Aussie lägret 2009

Något av det absolut roligaste iår! Mycket trevligt folk i stor mängd med vackra hundar (såklart!) gör helgen bara det. Men att sedan få spendera mitt fullspäckade helgschema med agility gjorde ändå det hela lite extra kul såklart!

Jag som inte riktigt har tränat agility utan mestadels "lärt" mig av att titta på andra och härma och försöka klura ut varför man ska göra så (även om jag fått mycket tips av Emme såklart ;) hihi), har lärt mig nått otroligt mycket denna helgen! Jag har lärt mig många "varför, om och hur", fått svar på många frågor och fått massor av tips och nykläckande idéer!

Vi var ett härligt gäng på olika nivåer och man kunde se hur mycket alla utvecklades från torsdag till söndag. Jag tror alla lärde sig väldigt mycket.

Vårt härliga lilla gäng toppades av en fantastisk instruktör i namnet Emelie Merenius. Hon hittade alltid något att peta i och även om man kom runt banan eller kombinationen "felfritt" så kunde det ändå göras bättre, snävare svängar och snabbare acceleration. Och jag då, som inte lyckades stanna vid rätt ställe för att få till (tillräckligt) snäv sväng fick banneme ta och göra om tills jag gjorde som hon sa *S* ;) Det är faktiskt väldigt bra och man lär sig att ha reda på sina egna fötter och ben också.

Jag tror alla har träningsvärk nu!! Som vi fick accelerera, bromsa, slänga sig åt andra hållet och acca igen! Och gör man det några rundor på rad så blir man rätt mör!

Maten va helt underbart god!!! Eloge till "kökspersonalen"!! Vi hade jättetrevligt på kvällarna, föreläsning med Ingrid Tapper och aktiviteter, "mitt" lag kom 2:a, 0,5p efter ettan. Ja asså jag har inget att klaga på.. Och inte mycket regn fick vi på oss heller. Kom skurar emellanåt men dom kom oftast när vi i agilityn hade teori ;) hahaha.

Ja en vansinnigt rolig helg som sagt. Längtar till nästa år! :) Tack alla som var där!

Nu är jag så jäkla tänd på agilityn och har faktiskt för första gången lärt mig på riktigt! Det är NU vår agility börjar, det är NU jag och Makea ska bli ett riktigt team på banan.

Och Emelie lär få sig ett par besök i höst tror jag, haha. Som Sandra sa: "Och vad ska vi göra nu när vi inte har en Emelie som står och säger vad vi gör för fel?"

Jag får tänka "Emelie" när jag ska gå en bana, hur jag ska få snäva svängar bra byten och vara tydlig. Och nu ska jag börja träna kontaktfält på Makea, det har vi inte gjort alls innan :P

Först ska vi ta och vila någon dag, jag är helt slut!

Så har jag 7st böcker att läsa igenom med :P

Kort? Nä, hade aldrig med mig kameran ut pga regnrisk. Har bara ett gruppfoto på vårt lilla gäng :)

Rosa Moln.

TACK TACK TACK!!! För alla komentarer här, sms och telefon - ja över allt. Själv är jag såklart jätteglad fortfarande! Ser fram emot de anmälda hösttävlingarna. Förhoppningsvis blir det en tävling med laget också!

Jag packar lite till lägret nu, ska skicka in i husbilen imorron så är det klart. Ser fram emot en full helg med trevligt folk, snygga hundar (det är ju aussies :D) och massor av agility!

Jag lovade ju filma Makeas nya trix hon lärt sig. Dom är ju långt ifrån färdiga men på god väg - hon lär sig så otroligt snabbt! Syster filmade med mobilen lite snabbt här ute så ni får se :P

Som många vet så har jag någon typ av beroende av bakdelskontroll och kroppskontroll. Enkla bakdelsövningar började jag lära Makea när hon var ca halvåret. Det är grymt snyggt i lydnaden (testa om ni inte gjort det!) men det har även hjälpt oss i agilityn då Makea har lärt sig läsa mitt kroppsspråk väldigt bra, speciellt min överkropp. Fick lite nya idéer när jag kollade på freestyle ock tänkte genast "Aaa mer bakdelskontroller!" Haha, är man beroende så är man ;) Men hon fullkomligt älskar att jobba med sin bakdel och bjuder ALLTID på någon form av bakdelskontroll utan att jag bett henn :) Hon är bra på att tänka själv!

Började lära in Makea "om":



Och eftersom vi tränat "vänd" sedan innan så testade jag det på avstånd och att backa tillbaka henne, och förvånad blev jag när det funkade kan jag säga! Hon är inte dum :P


Idag testade jag sätta ihop det lite grann, då kan det se ut typ såhär:


Så det är det nyaste vi testat. Har lite mer på gång ;)

Nu ska jag fortsätta packa lite. Några av er ser jag i helgen! Er andra önskar jag - Trevlig helg!

.

harregud...!!!

Makea är en Ängel, en Pärla, ja orden kan fortsätta komma, men i mitt förråd finns inte så mycket mer att säga, min hund är helt fantastisk!

I allting hon har startat hittills har hon startat med 1:a pris. Oftast räcker inte det till utan det ska till lite placeringar för att falla tösen i smaken tydligen.

Varför då vara sämre i agilityn?

Jag är sjuk och prepareda mig en del för att orka med. Agility med halsont och feberkänningar är sådär kan jag meddela. Vi började med Agilityklass då det gick hur bra som hellst! En missvisning av mig resulterade i att hon satte ett språng på A-hindret när hon skulle ta hoppet brevid (dom stod väääldigt tätt!!!). Detta resulterade i en snöplig disk men resten va felfritt och jag är supernöjd med loppet!!

Hopploppet kunde inte gå så mycket bättre. Makea har en otrolig förlighet och lyssnar minsta vink från mig! Som jag sagt många gånger är hon en helt underbar hund att jobba med hon ger alltid sitt yttersta! En felfri runda och en tid närmare 10 sekunder under idealtiden resulterade i LEDNING!! En annan tjej kom in på exakt samma tid och vi blev alltså DELAD ETTA!!! KLASSVINST I DEBUTEN!!!! Eftersom dom bara hade en rosett där det stod 1 på och en med 2 så fick vi köra omlopp. Jag kände mig inte bra och var nöjd med vår placering så jag gav inte allt och vi gick i mål med 10fel. Vi har ju ändå delad vinst så var gör det om det står 1 eller 2 på rosetten! VI FICK JU PINNE!!! Det är lixom det som spelar roll! På protokollet står det 1:a plac och så även i tävlingsboken :)
Tiden blev 34.97 och 4,06 meter i sekunden gick det! Så det flöt på rätt bra. Det var 44 startande i denna klassen.

När det var dax för öppenklasserna va jag bra seg i skallen. Banan va svår som satan med en jäkla massa svårigheter och fällor, klass 3 är ju med o tävlar och det får inte bli för lätt för dom. Makea klarade alla svårigheter jättbra måste jag säga! Inte ett ända fel men tyvärr gjorde jag samma misstag som på agilityklassen (hindrerna stod lika dant) och en tass på A-hindret gjorde en disk. Nöjd och glad ändå!!  Öppenhoppet gick lika bra där, en rivning fick vi men svårigehterna gick utan problem! Slalomet var tredje sista hindret och det blev ett fel mitt i det. Men eftersom vi hade en rivning sedan innan så sket jag i att bråka utan ville att vi skulle flyta och bli glada! Därigenom diskade jag mig själv, man måste ju utföra det korrekt innan man tar nästa men jag valde ju att inte göra det.

Alla banor innehöll oxrar och murar, vilket jag aldrig tränat på men det va inga problem.

Men jag är övernöjd och skitstolt över min hund! Hon har skött sig exemplariskt och är så jävla duktig på banan! Som sagt, matte måste lära sig att visa rätt, för det är ju bara det vi förlorar på.. Makea går som vanligt aldrig in halvhjärtat utan går in till 200% i det hon gör. Varje gång. Älskade Ängel Blå♥

Jag blev så jäkla taggad och LÄNGTAR starkt till höstens tävlingar!!!!!! Då ska jag hålla mig friskt också...









Tack o hej! Ipren och en kudde låter inte fel nu!

Förberedd!

Nu känner vi oss förberedda. I morse åkte jag och Emelie till kallebäck för att köra agility, Sara med Kimya kom också dit trots mitt sena mail (sorry sara ;) haha). Jag och Emme satte upp en väldigt bra bana, multi med bakombyten som vi båda ville träna på, LÅNG (väldigt långt) hopp, balans, A-hinder, 12 pinnars slalom och en massa hoppkombinationer. Jag bestämde mig för att köra helt tävlingsmässigt och satsade allt vår första runda. Till min stora förvåning, och glädje såklart, så kom vi runt på exemplarisk tid och endast 5 fel (slalomingången hon inte hann o bromsa in till), alla bakombyten gick fantastisk bra för första gången ever känns det som ;) Emelie sa att det gick så bra bara för att jag gjorde rätt, jag var väldigt tydlig och bra. Det är faktiskt det vi behöver träna på ;)

Så nu blev vi lite taggade för helgens tävlingar!! Debuten är det och Vi har 4 lopp på oss. Kanske något utan diskning? ;) Det beror nog på mig.. Ska bli jääääävligt kul iaf!! Tur att Emme ska tävla också så jag kan hänga henne i hälarna ;) haha, hon får berätta när och var jag ska in :P

Det blir lite Déja vu (stavas?) faktiskt. Känner mig lika vilsen och liten i världen som jag gjorde första gången jag och Ebba stod på vår lydnadstävling. Då hade jag aldrig sett en tävling, ingen hade sagt vad som händer eller någonting. Gick in dom sa "framåt marsch".. "Jaha då ska jag nog gå framåt?" tänkte jag. Jag var helt lost men det slutade ju bra?! 182poäng och klassvinst - jag och min Norska Buhund.

Vem vet vad Blå kan slå till med? Men krav eller förväntningar har jag inga. Vi började träna agility i juni... Det är lixom inte så långt tid :P Vi ska baaara ha sååå kul!! Men ni glömmer väl inte hålla tummarna för oss?

Imorron ska jag filma våra 2 nya trix vi börjat lära in. Dom är inte finslipade men ni ska få se varför bakdelskontroller är såå viktigt. Alla som gått min Rallykurs tycker nog jag är lite besatt av bakdelskontroller men jag tycker det är så jävla snyggt, speciellt i lydnaden. I veckan har jag och Makea tagit våra bakdelskontroller till nya höjder =)  Hon är ju tränad med bakdelen sen hon va typ 5 månader. Hon är en Ängel på det!

Mattes Pärla


Gamla bilder.

så duktiga!

Igår var vi nere på klubben, min tur att öppna den fria träningen. Tog med mig båda hundarna, länge sedan Ebba tränade. Hon fick gå först och hon va sådär gulligt taggad som bara en liten gul hund med griseknorr kan vara :) Gick igenom blandade moment. Fotgåendet var jättefint, piggt och kvickt! Läggande sa det PANG i backen, betydligt snabbare än Blå - fast skillnaden är att man får säga llllllllllllllllligg till Ebba så hon hinner reagera, Makea har ju betydligt snabbare reaktion och det räcker med ett kort snabbt Ligg!

Inkallning kan det ju inte gå så mycket fel i. Fjärren gör hon bra, men hon flyttar sig framåt från ligg till sitt,,, det var ju nära ett år sedan vi tränade det så inte så konstigt ;) Hopp-sitt-hopp utan anmärkning.

Det roligaste av allt var att se henne i apport och hopp-apport. Det kan nämligen inte blir snyggare över huvudtaget!! En 10a är ett snällt betyg.. Allt med apportering är nämligen det allra roligaste hon vet och det syns.

Hon sitter fot och när man kastar apporten över hindret och lååångt där ifrån (snett eller inte spelar ingen roll), då sitter hon och skakar, sticker iväg innan jag hunnit säga klart ordet Hopp-apport. Som skjuten ur en kanon springer hon i 550km/h, hoppar  i ett språng och snabbt till apporten, tar den perfekt utan tassar eller lek, springer lika snabbt, om inte snabbare (ju snabbare man kommer fram ju snabbare får man en godisbit ;) hehe) tillbaka och smidigt in i fotpositionen. Samma vid klass 2 apport fast utan hoppet då. Hon är helt otrolig!

Blå var också duktig! Klass 1 och 2 gicks igenom. Allt gick jättebra! Nja, apporten (klass 2) inte så bra men vi tränar ju inte regelbundet och då gör man ju faktiskt inga framsteg heller ;) Fotgåendet var bra igår, kör alltid fritt nu då det är där vi har haft problem med en liten Blå långt fram. Nu hittar hon tillbaka lite bättre och det ser snyggare ut.

Ska se om jag kan filma ett nytt trix Makea har lärt sig :) Hon är så duktig, 3gånger har vi testat det nu och det blir bättre och bättre :)


hej så länge! Håll tummarna på att Gul fixar en ny titel idag!


GLÖM INTE VILTSPÅRSKURSEN!! SE INLÄGGET NEDANFÖR!!




..

VILTSPÅRSKURS!

NU ÄR DET DAX!! Jag, Therese, och Eva-Lena kommer helgen den 26-27 september hålla introduktionskurs i Vilspår! Vi kommer hålla på mellan kl.10 och ca 15 båda dagarna. Ni kommer få lagda spår, på olika nivåer och även själva lära er att lägga.

Vi kommer hålla till i Göteborg, precis plats meddelas närmare. Kostnad 700kr. Blod och klöv står vi för och det ingår ett regelhäfte för viltspårsprov.

Om Therese:
Håller till vardags kurser i Rallylydnad och är utbildad instruktör i detta. Tränar och tävlar mina hundar i mängder av olika sporter och har hemma en Australian Shepherd som är Svensk Viltspårschampion och en Norsk Buhund som har ett 1:a pris kvar innan hon kan titulera sig detta.

Om Eva-Lena:
Är utbildad allmänlydnadsinstruktör och håller kurser i bl.a rally och nybörjar lydnad. Äger en Australian Shepherd som är Svensk viltspårschampion och en liten Dansk svensk gårdshund som spårar för husbehov.


MAX ANTAL PLATSER = 5st.

OBS! Anmälan är bindande!!

FÖRST TILL KVARN GÄLLER!!

ANMÄLAN SKICKAS TILL [email protected]

hihi

Nä ni! Avslöjar ingenting alls =) Inte än iaf!

Igår va jag och emelie o träna agility. Det var några andra där och en man vilade sin hund medans jag körde Makea. Sen när vi gick för att ta vatten så sa han "Det är rätt mycket hund i den där va?" Ehh ja, svarade jag med ett litet skratt (det går inte att missa på agilityplanen nämligen, Makea är lixom inte lite het..!!). "När det klaffar ser det jäkligt snyggt ut måste jag säga, men den är inte gammal?" När han fick har att det lilla blå strecket på planen bara va dryga 1½ avslutade han med ett flin och sa "Ni kommer bli ruskiga på planen sen, kommer va kul att se er framöver!".

Visst är det kul när folk är så trevliga?? Man blir helt varm =)

Igår skötte sig Makea bra! Det blev alla kontakthinder, bakombyten och slalom framskick mest. Jag var nöjd, ibland sätter det sig riktigt bra och ibland lite missar men då pekade Emelie snabbt på att det hela var mitt fel och det är väl så det brukar vara, hunden har inte hämningar.. Tezze har =) Men när jag bara lär mig lite mer så kommer det bli såå bra. Tror jag iaf, och mannen igår =)

Men man märker att hon behöver muskler, när man är en så liten flicka och ska hoppa så tajta höga kombinationer så får man ta i =) Ibland smiter hon under, men det är när hon kommit i fel avstamp mest. En kul grej upptäckte hon igår, om man springer fort över gungan så kan man hoppa rakt ut istället för att vänta tills den slår ner i becken. Det berömda "I believe I can flyyy!!" känns aningen bakant i andra sammahang också med denna tösen ;) SAKTA var därmed ordet som behövde användas igår, och visst gick det klockrent ,,, när det gick sakta =)

"MEN VARFÖR SKA DET GÅ SAKTA NÄR DET ÄR SÅ KUL NÄR DET GÅR FORT???" - Makea


:D




ÅÅh jag smider sånna planer så jag håller på o spricker av spänning själv!!!!

Längta längta vill vill!!

hm..

så intressant var det att jag kom tillbaka??

Helgens alla kräftskivor har var hur roliga som helst och jag har haft väldigt lite sömn att leva på så igår kväll spelade övertröttandet in, hihi =)

Får se om jag åker in till kalaset ikväll.

Bestämde mig idag för att träna lite med Blå och kan säga att det var länge sen hunden gick så jävla klockrent i lydnaden (gick igenom klass 1 lite snabbt)!!! Tezzes älskling är bara bäst!! I förrgår testade vi några ganska svåra trix lite sådär bara, idag när jag kom ut skulle jag fortsätta bygga på dom och då satt dom nästan perfekt!?!?! Chockad glad lekte vi massor och hade jädrans roligt träningspass!! Hon kanske bara behöver visas och sen smälter det in i huvvet när hon vilar och sen vet hon hur man gör??? Eller var det ren tur??? Jag skiter i vilket, Tezzes Pärla ÄR Tezzes pärla! Ebba brukar aldrig vara såhär träningsvillig när hon löper? Men Makea är ju inte som alla andra =)

Tillbaka till Guitar Hero!! (Familjen har blivit besatta, ja alla!!) Igår va det sing star för hela slanten och det känns i halsen idag, haha.


Vackraste Pärlan <3

Now I'm a blondie =)


Kanske får bli lite ljusare, men så är det nu.. Brynen fick mörkas lite med, dom syns ju inte..

Vi tränar här hemma. Alla grenar utan lydnad =) Känns skönt att slippa det lite men snart kanske vi plockar upp det igen. Makea visar sina framfötter i en gren jag aldrig sysslat med innan, så det fortsätter vi på nu. Jag och Emme ska dra till norr o tävla för att ingen ska kunna skrattas åt oss!! Hahaha!!

Annars rullar det på, skönt att släppa cyberrymden lite. Tränar med olika vänner och sånt. Planerar viltspårskurs för fullt.

Göteborgskalaset har fått besök av Tezze. Jag och Emme va inne i två dagar. På söndag är det party med Rix fm. I helgen för övrigt väntar kräftskivor, både idag o imorron. Jag äter inte havsdjur men har trevligt ändå.

Nu ska jag ut! ha're!


Är du vidskeplig?

Idag händer det, den magiska sifferkombinationen.

12:34:56, 7/8 - 09 - 123456789.

Sägs att man ska önska sig något positivt och att det kommer slå in. Just det klockslaget idag ska kunna ge en ny start och göra så livet kommer i balans.

Kan det stämma? Vi hoppas..

Imorgon fyller jag år, idag ska det festas.

Nej, pausen är inte bruten.

Paus.

Nu tar jag en paus. Vet inte hur lång tid men jag känner mig rätt besviken och nertrampad just nu och då blir det bara tråkiga inlägg som ingen ändå vill läsa. "Har du inget vettigt att skriva så låt bli"-typ..

Så när jag släppt det lite och lagt det bakom mig så kan jag skriva lite igen... Nu är jag bara arg.

Under tiden ska jag underhålla mig med saker som absolut inte har med hund att göra, jag ska festa gärnet med my beloved friends, jag ska fylla år och jag ska bara göra ingenting. Jag ska vara en 18årig storstadstjej =)

I hundsammanhang händer det lite grann bara. Ett rapportpass hit o dit eller nått hinder här o där. På söndag blir det utställning också. Annars inget, Makea löper ju och är lite mer störd än vanligt (hihi) vilket väl är ok men är jag irriterad från början så blir det ju som känt bara pannkaka vid misstag i träning. Vi ska bli lite skogsmullar ett tag, kanske finner en kantarell eller två.



Hej så länge!


hmm..

En sak rättade till sig igår, Askersund - here we come!

Resten har jag bara lust att fortsätta vara grinig på.. Och tänker vara det tills jag får lust att sluta =)

Igår blev det lite träning på hinder. Varje träningstillfälle lär jag mig själv nya saker i handlingen. Och Makea gör såklart framsteg även om vi har en lååång väg kvar tills det ser bra ut ;). Även Milou fick testa och jag tror han tyckte det var vääldigt kul ;)

Regnar idag med. Tänker bara ta det lugnt, ska klä på mig regnställ och ta med mig min Blåa Svamp för att leta svamp i skogen. Lite Kantareller kanske vi kan finna. Bara hon och jag i skogen själva och rensa tankar... Det blir en härlig regnig dag. Lite film kanske man ska sätta på sen också, det hör till vädret.


Älskling 11 veckor.



2 timmar i skogen med GALEN Blå!! Hon sprang runt som en torped utan en endasta paus... Hittade även lite vattenhål man kunde bada i. Det blev i vilket fall mycket lek och bus och en del svampplockning. Makea förstod att man skulle plocka svampen och beslöt sig för att testa själv. Hmm.. Dom blev lite mosade?! Men söt som försökte ;) Hon lekte även med en hoppande padda och dom blev bästisar (tror ni de va ömsesidigt?.. nä..) ett tag innan Herr Groda försvann.

Svampen vägde strax över 300gram när vi kom hem. Det var ju bra för min första egna svamppromenad och att jag själv inte ens äter den, bara mamma i familjen som äter kantareller.

Imorgon väntar en trevlig dag i form av vallning och träning i goda vänners sällskap =)

På kvällen är det dagen D för vissa andra....

allmänt grinig.

En allämnt sur dag då ingenting går som jag vill... Hatar det... Makea verkar ha dragit igång löpet. På den sämsta jävla tidpunkten EVER!!!!

Vi missar agilitytävlingen i stenungsund och kanske utställningen i askersund med om det inte vill sig jävligt väl. Lite taskigt att trycka in Makea i en bil med två hanar,, därav har jag ingen skjuts då mina föräldrar inte är hemma och inte bilen heller.

Ångrar mig så in i ******** att jag inte anmälde till U-SM iår eftersom den va uppe i norr, där jag fått uppfattningen av att det inte är alls svårt att få höga poäng. Av alla tävlingar och filmer jag sett därifrån att döma. Men å andra sidan är U-SM en inofficiell tävling och därmed inte nödvändig rent resultatmässigt... Kanske U-SM är lite närmare nästa år och vi kan starta två fält, lydnad och agility, och vem vet? Kanske bruks med!

Är stort besviken på personer man trodde brydde sig men inte ärligt kan gratta och vara glad när det gått bra. Är man så jävla ego?!? Tydligen gillar att trycka ner folk, som man inte borde göra i den sitsen.

Är som sagt bara allmänt sur och grinig idag och låt mig vara det... Ska iväg och träna sen och rensa tankarna med min Blåa svamp, vi ska ha väldigt kul bara och tycka att vi är bäst i hela världen!!

Om man mitt i all grinighet ska se något bra så är det att vi klarar löpet till kungsbackatävlingarna och aussielägret! DET ska vi glädja oss åt, även om jag enormt sett fram emot det andra också. Kan även småle lite åt att jag fyller år om mindre än en vecka och att jag redan fått ASFINA presenter av min kära vän Mickan. Hon har för egen hand målat av Ebba och Makea och gjort tavlor i akvarell på dom, på frihand!! Superfina är dom!! Tack älsk!

Så hejdå, nu ska jag gräva ner mig lite innan jag ska börja dagen.


RSS 2.0