:'(




Nu har Makea spytt 3gånger på mindre än 24timmar.... Jag som trodde det kanske blivit lite bättre..? :'( Älsklingen...



UTMANING FUNNEN!

Gjorde den där man skulle skriva alla svar på första bokstaven i sitt namn. Hittade dock denna hos Carina och den verkar roligare! Testa själva. Så kanske ni får ett gott skratt

Kopiera texten och byt ut svaren till dina från din mobil:

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en.
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et.
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et.
6. OSV.

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
   - Hej Gumms!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
     - För hon betalar direkt.


3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
     - Hej jag är här nu, sitter i bilen.

4. Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?
    - Tror du att du är klar vid 8?

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
    - Vaken?

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
     - Tackar!

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
    - Blir bra.

8. Vad vill du höra mest av allt?
    - Vilken kväll passar det dig?

9. Vad kommer bli dina sista ord vid liv?
    - Vad sägs om att tjäna 200kr?

Hihi kan bli rätt kul ;)


DEN SOM KÄNNER SIG UTMANAD - TA DEN!


Vårkänsla!

Idag har det verkligen varit vårkänsla! Det firades med att ta en lååång härlig promenad med Pernilla, Tina, deras söner och alla hundarna! Vi gick till 4H och Joel och Kasper fick titta på alla djuren. Skickade ett MMS till uppfödaren med alla dåårar därifrån och sedan fikade vi. Begav oss därefter till ängen och tog lite kort i solen :) Det var en riktigt härlig dag!!

Det som var extra bra idag var att det var 6st lösa hundar och alla kom när vi ropade när vi fick möte under promenaden. Det är verkligen superbra hundar! Dom var såå duktiga allihopa. Men vissa fick nog en smärre chock då vi såg ut som ett helt dagis med hundar och barn och allt ;) haha.

Några av alla bilder från dagen.

Alla hundarna!!

Tarzan the terrier!

Chili den röda kryddan!

Sigge Smygaren!

Dynamit-Harry!

Nemo den snygge!

Makea den blåa dåren!




Syskonen Bus!


Älsklingen nerdregglad♥

Finaste syskonen♥

Over and out

Blöt Blå!


Havet är en storfavorit!!

Idag var första gången Blå fick en simlektion! Det bar iväg till Lerum och Alfa HC för att träffa Malin och få oss en simtur. Först va Makea väldigt skeptiskt till att dethär skulle vara kul! Hon fick på sig flytväst och blev avduschad - usch! Vi "slängde" ner henne i poolen och hon plaskade som - just det - en galen Blå!

Efter någon minut så slappnade hon av och simmade hur fint som helst! Lite vila och sen ett pass till och nu var det full fart!!! Simmade till och med lite efter leksak.

Sen fick hon bli avsköljd igen, från allt klor. Då skulle hon smita iväg och leta efter rampen där man kunde gå upp!! Det fick hon inte, så då testade hon att springa runt och hoppa över poolkanten - tyckte man det var LITE roligt då eller? hahaha. SÖT!!

Hon gick runt där som om hon ägde poolen och gnällde för att bli isläppt, istället var det dax för stretching och massage och det var såå långtråkigt tyckte hon. Men det var nog skönt med!!

Pigg och glad gick vi därifrån och på söndag när vi har kursen tror jag den Blå's näsa styr mot poolrummet! hahaha.

Det ska iaf bli bra att börja med henne. Efter allt detta foderbyte och skit så har Makea tappat så mycket i sin kroppsutveckling. När hon växte som mest var då hon vi hade som mest problem. Så hon är lixom ett halvår efter dom andra i utvecklingen, inte breddat sig och är omusklad. Det vi ska träna nu är ryggmuskler (tack för tips Malin) och i vattnet blir det mycket vänstersida. Det "farliga" med att ha en lydnadshund är att den bygger muskel på en sida när den går i fotpositionen. Det är oftast lydnadshundar som är stelast osv. Låter helt logiskt. Det som är läskigt är att Makea ändå bara är 1år. Tänk dom som är 4-5år!! Nu är det lätt att få bort. På Makeas lår skiljde det redan 1cm! (muskler)

Vi längtar redan till nästa gång!! =)


Door Keepers Nothing Else Matters

Tänk att fröken blå har bott här i ett år nu, nästan på dagen! Har tänkt på det lite innan men det slog mig nu igen när jag gick in på syster Esthers blogg. Tiden går rasande fort!

Så mycket som har hänt, som vi hunnit med, på ett år. Och vi har mååånga år kvar =)

Älskade blå är ALLT jag önksat och lite till. Mamma brukar säga att jag fått henne för mina synder, men vette fasen om jag inte blivit bönhörd istället ;)

Nog ville jag ha en hund med fart i... och jag fick en hund med FART i - fart så det räcker för 3 till!! Hon är lyhörd och älskar att arbeta och vill göra det perfekt! Är inte rädd i nya situationer, men däremot ganska störnings känslig för miljöer. Ligger nog mycket i vallhundarna, ska ha kolla på allt och alla - på samma gång! Hon har dock rätt lätt för att slappna av i miljöerna, när man sätter sig tillrätta.

Att ha nära till fart är både bra och dåligt, hennes gräns till stress är hårfin och det är väldigt lätt att hon trillar över den gränsen. Oftast händer det, vilket gör att hon är ganska svårjobbad, samtidigt som hon är lättjobbad (har viljan)... Ja, hon är rätt speciell, rätt svårballanserad. Långt ifrån den lätta hunden som ibland kan synas. Hon får ha en väldigt stadig hand och rikligt med ledarskap för att inte ta över här hemma. Hon ska alltid testa gränserna lite extra och se vart skillnaden mellan "arg och arg" är på matte..

Hon är mycket av en enmanshund och jag är hennes allt. Går jag ut ligger hon vid dörren 90% av tiden. Hon sover i det rummet jag är i, går jag kommer hon efter - vilket kan göra det svårt för henne att slappna av riktigt riktigt mycket. Gömmer jag mig blir hon förtvivlad och går jag med någon annan hund blir hon vansinnig!

Det är en hund som inte är rädd att visa sina känslor. Glad, lycklig, arg, sur, ledsen, uttråkad - ja allt ser man. Hon har sånt otroligt ansiktsuttryck.

Vo gör det mesta tillsammans och jag känner att hon är hunden med "det" som jag kommer ha i mitt liv. Hon är min soul mate och vi passar som handen i handsken. Det roliga är att vi hör det från utomstående med! Det visar att vår relation till varandra syns lika mycket för andra som oss emellan. Hon är min alldeles egna ängel, lånad från ovan!♥

Det finns ingen jag älskar så mycket som min Blå♥





 Nästan 3 månader. Haha dom är så opropertionerliga när dom växer!



1år!

Vackraste hjärtat ♥

Lilla Gul =)


Ebba våren -08.

Eftersom fröken blå är ledig så fick fröken gul följa med på dagens träning i Biskop. Har hittat ett till träningsgäng där så var ju tvungen att komma upp och säga hej, så mycket träning för mig blev det inte. Lite korta fotpositioner, "jump", volta och stå/sitt/ligg var det vi fick fram. Ebba är ju HEEELT galen i snö men när det är ganska ljup snö med skare ovanpå så är det svårt att gå, ibland sjunker hon igenom och ibland inte.

Det var iaf trevligt och jag längtar tills min och blå's träning är igång igen =)

Idag var jag valpvakt åt faraovalparna, vildare och vildare blir dom! Men färre också, min "agilitypojke" har flyttat =( Men vi hoppas förståss han fått ett bra hem, ädr i närheten faktiskt!

När jag tröttnade på att glo på TV när jag kom hem fick jag ett "piff-ryck". Så Makea åkte upp på trimbordet och blev lite piffad, borstad och lite lite klippt. Hon fick göra utställningsstå på bordet och det är ju svårt att både hålla och se själv men hon såg ut att ha mognat lite i kroppen! I och med matproblemen så ligger hon ju faktiskt lite efter i utvecklingen men idag ser hon ut att ha påbörjat lite mognad iaf =) Älskade Blå!

En Herre med Glöd!



DKCH KLBCH KBHV03 RV03 RV04 KLBV03 KLBV04 Marquis Glory Kidjo

SUPER GRATTIS Säger vi till Makea's läckra pappa Kidjo som i helgen blev BIS veteran på utställning i Danmark!!

Kidjo som hunnit med mycket i livet, han är den första danskägda Aussie som blivit Gruppvinnare på utställning (i danmark). Han har multi BIG och BIS placeringar och blev 2:a bästa hane på världsutställningen BÅDE år 2002 och 2003!!

Är han inte snygg?? =)

GRATTIS Gitte och Kidjo!!

Härligt!

Igår när paranteserna kom hem så tog vi kaffe och varm choklad med oss ut i snön på en härlig promenad med fröken gul och fröken blå!


Vi gick till slätta damm, som numera ser ut som en stor snöäng =)


Vi gick upp till utkiksplatsen och satte oss och fikade.


Makea tittade ut över Göteborg.


ÄngelBlå♥






Söta söta Norska!♥


Nakenfis =)


Vackraste Ebba♥


Tezze's Änglar♥

Ett beslut.


♥Älskade ÄngelBlå♥

Nu har jag bestämt mig, jag ska ställa av Makea från all träning och tävling i några veckor. Jag har strukit mig från lördagens tävling och hoppas att vi är på G igen till vår tävling i mars.

Anledningen till beslutet är att jag de senaste träningarna nu i veckan och tävlingen i lördags märkt att Makea är långt ifrån sig själv. Visst kan det vara en liten släng och skendräktighet fortfarande men idag i ridhuset var hon väldigt konstig och på en helt annan planet. Hon har inte samma fokus på mig utan allt handlar om godis, för att hon inte får äta det. Visst har hon farten och viljan men är alldeles för stressad och helt ostabil. Hon mår helt enkelt inte alls bra och nu ska hon få ta det lugnt, bara ha roligt och helt fri från press. Hennes mage ska få en chans att återhämta sig och låta det nya fodret göra sitt.

I detta läget är det knappast rätt att vara självisk, hur gärna jag än vill tävla! Det är hunden som ska prestera och det är den som ska må bra, Makea är mitt allt så jag gör verkligen vad osm hellst för henne! Älsklingen ska få bli frisk i sin egen takt ♥

over and out för oss på appellplanen! Vi får se när vi tar nya tag och ger oss ut igen! ♥



Lek och Bus!

Idag kom bror Nemo med flock (Sigge, Dynamit-Harry och Pernilla) hit och vi gick en lång härlig promenad på 2½ timme, i lite snöfall faktiskt!! Kallt som satan men hundarna hade det så mysigt och vi gick förbi 4H gården här uppe och tittade på får, hästa och kor. Sen stannade vi vid en äng, hundarna sprang, jag fotade och Pernilla värmde sig med Kaffe!


Lite bilder:

Oj, lilla Harry ramlade! Upp igen =)


Syskonen BUS!


Rump-busar!


Sötaste Dynamiten♥


Spriiiing


Dynamiten vill vara med dom stora barnen och leka!


Lite kamouflage-hundar!


Fina hundarna Tripp, Trapp och Trull!


Vi fick även Dynamiten att sitta still någon millisekund!♥ Världens finaste Aussies (Ja, Sigge är en "mini-aussie" säger vi =D hihi).

Igen... igen.. OCH IGEN!



Jupp, Makea totaltvägrade att äta detta veterinärfodret. Syster har med hjälp av lek fått i henne någon dl sammanlagt vilket är långt ifrån det behövliga. I lördags kväll, natt och söndag morgon spydde hon, igen. Denna gången påtok för tätt och imorse ringde jag min vet igen. Vilket resulterade i ett jävla foderbyte till!!!! Hon sa att biopsin ändå bara gav 50% svar och att det därefter ändå väntades foder byten osv. Så vi testar detta fodret ihop med en medicin och funkar inte det... Ja då vette fan. Tillslut kommer det troligtvis ändå bli sövning och biopsi, men dom vill vänta lite med den.

Makea har iaf gått ner ½ kilo i helgen. Igår kväll och idag fick hon äta Ebbas mat. Hungrig var hon. Vilket visade tydligt att den andra maten va BLÄÄ! Inte så konstigt då den va gjorde på fisk och stinker pyton och lite till! Men som sagt så var det en viss fröken gul som blev lite såld ;) Men nu har hon fått behålla maten.

Idag jobbade jag lite. Dvs satt valpvakt hos grannens 6 faraovalpar medan hon var på kurs. GALNA är bara förnamnet!! Men visst kunde dom sova ibland med ;) Tacka någon för valphage iaf! haha.

Ikväll ska jag och Makea försöka oss på lite träning utan godis! Vi får se hur det ska gå ;) Hon är dock så smått tillbaka från skendräktigheten men är pipig som fan, både inne och på träning och nu är det första gången man kunnat ta upp henne i knät och bara gosat en stund! DÅ är man skendräktig ;) hahaha, sötnos♥

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Carina, Fonzie och Tierra i deras blogg. En utmaning som gått runt ett tag men jag har inte tagit åt mig den, men nu blev jag lite nyfiken "bara för att"... Man ska alltså ta den 6:e bilden i den 6:e mappen och skriva lite om den. Här kommer min bild:



Detta är lilla söta Piccaboo som är en av alla hästar här uppe på "min" 4H gård. En söt liten korsningsponny som jag inte träffat så mycket då han kom efter jag hade slutat rida. Bilden är i alla fall sen i somras och den får mig att längta både till sommaren men också längta tillbaka till mitt hästliv ♥

Typ alla jag vet är redan utmanade men jag skriver några som jag inte tror har gjort det.

Emelie, Lizzi och Bamse

Sara, Kimya och Mischa

Linda och Pontiac

Hanna och Zazib

Linda och Milou

Andrea och Forrò

Har jag lyckats pricka in någon som inte blivit utmanad?? hihi


Tävling med BOMB!!

Idag var det tävling igen. Som jag längtat att få komma ut. Bestämde mig att åka iväg idag med inga förväntningar utan bara för att få komma ut. Vad skulle jag ha för förväntningar egentligen när hunden knappt ätit på 1 vecka och fortfarande är i skendräktighet, fast i slutet. Dessutom får hon ju inte äta godis, så hur skulle vi värma upp?? Vi har ju en speicell uppvärmingsplan.. Den krossades. Så vad skulle jag ha för förväntningar lixom?

Såhär i efterhand är jag nöjd med mig själv, mitt beslut om tillvägagångssätt mellan momenten (läs senare i texten), fast mindre nöjd med min hund, långt ifrån missnöjd, men hon kunde presterat liiiite bättre.

Allt började jobbigt. Vi gick upp 05.40 för att åka 50 minuter senare, Makea vägrade att äta så det blev bara en liten promenad med mamma medans jag packade det sista. Far iväg i 1 timma och 40 minuter för att komma fram till ett väldigt mysigt ställe som var helt snötäckt! Tog ut Blå och hon var helt galen! Jaha tänkte jag, vad är det med dig??? Drog lottnummer 5 och alla la platsen samtidigt i stallet. Underlaget i paddocken var väldigt bra tycker jag.. För mjuk och jobbig att gå i men det var utjämnat och rensat mycket fint! På platsen pep hon ytterst lite, ngt domaren inte reagerade på. Men hon låg. 10 där och på tandvisningen. Påvägen ut klappade jag henne och sa BRAAA med lite halvglad röst och hunden fullkoligt EXPLODERAR!! Då kände jag genast att det här blir fan inte lätt. Försökte leka av henne ute och sen värma upp, hon kändes på tok för HET! Jag fick göra upp en liten plan i huvudet hur jag skulle göra här.

Väl våran tur och vi går in, det första som händer påväg in är att hon blir lite halvrädd för en tant som ränner ner för trappan från läktaren. Samlade upp och gick in. Linförigheten var ju långt ifrån bra, men jag kan erkänna att jag var jävligt nöjd med hennes position!!! När hon väl hade den... Hon hoppade med frambenen och varje gång vi gick emot läktaren låste hon sig på den. Det betydde att hon inte hängde med i svängarna och blev sen i halterna. Men en helt OK 8 efter förutsättningarna. Jag klappade och berömde för att se om samma sak hände och visst - hon exploderade. Då var det stop, inget mer beröm. Hon var halvt borta och under hela programet låst på läktaren, mest eftersom publiken applåderade mellan varje moment!! Det var något som vakren jag eller hon uppskattade. Visst är det snällt!!! Men dock störande, OK att klappa i slutet!! Det stora misstaget var under ställandet.. Hon gjorde samma jävla piss-sak som i torsdags LA SIG NER!! ÅÅÅÅH vad arg jag blev, men tänkte att "Tezze, du vet att hon inte är i ballans". Vilket gjorde att jag kunde behålla mitt lugn (jag har vanligtvis svårt att dölja när jag blir arg). Fick påminna mig att "Inga förväntningar" faktiskt var mottot för dagen! Halvslarviga ingångar i lite moment och sånt gjorde att vi snöpet gick miste om ett 1:a pris. MEN MED EN 0:a!! Kom ihåg det. Vi slutade på 3:e plats med 157poäng, vilket betyder 187poäng med ställandet!! Vi hade vunnit med ställandet.... Hon hade sämst EN 8:a.. resten va ngt bättre men mindre 10:or än hon brukar (ska) ha. Ska ju inte säga att jag skulle vilja ha mer poäng på de andra momenten, ett 1:a pris på 160poäng är inget 1:a pris för mig. Hon kan bättre. Så då kan det kvitta!!!!

Så momenten var ju inte kassa, men för henne inte mer än medelmåttiga. Men jag hade det fan inte lätt, Makea var som en tickande bomb och emellan varje moment var det absout ÄNDA jag sa ordet "fot" till nästa plats för att påbörja nästa moment. Jag tittade knappt på henne, pratade inte med henne eller någonting - det gick ju inte !?!?!? Det var PÅ TOK för mycket motor i henne idag. Så på det sätter är jag ju jävligt nöjd att hon höll hela vägen! Hon fick ju inget beröm!!! DUKTIG TJEJ!!


Så jag är ju inte missnöjd med henne men besviken, hon ska inte lägga sig på ställandet, hon gör ALDRIG det. Men hon är skendräktig, jag får påminna mig själv. Dessutom på ganska tom mage.. Och ställandet var MOT läktaren. Så vad ska man göra? Det är ingen robot♥

Jag har inget att klaga på. Hon ligger på över 180poäng när hon gör sina moment, även idag som skendräktig och även när jag tycker det är dåligt. Domaren satte 9 på helhet med komentaren "Mkt bra samarbete - bra ekipage!" Så det är ju kul. Hon är sååå duktig min högt högt älskade fröken blå!

Det var bara EN som fick 1:a pris, på 178p. Så det var ingen hög nivå. Men domaren tyckte jag var bra. Han får klart godkänt!

I veckan för vi det tufft. Vi ska träna utan godis... Vi ska mest gå igenom STÄLLANDET, hon skulle bara våga lägga sig! Så ska vi träna på muntligt beröm utan att få en explosion! Haha, låter jävligt mycket enklare än vad det är ;) Det är en galen Blå! hahaha ;) Vi ska gå igenom hela klasser utan belöning, kan inte belöna med boll, då får jag igen en explosion. Jag har alltid fått belöna lugnt med godis och boll EFTER passet. Nu blir det belöna lugnt med rösten och efter passet får hon bollen. Vi ska se om hon håller ihop på lördag!!

Mamma kallade henne en rolig sak förut = Din matvägrande-galna-virrpinne-till-blå-bomb!!

Syster matade Makea förut, ska ju egentligen inte göras!! Själv äter hon inte. Då får hon väl vara utan.. Det är en väldigt stor omställning för henne nu med maten, "dieten" och allt.

En annan som gillar (älskar) den maten är den gula norskan här hemma! Hon blir HELTOKIG!! Igår åt hon upp Makeas middag utan att någon märkte.. hrmf!! Det är inget kött i denna maten, det är endast baserat på fisk, typ. Ebba älskar fisk, vilket Makea inte gör. Hahaha söta ;)

Bild på Blå med sin (stora!) pokal kommer när hon vaknat ;)

Nya tag!

Idag var vi hos vetten, efter en hel förmiddags fastande. Första gången som kund hos Västra och jag fick träffa en helt underbar veterinär!! Vi gick noga tillsammans hela Makeas uppväxt och utredde. Vi diskuterade och hon babblade sånt där doktor språk (som jag iofs förstår bra, djurvårdare som man är ;) ) och det hon trodde mest på var tjocktarmsinflammation. Det låter enkelt tänkte jag, men varför har det inte gått över?? Jo, det läker inte av sig självt... Jaja, inte så konstigt då inte? Så det vi ska testa nu är ett helt nytt foder (igen.. suck) som vi ska byta till med det samma. Så om hon itne blir drastiskt sämre så ska hon endast äta det, i 8 veckor. Alltså endast.... Inget godis, inget tuggben, inga tillskott, absolut ingenting mer än mat och vatten. Maten får alltså även bli godis. Och träningen får jag lägga om helt, kan ju bara belöna med leksak!

I dessa 8 veckor ska dagbok föras ang kräkningar och avföring. Jaja, tänkte jag... detta fixar vi nog (svårast för pappa som görna ger dom korv och ost och sånt i köket) OM... där kom det... OM Makea ens äter fodret!!! Hon har total ratat skålen sen jag satte ner den, och hon har ändå inte ätit ett piss på hela dagen eftersom hon skulle fasta ifall vi skulle behöva ta blodprov och sånt.

Så vi får se. Vi ska i alla fall hålla god kontakt med uppdateringar till vår nya vetrinär och ska både maila och ringa. Det känns bra att hon är så engagerad!

Funkar inte fodret i dessa veckor så är nästa steg alla doktor saker.. Så vi får hoppas på att något, som ändå förhållandevis kan vara rätt enkelt - fodret, fungerar.

Ska bli spännande att tävla imorgon när jag helt plötsligt är strikt tvungen att lägga om heeela mina uppvärmnings- motivations- och fokuseringsdetaljer. Så imorgon förväntar jag mig inget bra resultat, jag är bara glad om jag lyckas motivera henne det som behövs ändå! Det är trots allt en helomvändning! Vi som hade hittat ett så bra spår att gå i... Vi får göra det bästa av allt och om inte annat ska vi ha jävligt roligt imorgon!

Syster, morfar och mormor landade från london idag. Dom hade haft det helt OK.

Nu ska jag äta lite. Hej svej!

A lot's of things.

Igår va jag och Pernilla på Marry Poppins. Den var rätt bra faktiskt, framför allt va ju dansarna asgrymma!

Idag blev det Ridhusträning, näst sista för i vinter. Makea var ju duktig... Men hon exploderar ju snart! Hon har fått nån jävla flipp och allt som sker ska bara ske SÅÅÅÅ snabbt!! I fotgåendet hoppar hon med frambenen och går med bakbenen.. Ja hon leker dressyrhäst. Suck pust och stön. Jag har ett oändligt jobb framför mig.. hihi. Lite halvdöv var hon ju idag (skendräktigheten är kvar, i mindre mängd)  och stanna blev ligg osv. Men över lag helt OK!

Imorgon har jag beställt veterinärtid till Blå. Vi hoppas att dom kommer med något positivt =)

Slapp-Tezze ska in ta ryggläge, efter kvällsmat! Mer imorgon!

Träning och lek!

Idag snöade det när jag vaknade, vilket betydde att det inte skulle bli någon cykling idag heller... Smsade Hanna och kollade om vi skulle leka med vovvarna. Det ville hon, så klockan 1 möttes vi upp på klubben. Först fick alla 4 springa och leka. Lilla Zeqå tyckte inte Makea var allt för rolig som jagade honom! Men Makea ville ju bara leka, så som hon gjorde med Harry!!


Bäst att ta skydd från dom stora farliga monstren!

Brädan kan skydda mig med!


Någon har lagt beslag på bollen!!


DÖDA!!

Se upp för Blådåre!!

WAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!




Springer på rad! (vem har bollen om inte Ebba??)

Makea vill med ha den!!

Det blev lite lydnadsträning på slutet också.

Hanna och Zazib

Makea med 3(!!) ben i luften!! Inte konstigt att hon är svårjobbad i fotgåendet.. Hon har ju bara LITE bråttom!!

Som sagt... Hon går inte sämre än en het Arab-häst!! Eller kanske hon försöker stäppa??
Hon har numera i ren frustration och vilja att arbeta, snabbt, utvecklat ett gnällande när det går för långsamt *arg*!! Så nu har vi något svårt att jobba bort! Behöver det bli svårare nu eller? Hon ger mig nya utmaningar..... Detta krutpaket! Men hon älskar det, tack och lov! haha


Inte för inte att den lilla norrmannen går för 9,5 på linf/fritt följ!!

Sötaste Naken-norrmannen!!



Sen fick Ebba visa upp sin absoluta favorikonst!! VOLTA!



Hon älskar det!!

Sen körde vi lite vanliga trix, typ "jump" och sånt.

"JUMP"

Så, nu ska jag göra iordning mig och åka till Operan för att se Marry Poppins, vi får se om den är bra ;)

Over and out

Cheesecake!



(stor smet gav en stor och en mindre kaka)

Mitt livs första cheesecake(ar) har sett världens ljus! Hade igår utsett ett recept och köpte ingredienser därefter. Imorse hittade jag ett annat recept som verkade godare (hade fått mycket bra komentarer) och började göra den, så mycket kan inte ändå inte skilja? När osten skulle i upptäckte jag dock att det skiljde RÄTT MYCKET! Fick därför motvilligt och argt ta cykeln i snön och bege mig till torget för att inhandla igen. Väl tillbaka var jag inte lika arg då jag insåg hur gott detta ska bli =) Det blev stor smet så jag fick ta en pajform extra, den blev ju inte så hög men är nog rätt god ändå ;)

Tog en timmes promenad med vovvarna innan jag steg in i vattenfallet innan Hanna trillade förbi! Vi käkade cheesecake såklart (även om den inte va riktigt stel) och den fick klart godkänt! Wohoo!! Vi tittade på Greg Darrets Agilityfilm (en av många) utan ljud på nått konstigt sätt. Vi planerar sommmarens alla agilityträningar!!!! Fan va jag längtar! En av många baktankar med Makea är ju just att hon ska bli agilityhund =) Och jag och Hanna ska åka på såååååå mycket tävlingar med "vår" husvagn, eller hur?!?!?!

Makea har ätit 1dl idag (som de senaste dagarna)... Nu till middag efter många om och men. I morse fick hon i sig kanske ½dl men Hanna fick uppleva Makeas numera "berömda" spyende....... Hon låg och sov... helt plötsligt reste sig och bara fick upp. Så imorgon ringer jag nog vet.

Trots sin skendräktighet springer hon för fullt ute och är pigg. Men sover inne heeela tiden. Har tappat vikt också.

Nu är det fika!

Rena?

Badade hundarna i förmiddags. Mest för att jag köpt balsam till Ebbas fruktansfärt torra päls, och tyckte allt att det blev lite bättre! Varför bada en men inte andra? Så Makea åkte in hon med, behövdes! Ebba självtorkar medans jag passade på att föna och frisera den blå. Testade klippa på lite nya sätt (man får passa på när man inte har utställning så det hinner växa ut om det blir gräsligt) och hon blev så fin så =) Pratade med Pernilla under friseringen så det tog lite tid, men nyttigt för Makea att stå stilla, och hon var duktig! Och hon blev fin ;)

Det rena höll inte så överdrivet länge pga att Mickan ringde och frågade om vi skulle me på långis. Och ja, det blev täcken på vovvarna så där är dom rena! Men Makea ska alltid gå i bäckar och ramla igenom isar.... Varför skapades den hunden med VITA framben?? Men torkade och fina är dom nu. Makea fäller lite fortfarande.. Ebba har fällt det mesta så den skabbräven har inte så mycket kvar på kroppen = söt, naken norrman med ett päronhuvud på en giraffhals på en silltunna med 4 ben!

Makea bäddar och bäddar........ Sover och sover........... matvägrar och matvägrar........... Nä men i morse åt hon faktiskt frukosten, men till middag blev det inte mycket att hurra för, endast någon tugga. Men ute springer hon som fasen, dock har det berömda dövörat slått till!!

Marry Poppins med Nilla på onsdag!! Vet inte hur mycket jag är för sånt där (har typ aldrig vart på operan) men lite kul kan det allt vara =) Speciellt att göra något utan hundar! hihi.

Nu ska jag upp och handla och imorron ska jag försöka mig på en Cheesecake!


20.30

Nu är det kväll.... och tävlingen om 5 dagar känns väldigt långt ifrån just nu. Som när jag skrev till Tina i morse att Makea är väldigt skendräktig. Ta bort alla leksaker va ju en bra sak att göra. Jupp det ska jag göra... snart.... och ja, det hanns ju inte! Nu ikväll lekte vi - helt plötsligt springer Makea runt med sin pipgris i munnen och gnäller frustrerat, puffar på den försiktigt och bär vidare.. Hoppar upp och lägger den brevid henne i sängen. Nu är det ett faktum.. Makea ÄR VERKLIGEN skendräktig och ALLA leksaker är borta! Motion ska det bli i massor och maten, ja den äter hon ju inte oavsett så.

Ska göra ALLT för att försöka få bort detta tills lördag... Annars blir det ett jobbigt senario! :'(

så typiskt..

... 1 vecka till tävling och det är nu klart att Makea är skendräktig - OTUR ELLER???? Jag hoppas det hinnner gå över någorlunda. Hon matvägrar (godis vid träning går bra) och hon är helt väck. Hon tappar koncentrationen och glömmer av vad hon gör. Hon bäddar, är lugn och sover mycket. Dvs hon är just nu en väldigt tråkig hund!! Men hoppas som sagt att det hinner bli bättre.

Idag var det till Lerum Bk efter Rallykursen för att möta upp Linda, Jojje och Nadia. Vi tränade mycket (det makea ville......) och träffade 3st andra aussiesar och hade platsliggning och fika med dom. Det var riktigt mysigt och emellanåt tittade solen fram och då blev det så skönt!

Åkte därifrån efter 3½timma för att åka hem och vända efter 5 minuter, på dom minutrarna hann Makea somna, för att sedan vakna då vi skulle bege oss till partille och mormor och morfar för middag. Makea var såååååå trött och middag har hon inte velat äta alls. Nu ligger hon brevid mig i sängen och snarkar! Hon orkade inte hålla ögonen öppna längre. Söta blå =)

Nu ska jag äta choklad och kolla vad som kommer på TV! Ha en härlig vecka! Våran ska fyllas av träning, vänner, biltittande, valptittande (ev) och hääääärliga långpromenader i vår fina skog! Kanske något viltspår med om Eva-Lena blir frisk! haha ;)

Åh sicken tjej!!

Idag var det ridhusträning och efteråt va jag jätteglad! Det gick verkligen bra idag. Vi jobbade i fotgåendet, i slutet slarvade hon och trillade fram igen men det var nog av trötthet. I övrigt så gjorde hon framsteg över lag idag, hon gjorde bästa klass 2 apportet hittills! Med fart åt båda hållen och allt ;) Till och med ingång! Fast jag berömde henne och sånt under "färden" :P Sen gjorde jag en HELT tävlingsmässig ruta! Jag hade inte satt upp den, jag hade inte gått nära den och det låg ingen target i. WOW hon klarade det!!! Jag blev så lycklig att det kanske har fastnat ;) Gjorde ett skick till med ännu längre avstånd och japp! Den satt! Innan har hon ju stannat när hon själv trorr att hon är framme, efter en viss längd... Sen gjorde vi inga mer rutor, det gick ju så bra!

Resten gick bra med. Jag kännde verkligen framsteg och det var glädje rakt igenom. Så skönt! Vi satsar på klass 2 i vår! Största utmaningen blir platsen. Idag tränade jag korta sekvenser, det gick bra men den sista satte hon sig på.. Lite gnäll va de med.. men nu jobbar vi barap å att hon ska ligga kvar, tar det i omgångar. Hon är en hund som har fruktansvärd seperationsångest när det gäller att jag försvinner!

Kameran var med.... Men vi glömde ta kort! Får komma ihåg det till nästa vecka!

Ikväll ska hundarna få duscha och blir ompysslade =)

En stark individ + en stark individ = ?



Ja igår var dagen jag visste skulle komma med dessa hundar.. Ebba säger ju aldrig ett ljud hemma och det vet Makea för hon blir aldrig tillsagd på skarpen.

Igår åkte vi och släppte dom, båda var helt galna! Lekte och busade och allt.. Sprang efter boll osv. Helt plötsligt tyckte Ebba att hon skulle ha bollen själv (Makea var inte ens påväg att ta den) och hennes buhundssida (förlåt för fördomen men buhundar är rätt skarpa!!) kom fram. Hon blev rasande på Makea (som först blev chockad, hon har ju aldrig blivit tillsagd, haha)... Då tyckte Makea att hon inte alls skulle bli tillsagd och blev rasande tillbaka och tikbråket var ett faktum. Jävla pms ungar!! Fick efter en stund ropat in Makea (Ebba är ingen idé att ens försöka ropa på..) och dom la av.. Kunde leka rätt bra sen igen men Ebba var gärna där och högg i luften efter Makea.

Det var faktiskt FÖRSTA gången i Ebbas 4åriga liv jag såg henne dra upp läpparna, visa tänderna och bita efter någon annan hund (eller levande varelse över huvudtaget), men har alltid vetat att det finns där.

Hemma var allt som vanligt och inget gruff...

Idag har lilla blå fått ett bra lydnadspass. Vi gick igenom hela klass 1 och 2. La mycket vikt på fotpositionen, som iaf har förbättrats lite försiktigt (kör korta sträckor)! Rutan testade vi för första gången utan platta på första skicket, wohoo! Hon visste vad hon gjorde även om det inte blev perfekt varje gång. Hon verkar förstå vad rutan är för något iaf.

Resten gick bra och nöjda gick vi in för att hämta cykeln och ta en tur! Makea är helt galen när jag sätter mig på cykeln, hon tycker det är såååååå kul och därmed kommer upp i skyhög stress.. Så det jobbade vi lite på idag, just i starterna för hon lugnar sig sen när man kommer in i en jämn rytm.

Nu slappar vi... och ikväll ska vi bygga på våran leksak litegrann! =)

Makea klickertränar!!

SÅÅ DUKTIG MIN TJEJ

Bestämde mig idag för att testa min leksak i Makeas klickerträning. Och det gick över förväntan... Efter 5 minuters träning så är ringen över "stolpen"!!!! Hon är en gudagåva♥

Nu är detta första filmen jag lägger upp så ha tålamod! Haha. Den är filmad med mobil och ja, det var inte så lätt att hålla mobil (försöka få med objektet i rutan ;) ), klicker och godis så det är skakigt och ljudet tänkte jag inte på, så det är TV och allt i bakgrunden och min röst HAHAHA.

Som sagt! Ha tålamod och stäng av ljudet ;) Fokusera på hunden! haha. Sen berömmer jag bara hon är nära, så en och annan godis kommer även om det inte är perfekt.



TACK EMELIE!! Nu tror jag den ska synas bra här!

OBS! Ska försöka göra filmen lite snyggare sen, men det funkar inte för tillfället så behöver hjälp av far ;)



För övrigt så har vi hälsat på Pernilla med alla hundar. Lilla dynamiten (harry) och Makea lekte hela tiden! haha. Så söta! Mamma blev såld på honom ;) Nu vill hon mer och mer ha en svart trf hane med stubbsvans, men hon får se sig mätt på dynamiten! haha om man nu kan se sig mätt på den lilla köttbullen!

Idag blev det ändå rätt bra väder och jag tog hundarna på en långtur runt den lilla pölen. Förutom det och Makeas klickerträning har det inte hänt mycket. Imorgon får det banne mig bli cykling!!!

Ikväll ska jag åka och släppa the dogs! Ebba är helt vild och vill bara springa springa.. Så då får dom göra det båda två ;)

Nä nu ska diskmaskinen plockas. Ha de!

Äkta Norrman fyller 4år!

Idag blir älskade knasbollen Ebba hela 4år!
Det är en otroligt speciell hund att leva med hon ger mig lika mycket gråa hår som erfarenhet! Ebba kräver ett helt annat tänkande, ett helt annat kroppsspåk och ett helt annat levnadssätt. En hund som vill leva efter sina egna regler, vill inte bli bestämd över och vill inte ha några krav. ALLT ska ske på hennes villkor, annars sker det inte alls. Till vardags har hon aldrig vart en enkel hund, en hund som kräver så mycket för att hon ska fungera i vardagen över huvudtaget. Skällas i tid och otid ska det ju göras, det hör buhunden till. Men över lag är jag otroligt lycklig lottad som har fått just Min Ebba♥ Hon är relativt medgörlig men så förbannat envis!!! Att hon har olater vet många av er om. Att skälla på dörren, vakta, göra utfall mot både hundar, moppar och dom gröna bilarna i skogen, jaga vilt, gå åt motsatt riktning, slå igen öronen och jaga statisk elektricitet i TRÄbord är bara LITE som kan vara någorlunda jobbigt. Att hon sedan gör knasiga saker som att masakera flugor (plockar av vingarna och trycker på dom med nosen för att det kittlas gott när dom sprattlar) gör henne mer underbar.... Men det är ju EBBA! Det är sån hon är, sån hon alltid kommer att vara. Och hon är minst lika älskad för det, framför allt är hon lätt att bli arg på då hon aldrig tar åt sig men det är så svårt att vara arg på henne länge - hon är ju så söt!!

Hon är så otroligt speciell och även om jag aldrig mer kommer skaffa mig en buhund så kommar jag heller inte få en hund som man kan se tillbaka till så mycket som henne.

Att starta min lydnadskarriär med en Norsk Buhund är inget jag ångrar men heller aldrig något jag skulle rekomendera, men jag är väldigt nöjd över våra prestationer och är framför allt väldigt nöjd med henne. Går inget som det ska har man något att skylla på - hon är Norsk! hahaha

Det som är mest speciellt med henne är ju helt klart hur hon hanterar små barn och hennes kärlek till äldre och handikappade - hon är otrolig!

Ebba är galen, knäpp och konstig - men framför allt alldeles alldeles UNDERBAR!

Lite roliga och lite fina bilder på min knasboll. Har försökt lägga dom i någorlunda åldersordning, hon är 9veckor på de första.. En liten inblick på hur det kan vara att spendera vardagen med denna hund♥




















HÖGT ÄLSKADE UNDERBARA VACKRA EBBA!!


Lång tränignsdag



Först var det ju Rallykursen. Makea är ju med som vanligt och ligger löst brevid och pasivitetstränar. Hon är jätteduktig.

Sen vidare till kallebäck för trevlig träning med folket! Linda, Anna, Linda och Najda kom. Med makea tränade jag mycket fotgående på mitt nya vis. Har backat helt egentligen. Vi körde även 1:ans, 2:ans, 3:ans och elitens inkallning. Lite lite på apporten och mycket på rutan. Fjärr med.. Ja, sånt som inte innehåller fotgående. Vi ska nog få lite ordning på det till tävling åtminstone. Så nu har vi något att jobba på!

Vid 3tiden fick det var dax för hemfärd, så 6timmar blev det idag! Hua mig, två låååånga dagar för Tezzes hjärna! hihi.

Men vi hade superfint väder!!! Nadia och Linda (milou) tog lite kort, så det kanske ploppar upp på deras bloggar.

TACK ALLA för en supertrevlig dag! Nu sover lilla Blå och Tezzes mage kurrar!!

RSS 2.0