bilder och bevakning!

Vi börjar med bilder, här kommer lite bilder som sabine tagit på min svarta fara i fårhagen! Tack sabine :D







En Border med stiiil :)


Lugnt o fint!




Så fräckt att alla instinkter plockades fram så fort!


"stand"


Good Girl :D




Längtar till nästa vecka! :D

Ja i torsdags var vi då i fårhagen, sen blev inte inte mycket vila för på fredag drog jag och Razzla upp till ljungkile för en helg med Bevakning. Vi fick både teori och praktik i helgen, om denna för mig väldigt oupptäckta värld. Kan ju säga att det var huuur kul som helst! Vi fick testa på Ljudmarkeringar på patrullstig, spårupptag (valparna fick näringsspår) och någon sorts vaktpost med ljudmarkeringar. Vi kollade på film om försvarsmakten och massa annat kul. Razzla skötte sig väldigt bra och var enklare att ha med än vad jag trodde. Självklart är det inget som slår en färdiguppfostrad hund när det gäller "ligg kvar" och sånna enkla saker som är väldigt bekvämt. Men Razzla satt nöjt i bilen och även när hundarna va ensamma i rummet va det tyst och lugnt. Bra början på ensamhetsträning, haha ;)

Instruktören va väldigt impade av våra valpar (Raz och Tex) och även vi som höll i kopplerna tror jag bestämt ;) Eftersom jag och Frida visade väldigt mycket intresse och verkligen gav vårt yttersta i övningarna så såg väl hon vårt intresse för denna värld. Hon gillade det hon såg både hos oss och våra småttingar (som va väldigt bra måste jag säga!) och tyckte bestämt att vi skulle söka in till Tjänstehundsskolan och även gå ungdomslägret där uppe. Funkade inte det med lägret (vet ej åldern) så ville hon hjälpa oss på annat håll. Det är ju självklart skoj! Vad säger du Fridoo, ska vi bli grönisar? :D

Helgen bjöd på mycket nylära, även spårlära faktiskt som jag ska ta vidare till Makea som tyvärr inte fikc följa med eftersom hon är så nyopererad.. Det bjöd även på god mat, trevligt sällskap och en jävla massa skratt :D Sena kvällar (nätter) och tidiga mornar hör alltid läger till! :D

Nu är jag totalt slut och imorron ska jag börja jobbet klockan 7.. Spännande med ingen sömn :D hahaha

vallat!

Igår åkte jag och Razzla med Frida o Niklas ner till Sabine och Micke för att dra vidare till Peter (en mening med många namn!) för att valla!

Razzla har inte fått sett får innan så det skulle bli vääääldigt spännande att få se hennes reaktion! Första svängen in va hon avståndstagande, inte för att hon va rädd utan för att hon mer funderade. Efter bara en minut så började hon känna självförtroende, att det faktiskt va HON som hade makten. Hon va ungefär som jag tänkte att hon skulla vara i hagen. Hon va lugn och harmonisk, hade äkta BC stil och jobbade väldigt bra i balans för att vara första gången.. Helt förstummad gick jag runt där och känslan av att gå in med en BC valp som direkt tar fram de instinktiva anlagen va en helt underbar känsla!

Andra gången gick ännu bättre. Hon gick direkt in och jobbade på fåren och höll dom bra till mig. Hon jobbade utåt bättre i höger varv än i vänster så höger är väl "hennes håll" vilket betyder att jag får jobba lite mer i vänster. ställde mig längst staketet för att träna STAND (engelska kommer vi använda i vallet) och rent instinktivt (eftersom hon inte kan komandot) står hon helt stilla med låg kropp under den tiden som jag o fåren står stilla. Lite valpbus hann hon såklart med mellan varven men det är ju rätt naturligt :P

Sista varvet inne (när vi varit där typ 6 timmar o hon inte sovit) så va hon väldigt väldigt trött så där la vi av snabbt. Och det är som Peter sa också, att en BC valp tänker så mycket mer och jobbar med huvudet på ett helt annat sätt än vad en annan valp gör, typ aussie eller så, och blir därför så mycket mer trött snabbare.. Men jag längtar som fan till nästa helg när vi ska in i hagen igen och se hur tänd hon blir då (det kommer ju inte gå såhär lugnt när hon fattat vilken makt hon har, haha).

Vet att Frida o Sabina filmade o fotade (min kamera är fortfarande på lagning... :( ) så det kommer nog ut nån snutt eller bild när jag fått det.

Nu ska vi packa igen, för i eftermiddag åker jag och Razzla för en hel helg med BEVAKNING vilket ska bli såååå jävla roligt :D :D

Razzla

Här kommer ett litet hopklipp från lite träning med Razzla. Raz är egentligen tränad väldigt lite i lydnadsmomenten, för att vara min hund :P Vi har lagt ner lite mer tid på vardagslydnaden. Men lite framsteg har vi ändå gjort i lydnaden med, även om det är extremt långt ifrån färdigt såklart!

Det är faktiskt inte ens "döpta" moment. Det enda Razzla kan på komando är SITT och KOM (när hon vill, haha). Så allt hon gör i filmen är helt på "fria komandon", hon hjälps lite grann och hon får klick o godis när hon gör rätt. Men jag är heeelt tyst.



Lilla blå.

Makea lever.. På dagarna mår hon ganska bra, men på nätterna är det sämre. Då sover hon knappt, hyperventilerar, går omkring och vill ut en gång varje timme. Jag tror att det är lite som när man själv är sjuk, på dagen kan febern gå ner men på kvällen o nätterna får man febertoppar och frossa osv. Antagligen är det något sånt som pågår i hennes kropp?

Men som sagt på dagarna går det helt ok. Såret har nog inte börjat läka ordentligt än för det verkar inte klia på henne. Men hon njuer när man ligger och blåser på magen, lite svalka i denna hetta.

Allt ser fint ut vad ögat kan se så jag tror väl det går åt rätt håll. För det mesta äter hon okej med. Vi fick ju byta ut torrfodret mot bara burkmat för det äter hon, nu när hon måste gå på specialfoder igen så vill jag inte bråka med henne utan vill hon ha burkmat så får hon burkmat, den är precis lika dan som torrfodret. Gärna vill hon ha maten lite micrad så den är ljummen, då verkar den godare. Varannan timme ska hon ha två matskedar men snart kan vi börja öka mängden och sära på timmarna.

Idag är väl första riktiga dagen som hon självmant går upp i trav även om hon ska undvika det, det är skrittpromenader runt huset som gäller. Strikt! Svansen, som hängt rakt ner sen operationen har idag höjt sig så mycket som till rygghöjd. Bara sånna småsaker glädjer mig då minsta lilla är som en förbättring i hennes välmående :)

Jag hoppas bara att hon kan få sova på nätterna snart också. Så jag med kan få sova.. snark!

Razzla då? Jo hon sköter sig bra, är inte på Makea onödigt mycket, eller mycket alls. På våran valpkurs sköter hon sig med :) Har en härlig kontakt och ett bra fokus. Växer gör hon som ogräs! Än så länge är det väl mest benen och näsan som växer på henne, haha. Öronen vet jag inte riktigt vad dom ska bestämma sig för att bli. Än så länge tippöron.

Första natten.

Makea pep iprincip hela dagen igår, men grannen (som haft två livmodersopererade hundar) så att dom tydligen kan göra det i två-tre dagar.

Än så länge har hon låtit såret vara, det är väl inte under hel läkningsprocess än vilket gör att det inte börjat klia så mycket. Inatt har hon sovit rätt bra. Velat ut 3 gånger och kissat och försökt bajsa. Det kommer inte så mycket mer än luft men har magen varit tom i flera dygn så är det itne så konstigt. Skönt att det börjar komma igång igen.

Annars sover hon mest, jag försöker hålla mig i mitt rum så att hon kan slappna av och ligga i min säng. hon vaknar upp ur sin sömn och gnäller till imellanåt, men trivs med att bli smekt över kinden tills hon somnar om ♥

Dock har hon varken ätit eller druckit sen hon kom hem. Och hon ska ha mat varannan timme, så bra gick det.. suck. Ringde vet idag och frågade vad jag ska göra. Inte ens lite fil eller vit fisk vill hon ha. Men antagligen har hon väldigt ont. Eftersom hon inte för äta något smärtstillande och antiinflammatoriskt så var väl detta tyvärr lite väntat från deras sida. Dock hade hon ett recept på något annat som va lite bättre än det vi fick men inte lika bra som det hon borde haft. Minns ej vad det hette men hon faxade det till vårat apotek så mamma är uppe och hämtar det nu.

Att ha en nyopererad hund som inte får äta smärtstillande är väl inget att rekomendera... hoppas tiden går fort och hon läker snart! Kan ju bara föreställa sig hur ont det kan göra.. :(

Hoppas det nya receptet hjälper bättre och lindrar smärtan på min älskade Blå ♥

Mattes pärla <3

Nu är mattes älskade pärla hemma igen ♥ Såret ser fint ut och Makea är jättetrött! Raslig i helsen efter slangar försökte hon skrika när hon kom in i väntrummet, för ont för att lyfta på svansen men den viftade där nere i alla fall, sötnos!

Nu specialmat och korta koppelpromenader i 3 veckor. Tratt i 12dagar och magkatarr medicin i 12dagar. Makea kommer inte få något smärtstillande då de inte har få bra inverkan på magen, och magen behöver vi lixom inte störa just nu... Men märker vi att hon har ont så ska vi ringa med en gång och vi kommer få någon special grej som smärtstillande, men vi skulle testa den här magkatarr saken först.

En månad beräknas läkningsprocessen pågå, efter det (på hennes komando) så får hon lov att springa o sånt som vanligt, om allt går som det ska.

Nu ska vi bara hålla Razzla och Makea isär också, eftersom Makea inte får leka eller nått på 3 veckor.

Åh jag som vart så stolt över hennes vackra päls hon fått kan nu stirra mig blind på hennes kantigt klippta sidor och rakade mage. Fult. Men det växer ut igen ;) haha.

Min säng ligger nu på marken eftersom det även är Makeas säng och hon inte får hoppa, vad gör man inte för sin diamant!

Huvudsaken är att min andra hälft är hemma, matte kan le på läpparna och pussa sin älskade hur länge som helst! När hon är borta är det verkligen något stort som fattas.



Personligen tycker jag fan att jag haft nog med förjävliga motgångar i mitt liv de senaste två åren och förväntar mig nu att det ska vända nån jävla gång!!!

Snabbt omtyckt

Veterinären ringde i förmiddags. Makea har fått behålla vattnet hon druckigt nu på morgonen vilket gör att dom ville operera idag. Fan vad det suger fett rent ut sagt att dom måste ta bort livmodern på henne. Självklart går hälsan för allt annat i hela världen och jag gör allt jag kan för att få tillbaka min Makea, den glada, spralliga, aktiva lilla jobbmaskin som alltid ställer upp på allt.

Men man måste väl på något sätt även få sörja att avelsplanerna gick åt skogen och de som väntat på valp från Makea får vända sig åt nått annat håll, vilket även gäller mig själv. Att hitta en ny avelstik var väl inte det jag planerat innan direkt men.. Om jag ska ta en till själv (vilket inte kommer ske förrän något år i så fall) eller sätt ut någon på foder återstår att se. Nu ska Makea bli frisk och glad först. När hon är frisk och glad igen kan jag börja se framåt och bygga nya planer.

Precis nu ringde underbara sköterskan som jag pratade med när jag ringde in första gången igår. Hon hade funderat på en aussie som nästa hund och ställde massa frågor om rasen. När vi kom in med Makea på undersökningen så trillade sköterskan in i rummet, sen va hon fast. Hon blev helt förälskad i Makea och ville inte släppa henne ur syne alls :) Mattes Pärla sätter sina fotspår. Sköterskan har suttit och pysslat med henne och ringde precis och berättade hur underbar Makea är och att hon aldrig blivit så förälskad i en hund vid första ögonkastet. Vi pratade helt om allt möjligt med hund vilket visar hur underbara människor det är på Västra Djursjukhuset! Hon hade precis suttit och kliat Makea på magen och sa att hon hälsar till sin matte. Sköterskan är väl näst intill lika förtvivlad som jag över att livmodern kommer tas bort då hon absolut ville ha en Makea-valp som sin första aussie.

Så mycket som jag ville ha en underbar liten dotter av min Makea. Makea, som bevisat allt jag velat se - allroundhunden! Uppflyttad i alla startade grenar på en gång (agility, bruks, lydnad), viltspårschampionat, CERT på utställning. Det kan inte sägas nog med gånger vilken underbar tävlingshund (och vardagshund) detta är. Det fokus hon ger mig på tävling slår allt, den tävlingsinstinkten, vinnarviljan och samarbetsförmågan hunden har. Att vi inte kommit längre redan nu har ju till största delen med att hon inte har mått bra att göra, livet för henne har inte varit helt rättvist än. Hon är bara 2år. Jag som till och med har hanen jag ville ha till henne. Kombinationen som skulle göra tävlingshundarna med "DET".

Men hur mycket man än måste få lov att deppa över detta så kan man å andra sidan hoppas att detta kan ställa allt tillrätta med Makeas hälsa igen. Om det är "tur i oturen" så kommer Makeas problem försvinna i samband med att livmodern försvinner (vilket hade varit skönt). Om så är fallet så va det på ett sätt "onödigt" eftersom vi hade kunnat rädda henne från akut livmoderinflammation genom att para Makea under nästa löp och sen hade allt kunnat bli bra. Men om spyendet inte försvinner ihop med livmodern så var det ju bra, för vet jag inte vad det är som orsakar spyendet så hade jag ändå inte tagit in henne i avel med rädsla för ärftlighet. Så det är pest eller kolera, bara att välja. Och jag väljer det rätta känner jag, för blir hon frisk och mår bra så är det värt allting i hela världen!!

Och ska man försöka va positiv så slipper jag löp och skendräktighet och behöver inte planera tävlingarna efter löpperioderna.

Någon som har erfarenhet av kastrerade tikar? Det jag har fått för mig är att dom blir sega, lata och feta! Det skrämmer mig.....

Makea kommer opereras efter lunch, så sänd henne en tanke när hon ligger där och sover gott ♥

Mattes livs vackraste diamant! ♥ Du förgyller mitt liv ända in till den djupaste delen av mitt hjärta ♥


Älskade Blå

min Blå är mitt allt, mitt liv och det jag lever för. När hon inte mår bra så gråter mitt hjärta floder.

Sen några veckor tillbaka har Makea börjat få återfall i sitt spyende. Det har gradvis trappats upp och igår va de som värst. Hon spydde precis hela dagen och framåt kvällen fick hon inte ens behålla vattnet. Imorse likaså och jag ringde västra. Tyvärr är min veterinär på mammaledighet men fick en tid till en annan vet. Väl där så va det som vanligt väldigt trevligt bemötande!

Med lite rädsla över att Makea fallit tillbaka i förra årets "va de nu va". Blodprov och ultraljud skulle göras för att kolla lite. Det snabba blodprovet kom åter utan att påvisa någonting. Det kommer tas fler tester som skickas iväg och dom ska kolla olika nivåer på ämnen i kroppen.

Ultraljudet visade ingenting på tarmarna. Tyvärr fick vi en annan chock. Makea hade vätskefylld livmoder eller nått (blev chockad så lyssnade på halvt öra). Detta har troligtvis inte med hennes spyende att göra utan är en utomstående sak.

Så vad som orsakar hennes spyende är fortfarande en gåta. Makea ligger nu inlagd med dropp eftersom hon va alldeles uttorkad och blek. Mer tester kommer tas och förhoppningsvis hittar vi orsaken till spyendet också.

Dom kommer behålla henne inne tills hon får behålla vatten och mat och kör in till operation så fort hon får behålla det hon får att äta o dricka.

Hur jag ska få dagarna att gå eller kunna somna om nätterna är en gåta när jag inte har min älskade Blå vid min sida ♥ ♥

Matte är inte hel utan sin andra hälft

Alla planer med valpar går i kras. Allt som är planerat för.. Det är jag verkligen jätteledsen för då Makea är en helt underbar hund som jag inget hellre vill än att få behålla en valp från.

Men det viktigaste är att hon blir frisk, och får må bra. Att min pärla få vara här med mig ♥

Dagarna går går och går!

Va fort tiden går egentligen! Helt hysteriskt!

Här hemma händer det saker hela tiden! Jag har bytt foder på hundarna, helt plötsligt från ingenstan började båda matvägra och jag orkade inte se dom äta minimalt med mat om dagen. Så nu har vi bytt och båda äter som dom ska. Märkliga djur, från att älska maten till att avsky den. Razzla tror jag i och för sig inte ogillade maten, men drog slutsatsen att "makea gör ju så". Jaja, nu är det bytt och alla är pigga och glada :)

Makea börjar trilla ur sin skendräktighet (wohoo!) och kan få för sig att springa o leka på promenaderna igen, vilket känns så skönt. Snart drar det väl igång lite tävlingar som såklart ska bli askul - hur fan det än går :D Förra året gick det ju lixom väldigt bra för oss och jag kände ett tag att förväntningarna UTIFRÅN blev lite väl överdrivna och det blir ju en viss press som jag inte ville lägga på min hund. Vi ska ju bara gå in och ha kul, och det har vi! Sen vad poängen står på eller om det blev uppflyttning eller ej, ja det är ju bara ett plus i kanten egentligen. Förväntar man sig uppflyttning jämt i allt man gör så ska man ju lägga av, för då har man ju inte roligt kan jag tycka. Så vi ska ut och tuta o köra utan att ens ha klart alla momenten i grenarna (vissa moment då alltså, många sitter väl), och det känns faktiskt inte fel alls :D haha.

Spåret krånglar lite för Makea nu faktiskt. Hon känns lite nonchalant och okoncentrerad i spåret och kan hitta på lite vad hon vill. Jävligt tråkigt kan jag tycka samtidigt som jag känner att det är mitt fel. Makea har aldrig fått en rättvis grund i bruksspår. Det har bara gått för självklarheten. Vilket vi ska ändra på nu :) vi ska backa, lägga en bättre grund och få ett bättre "intresse" för uppgiften. Så nu har vi o pyssla med i sommar :) kul kul!

I övrigt går Makea bra. Lydnaden har strulat lite till o från och momenten sitter som 10 eller 0, hahaha! Hon är rätt rolig faktiskt ;) Men med långt vinteruppehåll, löp och skendräktighet direkt efter o så så har ju träningen varit på hyllan väääldigt länge, i alla fall den tävlingsmässiga träningen. Det ska vi ta tag i nu igen :)

I agilityn går hon som en klocka!! Gör det mesta snabbt och felfritt och vi har riktigt jävla roligt när vi är ute o tränar nu! Vi leker oss igenom banorna! Allt från enkla raka banor med kontakfältsträning och acc/dec. till megakluriga klass 3 kombinationer sitter som en smäck! Hon är en ängel på planen och en fröjd för ögat att se ♥

Razzla då? Johohohooho vi tränar på. Mycket vardagssaker så som kom, vänta, sitt, nej osv till lite lagom träning på fotingångar, snabba lägganden, hakanträning, föremålsintresse (som är STORT!!) och kamplekar (som hon ÄLSKAR!!). Hon är rolig att jobba med och en pain in the as i vardagen, precis som det ska vara ;) hihi

Det är rätt läskigt att se hennes snabba utveckling. Hon är strax över 3 månader, springer fort som tusan och är på raksträcka inte allt för långt efter Makea, även om det självklart har en bit kvar! Hon fintar och tvärnitar med en sån jävla grym kroppskontroll som får en att tappa hakan!! REDAN! Det går ju för fort! haha! Vallkänslan växer till sig mer o mer och när hon leker med sina kompisar så tar hon stora lover (böjar,rundor eller vad man ska säga) runt och rundar dom och möter upp dom framifrån där hon sänker hela kroppen och smyger varvat med stannar. Ibland ser det ut som hon eyear! Det är jäkligt coolt! Men hennes lover är faktiskt rätt stora ibland, vilket är grymt bra gjort! det ska bli sååååå roligt att följa hennes utveckling! Och fan så spännande att presentera henne för fåren om en vecka! "Gk vallhund" here we come! :D haha ;)

Idag ska vi kolla på en bil till mig, till MIG! :D MIN egna hundbil! En gammal volvo ska vi kika på. Ser jättefin ut o sånt. Hoppas att den är det i verkligheten med ;)

Den 31 maj börjar jag jobba, en stor del till varför bilen behövs också. "Tyvärr" (men väldigt bra) är det heltid vilket gör att det kommer bli lite mindre hundträning och mamma kommer få lära sig ett o annat så jag slipper uppfostra dom från början varje dag jag kommer hem... Men jag kan inte säga annat än att det ska bli askul, bil, jobb (vet ej hur länge, inte fastanställning) och hundträning. Så som livet ska se ut!

Jag har faktiskt fått ett väldgit intressant erbjudande i jobbvärlden. Dock tror jag att det är lite för stort för mig för min ålder. Och då menar jag stort i mängden! Jag fyller ju bara 20.. Men jag är lite intresserad och erbjudandet kvarstår, men vi får se hur det blir.

Ikväll ska jag iväg och träna, vilket ska bli kul såklart.

Filmer på Crazy-Razzla

Vill passa på att tacka för alla grattis på FB, här och mobilen osv för helgens fångst! :) ♥

Måndagar är ju inte mångas favoritdag, så jag tänkte förgylla den lite åt er med lite skratt :)

Ja, en helt vanligt dag med en bordernisse. Hon hade en av sina helt vanliga cp-kvällar :) Makea va dock på lite dåligt humör och ville inte alls va med o leka, men Razzla har ju som vanligt lite svårt att förstå hur någon inte kan vilja vara med i hennes lekar!

Vi börjar med en film på en Razzla som kommit ur duschen


Sen en vanlig syn hos denna lilla svart-vit. Springleken!


Sen satt jag och vaktade med kameran på min säng då hon började visa upp sin helikopterlek! Hon brukar oftast göra den med en speciallektsak, men nu lyckades jag fånga en liten snutt när hon gjorde den med en tross!

Leksaken hon brukar göra det med är en stor boll på ett snöre, då håller hon i snöret och springer runt på samma vis. Det som dock händer då är att bollen får en större G-kraft och sista varvet innan krachen är det Razzla dom flyger runt bollen! Jag lovar det ser så jävla roligt ut så jag håller på att dö av skratt! Tror dock att hon börjar väga för mycket nu för att det fortfarande ska fungera, det var någon vecka sen sist.

PS. Det ser INTE så stökigt ut i vanliga fall, det är helt enkelt Raz som dragit fram varenda leksak ur korgen som hon vill ha!  


Storslam i Skåneland!

Tidigt som attans (som vanligt) drog jag och Pernilla ner till skåneland för hundutställning. Träffade massa trevliga ansikten och tittade på många fina hundar :)

Vi åkte från solen kan man ju säga. För där nere va det allt annat än fint väder.... Kul att traska runt i lera med hundar med vita ben? Nej. Men som vanligt så blev det uppehåll strax innan det var våran tur att gå in i ringen.

Först in va jag med Harry i handen, Harry skötte sig bra. Fick en bra kritik som lydde: "17 mån. Mycket maskulin och välproportionerlig hane. Maskulint huvud. Utmärkt hals och förbröst! Bra rygg, en aning lång i länden. Korrekta bakbensvinklar. Utmärkt päls och färg. Rör sig rastypiskt från sidan. Rör sig bra bak, aningen löst fram. Mycket välvisad och välpresenterad." Det sista är bäst, hahaha! Nädå, men vi matchar rätt bra och att matte satt precis utanför berörde inte grabben ett dugg! Duktig pojke!


Harry vann unghundsklassen med CK blev sen bästa hane (efter en noggrann o lång bedömning, så det fick vi kämpa oss till!) med CERT!

Sen ut med honom och in med Makea som Pernilla mellan fotandet hade fixat iordning henne. Makea skötte sig som vanligt som en gud i ringen. Fick en bra kritik som lydde: "Mycket feminin och välkonstruerad tik. Utmärkt feminint huvud. Bra hals och förbröst. Bra rugg och länd. Rör sig mycket bra från sidan! Något hög svansföring i rörelse. Rör sig bra bak, en aning löst fram. Utmärkt temperament och toppen välvisad."


Makea vann öppenklassen med CK blev bästa tik med CERT!!

Då var det bara för Pernilla att springa in med Harry, rätt kul att springa mot varandra och Harry drog längsta strået och blev BIR! Grattis Grattis!


BIR och BIM Bjuv BK 8maj 2010!

Man kan väl säga att bilden från Göteborg kom ner och tog hem storslam?


Det blev inget i BIS finalen för Harrys del men vi är så jäkla nöjda ändå så det va knappast någon skada skedd ;)

Nu är det till att packa om väskan och gå o lägga sig! Upp med tuppen imorron med!

Filmtajm

Ja, den utlovade filmen på Razzlas första möte med poolen. Behöver jag tillägga att hon är jäkligt envis när hon vill nått, är helt tokig i bollar och kan kasta dom rätt långt?

Titta o se själva :)


PS. Vet ej varför kvalitén blev så kass, men orkar inte fixa :P

Idag väntar vi besök av Naida med flock ;) Ska bli jättetrevligt att träffas igen då det inte blivit av på nästan 2 månader.. Lite barnafödande, valphemkomst och sånt ivägen ;) haha. Nea ska få sig ett viltspår idag då det suger tag riktigt i spårtarmen på både hund o förare :) Vädret är perfekt för en ute-fika också! ♥ Ikväll ska vi till kallebäck för lite träning, Razzla får också hänga på och få skottvana som vanligt. Hittills har hon visat sig helt oberörd, vilket är skönt, men man vet aldrig.

Imorgon är det dax för Makea att hoppa i badet och bli klippt o fin, det har hon knappt blivit sen Malmö så vi har en del päls att få bort innan utställningen på lördag. Dock har hon börjat fälla som en gris, lagom trevligt...........

Igår va vi hos Pernilla, som lagt ett dryga 1km spår till Makea i väldigt blandad terräng och svåra uppgifter. Jag fick gå det själv eftersom jag måste lära mig att lita på min hund. Jag har sånt kontrollbehov och blir galen när jag inte vet vad som är rätt o fel. Men min lilla Pärla plockade alla pinnar (8st) och gick jättebra! Så jag är hur nöjd som helst, vårt första långa spår och där jag inte vetat vart det går. Nilla hade satt ut några fåtal snitslar på den kilometerna bara för att bevisa att min hund är rätt, så det kändes ju skönt. Efteråt åkte vi till hennes klubb och körde lydnad. Vi gjorde även budföring med Harry och Makea. Makea har ju helt oväntat börjat dampa på detta moment och antingen är det en 10:a eller 0:a, sånt hatar jag! Harry tränade vi stadga i att sitta kvar hos mottagaren. Övrig lydnad gick OK med trötta hundar i varmt väder!

Efter lydnaden åkte vi till sjön och lät hundarna svalka av sig och leka i vattnet efter en lång och jobbig arbetsförmiddag :) En lyckad dag helt enkelt! På kvällen fick båda hundarna åka med till Rallylydnaden och bara vara passiva. Inte Razzlas starka sida men det gick bra, nyttigt för henne! När vi kom hem somnade Makea som en klubbad säl och Razzla låg nöjt och tuggade på ben vilket gjorde att jag fick en vilostund. Inte alls dumt!

Nu får jag börja göra iordning innan Nadia kommer om en stund!

Nya vårbilder och en arg tezze...

Va ute i söndags, på Razzlas 3 månader dag, och tog nya vårbilder på hundarna. Lite i vitsippor och lite lekbilder o sånt.

Mitt i all bildtagning så gör kameran tre sega sekvensbilder och sen pajjar den. HUR GLAD BLEV JAG PÅ EN SKALA?!?! Ååååh jag blir såå arg när något som man betalat såå mycket pengar för pajjar när den inte ens är 3 år gammal. Tur var så va den försäkrad och jag åkte direkt in med den och nu är den på lagning. Suck. Kameralös.

Fick i alla fall några bilder. Har lagt upp rätt många på Facebook, så lägger bara ut några här längre ner.

Igår fick hundarna lite träning, två pass var blev det under dagen. Ett inne och ett ute. Inne fick Makea krypa (vilket är ett väldigt dåligt moment :P haha) och Razzla fick stadga i sitt och lite snabba ligg. Ute fick Makea lite mer utrymmeskrävande moment och vi gick igenom klass 2 och brukslydnaden. Har haft paus ett par dagar då Makea i helgen började bädda för sina gosedjur... SUCK! Men igår va hon, för att vara i skendräktighet, helt ok ändå. Det kändes bra. Men längtar till hon är som vanligt igen :P

Idag får Makea en långpromenad och en cykeltur då vi ska iväg på ett mega-träningspass imorron. Razzla ska på valpkurs ikväll.

Makea har så smått börjat fälla av sin päls. Tror att de mesta kommer falla när hon badas på fredag... Jag som älskar hennes fullpälsade kropp ♥

Hemsidan är under stor-uppdatering! Razzla har fått sin sida och MASSOR av sidor har fått text osv. Så kik in där och säg gärna till om något inte stämmer med länkar osv. Den är inte klar än, ska fortsätta senare idag.

Här kommer bilderna:

Tezzes vackra vargar


Den bästa, vackraste, underbaraste Ängel Blå ♥


Min sötnos till Duracellkanin!




Razzla 3 månader, hon växer ändå en del ;)



Mitt liv ♥


Har filmat Razzlas första möte med vår lilla hundpool. Hon såg för jäkla rolig ut när hon plaskade som en glaning och kastade bollar omkring sig. Filmen kommer upp i veckan!

1 maj

Är det någon som vet vart april tog vägen?? Jag efterlyser april! Har ni sett april så tveka inte att ringa mig, hittelön!

Det är fan inte kloooookt vad tiden går fort!!!! Det är redan maj - MAJ! Jisses... ja, det är väl bara att hänga på i farten.

Valborg igår va rolig ändå, inget festande utan jobb stod på schemat men jag och Thereze bestämde oss för att lyxa till det lite eftersom vi inte skulle få festa så blev det middag på resturang, mysigt! En god middag med en god efterrätt gjorde magarna smockfulla :) Lite kik i stan hann vi med innan jobbet började. Vi blev itne klara förrän midnatt! Det tog rätt lång tid denna gången. Men lite roliga saker hittade vi på under tiden så ;) hihi.

Idag har Ebba varit här en stund. Mormor och morfar va och handlade och Ebba fick lite tand o tassvård här. Vi tog en sväng upp mot tuvevallens marknad där det är mycket ljud, spel, folk, hundar och hejjarop från fotbollstuneringen. Ebba och Makea är ju vana men det är ju nyttigt för lilla Raz, som va helt oberörd. Fick bära henne i de folktrånga områderna för ser dom inte Ebba o Makea så lär dom ju inte se Raz heller så.. Alla hundarna la sig fint tillrätta när vi stod stilla ett steg åt sidan på gräsmattan. Härligt att ha så duktiga vovvar :)

Vi försökte oss på att ta lite bilder på syskonskaran, inte helt lätt då Razzla mest är överallt men är man snabb så lyckas man ibland få en halvbra bild i alla fall.

Så här kommer dagen resultat av mina livs tre stora kärlekar - mina Juveler ♥



RSS 2.0