sommaren är över...

... och än har jag inte riktigt hunnit njuta. Jäklar va fort det gått! Sommaren har ju till största delen bestått av dubbeljobb. Men på måndag öppnar vårt hunddagis och fy vad skönt det känns! Fortfarande overkligt, men väldigt väldigt skönt. Det är lixom slutet på början :)

Förra helgen var jag och Makea på Agilityläger för Jenny Damm och Zeljko. Väldigt givande och vi hade kul!! Nu till helgen är det aussieläger, också agility. Ska bli kul :)

I övrigt händer det precis lika mycket som alltid. Instruktörsutbildningen har dragit igång igen och där är en heel del att göra med.

Hundarna mår bra, ligger lite lågt med träningen nu men det vi gör går bra!

inte så mycket mer att skriva :P Har nog tappat blogglusten i all rusch som är ;)

ingen tid!

Nä, jag är aldrig hemma nu för tiden. Jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb och gissa vad? ÅTER JOBB! Mitt liv består av ogräs, lera, skruvdragare, såg, målarfärg, hundar och Frida. Haha! Inte ska man väl klaga, vi får göra nått som vi båda brinner för! Men satan va det är tufft att jobba dubbla jobb som blir i snitt kanske 14 timmar om dagen. Kroppen hänger inte med längre. Seg i huvudet och fruktansvärt trött! Min jobbarkompis Daniel sa så fint till mig här om dagen "Therese, du ser faktiskt ut att behöva semester :)". Jaha, ser man så sleten ut? haha.

Dagiset tar just nu iaf stora framsteg! Ryktet har spridit sig fort och mail och intresseanmälningar strömmar in :) Flyers, visitkort och planscher är upptryckta och mycket av pappersarbetena avklarade. Det stora rummet som innehåller 4 boxar är snart klart. Målat och sjukt fint är det! Vi har börjat inreda så smått och är riktigt nöjda :) Boxen till mina hundar är alldeles snart klar och målad så dom kan få börja känna sig hemma där :)

Försöker hinna iväg iaf en dag i veckan med Razzla och valla. Makea står ju av från lydnaden och tyvärr har cykelturerna tyvärr inte hunnits med just nu, men hon och jag ska på agility läger för Jenny Damm nu till helgen! DET ska bli riktigt jävla kul! :D Hoppas min lilla Blå fått behålla lite kondis iaf så hon orkar ;)

Till hösten kommer det inte bli några tävlingar alls. Tänkte få klart lägre brukset och börja på 3an men nix. Allt i tävlingsväg skjuts upp till nästa år nu! Tiden kommer inte finnas till det med tanke på dagiset, kurser jag håller, instruktörsutbildningen jag går, träning av egna hundar osv. Kommer väl kanske vara ledig några helger men dom ska INTE bestå av hund! Den saken är klar :P Just nu är det lite väl mycket av den varan så helgerna jag får ledigt kommer spenderas med vänner utanför apellplanen ;)

Annars kör jag in mig själv i väggen. Totalt. Nu börjar huvudvärk komma så jag hoppas att jag inte blir sjuk iaf. Det finns ingen tid för det :P Syster har legat sjuk och frida börjar känna sig dålig.

Har hunnit spendera ett par kvällar med vänner och bland annat varit och sett "vampyrer suger" på bio som är en parodi på Twilight. Jag (och heeeela publiken) skrattade så jag dog! Den va helt sjukt jävla rolig att tårarna kom och magen vek sig dubbelt! Vet dock inte hur mycket som berodde på övertrötthet ;) haha.

Grattis till mig själv också som fyllt 20år! har väl inte hunnit njuta, haha men livet är igång ;) skål på det!

vallning är sjukt kul!

Här nedan kommer en film på när Razzla va i fårhagen för några dagar sen. Hon sköter sig helt ok nu och börjar lyssna riktigt bra på mina komandon och på mina NEJ när hon vill göra en rusning. Hon är fortfarande väldigt ung och het liten dam som tar tillfällerna i akt när jag tappar en gnutta fokus. En liten jäkel i alla lägen, mohaha! Hon börjar dock hitta bättre avstånd och kan lägga sig på det avståndet med. Allting kommer ju såklart efter hand falla på plats. Fåren som ann har jst nu är rätt flyktiga, dom springer hellre iväg själva än håller sig vid människan. Det gör ju det hela rätt svårt för unghundar som gärna har lite för högt tryck, men Ann hade till denna dagen gjort en fin liten hage där vi kunde köra våra valpar i (Ann's Gin är lika gammal som Razzla). Det var en stor fördel!

Fåren är även ganska respektlösa mot människor och manglar över än när dom ska fram! Dom stannar lixom inte.. Blev lite arg på dom ett tag, haha. Dom mosar benen och hindrar än att ta steg, man är även väldigt nära på att ramla så det gäller att vara kvick i fötterna för att komma runt dom, som ni kommer märka i filmen ;)

Körde först runt Razzla i koppel, lära sig att hålla sig vid min sida till jag tillåter henne att gå ut. Jag kopplar aldrig av kopplet då det stör henne, därför kan ni skymta ett koppel efter hunden ;) Att gå runt i kopplet först och få henne att lägga fokus även på mig och lyssna var väldigt bra. Vi gjorde lite övningar, körde lite ord och släppte på henne långsamt. Gick fin-fint!

Så här kommer en film från vårt pass.


Här kommer även två bilder på min lilla Sprattelhöna som redan nått ett halvårs ålder.


smalt.

Lite långt mellan inläggen kanske, men ni som är på FB följer ju oss där ;)

Allt rullar på. Dagarna går som smör i solsken och jag vet inte alls vad sommaren tog vägen?!

Går upp kl.05.50 på morgonen, jobbar till 4, hem slänga i mig mat ta med hundarna o dra till lokalen. Bygger boxar för fulla muggar till sena kvällar, ibland inte i säng förrän midnatt och sen börjar dagen om tidigt på morgonen. Så ser det ut just nu! I våra fika pauser får hundarna träning i vår hall och igår va vi en timma på kallebäck med andra trevliga aussievänner och tränade tillsammans.

Makea är totalt urfälld, så urfälld har jag aldrig sett henne förut :P Skabbräv ;) Men hon är lika söt för det ;) Ser aningen mindre ut bara :P Är helt galet valpig i sättet fortfarande, efter operationen blev hon det. Väldigt lekfull, jämt o ständigt! Springer som en tok över allt och tror hon ska komma undan när hon ine lyssnar genom att prata och fjäska som en liten skit ;) Älskade älskade blå ♥

Makea är avställd några veckor från lydnaden igen. Något är det som inte stämmer i vissa moment (helt plötsligt) och istället för att köra sönder dom vill jag ha ltie tid att fundera hur vi ska göra :) Annars är hon pigg och glad och är lika valpig som Razzla!

Och på tal om Razzla, det monstret, så har hon många gånger fått mig att nästan ge upp. Hon är en på många sätt otroligt krävande hund (nej, inte bara "bc vill jobba", för det vet jag) och sätter mig i dagliga svårigheter och kräver problemlösningar. Men emellanåt skiner hon till som solen och påminnner mig om varför jag valde just bc ♥

Razzla, även kallad "sprattelhönan" är nu 6 månader gammal (vad tiden går fort!!). Hon uvecklas bra och även om vi har våra svårigheter i vissa sammanhang så blir jag mer och mer förälskad i den fullständigt tokiga sprattelhönan ju mer jag förstår mig på hennes beteenden. Hon är en fullständigt älskvärd individ som avgudar allt! Hon tycker ingenting är tråkigt alls och kommer överrens med allt och alla hittills. Hon älskar när folk vill kela och sitter som ett ljus när hon blir klappad (tills hon tar ett snabbt bett i näsan på personen sen, får varna alla :P). Hon är just nu inne lite i spökålder och den klassiska soptunnan som jämt står på samma ställe är var tredje gång livsfarlig :)

I vallet sköter hon sig bra och är lugn o fin bland fåren. Orädd och lättjobbad :) I lydnaden gör hon stora framsteg! Hon har börjat jobba riktigt bra med sin bakdel i vänstersvängarna (nästan för bra, får överslag ibland ;) haha) och har fin position, även om hon ibland tappar fokus ;) Läggande o ställande faller sakta men säkert på sin plats (egentligen väldigt fort, men jag försöker ta det lugnt :P haha). Platsliggningen gör hon suveränt även om vi lägger 7 hundar på rad. Hon har inget intresse av dom andra, Hakan är till 99,9% fastklistrad i backen även vid störningar och jag står kanske 7 meter ifrån henne och det längsta mellan belöningarna har kanske varit 20 sek hittills, vill inte att det ska bli misslyckat. Men med belöningar ligger hon lätt platt som en fisk i 3 minuter. Apporten har vi inte jobbat alls mycket med och dör har vi väl mer problem, hihi. Mer "ta den fort och döda fanskapet" är leken med apporten :) Men vi ska lägga lite mer energi på den.

Vardagen ska vi inte prata om... men det finns alltid sånna som har det värre ;) Men hon börjar kunna ligga stilla när man pausar från träningen o står mitt i gröten, hon ska ju lära sig att ligga kvar så som Makea gör när jag har kurser, för att snabbt va tillgänglig vid behov av visningsex ;)

På söndag fyller jag 20 år (hua mig..) och det blir alltså megaparty på lördag! Kommer massa släkt och vänner! På söndag ska vi ta oss en välbehövlig brejk från bygget och besöka Liseberg (om vädret inte är uselt) för första gången på 2år! Det blir trevligt :)

Nä, nu är det natten.. snart börjar dygnet om. Men vi lever iaf, så ni vet ;)


Jag och min älskade sprattelhöna ♥ i våras, nu har hon dock växt lite mer ;) Ska se om jag kan ut o fota lite nytt snart.

RSS 2.0