Trazzel, Raz, Razzel-trazzel, Trazzla och ja gud vet vad :P Sött är det i alla fall :) Även Razzia har förekommit i vissas mun ;) Får se vad det blir av henne när hon kommer hem.

Förresten så bestämde jag o mamma oss idag för att NU är det VÅR på framsidan! Det betyder med andra ord att JAG fick skotta bort all jävla snö och is och skicka ut! det tog någon timma.. Trött i armarna blev jag kan man ju säga. Sen fram med slangen, spolade rent allt och sen blev det så härligt, vårigt, fint och lagom till det tittade solen fram!

Hemma!

Hemma igen efter en lång resa ;P resan började igår, ner mot skånelandet och uppfödaren till lilla Svart-vit. Inte lätt att hitta på landet men GPSen tog oss på pricken! Marie och Christoffer va jättetrevliga och lilla svart-vits föräldrar med :) Fick se båda jobba lite med fåren och det såg så trevligt ut! Snabba, lyhörda och bra djurkänsla. Fick även se deras lilla ungtik på 10 månader som är pappa Buz systerdotter, kul med släkt :)

Lilla bebis då? Jo hon verkade så bra så! Kom direkt fram, va trevlig, social och älskade att bli kelad med i knät (till min systers stora förtjusning, Makea hatar ju det ;) haha). Det kommer nog bli så bra så och om 1½ vecka flyttar hon alltså hem!

Bilder på mini-monstret som tugga sönder mammas finger :)

Hi, My name is Razzla! Are you talking to me??


Visst e jag söt?!




Trött bebis somnar snart i famnen :)




Hjälper brorsan att dra morsan i svansen!





Härifrån fortsatte resan lite neråt mot malmö. Precis där vårt hotell va så byggde dom alla vägar så det var ett meck innan vi hittade :P Väl framme var vi helt slut. En middag ute i centrum hans med innan vi deckade!

Söndagen spenderades på utställning. Makea är i full päls och börjar växa till sig riktigt bra kroppsmässigt, dock fortfarande lite ung för öppenklass tycker jag. Och med den konkurrensen vi hamnade i så vet jag inte hur mycket hopp som fanns :P Dessutom va dom 7st tikar i öppenklassen, så en del väntan blev det. MEN så bra det gick :) Jag är jättenöjd, väldigt fin kritik och 3:e placering!! Snöpligt med Ck't men va fan ;)




NU är vi såå trötta! Så ikväll händer ingenting :)

AVRESA

Nu startar snart bilen till resan mot botten av sverige :) Idag ska vi ner till Christoffer och Marie som har kenneln med min lilla Border nisse :) Alltså hälsa på fröken svart-vit! Ska bli så roligt att både träffa C och M och lill svart-vit med syskonskara och föräldrar!

Sen bär det av mot hotellet och imorron är det utställning för Makeas del.

Önska oss lycka till :) Jag lovar massor av bilder när vi kommer hem! :)

hundägare? hundtränare? UPPDAT

PÅ PROMENADER!

JA:

Jag plockar upp när Makea skitit i närheten av områden, skolor, gångbanor, stora gräsmattor och diverse ställen där folk lätt går.

Jag kallar in min hund och lägger alt. går förbi med henne i "gå här" kommando vid möten av andra hundar, barn, stavgångare, cyklister, joggare och andra människor. Uppskattat av många och ofta får man ett TACK alt "vad fin pli du har på din hund" när dom går förbi.

Nu är jag en uppskattad hundägare. En av väldigt få hundägare som faktiskt gör såhär häromkring, men som jag tror alla uppskattar.

NEJ:

Jag låter INTE min hund springa fram till andra hundar, känner vi hunden väl ska hon vänta på ett "hälsa" kommando.

Jag låter INTE någon annans hund rusa fram till min hund utan att ägaren frågat (får inte oavsett, vi känner inte varken ägaren eller hunden så då finns ingen anledning).

Jag försöker på ett vänligt men bestämt sätt förklara för tant nilsson att rulla du in din ettriga lilla golvmopp till minihund i ditt rullkoppel, för kommer den fram till Makea, så är det just bara en golvmopp kvar av din hund, en icke rörlig sådan.

Jag går INTE på att om din hund kommer framspringandes till min och du ropar långt bak "det är inte farligt! H*n är snäll! Släpp din hund så får dom klara upp det själva!". Jag skrämmer iväg din hund, varav du blir sur och det är fel på mig?.

Jag låter INTE min hund i något sammahang bli avbruten/störd när hon är under kommando, så håll dina händer och tassar borta!

Nu är jag längre ingen uppskattad hundägare - jag är en dålig hundtränare?! Som dessutom har en aggressiv hund.

KAN NÅGON SNÄLLA FÖRKLARA HUR FOLK TÄNKER?
Tänker dom inte alls? Jag blir vansinnig när de nedanstående alternativen sker. Dom som hittills gett sig in i diskussion med mig, har fått sig en jävla dängare och nu gör dom aldrig om det. MEN ska man BEHÖVA bli riktigt ARG på folk för att dom verkligen ska förstå??? Finns det inget som kallas "vett" längre?

Lite små trött på vissa faktiskt.... suck.



Uppdaterat.

Kanske ska utveckla att det inte är något som hänt just nu, utan frågor/kommentarer och händelser som nästan alltid utspelar sig i skogarna här :)

Vi har till 95% oansvariga ”alla hundar älskar alla”-ägare som bara har så jävla svårt att förstå att dom får göra va fan dom vill, men mig och mina hundar ska dom låta bli.

Nu gör dom flesta det, men inte utan att jag kommit i diskussion med dom först. (Varför kan dom inte bara respektera?)

Nu vet alla som känner mig att jag är en liten skit till att vara envis och står på mig när det gäller allt som har med mina hundar att göra, hihi :)

Men ni måste hålla med om att det är rätt fascinerande, hos icke hundägare, och hundägare med vett är jag en omtyckt/respekterad hundägare/”tränare” och hos en del mongon som bara inte kan förstå varför mina hundar inte får leka med alla, är jag en liten tjej som inte kan nått om hund och som inte vågar ge min hund ansvar.

Ja, ni fattar livet i våran skog är en dramaserie! Jag är lejonet - Skogens aggressiva konung HAHAHA! :D


inte långt kvar alls.

Idag blir dom små pirayorna 6 veckor! På lördag ska vi hälsa på och jag längtar efter det med råge :) Efter rapporter är det en superbra kull, dom är framåt, sociala, orädda och lyhörda! Två veckor kvar alltså till hemmet här vänds upp och ner. Ska bli så kul att börja lägga en grund på denna tösen.

En dagsfärsk bild:


Ser lite trött ut, men ack så söt :)



Eftersom Makea löper fick jag låna Stella idag på min instruktörsutbildning. Hämtade hem henne igår, Makea som är lite av en surkärring i löp va inte så snäll :P Stackars Stella fick lugn o ro idag med mig på utbildningen iaf :P Hon skötter sig exellent! Tröttnade aldrig på träningarna, ändå va det bara hundträning idag nästan = 7 timmar!

Ja, och eftersom Makea löper så tränar vi inte så mycket heller. Går goa långa promenader och myser :) Men imorron ska vi köra lite klicker tror jag bestämt.

valpbilder

♥ Lite nya bilder på bebisarna :) Dom har fått testa på utelivet - i blöta, regniga skåne ;) haha.

razzla fäkta razzla fäkta razzla fäkta razzla fäkta razzla fäkta razzla fäkta razzla fäkta ... ?


redan börjat valla? ;)


Lilla "vad hon nu ska heta" leder tåget av syskon :)


Lilla svart-vit tittar upp ur högen av slumrande syskon :)


razzla fäkta razzla fäkta razzla fäkta razzla fäkta razzla fäkta razzla fäkta razzla fäkta ... ?

Nästa helg åker vi o hälsar på the family :) Ska bli sååå roligt att få träffa dom allihopa!! Valpmys

inte långt kvar.

Den lilla svart-vita är 5 veckor gammal. Inte långt kvar tills hemmet vänds upp o ner med andra ord :) Hon beskrivs som social och framåt och nästa helg när vi ska ner till malmöutställningen ska vi hälsa på hela familjen :) Ska bli såå kul!

Tack vare den lååånga kalla vintern så har inte Makea börjat fälla än - det är ju lite bra till nästa helg i alla fall! Lite ung för öppenklass är hon ju, lite outvecklad. Men det blir roligt ändå, hur det än går såklart :) Hon blir ju bara finare o finare den lilla pärlan. Hon tar sin tid på sig! :D

I helgen ska jag på bio - Remember Me ♥ Med kusin Anna. Sen på lördag är det Hockey med Thereze :D wohoo! På söndag är det sagt att agilitykursen ska börja, men tror den blir mer framflyttad. Snön vägrar ju flytta på sig..


träning

Liten film från vår innomhusträning idag. Vissa nya saker och vissa grundförbättringar. Efter många om och men och svordomar fick jag det j*vla filformatet till rätt, vilket jag pysslat med halva dagen. Nu kan jag kanske lägga ut en liten film jag gjorde på Makea för ett år sen också.

Men nu; dagens film, dålig kvalité på sista låten (gammal) och slut innan filmen är det.. men orkade faktiskt inte ändra igen!




backa!

Igår var vi på privatlektion för 2009års SM silvermedaljör, ja och gubben hennes tog guldet!

Behövde nyinsiration, behövde ny lärdom och behövde helt enkelt hjälp. Jag går ju inga hundkurser direkt. Jag lär mig av att titta och jag lär mig själv, mycket fantasi och en vilja till att göra det bra. Men även för mig tar det stop ibland.

Så igår kväll fick jag hjälp med lite av det jag vill. Framför allt fotgåendet och apporteringen. Där har vi mycket att jobba på. Fick en hel del mycket tänkvärda tips, hjälp och att hon själv tog Makea och visade hur det såg ut och hur jag skulle jobba (ja, makea gick faktiskt med ;) haha). Hon berömde Makea för hennes otroligt härliga attityd i fotgåendet! "Det är så man får stilpoäng" - haha. Men det är oftast på hennes sätt att gå (som en dressyrhäst på nått vänster) som gör det svårt för henne att hålla position, och det är ju såå rätt. Vi ska lära om ingångar för att därifrån få en bättre start, och efter bra start en klistrad hund mer eller mindre. Dett som var så störtskönt va att vi inte gick in något alls på momentträning, för det behövs ju inte! Det var endast detaljbygge. Passar mig!

Fick även lite tips för ett bra framförgående och början till kryp, vilket jag inte var så fel ute i.

Vi kommer tillbaka, kommer ta privatlektioner för henne förhoppningsvis var tredje vecka eller liknande. Med fröken svartvit ska vi börja där med en gång! Hon ska få följa oss upp till eliten :) höhö!!

Igår när vi kom hem va makea helt avslagen. Det är jobbigt för henne att få tänka om och faktiskt INTE göra som jag lärt henne.

Idag fortsatte vi jobba på det, och visst blir det nog bra, men jag måste lägga ner väldigt mycket tid och energi på detta. Vilket jag såklart kommer göra!

Annars lever vi på, känns inte som man har nått speciellt att blogga om..

Lite krut.

När solen så fint tittade fram igår tog jag och Makea ett riktigt härligt träningspass. Det gick jättebra med de gamla vanliga momenten och vi började träna lite "kryp". Blev fövånad över hur bra det faktiskt gick! Första gången ute på riktigt och i fotposition över huvud taget. Duktig tös!

Så idag drog jag med mig mamma ut för att filma våran träning. Alltid bra att se sig själv ur en annan synvinkel. Vi började med ett lååångt fint fotprogram. Avslutade det och gick tillbaka till mamma för att kolla på det men då satt hon där med kameran o frågade "hur börjar jag filma då?" WTF?! Jaha, visa IGEN (femtielfte gången!) och gör ett lååångt fint fotpass till med Makea. Påvägen tillbaka hörde jag "ska det lysa rött där uppe?" Då började hon filma när det var klart, så det blev en filmad mark. Men lite smått tålamodsförlust och ett irvigt försök att få mamma att förstå hur den simpla digitalkameran fungerade så gick vi en gång till. Lite halvtrött Makea ett hur många minuter som helst i fotgående! DOCK NYTTIGT! Filmen blev ÄNTLIGEN av och blev väl sådär. Hon gick bättre i början såklart.. Får försöka filma igen någon annan dag och få till det innan hunden tröttnat :P Positionen va ok för att vara Makea. Jag har lyckats få tillbaka henne bitvis men brist i upplärandet och dålig grund så lär det inte bli så mycket bättre tyvärr. Hunden har en jävulsk motor och ligger på som fan till 100%! ATT detta ska läras på annat sätt på svart-vit är inget jag tvekar på! 

Idag var jag dock inte snäll, jag råkade flera gånger, både under fot och läggande u. gång sparka iväg isbollar som ligger ovanpå istäcket. Detta är givetvis såå lockande för fröken blå, men hon höll sig ändå ;) hihi.

Det bra med filmen var dock att jag fick se att jag slarvat med bakdelskontrollerna i vänstersvängarna.. AJJA BAJJA! Men under vinterna har det knappast blivit någon perfektionsträning med all denna snön. Så vi drar igång det nu och hoppas på att få se mer barmark.

Inkallningen gick bra, lite många steg i ställandet men hon vill inte riktigt ta i med bromsen när det är is, förståligt! Så, bra mot omständigheterna :)

Apporten som jag kämpat som ett as med börjar likna apport! Hunden som för bara en månad sen totalvägrade ta skiten i munnen och ännu mindre få för sig att faktiskt springa tillbaka med den. Nu har hon dåligt upptag - men det är ett minimum problem mot vad vi haft! Tänker lägga ut filmen på det som ett bevis :) Min hund apporterar - och springer tillbaka! Det ni ;) hahaha



Sen gjorde vi lite fjärr. Snabbare har vi nog inte fått den, hon har aldrig varit den hunden som slänger sig i backen. En liten extra stjärna för huvudet åker ner ;) Även om det inte är helt befäst ännu.



Sen tränade vi lite kryp, på den lilla runda fläcken utan is. Detta är andra gången utomhus hon gör detta. Vet att det inte är jättebra, men det finns en god potensial för att KUNNA bli något BRA. Tycker ändå det är godkänt för att vara andra gången :) Meeeeen så lång väg kvar! Kan ju ändå visa, allt är ju inte perfekt när man börjar träna det såklart :)



Sen tränade vi stegförflyttningar. Höger är bra. Vänster är kasst (bara påbörjat). Bakåt är bra, oftast. Vändningar på stället finns det att slipa på. Sakta marsch är bra, språng går lite för fort och vanlig är som den är - alltid slipningsbar!

Det jag är lite extra glad för idag var platsen. 3 minuter med gömme, utan belöning och med störning i form av förbigående hundar (mamma stod o hade koll). Inte ett pip. Inte ett gnäll. Inte en tassflyttning - nu börjar det likna nått.

Ja, det är väl vad vi gör på träningarna nu. NUUU vill jag att löpet ska dra igång så hon är klar sen när våren är framme o tävlingarna kommer!!

RSS 2.0