Hästar och sagor


Niklas och Wiktor - 2007

Igår och idag var jag hästvakt, till den "store" bruna av dom, Niklas. Syster hängde med i hopp om att få rida. Gud jag har inte ridit på 100år men längtade såå till hästryggen. Syster fick skritt och trav med mig springandes brevid, lika lycklig va hon för det, annars hade han nog sprungit iväg med henne hihi. Idag känns det att man ridit, "blåmärken" i arslet och träningsvärk i ljumskarna..... Jaja, det är musklerna man sällan annars använder så. Idag blev det bara mockning och fodring..

Min bok kom aldrig hem häromdagen, jag fick den först igår kväll - och idag vid 13-tiden läste jag sista sidan. Alltså en bok på 450sidor avklarad på en kväll och en halv förmiddag (va ju ute med hundar och hos tandläkaren också). Jag vet itne vad jag ska säga, jag är rätt förvånad över att jag faktiskt kunde gilla en bok så mycket, jag hatar egentligen att läsa. Mamma är nog mer sur, jag är ju himla osocial! haha, men kom igen - jag har 18år läsfri att ta igen ;) Och det med bravur! Bok 3 är redan påbörjad..... Kanske den är slut imorgon? Jag måste försöka styra mig, det finns ju bara EN bok kvar efter denna!!! Vad ska jag då ta mig till???? Kan ju alltid titta på filmen lite mer, och kanske ta tillbaka mitt liv en stund i hopp om att den 20 november kommer fortare än tänkt!!! Älskar att drömma mig bort i denna otroliga saga♥

Nu är det middag, magen kurrar efter någon timme i stallet!!

Överkörda!

Jag hade en förhoppning, en liten låga fanns alltid i mig.. Den var tänd, till 5 minuter in i tredje perioden. Då släcktes den med en svallvåg! HUR kan vi förlora tre matcher i rad?? HUR?? Dom spelade ju så bra i början... Nu kan vi lika gärna gå av isen, även om det är 13 minuter kvar. Vi kan sluta spela..... Det är ingen idé.....

Jag sörjer Frölunda.

Veterinären ringde förresten igår. Dom hade hittat något i tarmen som tydde på någon sjukdom, vars namn jag glömt. Det ska dock läka med rätt förutsättningar. Det tråkigt med det hela är att denna förbannade diet (totalförbud mot ALLT uten torrfoder) ska dock fortsätta till mitten på maj. DET är segt. Men blir hon frisk är det ju såklart värt det. Hon har dock börjat vänja sig och är hungrig nog att tycka att torrfoder utan tvekan är ok som belöning i träningen. Det svåra är när man tränar med andra. Alla andra har ju korv, köttbullar och ännu godare, det luktar sig Makea till och man ser besvikelsen i blicken när hon inte får något när den andra hunden får.

Men det är ju ändå bra att även min veterinär inte tyckte att jag ska hålla ner Makea utan hon ska få träna som hon vill! Som hon sa så är det ju mer djurplågeri att hålla en Aussie i stillhet i så lång tid :P

Jag märker dock att Makea börjar må bättre, hon är mer och mer en sån där aussie som jag föreställt mig. Som om hon inte var galen innan är det inget mot nu, hon har mindre tålamod, arbetar snabbare fast samtidigt effektivare, är matgalen, testar mer, har skaffat attityd i träningen och har kommit in i en ny trotsperiod! Dom där jävla trosperioderna, om hon ändå kunde bli vuxen snart!! haha

Vi ska våga dra igång lydnaden igen och sen ska vi synas på tävlingsbanorna. DIT längtar jag av något... Att tävla...

Nu ska jag sörja de sista minuterna med mina indianer, sen ska det ätas, joggas, duschas och ikväll kommer bok nummer två i twilight att invigas av mig! Min rosa lapp längtar att få sättas i en sån bok igen♥

Bortförd

443 sidor senare och vad blir det, tre dagars läsning senare så är boken till min stora förtvivlan slut. Min livs andra bok jag läst helt från sidan 1 till slutet. Man blir bortförd i drömmar och helt förtrollad när man börjar på mening 1 och det är lika svårt varje gång att sluta, den röda feta texten på baksidan gör sig påmind varje gång man ska påbörja läsningen. Nu är bok ett slut och jag kanske ska ta tag i städningen som mamma tillade. För att sedan kanske gå och köpa mig lite godis.

Jag vet att jag inte kommer kunna hålla mig med att vänta att läsa bok två innan film två kommer. Jag är helt enkelt för kär i den för att kunna hålla fingrarna i styr. Det är mycket lättare nu när denna boken faktiskt är slut och jag kan koncentrera mig normalt, så jag vågar inte börja läsa bok två förrän till veckan. Jag kanske ska vara lite civilicerad i helgen *flin*?! Alla böckerna kommer vara slutlästa inom någon vecka och min data lär ha krachat av alla gånger den tvingas visa filmen. 29 april känns dock som ett närmare datum än november helt klart, och allt extra material ligger och väntar på mig i tryckpressen nu!!


Igår var ju förresten jag och Makea på kallebäck för att hålla en Rally"kurs" för min gamla gymnasieskola (usch det lät hemskt, gamla...) och deras hundkurs-elever. Makea skötte sig bra och vill mer än gärna visa upp allt hon kunde, både bra och dåligt.... höhö. Det är ju alltid kul att bli tillfrågad om att hålla föreläsningar och kurser!

Jag la mig tillrätta i sängen helt övertygad om att Frölunde inte kunde förlora två matcher i rad på hemmaplan! Ack så jävla fel jag hade... skamligt.... Nu är vi körda...

Indianer

Kan våra älskade röda indianer till göteborgare ta och vinna denna matchen i scandinavium? Nej, ser mörkt ut - vad fan sysslar dom med?? Ibland ser det ut som Honken sover.. Men han är bra, över lag.

HV har mental fördel från gårdagen och det hjälper dom. Vi kommer ju inte att vinna på lördag på bortaplan... Vi borde vinna i scandinavium. Jaja, en period kvar.


sakna den bäste


fullfjädrat proffs - världens bäste indian!


VARNING utfärdas för Twilightboken. 3 dagar och 300sidor - den är fängslande och när jag ser att den bara är 450sidor lång så vet jag inte vad jag ska ta mig till, den får ju inte ta slut! Bok nummer två vet jag inte om jag vill läsa innan jag ser filmen. Av den enkla anledningen att jag inte vill bilda egna bilder och sedan bli lite 'besviken' på filmen. Känner ju nu att jag hade bildat mig en annan uppfattning av filmen om jag läst boken innan och istället för att nu kunna föreställa mig scenerna som inte är med i filmen men i boken så hade jag blivit arg för att dom inte är med.

Edward Cullen är helt enkelt en fängslande person.. Han är farlig! ♥

Jag delar helt enkelt fler och fler intressen med min kära vän, som ironiskt nog heter Thereze - med Z för att kunna skilja oss åt ;). Vi sitter båda och kokar av ilska för våra indianer inte gör som vi tänkt och vi båda är fängslade av Twilight, även om jag är typ 2 månader efter!! haha. Ja, dessutom har vi ju Pirates. Thereze - dax för film marathon igen snart?? =) höhö


Vi båda saknar skolan avsevärt... Vuxenlivet suger...


Nu börjar snart hockeyn, boken ligger prydligt ihopslagen brevid mig tätt. En rosa lapp sticker lite lätt ut för att via vart jag är, jag slutar alltid läsa imellan kapitlen, MÅSTE läsa ut ett kapitel innan jag kan avsluta. Kapitel 15 väntar på mig.


Hmm...

Kan ni gissa vad som står längst ner på baksidan av Twilight-boken? "Varning: vansinnigt beroendeframkallande!" - Med RÖD text..  Kan undra om dom menar filmen med?

I vilket fall har dom läskigt rätt....♥

Duktig Blå!

Idag var Makeas tredje simlektion och sicket framsteg!! Vi ökade tiden på henne med det dubbla (det var inte riktigt meningen ;) ) och efter pausen så släppte vi linan för första gången och hon var inte alls så mycket på kanterna som jag trodde! Hon ville för första gången ha leksak i vattnet och simmade som bara den för att få tag i sin pip för att sedan inte vilja släppa den ;) Det var verkligen en DUKTIG BLÅ!!

Bilder från förra gången tagna av Linda!




Milou hade simmat innan oss så vi hann allt med en liten fika emellan deras pass då Malin hade lunch den timmen. Lite kyligt i vinden men längst väggen i solen va det riktigt skönt! Makea fick en älsklingsleksak av Linda hon fångade i malmö, Makea hade nämligen veckan innan varit väldigt fascinerad av Milous leksak så Makea fick få en egen ;) Den kommer nog va en favorit (efter Ankan!!), hihi :D Tack för allt Linda ♥

Kvällens Rallykurs var mycket rolig att leda, i fortsättningen la vi till 8:ans frestelse och det var kul att se :D hahaha! Alla jobbade sjukt bra! Hade bestämt mig för att åka hem i ilfart då hockeyn hade börjat, men när systrarna sundén går kursen efter så är det helt enkelt svårt att slita sig... så jag missade lite till och kom hem arg som ett bi eftersom det stod 1-2!! Nu är det sista perioden kvar så jag måste hejja järnet!!

Vill ni veta en annan sak?? Jag är 18år och har i heeela mitt liv läst ut EN hel bok. EN. Jag hatar att läsa för det är så jäävla tråkigt. Nu blev jag ju fullkomligt förälskad i Twilight filmen och blev beodrad av syster att läsa de första 30 sidorna i bok nr 1 för det var Edwards tankar om hans första möta med Bella. Okej, låt gå, det kan ju va kul att komma in lite mer i hans tankar. Ja... Det var ju det, har man börjat titta på Twilight går det inte att sluta! Kan ju säga att det gäller samma med boken, 1 timma senare va det nästan läst 100 sidor innan jag motvilligt och tungt var tvungen att lägga bort boken imorse eftersom morfar skulle komma och hämta upp mig och hundarna 1 timma senare och det skulle ätas, rastas, packas, kläs på osv. Nu är det ju hockey... men när den är slut kommer boken nog slås upp.. och jag kommer vakna tidigt i morgon bitti för att få slå upp den igen.. Samma sak med filmen, vaknar vid 7 och vill bara se den! Som sagt, den går på repeat... Besatt? Nej då, dumheter! Bara lätt förälskad ♥ ;)

HEJJA FRÖÖÖLUNDAAA

In Love!



Jag har hittat "the one and only"- filmen som kan mäta sig med min högt älskade Pirates of the caribbean!



Den nya filmen som kan mäta sig med denna är:


Jag är besatt!!! Såg den aldrig på bio (det blev aldrig av) men när den ligger så fint på datan så är det svårt att låta bli. Den går här hemma i repeat!!!!!!!!!! I LOVE IT!!!!!!!!

Den 29 april kommer den på DVD och då står jag i kö! Tänk alla bortklippta scener och extramaterial♥

Den 20 november kommer uppföljaren på Bio i Sverige. New Moon.. VEM tror ni sitter på biografen på premiärdagen??♥♥

Det väntas ju också en 4:e film av Pirates, dock utan bloom men Depp och Kiera är med!

Tezze svävar på rosa moln!

LÄNGTAR TILL 20 NOVEMBER!!


*♥*♥*♥*♥*♥*♥*♥*

vänner



Är det inte underbart med massa goa härliga vänner? Att dom flesta finns i hundvärlden är en självklarhet och att många av de flesta finns i door keepersgänget är ju bara så underbart. Efter 1år i door keepersgänget så känner man sig bara mer och mer som hemma, man har hittat rätt! Alla är underbara människor!

Som tex nu när jag och Linda bestämde oss för att fixa en sån där bildtårta till Nadia när hon fyllde år. Sen att det "urartade sig", på ett väldigt positivt sätt och blev en hel överraskningsfest var ju bara askul! Det är härligt att fixa massa sånt här till en som man vet uppskattar det =) Bilder från den dagen finns i Lindas blogg.

Att jag även fixade en överraskningspresent till Linda, för att Linda ÄR Linda. Och att den jävligt snygg sak väntar Pernilla här hemma (som hon inte vet vad det är, men dödar mig snart för att få reda på det, asg!) är bara sånna där saker som man vill ge för att visa att man uppskattar dom. ♥

Årets alla utställningar förgylls av vår stora grupp dåårar som alltid sitter i en klump vid ringside. När det är så här så känns det som resultatet för en själv kvittar lite, man blir inte så självisk.. Det är ju lika kul om det går bra för en vän, en dååre, och extra kul om det går bra för ett Makea-syskon såklart ;)

Underbara människor och underbara hundar har vi Tina och Johan att tacka för. Utan dom hade jag/vi kanske aldrig träffats och det hade inte varit ett stort gäng dåårar vid ringside på utställningarna. Man hade inte haft så många hundvänner med samma ras eller dom där alldeles speciella träningstillfällerna tillsammans, alla timmar i telefon, alla mail, alla aktiviteter.... Det hela hade blivit så mycket tråkigare...

Bara en tanke såhär i vårsolen, när sommarens alla aktiviteter väntar bakom hörnet! Längtar man eller??

Tack för att ni finns allihopa, ni är bäst♥

härlig dag!


Mini-blå i sitt vanliga element!

Vill först och främst gratta alla som var i malmö och ställde!! I våran door keepersgrupp fick jag rapport om att ALLA utan två fick CK!!! SKITBRA JOBBAT!!!!!! Så stolt man blir att man tillhör det underbara gänget även när man sitter här i sängen. På ett sätt ångrar jag ju så klart att jag inte anmälde (det är ju alltid kul med utställning!) och även om jag hade gjort det och Makea faktiskt mår ganska bra, så är hon just nu ful som skam. Hon är totalt omusklad och urpälsad vilken ger henne intrycket smal som en speta... Så jag är glad att jag inte anmälde... det är ju som smort för ett blått band.... Vi ska istället bygga muskler inför sommaren =)

Igår blev det fika i Pernilla-skogen, mycket trevligt som alltid!! Vovvarna badade gyttjebad, vissa mer och vissa mindre.. Harry var en avvdom som var MER! hahaha.

Idag fick jag känslan av att vara nyttig, så jag tog min blå på en cykeltur! Hon tycker alltid det är lika skoj - FÖR skoj.... Hon är skitsvår att cykla med! Men vi lär oss....... *host*....... Sen frukost och sommarfixa moppen som fick agera färdmedel till stallet! Gud så skönt det är att komma tillbaka till dom stora fyrbenta djuren ibland! Saknar ridningen nått otroligt och ångrar ibland att jag la ner det, även om det delvis var för en skada.. Jag trodde verkligen att jag skulle rida hela mitt liv, men se vilken vändning det kan ta!

I eftermiddags så tog vi svängen förbi Eva-Lena och Saga som hade lagt ett anlagsspår till oss (Tack snälla :D). Ebba och mamma gick det första, vi andra gick efter. Måste säga för att ha gått 3 spår i sitt liv (varav det ena när hon var 1år gammal) så är hon en naturbegåvning! Hon gick rakt i kärnan hela tiden och hon är grymt noggrann och har helt rätt tempo. Seglar förbi bloduppehåll som om det inte ens var något och tar vinklarna hur enkelt som hellst. Hon har nog förstått att klöven är rolig... Den vägrade hon att släppa... Och då menar jag VÄGRA!!! Har ni försökt bända upp käfften på en pitbull som håller i sitt byte någon gång? Ni kan testa med Ebba,, det är typ samma kraft. Hon bar omkring den medans alla andra la sitt spår, togi nte ens omtag i rädsla av att bli av med den. Muta med godis va bullshit och även med två godisbitar på tungan som vi stoppade in så tänkte hon fan inte släppa! Efter en bra stund band mamma upp henne i ett träd och gick, då släppte Ebba i chock! HA! LURAD! Men man ser hur hon tänker i spåret, hon är ju alltid sådan, det är ju det som skiljer den gula från den blå allra mest! Den gula TÄNKER för den agerar... Den blå agerar först och upptäcker senare att det oftast var ett korkat agerande, haha. Söt. Anlag nästa för fröken gul iaf!

Efter Ebba så var det Makea. Hon har som vanligt lagt i en högre växel men var samtidigt noggrann. Hittade utan problem. Sen var det Sagas tur. Hon gick bra hon också, blev något vel vid nått tillfälle men hittade också fram utan större hinder =)

Det blir nog inom snar framtid anlagsspår för dessa 3 vovvar, dom gör framsteg allihop!!

Mamma gav sig ut i morse och ska börja lära sig att cykla med Ebba, det är inte Ebba som är problemet, hon drar knappast åt fel håll iaf (framåt)! Men mamma ska ju hålla ballansen med, hahaha. Detgick efter uppgifter bra imorse iaf. Mer om deras dag i Mammas blogg.

En dusch senare så väntar maten och min mage kurrar som tusan!

Bilder från simning och tidigare spår kommer inte än, fotografen är i malmö ;)

hej svej

vår!


Little miss perfect! våren -08

Vårkänslor på riktigt nu! Krokusarna och snödropparna kryllar här hemma och videung slår ut i mängder och träden är fulla av knoppar!

I onsdags träffade jag Linda i lerum och tränade lite smått innan det var dax för Makea att simma. Linda fotade så vi väntar på dom ;) Träningen gick bra. Det var RIKTIGT härligt vårväder!!!

Igår fyllde Nadia år. Jag och Linda bestämde att vi skulle hitta på nått kul så vi fixade en överrasknings"fest" med hjälp av Mattias och det blev SÅ lyckat! Hon anade iiingenting och när hon kom hem från jobbet med ögonbilndel på så hoppade vi fram ur mörkret! Jag och Linda hade stått och gjort iordning hela dagen. Linda bakade pajer och jag  fixade blomsterarrangemang (den blev fan proffsig :D) och skrev ut mina alldeles egengjorda bordsunderlägg som Linda senare klippte till och plastade in. Hon stod för matlagningen och det blev aslyckat med supergoda pajer!!! Vår dukning blev asfin och vi hade gjort ALLTING i rosa och svart! Med lite inslag av silver och lila tillsammans med blommans gröna blad. KAN DET BLI SNYGGARE ELLER?? Tveksamt!! Tårtan med bilden på Nea och Caddy blev superfin och för jäkla god!

Idag var det Nol's tur att få besök av oss! Närmare bestämt Nemo och Pernilla med bihang :D Det blev fika i skogen och senare lite granna ringträning.. Liten mängd men behövlig, snart drar ju sommaren igång! Vi vill ju inte visa oss sämre i vänstervarvet än förra året - då hade vi ju riktigt bra samspel! Nu ska vi slipa tillbaka det och vara tillbaka igen!! Läääängtar till sommaren!

Imorgon blir det till stallet för första gången på länge! Därefter har underbara Eva-lena lagt anlagsspår till mig o Makea!

Lycka till alla i malmö! Längtar redan efter en rapport :D hihi

Dagen.

Dagen har bestått av hund. Linda ringde imorse, pratade allmänt strunt medans jag gjorde iordning blodet till spår. SPÅR?! Hörde jag i luren då, jag vill också!

Sagt och gjort, jag la spår till alla hundarna och Linda och Milou trillade ner vis 2-tiden. Makea var velig i sitt första spår, inte så konstigt med den blåsten!!! Milou var helt på villovägar ett tag och tog några kissepauser men sen hamnade han rätt igen och hittade slutet gallant!! Ebba var som vanligt lugn och metodisk och gav endast en snabb blick på gubben med yxa och såg i näven som stod rakt i spåret! Han såg sådär lagom felplacerad ut och blev nog helt till sig när vi kom och susade förbi utan att "märka" honom.

Makeas andra spår gick bättre. Hon har som de flesta aussies en allt för hög hastighet i spåret och kan susa förbi både vinklar och annat ibland! Jag får verkligen sakta ner henne och lära henne ta vinkel :P

Bilder stod Linda för och dom kommer nog imorron.

Mamma är nu inte bara helt inne i hundträning, och var för övrigt glad att "hennes" hund fick sig ett spår idag utan att hon va hemma, utan också helt inne i sin BLOGG! Hon tjoar glatt när hon fått komentarer och tjatar ofta om hjälp med bilder och sånt. Men det ska nog gå att lära henne också ;)

Ansökan till Högskolan lämnades in idag. Så får vi se vad som blir av det.........

Imorgon väntas simning för den blå och lite lydnad med Linda och Milou igen :) Denna gången på deras planhalva ;)

Makea fortsätter ha en må-bra-vecka. Jag hoppas att hennes må-bra-vecka har tillåtit medicinen att börja hjälpa och att hon faktisk kanske inte behöver ha en må-dåligt-vecka igen?! Biopsisvaren har inte kommit. Men enligt min underbara veterinär (som jag höjder till skyarna!) så är motion och simning bara hur bra som hellst för hennne och det hänger vi på :) Träning är som ni märker försiktigt pväg upp igen. Än så länge i form av skogsarbete bara. Vill ännu inte träna lydnad som kräver så mycket mer och eftersom vi inte får ha belöning i annat format än torrfoder så vill vi ju lixom inte tappa stinget. Inte för att torrfoder just nu är dåligt då Makea är mer hungrig än någonsin och vill ha mat jämt! Och ändå får hon det som godis också.... Ja hon slutar aldrig förvåna. Det jag hoppas på är att hon faktiskt mår bättre och därmed faktiskt fått en mage som en riktig aussie - alltid tom! haha!!

Nu sänker sig de tunga ögonlocken sakta men säkert. Dom två fyrbenta sover redan, den gula har la gjort det sen vi kom in från skogen ungefär, haha. Behändigt ibland!


En bra helg!

Fröken Blå mår OK här hemma. Hon äter mer än en häst av någon konstig anledning och är hungrig JÄMT! Hon har börjat acceptera ett liv utan godis lite mer och eftersom hon är så jäkla hungrig så funkar torrfoder som beläning också. Hon har i övrigt allt för mycket aussie-spring i benen och är totalt galen. På sistone har hon vart mycket mer stressad, men det är rätt mycket som händer i hennes liv just nu så det är kanske inte så konstigt. Just av den anledningen har iaf träningen legat helt nere ett par veckor för att inte förstöra något vi byggt upp, eller förstöra henne. I alla fall så tänkte jag att hon kanske vill göra lite mer "fri tänkande" saker än lydnad och sånt.

Och eftersom mamma är helt inne på hund och hundträning och tjatade såå om att vi skulle ut i skogen och träna så bestämde vi oss för att köra sök och uppletande, för att få en rolig start =) Det gick jättebra, Makea tyckte det var såå kul att få springa i skogen och jobba lite =)  För mamma och Ebba gick det bra med, det var första gången Ebba testade på sök och upplet. Hon tyckte det var kul! Men helt klart jobbigt att jobba med en hund i lina...

På söndagen lös solen som aldrig förr och våren kändes verkligen nära! Efter min kurs så kom Linda och Jojje hit och medans Jojje kikade på den numer berömda Albo-roboten så gick jag och Linda ut och la spår. Makea skulle få sitt första viltspår på ett bra tag och Ebba skulle få sitt första på 3år! haha. Milou fick ett vanligt spår med 3 pinnar.

Ja de mesta gick bra för alla tror jag. Mer individuellt står i respektives bloggar. Med Makeas spår var jag väääldigt nööjd! Hon gick mycket bättre än vad hon någonsin gjort här i våra skogar!!


Makea i starten på sitt spår.


Jojje bytt ras??


Makea i upplet.

I uppletanderutan.

Duktig tös!!

Mer bilder och mer från dagen finns i Mammas och Lindas blogg.

Detta är väl det ända i hundväg jag och Makea gjort tillsammans förutom promenader. I övrigt tar vi det fortfarande väldigt lugnt. Makea sover mycket inne. Vi väntar tålmodigt på biopsisvaren!!

hej svej


<3 UPPDATERAT!



♥ Blå kommer hem ikväll!! ♥
Som jag saknat dig! Varje gång du går tar du med dig mitt hjärta och jag blir inte hel förrän du kommer igen!

20.00

Ja nu är min älskade blå tillbaka där hon hör hemma, i min famn!

När vi kom fram till receptionen och berättade att vi skulle hämta hem Makea och betala så sa "sköterskan": Jag älskar eran hund! Hon är en underbar aussie och precis en sån hund jag är ute efter i den rasen! (hon ville skaffa aussie). DET värmde i mattehjärtat! Fröken blå har tydligen skött sig bra. Hon blev gladare än gladast när hon fick se mig i rummet och skrek i högan sky i 5 minuter av ren glädje. Hon var mycket mer positiv och glad än jag väntat mig, trodde hon bara ville därifrån så snabbt som möjligt! Men hon sprang glatt runt och sa hejdå innan vi steg mot ytterdörren. Hon har nog trivts bra och detta har nog faktiskt stärkt Makeas självförtroende inför nya människor. Det utvisar tiden! Vi ska tillbaka om en vecka eller nått och bara gå in där för att se hur hon förknippar det. Hon var iaf väldigt glad nu!

Väl i bilen fick vi stanna så jag kunde hoppa bak i baksätet, hon tyckte nämligen jag var för långt borta och ville trycka sig emellan gallret och väggen på bilen. När jag satte mig bak och klappade henne lite så blev hon nöjd och somnade som en klubbad säl i sin bädd! SOM hon snarkade!! Nätter är nog inte lätta för ett djur på sjukhus, det är en väldig omställning och jag tror nog inte hon har fått den sömnen hon velat.

När vi kom hem gick jag en liten runda med henne och hon sprang helt vild i snön med glädjeskutt och skulle få igång mig i lek. Underbaraste underbara! Inne blev hon lika glad som innan och skulle hälsa på alla och hämta aaaaalla sina leksaker för att sedan somna som en klubbad säl igen, vid mina fötter.

Hur gick det då? Jo, blodprovet visade inga konstigheter i röda/vita blodkropparna. Med kameran i mag- och tarmkanalen såg ingenting skadat ut men tjocktarmen lite mer 'aktiv' än resterande. Det dom fortfarande tror är en kraftig tarminflammation som har övergått till vävnaden. Biopsin utvisar och det är 10-14 låååånga dagars väntan innan vi vet exakt! Biopsi är alltså taget på alla delar.

Nu är hon satt på medicin. Dieten ska hållas tills svaren kommer så vi inte förstör något som vi kanske byggt upp. Det blir alltså fortsatt torrfoder och vatten...

Dessa dagar och dessa nätter jag fått spendera utan min ena hälft har varit otroligt jobbiga. På nätterna har jag faktiskt sovit bättre än innan och sovit längre på mornarna. Antagligen i vetskap av att Makea är i bästa möjliga händer och att det är jag som slipper vaka att hon andas. På dagarna har det varit tomt. Inte bokstavligen då jag varje dag egentligen haft fullt upp med massor av roliga saker, men det har ändå alltid varit något som saknats, jag har inte varit hel.

Om vi backar nästan en vecka så var det min absolut livs värsta syn när jag kom hem efter ca 1 timma hos grannen till Makea som är mer lik en fotboll än en hund. Hon har av okänd anledning svullnat upp i hela ansiktet och ner på halsen. Som tur var har jag redan innan mamma i telefon och skriker att hon ska komma hem. Ringer underbara uppfödare i ren panik!!!!! Därefter ringer jag sveriges absolut bästa veterinär som, som tur var, svarar med en gång på mobilen!! Snacka om tur! Jag blir så otroligt lugn när jag pratar med min vet, hon har någon lugnande effekt och faxar snällt två recept med utförlig förklaring till apoteket och dom hämtas upp av mamma. 1 dygn senare och 16(!!) kortisontabletter, av två olika sorter, senare och Makea påminner mer om en hund igen. TUR att vi ändå skulle till vet någon dag efter.

I takt med det börjar öroninflammation i lättare format. Allt detta av under lång tid sakta nedbrutet immunförsvar pga Makeas magproblem. På denna veckan har hon tappat 2kg i vikt och ser numera ut som ett benrangel, men det ska vi nog allt fixa till!

Oroligheten finns fortfarande eftersom vi ännu inte riktigt vet vad som är fel. Bara spekulationer. Det är två veckors lång lidande väntan till biopsisvaren kommer. Innan dess kan vi inget mer göra.

Jag har sån otrolig tur som har en heeeelt UNDERBAR veterinär!! Jag har hamnat helt rätt och bara avgudar henne! Så nöjd och har henne att tacka till så mycket och hon är minst lika engagerad i Makea som jag är!

Jag vill även tacka alla underbara vänner som hållt mig sysselsatt under dagarna med resor, besök, mail, telefonsamtal, presenter och allt möjligt. Att bara veta att ni finns även i sämre tider♥      Såklart även underbara uppfödare som alltid finns där!! Det känns så tryggt!

TACK!! ♥ ♥

Ni får ursäkta stavfel, jag orkar inte läsa igenom allt igen.. Nu ska jag bara titta på hockyn och sova med min Blå jämte mig! Jag är så jävla trött, allt detta tar såå mycket på krafterna så ni anar inte! Men försöker vara glad och positiv =)

kram

PS. Får göra reklam för mamma som SKAFFAT BLOGG!! Länk ('Mammas blogg')finns i länkspalten till höger här i bloggen -->

i väntan på ljusare tider...

MAKEA


♥ I mörkrets tunnel är du min sol ♥

I vått och torrt, i nöd och lust, i med gång och i motgång - VI är starkast!

Älskar dig mest <3




over and out

Åh så kul!


Jag och Ebba på instruktörsutbildning 2007.

Det roligaste av allt att hålla kurser är att få sånna elever jag fått på nya kursen på Alfa. Helt underbart glada och positiva till allt. Dom pratar hela tiden, är med på allt och tycker Rally är skitkul!! Då växer man som instruktör och blir mer påhittig själv på något sätt. Hittar på nya roliga övningar och sånt. Nu längtar man till söndagarna!

Nu märker man att våren närmar sig med större steg än man tror. I torsdags var det upprop på CDF, på onsdag drar den Rallykursen igång. Om två veckor eller vad det är så börjar lydnadskurs och sen är hjulet i rullning! Fullspäckad vår av diverse saker. Det mesta har på något märkligt sätt med hund att göra ;)

Längtar..

RSS 2.0