1:a advent och en hel del att göra!

Ja inte anade jag att 1:a advent skulle menas att göra SÅÅÅ mycket, men dagen är/blev fullspäckad! Av roliga saker såklart. Först avslutning i rallykursen på Alfa, sista kursen för iår! Sen visare till A för att julfota babykusinen. Sen vidare till Åby travbana för utställning. Nej jag skulle inte ställa men kunde inte motstå att åka dit när Tina och Dreamer skulle dit. Ville ju såklart få se söta lilla Dröm! Fick känna av henne lite och visst var hon cool med omgivningen! Liiiiite läskiga trappor dock, men sånna hatar Ebba också, sånna som man kan se ner från ;) Dom är allmänt läskiga för hundar :P haha.

NU återstår pluggning av teori!!!!!!!!!! FY F****N va tråkigt säger jag bara!! Längtar till körkortet är avklarat! Dock dumt att kugga pga att jag inte pluggat... korkat...

 Ha en trevlig första advent! Det ska vi ha med ätandes av god budapest tårta vi fick från gårdagens kurs ;) TACK igen Linda!

Handlerkurs!

Idag var det dax för den efterlängtade handlerkursen för Niklas Munkvall. En givande kurs! Först gick vi igenom lite "aussiegrooming" där jag fick bra tips. För att visa vad jag menade med tassar och sånt så fick jag ställa Makea på ett trimbord. Då visade han för alla lite tips på en hund med mycket päls på de ställen Makea har. Jag var jättenöjd med henne! Det var så nyttigt för henne att en man kom och klämde, visade, kände på henne och hon stod stilla!! Hon har ju skyggat lite förr, men det verkar blivit bättre. Efter grooming och fika var det dax att visa våra kunskaper i ringen. Det var tre olika grupper, 4st hanar, 4st tikar och 4st valpar - perfekt! Makea visade sig inte från det bästa först men när hon väl kommer igång så! Ställer upp henne för "domaren" (Niklas) och det första han säger är "gud vilket fint bakställ hon har, va kul!", hihi den lilla har växt på sig! Jodå, visst förbättrade jag min handling och märkte själv hur fin hon faktiskt har blivit. Hon ser mycket bättre ut när hon står nu.

Sen blev det fika igen men tjöt, tips osv. När det började närma sig sitt slut och folk började dra sig så frågade jag Niklas om Makeas fart (hon springer ju som ATTANS!!!!). Han frågade om han fick ta henne några varv. Och jajjamen, hon pinar på så Niklas fick allt springa :P MEN det är ett väldigt bra steg, och hon kan trava i en eeeeevighet. Så det blir inte slarvigt iaf. Sen fick jag testa på och jag fick ju spinta fram! Inte lätt att tänka på hur dum man själv ser ut i den farten! Men det är ett bra steg med mycket drive. Så slarvet som jag trodde hon fick fram fanns alltså inte. Den hastigheten är lite svår att hålla innomhus möjligtvis men jag ska skaffa snygga gympadojjer med bra fäste så jag kan springa utanför mattan och ge hela mattan till Makea. Så det kommer gå JÄTTEBRA på MyDog! =D

Många sa hur fint Makea växt till sig, och det är ju roliga att andra säger det, man blir ju lite blind själv sådär :P Så det är ju kul! Nu ska vi bara hålla in lite på maten, hihi, vi ska komma i fin kondis till Doggan i januari... Nu har hon liiiiiiiite mycket hull, men bara lite ;)

Nu tog inte jag kort men vet att många andra gjorde det. TACK TACK TACK LINDA FÖR DENNA DAGEN!! GRYMT BRA!! Jag tror alla hade skitkul!!

tävling!

Även om jag aldrig vinner så chansar vi ;)


Ullared

Ja igår åkte jag, mamma och syster till ullared rent spontant (meningen var att vi skulle åka på fredag). Så efter jobbet bar det av, det var mycket bra att vara nere klockan 5 åp en tisdageftermiddag - MYCKET LITE FOLK! Störtskönt att traska omkring utan stress och värmeslag.. Det blev införskaffat julklappar till både folk och hundar ;) Hittade asbra skitbilliga täcken till Ebba som passade bättre än vad NÅGOT annat gjort!! Hon har ju krullsvans på ryggen och vägrar ha snoddar mellan benen så speciellt regntäckena brukar gå ut som flygplansvingar där bak..... Så har jag ett egetsytt som är asfult och läcker typ :P det kostade 99kr! SUPERNÖJD. Så fick hon ett asfint brunrutigt fleecetäcke =) (19.90kr!!!). Makea fick leksaker... Men detta är hemlis för dom, julklappar ;) Nej inte Ebbas regntäcke då.. Det behövs när det regnar nu även innan jul (hoppas såklart på snö istället för regn).

Shoppade även lite julpynt, strumpor och säng"kläder" (eller vad säger man? ja, örngott och sånt iaf..)

Idag tränade jag och blå lite på klubben. Det gick bra. Hon hade BRA fotposition!!!!! Gick lite snabbt igenom ettans moment och tränade sen starter från blixt stilla ståenden med hjälp av en fotboll jag sparkade, det gick asbra, tillslut! Hon är ju taggade på "klara färdiga gå" då jag säger det till Ebba. Så hon hade sååååånna förväntningar på orden så på "klara" så hoppade hon, på "färdiga" så skällde hon som en tok... och sen kom inget "gå"... så hon fick tänka länge för att lista ut vad jag ville.. Sen gick det bra! =) Kloka blå!

nu ska jag nana, fredag imorron (= kort dag)!!! =) JULPYNTNINGSDAG blir det =D


Träning med galenpannan!

Jupp, igår var vi några stycken som hyrt in oss på Hundstället Hjärtat. Väldigt bra plan och väldigt mysigt! Effektiv träning med både lydnad och utställning. Lydnaden gick rätt bra. Vi tragglar ju fortfarande fotpositionen *hrmf* blir galen snart, haha. Resten gick bra!

Utställningen... ja där gick det ju bra... men lilla blå har en dröm - hon vill blir en schäfer när hon blir stor!! J*VLAR vad hon pinar på!! Het som, ja vad som hellst! Men vi skulle iaf platsa mycket bra i schäferringen! Grejjen är att hon har bra steg, väldigt bra steg, och det kommer va skitsnyggt i sommar i utomhusringen när vi kan brassa på, men inomhus va... där hinner man inte komma upp i fart innan man får bromsa. Och hala golv, njaaa...  

Fick även testa på en liten buse till boxer, det gick bra :) Och Nilla tog Makea några varv och jag Nemo så vi skulle få se våra egna hundar :P Det enda man ser annars är ju ryggen så det är kul att få se rörelserna emellanåt ;) Båda är väldigt snygga! Sen blev det nått varv med söta söta Milou med för att jag skulle kolla om han drar så som Mackson gör. Även dom varven gick fin fint, hihi.

Sen var det en schäfer med oss, Nemos kompis. Men hon gjorde ingen ringträning ;) Men jag tror alla var nöjda med sina träningar och det jag såg iaf såg sååå fint ut =) Duktiga allihopa!

Nu längtar vi till handlerkursen på lördag! Mer tips med galenpannan är alltid tacksamt!


En annan sak.. Lilla gula här hemma har tappat kontrollen helt! Hon är fullkomligt idiotgalen i ALLT som möjligtvis ger henne statisk elektricitet... hon jagar allt från sig själv, till mattor, stolar, filtar och träbord... ja TRÄbord... Klappar man henne så hugger hon nästan pga att hon får stötar, man känner hur det gnastrar. Har vart ute och försökt borsta av lös päls och ska skicka henne i duschen. Knäppa Gula =)


Ha de!

En nyttig dag!

Idag kan jag och Hanna känna oss väldigt duktiga!! Vi har nämligen åkt buss och spårvagn till nordstan, MED hundarna!

Vi möttes på backaplan, tog spårvagnen till lilla bommen och gick in i nordstan. Köpte oss årets första lussebulle och njöt av julstämningen. Makea var helt galen i lussebullen men Zazib undrade nog hur fan man kunde äta sånt äckligt. Vidare tittade vi på dom små stånden och gick utåt mot arkaden och den vägen. Tog en runda ute och kom tillbaka till det där "torget" som ligger precis brevid nordstan (nej jag menar inte drottningtorget, det på sidan vid lilla bommen). Där bosatte vi oss ett tag och tränade lydnad =) Makea funkade riktigt bra. Där är det ändå grymt mycket störning! Efter vi hade tränat där en stund så gick vi vidare in mot nordstan. Bestämde oss för att träna där med, och var är det inte mer störning än utanför BR med alla dessa ungar? Så där var vårt nästa stopp, och det gick så bra så. Vi gick vidare igen.. Tezzes ögon fastnade vid wedins (utförsäljning - allt 30-50%) HUR kan man motstå? Jag är skonarkoman.. Sagt och gjort vi tittade på skorna som var närmast utgången medan vi hade hundarn i kopplet som fick sig en kvarsittning utanför. Vi turades om att hålla hundarna och gå in och kolla, då fick dom ligga platsliggning. Hanna köpte ett par skor. Ja, jag med *blink blink*. Hittade FAKTISKT ett par hyffsade vinterskor, jag som annars hatar vinterskor, dom är så fruktansvärt fula. Men dessa var helt ok, och dessutom nedsatta från 499kr till 349, så jag sparade lite =)

Vidare gick vi till femmans zoo. Köpte sånna tuggrullar som Ebba äälskar som jag nästan bara hittat där. Efter det åkte vi bussen tillbaka till backaplan och svängde förbi Huvudröds. Makeas julklapp blev köpt.

STOR NOTIS! Den "lilla blå" väger nu hela 22,3kg!! Enligt huvudröds våg iaf. Och nej, hon är INTE tjock.. Men har blivit stor och såå himla fin ♥

Sen drog vi oss hemåt. Efter en effektiv och lyckad dag =)

Bilder fick jag av Hanna nu!





Vackraste vovvarna ♥


Ja ni...

Mina vänner, det tog ungefär 10månader för oss här i hushållet att hitta Pausknappen på fröken blå... 10månader... och då har vi hittar TVÅ pausknappar... Hela två!! *asg*

1. Lägg henne i sängen och slå på animal planet på TV.. Hon kan titta hur länge som hellst!

2. Lägg dig tillsammans med henne i sängen och ha datorn i knät. Slå på You Toube och sök på ordet HUND. Det kommer speciellt en film hon gillar. Och på den filmen är det en hund (såklart) som morrar en gång, då backar fröken blå och kan lyfta på läpparna.

Stänger man av något av dom så slår hon på en så man sätter på den igen.

Är hon inte rätt komisk???

Och det kära vänner... TVÅ pausknappar... Och svaret är NEJ - så ni behöver inte fråga om hon är normal, det är hon aldrig i något *S* Hon är nog värre än Norskan här i huset.... Och då är man inte dålig *S*

Ha en trevlig fredag kväll.

YES!!

Mohahaha!!! Jag klarade testuppkörningen gallant idag (han tyckte jag var riktigt duktig. Och jag var mindre nervös än vad jag trodde, dvs jag var inte alls nervös!! konstigt nog ^^) och har därför fått en teoriprovstid och uppkörningstid! SÅ JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄVLA SKÖNT!!! (Ja, det gäller ju att inte kugga, hihi)

Jag blir inte så beroende av att någon ska köra mig överallt, jag kan träna vart jag vill när jag vill alleles själv!! Åka på tävlingar som passar mig...

Nu är vi ju inte där än att jag har kortet i handen då va... Men ska erkänna att det inte är heeeeelt omöjligt att jag klarar det =) Är det något som är sådär än så länge så är det teorin! Så nu är det dax att öppna teoriboken på riktigt *S*

Så Ida - BODEN 2009 HERE WE COME! Jag kör, hahaha! ;)



over and out ♣

VARFÖR????


När jag sen i våras sa att jag och Makea ska satsa på U-SM 2009 i den klassen vi ligger i då är nu blått en dröm. U-SM 2009 kommer att hållas i Boden, fatta långt eller???? Det är näst intill så högt upp man kan komma i Sverige.. Så nu är Tezze deppig........... böl.......... :'(    Det hade blivit en dyr och lång resa..


Nu ska jag och lilla blå iaf ut och träna... Vi tar månaden som den kommer och nu jävlar!! Mohaha PERFEKTION ska vi ha =D

Hemsidan blir lidande ett tag till... Jag har inte alla program som behövs än :/



Nu har vi kommit in från träningen och det var den bästa på länge! Vi tragglar ju som sagt mycket fotfositioner och det går framåt. Hon har fortfarande bråttom vid starter men brukar komma tillbaka efter ett tag. Så det kan bli mycket bättre fortfarande.. Linförighet är ju hög koeff så den ska vi ha bra på!

Övrig träning gick också jättebra. Hon jobbade med en glöd hela passet! Vi gick igenom klass 1 lite snabbt, mest för att jag ska tänka på mitt kroppsspråk ;) Allt gick bra. Sen körde vi lite roliga trix och "freestyle-saker" haha. Det tycker hon är roligt =)

Så som sagt, en effektiv, hyffsat kort träning som gav bra resultat och en hund med glöd hela passet igenom - Lyckat!

hej svej

Utmaning - 7 knasiga saker som mina hundar gör

  1.  Ebba hatar att bli blöt, men när det gäller en bubbla i vattnet så kan hon riskera sitt liv!! Hon ska ha bubblan!!
  2. Makea förstår inte ett dugg när Ebba jagar bubblor, men hon har förstått att det har något med pölar och bäckar att göra - därför ska hon vara först fram dit så hon kan stå och skälla på Ebba när hon jagar bubblor. Hon tittar förtvivlat på vattnet och försöker förstå...
  3. Makea är typ kåt i handdukar... Så fort det ens är lite dagg på gräset så ska hon promt torkas när hon kommer in! Får hon inte det så står hon och gnyr och drar i handduken. Torkar man så biter hon i den och trampar frenetiskt och kastar sig tillslut på rygg.. Att få henne att gå därifrån kan bli en hel process.
  4. Ebba jagar statisk elektrisitet i allt från mattor, stolar, sin egen rumpa och ja... även träbord!
  5. När Makea har lärt sig ett nytt trix eller liknande så tror hon att hon ska göra det varje gång man tar fram en godis.
  6. När Makea är lekis och försöker få igång Ebba (oftast utan resultat) märker hon snabbt att det inte går, då går hon och hämtar en leksak, hellst den största, och slänger den på Ebba eller släpper den i huvudet på henne om hon sover.. Detta vet hon att hon givetvis inte får och ser väldigt förvånad och oskyldig ut när man blir arg..
  7. Makea är helt galen i pipleksaker, hon tar dom och springer det snabbaste hon kan och varje gång frambenen går i marken så piper hon på leksaken och morrar samtidigt... Det låter himla kul! Ebba går hellst och gömmer sig, dom är läskiga dom där låtande sakerna!

Ja hundarna är helt klart knäppa.. Galenpannan är klart värst men hon betäcknas ju ofta med ordet extrem också så att... Ebba har lite mer diskreta konstigheter för sig medans Makea ska synas och höras.....

Dom som inte gjort detta kan känna sig utmanade.


vardagen

Idag har jag och Makea vart ute och tränat. Har tränat kontakt, och mycket fotposition... damen har ju utan tvekan rätt bråttom :P Sen har jag gjort ställande och läggande och tänkt på mtit kroppsspråk, inge fler onödiga dk'n här inte!! Jag visste ju inte ens om det innan så, haha. förutom det så gjorde vi lite fjärr och faktiskt så började vi med rutan, som gav ett bättre resultat än väntat! Kul! Sen tränade vi på 2:ans apport på vårt "specialsätt" haha.

denna veckan är det kvällsjobb.. så träning blir på förmiddagen. Nu ska vi rätta till fotpositionen och träna kontakt-tittande i stilla position.

Tiden går med stormsteg!!! Snart är det dax.. =)

Sista träningstävlingen!

Och det gav verkligen en bra träning!!! Hade start nummer 5 i klass 1. Det blåste jäkla mycket, och kallt! När hundarna låg platsen så rullade en agilitytunnel iväg och small i gungan precis bakom dom, hundarna på båda sidorna av Makea reste sig MEN MEN MEN Makea låg kvar!!! Även fast en av dom gick iväg =) Sen var det en gubbe på andra sidan planen som fångade Makeas intresse, fastän hon är så jäkla nyfiken så låg hon kvar. BRA jobbat tjejen!! Idag var den lilla bål ungefär lika galen som på avslutningen förra veckan, hon kanske fattat tycke om tävlingar? Iaf så hade jag lite mer problem med att samla henne denna gången. I linförigheten fick jag henne långt fram och tappade henne i två svängar då hon fick kossornas (som var i hagen brevid) lukt i vinden och svängde med kroppen men inte riktigt med huvudet. Mellan varje moment försökte jag som vanligt häjlpa henne att fokusera, och det verkar gått, för resten hade vi haft 10or på OM INTE JAG GJORT FEL!!!! Som vanligt.... asså hunden är så jävla bra så ni fattar inte... Inte jag heller tydligen för det är jag som sabbar det.. Jag gör omedvetna dubbelkommandon med min axel! Hahahahaha... detta ska filmas och genast justeras!!!

Kom inte ihåg vad domaren hette men han var off domare med lång erfarenhet och tydligen stärng och petig = BRA! Han gav tips och sånt efteråt och till mig sa han att Makea har en perfekt fotposition om jag bara får tillbaka henne ett halvt steg! Att hon har en stor vilja att samarbeta och göra saker med mig syntes sa han. Dessutom berömde han faktiskt mig för att jag hjälpte min hund under hela programmet och peppade henne mellan momenten, det är kul att höra! =) det är inte alltid lätt när man startat med ett halvdant fotgående, då säckar många ihop men jag gjorde tvärt om - nu sätter vi resten, lixom. Det tyckte han var bra. Dessutom att vi var ett snyggt ekipage. Så många lovord!!!!! Det glädjer. 

Nu till poängen.. förutom linförigheten är jag nöjd, hade som sagt fått 10or på allt om jag hade skippat mina omedvetna dk.. 

domarens komentar                        min komentar

Platsliggning 10
Tandvisning 10
Linförighet 7 - långt fram, släpper  - 
ja... det ska tränas mer på fotgående..
Läggande 9 - dk - Ajja bajja Tezze!!
Inkallning 9 - sitter snett - jag stod snett...
Ställande 9 - dk - Igen! Skärpning Therese....
Apportering 10 - bra!
Hopp 10 - Bra!
Helhet 9 - Snyggt!

Summa 179poäng och 1:a placering..
Nu ska här hårdtränas! Inga mer inoff tävlingar nu - Nu ska vi ut på riktigt och får den här tråkiga klassen överstökad!! 
 
Nu ska jag lägga över hemsidan och alla bilder och sånt på denna nya fina datorn, så ska hemsidan få sig en REJÄL uppdatering i veckan...

Ha en trevlig söndagkväll..

Vad ska man säga?

Ja, Makea gjorde det igen.. Ängeln skrapade ihop 190poäng och vinnare i lydnadsklass 1 och därmed även vinnare av assarpriset för bästa lydnadsekipage i klass 1!!!! Och med hennes sämsta linförighet, som ändå gav en 8:a!!

Jag vet inte vad jag ska säga... Jag är impad över denne tös! Hon har vid 10månaders ålder redan skrapat ihop 2 sånna här magiska poäng jag aldrig trodde jag skulle kunna komma upp i.. Men ändå, i söndags var hon galen, hoppa bet och fan vet allt, och kunde gå in och prestera på den nivån. Jag lyckades helt enkelt omvandla energin till en bra energi! Fast även poängen så presterade hon inte riktigt sitt bästa, antagligen för att hennes energi låg lite "snett", om ni förstår. Så jag tyckte inte hon gjorde sitt bästa, ville ha lite mer skärpa. Men är nöjd ändå, hon är bara bebis så för höga krav lägger jag inte på henne!

Min nya dator har kommit och jag håller på att lägga in allt på den så det kan ta ett tag, under tiden får jag låna syrrans dator. Men poängen kommer här och senare även en bild på vinnaren!!

                                    domarens komentar/min komentar
Platsliggning  10 utmärkt                                           
Tandvisning   10 utmärkt
Linförighet     
8 LS, BRA kontakt, rik - Dåligt! Trodde jag skulle få sämre poäng. Ryck i koppel gjorde jag medvetet!!
Läggande       9,5 nosar - Lyckades väl lägga henne där det luktar vääldigt gott ;)
Inkallande       10 utmärkt! - Inget att klaga på :)
Ställande        10 PERFEKT - Hon gör snygga ställanden!
Apportering     10 perfekt - Matte kanske har lärt sig att hon kan ta den själv ;)
Hopp                10 utmärkt! - Duktig :)
Helhet               9 SNYGGT!  - Nerdraget på helhet gissar jag är för att jag fick göra en liten korrigering..

Korrigeringen behövdes.. Hon var helt lost och på en annan planet så fick säga ifrån lite, inte mycket utan ryckte i kopplet lite bara så räckte det. Eftersom det inte räknas så är det bra att hon vet att jag kan säga till henne även i tävingssammanhang! Därför tog jag tillfället i akt..


kram från en stolt ägare till en underbar hund!

Hatar digitalkameror...

Iaf våran.. .den totalt suger. Varje gång jag ska ha den har den själv gjort slut på batteriet. Är det mot all förmodan fullt så blir det tomt när man sätter på att man ska filma. Den stänger av sig själv och någon har gjort sönder batteriluckan så man måste ha skruvmejsel för att öppna. Jag med min otroligt korta stubin och 0,00000% tålamod har bestämt mig för att gammal digitalkamer INTE är något för mig, jag blir vansinnig.. Jag håller mig till system, problemet är att jag ville filma. Att filma med filmkamera komplicerar det när man ska lägga in på datorn. Så jag gör ett nytt försök imorron att filma Makeas trix, med min MOBIL!!!!!!!!!! Den är rätt pålitlig....

Imorgon får vi veta om vi vunnit assarpriset på klubben (tilldelas bästa ekipage i lydnadsklass 1) =D Klart vi hoppas även fast vi inte presterade nått värst bra.............


Slappedag idag! Jag är skittrött... Dax för en blöt promenad med iaf en av hundarna...

Trix

Idag när jag åkte moppen hem från jobbet så regnade det rätt bra, så när jag var hemma bestämmde jag mig för att ta en långpromenad med hundarna när de blöta kläderna ändå var på. Dom hade riktigt kul och badade i dom stora vattenpölarna och halvdjupa rinnande bäckar. Trötta och dyblöta när vi kom hem!

Idag blev det ingen riktig träning, men vi passade på att träna lite trix hemma. Makea fick träna på backa utan handtecken. Krypa fram till mig utan handtecken. Hon lärde sig Tass (ja, Linda, det gick efter ett tag), har försökt flera gånger med tass men hon har velat göra mer "komplcerade" grejjer, vilket inte alltid behövs, men nu är vi på G ;) Sen testade vi en till ny sak, att buga. Det gick bra =) Ebba ville gärna vara med och hängde med på Tass och allt, haha. Och sitt vackert och pang, död gjorde hon med =) hihi lilla söta hänger på när hon själv vill!

Imorgon fortsätter vi med trix.. Lydnaden pausar vi ifrån några dagar, sen ska vi på nya moment!

hej svej

En till avslutning

Idag hade mina kursare sin Agilityavslutning, det gick bra i all lera! Ja alla hundarna ville inte riiiktigt spring utan tyckte det var torrt och bra på A-hindret och övriga kontakthinder!

I slutet fick Makea köra den sista raksträckan, två hopphinder (utan höjd) tunnel, platt-tunnel och 12pinnars slalom. Ja den "heta" veckan har inte slutat än minnsann! Snabb som fan, skäller lika mycket och skulle hoppa och bita mig i armen! (AJJA BAJJA!!) Snabb som fan är bra, skäller ska vi jobba ner men det kommer inte gå bort och hoppa på mig kan hon TOTAL GLÖMMA! Men jag lovar er, ett sånt slalom har ni ALDRIG sett på en 10månaders hund! JÄVLAR vilken fart, alla 12 pinnar klockrent!! Hon strunta fullkomligt i att det var mer än 1dm LERA regnade och allt var blött och lerigt, får man springa så gör man!! Hon kunde efteråt ställas ut som en brun hund... Ingen blue Merle här inte!

Men men, denna hund kommer bli Tierra nr 2 (för er som inte sett henne så är hon betäckningen på extrem =) Men så bra hon blir!!) på agilityplanen... Carina - lite hjälp av en erfaren tack! Hahahaha!! I vinter vid bra underlag ska vi börja med lite små handling. Inga hopp men handling på tomma hinder osv. Det kommer hjälpa mig sen, jag måste utvecklas i takt med Makea, jag är INTE tillräckligt bra för en sån här hund just nu! Här behövs det hjälp, hahaha. Jag är hyffsat grön på detta, Ebba blev ju aldrig någon agilityhund *fniss* men jag har kört andras hundar =)

Lydnad och Agility ska trots allt vara våra huvudgrenar =) Och hon ger mig många utmaningar att bita i!♥

NU är det dax att sova!
Natti
/ Cezzan
;) haha

Avslutning och presentkort!

Avslutningen idag på lydnadsklass 1 kunde gå precis HUR som hellst! Hon var galen.. "Det är hon väll alltid" tänker ni säkert då.. och ja, hon är galen... men idag menar jag TOTALT GALEN, SJÖVILD eller va fan som hellst!! Hon var helt enkelt ganska okonrollerbar ett tag, hoppade hela tiden, bet mig i överarmen, drog dragkamp med händerna, skällde och sprang runt runt!!!!! Ni förstår att jag ett tag undrade om det ens var någon idé att gå in på planen? Men sagt och gjort, jag täkte för mig själv att kan jag få henne fokuserad nu och få henne att använda energin rätt så kan det går bra. Vi gick in och fick en ytterkant i platsliggning. Hon nosade lite väl mycket tyckte jag men en 10a fick vi. Så även på tandvisningen. Sen gick linföigheten inte bra alls! Jag tyckte att hon var totalt borta och fick försiktigt ge henne en tillsägelse. 8 på det (tror jag att jag såg).. Resten vet jag inte med det var 9or och 10or sa folk iaf, men jag vet inte.. Så vi får la se på torsdag om vi vinner assarpriset!! Det är prisutdeling och sånt då.

Rallyn gick bra! Duktiga elever :) Nu har förresten agneta fått sina presenter så nu kan jag lägga ut kort på mina!





ELLER HUR LÄCKER!! Handmålad ev en av eleverna är den! Och i denna väskan låg detta:


1,5 kilo godis och en 1 meter lång korv!



"hemmavärpta" vaktel ägg!!! Så söta små minihöns! Det är tydligen delikatess ägg där ett sånt litet innehåller grymt mycket mer vitaminer och mineraler och sånt än vad ett 5 gånger större hönsägg gör! Makea älskar äggen! Skalet är mjukt och kalkrikt så hon äter allt!

Eller hur underbart personliga saker? Väskan är ju bara bäst. Och vänstersvängen fick jag just för att jag är så vänstersvängs-fixerad! hahahahaha!! Dom snappar upp ALLT dessa elever! ♥


GRATTIS till Makeas brorsa Nemo som blev BIR och BIG3 på Malmö valputställning!! Det var åtminstone 20st hundar i gruppfinalen!!!! SNYGGE-NEMOS!!!!!!!!

Helg :)

Denna helgen är rätt lugn. Hemma och tränar på egna villkor idag. Och imorgon är det avslutning på Makeas lydnadsgrupp och på en av mina rallygrupper. I veckan har det varit lugnt med träning, ett pass har det bara blivit, ibland får man ha paus. Men idag är vi nytaggade och ska testa på nya moment!


Kolla Makeas min!!! HAHAHA "are you talking to me??"


Nu kan man inte flytta sig framåt i fjärren!


Makea är väääldigt data intresserad....


.... Man bara om man får fånga pilen på skärmen!! Ni förstår att man måste torka skärmen rätt ofta från en viss hunds dreggel :D Hon trycker och slickar och försöker få tag på muspilen... Drar man ner den i ett hörne så den inte syns så går hon bakom datorn och undrar vart den tog vägen! Söta söta...


Makra approterar ett rått VAKELÄGG!! Alltså ett sånt där litet litet, någon cm är det bara. Sen fick hon äta det, det är ju såå gott tycker Mackson!


Vanligt ägg också, men det var stort att hålla i! Eftersom hon höll löst och försiktigt (bra!) så gled det ur munnen efter ett tag så det sprack! Det var ju alldeles ovalt, inga kanter att hålla i. Så tittade hon på mig ledset ba "åh nej matte, jag tappade det.. Förlåt!"  Hon är ju bara får go!


Allt för oss nu, ska snart ut och träna!


12.51
Hemma från en lyckad träning och ett bergsklättrar-pass!

Träningen gick väldigt bra! Körde igenom hela 1:an. Hon var taggad till 1000. Efter 1:an tänkte jag träna 2:ans apportering och testa på rutan med target, problemet var att targeten inte låg i ryggsäcken! Så det blev inget med det... Men Apporteringen har vi testat lite innan, jobbet med det är att all hennes energi lätt lägger sig på tugget! Så det trängade vi. Och hon tuggade inget!! Vi tränade mycket fart och snygga upptag. Körde en rak apportering, typ inkallning fast apporten ligger på halva sträckan. Det för att träna upplock i fart. Gick bra. Sen körde vi en ny som jag kom på på plats, en 90graders. Jag, apportewn och makea står i en 90 graders vinkel. Alltså jag sätter Makea "sitt kvar" går fram ett par meter slänger apporten och så vinklar jag åt något håll. Det för att träna upplocket i farten samtidigt som hon vänder. Det gick bra, men ibland sprang hon rakt till mig, så hon fick jobba och tänka! Det är ju svårt att INTE springa direkt till matte. När jag hade gått ut och lagt apporten och tillbaka och började tagga henne lite på den så kom grannens hund springande från ingenstans. Makea blev helt VANSINNIG! RÖR INTE MIN APPORT! Där fick jag fan hålla henne jävligt hårt för att hon inte skulle flyga på den andra hunden! Makea är en dam med humör... Hon hade sagt ifrån på skarpen där och huggt efter henne.. Men sen gillar jag inte att ägaren i fråga inte kallade in sin hund utan "åh jag anade att det var ni, hon har vädrat länge nu". Men Ta hunden!!! Jag är sur och osocial när jag tränar, hatar att bli störd... Kan inte hjälpa om jag verkar otrevlig.. Men det var som Niina svartberg sa "När min hund sitter fot så är det en helig plats, vi är koncentrerade på varandra och jag svarar aldrig på tilltal. Min hund ska kunna lita på att jag är lika fokuserad på honom som han är på mig". Hon har än en gång heeelt rätt..

Platsliggningen gick förresten bra. Låg i 4 minuter och på vägen tillbaka gick jag zick-zack och runt fotbollsmål, runt henne osv. Hon låg som en smäck.. Lite fjärr testade vi med.

Efter passet gick vi in och hämtade Ebba för att gå en "offroad" promenad. Makea var som vanligt som en vildhäst! Vi går ju inte så långt eftersom Makea fortfarande är så ung tycker jag. Men hon springer la 3dubbla sträckan ändå så :P Men nu ligger båda trötta och utslagna och min mage ropar på lunch!!

Hur orkar man?

Exakt HUR mycket energi har en "aussie-med-extra-allt"?? Gick en "offroad" promenad med hundarna i skogen idag innan jobbet. Insåg snabbt att min tanke med två kopplade hundar i berg var en dröm som inte kunde bli sann. Ebba går lugnt, som alltid, brevid mig och stannar när jag ber henne vänta in mig när vi ska upp eller ner någonstans. Det var ingen lång runda vi gick. 15 minuter kanske - men Makea SPRANG EXAKT (!!) heeela tiden, upp, ner, fram, tillbaka, upp igen, ner igen, fram igen, tillbaka igen.. och om flertalet gånger till! Tungan hängde som en slips men hon var lika glad för det, hon sprang som skjuten ur en kanon, märkte efter ett tag att jag och Ebba var påväg åt ett heelt annat håll, hon vände och sprang som skjuten ur en kanon tillbaka. Asså förlåt men jag blev svettig och anfådd av att titta på henne! Hon hoppade över stock och sten, genom bukar, under träd och över bergsskrev och fan vet allt, och för att inte glömma detta morrande! Hon morrar alltid när hon kutar omkring! Rycker tag i grenar på vägen och blir arg på dom, haha. Och om hon ändå skulle förbi oss så kunde hon tackla Ebba på vägen! Så ja, om vi gick i 15 minuter så sprang hon för det 4-dubbla!

Hon tog en paus... för att kissa i 2 sekunder. Resten av tiden sprang hon! Inte behöver jag oroa mig över att jag behöver ut och jogga eller annat jobbigt med henne när hon blir stor, hon kommer fixa det så bra själv! Det läskiga är att det INTE har blivit bättre med åldern, alltså att hon INTE har blivit ett dugg lugnare på 10 månader! =)

Vissa saker förstår man sig inte på.... jag förstår mig inte alltid på denna blåa varelse.

Det är ju samma i lördags. Vi gick upp halv 4, hon sov ingenting i bilen på vägen ner, hon låg bara och stirrade på Kaylee på andra sidan gallret, så satt hon ett tag med. Vi kommer till växjö, hon får vara i buren en stund men ligger bara och tittar. Tar ut, värmer upp henne och saga. Sen vid tjugo över nio eller nått är det la våran tur och Makea fullkoligt SPURTAR inne i ringen! Trött?? Nä va fan är det?? På en annan gick ju ögonen i kors!

Fast jag tycker dock det är askul!! Behöver aldrig oroa mig över att jag inte kan tävla någonstans eller diverse saker pga en morgontrött hund eller dylikt! DET är bra! I somras vid det varmaste så var hon lika galen. "Va? Är det varmt ute??"

Störtskön hund med störskön personlighet. Men ibland undrar jag om duracellbatteriet verkligen aldrig slocknar? Blir hon aldrig trött? söta blå är en galenpanna

Det är ju bra att hon kan vara lugn i miljöer där det behövs! Typ på bussen, inne, när hon passivitetstränar vid klubben och sånna saker, för det är guldvärt!

Lilla söta Ebba har vart på en, som ni förstår, välbehövlig semester undan monstret hos morfar i helgen. Det var nog inte så dumt! =)

Bra tärning.

Igår åkte vi med Pernilla, Nemo och Sigge till kungälvs bk för att köra störningsträning. Det är en av de bästa brukshundklubbarna man kan köra det på, det är en motorväg på ena sidan, en vanlig väg på andra sidan och en hästhage på en sida. Och på planen hade dom bruksträning med skall och allt en bit bort. DET NI! Eftersom Makea är blir ganska miljöstörd så var detta nyttigt för henne. Hon blev orolig på platsen och reste sig för första gången typ, absolut inte av ren vilja utan hon tyckte det var lite läskigt att ligga där vid motorvägen. Men sen låg hon, dock pipande. Vi körde lite mer lydnad och la sen en plats till, då låg hon utan problem i 3 minuter. Hon gör ju aldigt något av ren djävulskap utan av osäkerhet eller sånt. Det känns ju iofs bra för mig. Jag vet ju att hon vill =) Lydnaden gick helt OK. Där stördes hon inte så mycket. Det hela blev ju inte bättre av att det var snålblåst (och ni som vart där vet hur jäkla öppet det är!). Dit ska vi absolut åka igen. Tack för en trevlig dag Nillan!

Idag är det körlektion och jobb som gäller.........

??

"Varför är det så farligt att vara glad för någon annan när det gått dåligt för en vän?"  - Okänd


Lär er..

.. Har varit på en föreläsning med Niina Svartberg. Hon är bara så jävla duktig. Temat var tävlingspsykologi och mentalträning för hundförare. Vissa som inte var där skulle behövt vara där, försök hitta en sån kurs!!!

Kommer ändra lite på mitt sätt. Hon sa många saker som jag kände passade så bra in.

En sak, som hon har så rätt i och som vissa borde ta åt sig var: "Jag kan gå in i en elitlydnadstävling med min hund, där man kan ha som högst 320p. Jag Fick 311p men jag var inte nöjd ändå! Jag skiter i vilka poäng eller placering jag kommer på, även om jag vann, för det som jag hade tränat så mycket på de sista 2 månaderna gick inte bra, även om vi fick 10 på momentet så gjorde inte min hund det vi tränat på! Då är inte jag nöjd! Däremot en annan tävling där jag precis kom över 255p, vilket är ett förstapris, var jag nöjd när jag gick därifrån. För där fungerade den saken som vi tränat på, även om jag fick 10 på momentet även denna gången."

Hon har bara SÅÅÅ rätt. Vad fan spelar det för roll egentligen vad domaren tycker? Är inte jag nöjd så var det inte bra. Oavsett poäng, höga som låga! Domaren är "bara" där för att sätta poäng på dig, någon måste ju.. Man kan inte och kommer inte alltid att vinna, någon gång kommer det gå dåligt! Det är bara att lära sig. Man kan inte vara en dålig förlorare i hundsport, man lägger alldeles för mycket dålig börda på hunden! Den har ju trots allt gjort sitt bästa.

Exakt samma sak kände jag på de två helgernas senaste utställningar. I halmstad förra helgen var vi i ridhus, därav anmälde jag. Mitt mål med dagen var att Makea skulle prestera bra i denna miljön, och det gjorde hon! Jag var jättenöjd med henne, även om resultatet är skitsamma, det var en inoff! I växjö i lördag var det första officiella för stora damen. Jag är självklart jättenöjd med resultatet, hon fick ju HP! MEN MEN MEN jag är INTE nöjd med hennes prestation... Hon sprang alldeles för slarvigt och hade alldeles för bråttom. Hon stod som ett ljus, det gör hon alltid, hon är grym. MEN hon ska inte trava så våldsamt! Så där var jag ine nöjd. Så är det bara, hon kunde presterat bättre och hade då kanske blivit bättre placerad, det går inte att komma ifrån. Men som en annan sak hon sa "Hur kul är det att tävla när man får resultatet postat i brevlådan dagen innan?"  och "Jag har lovat mig själv att den gången jag inte är nervös inför en tävling ska jag lägga ner, för då är det inte spännande längre". 

Jag är min värsta kritiker. Jag vet vad jag och min hund kan prestera, många andra tror att dom vet det med pga det dom ser. Men det är ju egentligen bara jag som känner min hund och vet vad som är ett bra resultat för henne för just den dagen och i just den miljön! Det vet ingen annan.

Som sagt så är Niina en mycket duktig människa som gav så mycket! Hon är verkligen värd att uppsöka.

Hur ska man tänka?

Det är två män som går i en tunnel när dom helt plötsligt ser ett ljus.
- Ja nu är vi äntligen framme. Säger den ena.
- Det är säkert bara ett tåg, säger den andra.

"Varför ska man skynda när man inte ens vet vart man ska. Man vet ju ändå inte när man ska vara framme då" - Nalle Puh

Nä det var helt enkelt väldigt lärorikt, även för dom "bästa". Jag såg flertalet lydnadsdomare där.



Imorgon ska jag och Mackson träna med Nillan och Nemosen. På en ny plats och ny miljö! Ska bli spännande.

go' natt

Så ja..

Nu funkade kameran för mig! Vet inte vad problemet var igår.. Såhär hittade jag hundarna imorse:





Någon som vill gå ut??

Idag var det fint väder, kallt och frost med solsken! Så mysig så vi tog en härlig långtur.

Här kommer bild på Makea med helgen vinster.




kram

Bilder

Bilder från gårdagens bravader i växjö där det gick bra för Door Keeparna! Lite bilder från de "kända" hundarna. Mamma tog inte på dom andra, haha.

Först ut Saga (arelids aussie). Här i sin konkurrans av två andra tikar. Sagar var yngst (precis fylla 6månader). Saga står längst fram.


Trots sin låga ålder stod hon sig bra och blev 2:a med HP!


Sen var det brorsan Nemo som blev Junkl 1 junkk 1 CK bhkl 3!!


Sen var det Milou som blev 1, 3 i unghundsklass


Monster blev 1,1 i unghundsklass med CK och senare bhkl 2 med CERT


I tikarnas juniorklass var det 3 syskon. Först ut Nea som blev junkl 1 junkk 3.


Nanook (Esther) blev junkl 1 junkk 1 med HP


Och tätt efter kom Makea som blev junkl 1 junkk 2 med HP!


Och Door Keepers uppfödargrupp med (fr.v.) Monster, Nemo, Makea och Esther. Vi blev 2:a uppfödargrupp med HP!


Idag var jag först på Aussieträff sen hade min rallykurs och sen aussieträff igen :P Skit kul var det. Nu förstökte jag fota Makea med dom fina rosetterna men nått har hänt kameran!!! Den vägrar fokusera på någonting!! Så nu är det att undersökas....

Första officiella utställningen...

... Och jag är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ nöjd!!! Jag åkte ner med siktet inställt på en 2:a i kv, men skulle bli glad för ett rött band! Trodde att antingen skulle vara för outvecklad eller att hon skulle ryka på svansen. MEN ACK gott folk!

Efter att en gråtfärdig Pernilla kom ut med en rosa lapp (= CK!!) så var man bara så glad för brorsan! Dom var sjukt snygga i ringen, märks att dom tränat! Han var så värd detta CK:t - På FÖRSTA officiella utställnnigen endast 10månader! Jadu nillan, ribban la du högt! Och var så nära CERT:et!! GRATTIS!!!!

I tikarnas juniorklass var det 3st. Syskon, Nea, Esther (Nanook) och Makea. Makea var för het, igen! Fastän hon vart vaken från halv 4 på morgonen!? Går det inte att få denna hund trött????? Fick dra tillbaka henne några gånger för att få henne gå snyggt.... Det var roligt att ALLA syskon fick 1:or!!! Sen placerade han Makea först och Esther efter, ett varv till och Esther hamnade före! Makea sprang lite slarvigt.. Så Eshter vann med ett HP, Makea tätt efter med ett HP och 3:a Nea.


DET STÖRSTA GRATTISET NÅGONSIN TILL ALLA SKITDUKTIGA SYSKON!!!!!!!!


Makeas kritik:

Feminint Huvud. Korrekt bett. Bra hals och överlinje. Passande kropp och benstomme för åldern. Bra tassar. Välvinklad fram och bak. Rör sig bra från sidan, lite trång fram och bak. Bra temperament och päls. Välvisad!

Bra kritik, trång fram och bak kommer av dom slarviga rörelserna idag, det brukar hon inte vara avd jag vet. Men allt hänger på dagen! Är så glad över att få en riktig domare som inte siktar in sig på svansen utan ser att Makeas helhet är bra! Hon har vuxit i sig bra och börjar bli riktigt snygg. Så svansen nämde han inget på! BRA domare!! Sen var det kul att få "välvisad" på en officiell utställning, det är inte så ofta!! :D Men inofficiella utställningar har inte lika utbildade domare och ibland har man fått frågan om dom verkligen få ha långa svansar och ibland har dom frågat Nemo om dom verkligen får var "kuperade", som dom så fint säger... Så inofficiellt är inget man kan räkna med.

I unghundsklass blev Monster 1, 1:a med CK och CERT och Milou 1, 3:a.

Sen ställde Door Keepers upp i en uppfödargrupp med Monster, Nemo, Makea och Esther och vi fick HP och kom 2:a =) Fina hundar!

Fick iaf två skitsnygga rosetter, va tvungen att ha 1:a priset med, brukar aldrig köpa det men det var så snyggt! Och det var trots allt makeas första riktiga så den fick följa med hem =)

Utan att tvivla så har de senaste vackorna gått åt vårt håll! Väntar bara på bakslaget nu, det kommer alltid! haha. Men ingen mer utställning iår blir det iaf. Nu blir det sikte på lydnad.

Men jag ställde även två andra hundar idag. Lilla Saga, precis fyllda 6 månader som blev 2:a i sin konkurrens med HP! En nöjd matte även där. Och så min lilla Terv Kaylee som fick 1:a och 1:a i konkurrens utan HP, detta för att hon behöver grovna mer, men det vet vi. Annars fin kritik och det ska hon ha!

Tre trötta hundar och nöjda mattar åkte vid ett-tiden på hemfärd =)

NU ska jag SOVA så jag slipper vara så trött och grinig på festen ikväll :P HAHA ska försöka vara social!



Kort kommer!!
"go natt"

RSS 2.0