GOTT NYTT ÅR!




Snart nytt år.

Snart är det slut på 2009. 2010 är ett år med höga förväntningar! Och det börjar bra, i slutet på januari åker jag upp till karlstad. Först för att spendera en natt hos saknade Agneta och kolla in hennes urgulliga tollarvalp :) Det blir mycket hundprat, god mat och myskväll. På ena dagen har jag planerat att netan ska få kolla hur jag och Makea ligger till i lydnaden och förhoppningsvis ge tips och inspiration till mig. Jag har slut på idéer, slut på fantasi och slut på ork till att hitta på någon bra problemlösning. Jag måste få ny inspiartion och en duktig människa som hjälper mig. Ingen är bättre än Netan, hon förstår vad jag vill och hur jag vill få fram det, vi har samma mål, samma idéer och tankesätt och det finns ingen som någonsin gett mig mer kunskap i just lydnad än henne. Så det ser jag riktigt fram emot, jag är fortfarande, såhär ett halvår efter, purken över att hon flyttade härifrån. Men sånt är livet.

Efter min vistelse hos Netan åker jag vidare till Emme :D Vi kommer ha en askul helg säkerligen fullspäckad med hund!! Hoppas vi kan få till nått agilitypass där kanske ?! Eftersom vi på söndagen startar årets första officiella agilitytävling där i karlstad. Anmälde mig bara till de två off klasserna och sket i öppenklasserna, jag orkar inte hålla ihop så många lopp, är nog inte tillräckligt agility-van än ;) Kul som fan kommer det bli i alla fall!!

Sen kommer det fortsätta med instruktörsutbildning, uppfödarutbildning och föreläsningar. Mycket sker förhoppningsvis med företaget vars papper skickas in i början på året. Utöver detta hoppas jag kunna hitta ett litet jobb (ska man hinna med sånt? haha) då jag har stora planer som kräver mer pengar än vad jag har.

I tävlingsväg för Makea genom året hoppas vi att vi hinner en start i Lk 3 efter avklarad Lk 2, uppflytt till högre (i mån om att man inte blir bortlottad på flera tävlingar i rad) och ett antal utställningar utan några egentliga mål. Däremot ska vi bli uppflyttade i både hopp o agility klass 2 åtminstone. Sen vet jag inte?! Vi kanske ska göra en korning under sommaren och ev. över till norge på tävling.

Mål o mål är det väl kanske inte, snarare förhoppningar, förväntningar och planer.. Vi kommer inte stressa fram något utan ser hellre bra prestation och poäng än snubbla på målsnöret och ha turen med sig att poängen räckte tex. "Den där" känslan ska helst infinna sig också och jag vill att vi ska bli ett på planen.

Att Makea paras i slutet på året är också en förhoppning men ingen självklarhet, det är mycket som ska stämma och bli bra, jag tänker inte göra något "bara för att.." eller något jag puschar fram utan att själv tro på det till 100%. Kommer det inte bli nått med detta så är jakten på nästa hund igång, jag vill inte ha allt för många år imellan mina tävlingshundar även om jag vill att Makea ska få mogna mer först. Jag har några linjer på G som är av intresse ifall det inte blir nått eget. Vi får helt enkelt se vart vägen leder oss :)

Men allra först på året är MyDog och pengar är sparade för att kunna slösas lite där på diverse saker som jag vill ha :) Vill mest av allt hitta ett tufft läderhalsband med nitar på till min Makea, men dom brukar va såååå dyra!! :(  Jag ska inte ställa någon av mina hundar men lider inte av det, jag har en handfull hundar att ställa genom dagarna och det brukar bli fler på plats. Allt jag hinner med tar jag åt mig då jag tycker det är jävligt kul att ställa hund! Att inte ha med egen in är födel, man får göra det roliga (ställa) och kan sedan gå omkring, kolla tävlingarna och andra ringar, shoppa och äta utan att behöv oroa sig för sin lilla vovve som får sitta alldeles själv eller nått. Nä, jag ser fram emot MyDog riktigt mycket!

I morgon kväll är det ringträning! Då kommer några av de som jag ska ställa på mässan, det är ju bra så man får träna lite och kunna göra det så bra som möjligt :)


I lördags var jag och syster ute och åkte pulka, älskar att få vrida tillbaka tiden för en sekund :) Makea ville följa med och tyckte det va askul att jaga ner för backen ;)




Pärlan 2 år!



Idag fyller Tezzes egna lilla pärla tillsammans med hennes 10 syskon hela 2år! Tiden går fruktansvärt fort! Jag är för varje dag som går mer o mer tacksam över den lilla blåa hunden som ger mig mer lycka och kärlek än jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag har nog gång på gång skrivit och försökt förklara hur mycket denna ängel betyder för mig, för Ängel - det är precis vad hon är,, Ängel Blå ♥

2 år - förhoppningsvis 2 ynka år mot alla år vi har kvar tillsammans. Genom sjukdomar och motgångar har vi kämpat oss fram och vi är värda allt vi har åstadkommit. Hunden har en kämparglöd och tävlingsinstinkt utan dess like, kanske därför vi passar så bra ihop? :) Vi har utvecklat ett band starkare än jordens dragningskraft och varje gång jag är bort utan lilla blå, oavsett om det bara handlar om timmar, så blir jag lika lycklig varje gång jag kommer hem och möts av henne, och inser hur snabbt man kan sakna någon så mycket.

Det bästa Makea vet, förutom att få vara med mig ute o träna. Är att få dela huvudkudde med mig, flåsa mig i nacken och snarka högt och bli pussad på näsan (hur kan man låta bli när den söta lakritsknappen är så nära). Blir det för varmt, vill hon promt knö ihop så mycket av hela sig hon bara kan som en liten boll på ett av mina klädesplagg på golvet. Allt för att ligga nära mig ♥ Makea älskar sin matte.

Du är mitt allt och jag älskar dig mest av allt i hela världen ♥ My one and only - my soulmate ♥

Världens bästa hund är döpt efter världens bästa låt. Texten, ja hela låten, är lika underbar som Makea är. Betydelse och innebörd. 
Tezze ♥ Makea, nothing else matters!



STOOORT GRATTIS TILL ALLA UNDERBARA SYSKON I DOOR KEEPERS N-KULL!
Tack än en gång Tina och Johan för att ni gett mig min ängel


GOD JUL!


 Följande beräkningar bör vara behjälpliga vid bedömningen hurvida tomten finns eller inte.

Det finns omkring 2 miljarder barn på jorden. Men nu vill ju tomten inte besöka muslimer, hinduer, judar eller buddhister, vilket reducerar antalet till 15% eller 378 miljoner. Med ett världsgenomsnitt på 3,5 barn/hushåll är det 108 miljoner hus att besöka, om det nu finns minst 1 snällt barn i varje hus.

Jultomten har pga jordens olik atidszoner och rotation ca 3,5 timmar på sig att jobba. Hon besöker sålunda 967,7 hem per sekund. Det betyder alltså att för varje kristet hem med minst 1 snällt barn har tomten ca 1/1000 sekund till att parkera släden, springa ut och hoppa ner genom skorstenen, dela ut julklappar, hoa 3 gånger, klämma 2 snappsar, upp genom skorstenen igen, i släden och iväg till nästa hus.

Om vi antar att alla hem som ska besökas är jämnt fördelade är det ca 1km mellan varje hus i genomsnitt. Tomten färdas sålunda ca 100 miljoner km, toa besök o andra pauser räknas inte. Med andra ord flyger tomtens släde med ungefär 1000km/sekund eller 3000 gånger ljudets hastighet. Som kuriosa kan nämnas att en frisk ren kan komma upp i en hastighet av ungefär 30km/h.

Lasten i släden är ett annat intressant objekt. Om vi nu antar att varje barn får klappar motsvaravde 1kg, har släden en last på 500.000 ton! Och då är tomtens egen vikt inte medräknad. På land kan en normalstark ren dra ungefär 200 kg. Även om vi antar att de speciella flygande renarna kan dra en vikt tio gånger denna, kommer inte släden ur fläcken, om inte tomten skaffar fram ca 360.000 dragvilliga renar. Detta kommer att ge släden en samlad vikt på ca 600.000 ton. 600.000 ton, som flyger med 1000km/sekund alstrar ett enormt luftmotstånd. Detta kommer att hetta upp renarna, ungefär som en meteorit som inträder i jordatmosfären.

De två ledarrenarna kommer då att absorbera en energi motsvarande 14300 trilliader joule per sekund, eller 14300 trilliader watt. Ledarrenarna kommer helt enkelt att brinna upp omedelbart och de bakomvarande kommer att utsättas för en ljudvallsbang och därefter själva brinna upp. Alla renarna kommer att möta sin anfader på mindre än 4,26 tusendels sekunder, det vill säga när tomten har ntåt till sitt 5:e hus.

Detta är dock hypotetiskt, för då släden accelererar från 0 till 1000km/sekunden på 1/1000sek, kommer alla i släden utsättas för en G-kraft 17500 gånger större än tyngdkraften. en tomte på ca 150kg (vikten baserad på existerande kopior) skulle naglas fast i bakre delen av släden motsvarande en vikt av ca 3 miljoner kg, vilket ögonblickligen skulle krossa varje ben i hans kropp och förvandla honom till en våt fläck.

Slutsatsen bör bli att om tomtejävlen någonsin levt så är han definitivt död nu.

Med detta önskar vi er en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!!

(reserverad för stavfel i texten ;) haha)

såhär mot jul kommer det jag älskar!

SNÖÖÖÖÖ!!!!!!!!!!!!! MASSSSSOOOOOOOOOOOOOR AV SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!!!!!!!!!!! 1,5 dm iaf och både Tezze och hundarna är i extas och givetvis varit ute mest hela dagen och fotat! Först tidigt på morgonen, ännu lite mörkt och blixten tog i flingorna som föll ♥ Sen ut igen, lite ljusare - tog fler bilder! In, sen ut igen Mickans tur att fota med hennes kamera :) Sen in, och ut igen för att åka till Liseberg = mer kort!! Så gott folk, vill ni inte se, gå nu för här kommer massa kort! Ännu fler har jag lagt in på facebook!













Bilder på liseberg får komma imorron eller nått. Ska dit igen imorron :)

Nu kan det bli jul ♥

2009...2010

Året 2009 har varit ett år med mycket blandade känslor.

Året började ju så fint med att jag blev arbetslös. Inte något oväntat då det var tillsvidareanställning men ändå lika tråkigt när sista dagen närmade sig. Jag trivdes verkligen hur bra som helst och hade utan tvekan kunnat stanna kvar i bilindustrin x antal år till. Men så ser inte fallet ut att bli. Det är inte så mycket av bilindustri kvar i sverige alls.

I januari började Makeas utredning på magen. I mars sövdes hon och jag har fått lite svar på mina frågor. Nu i slutet på året efter mycket disskusion och prat med min veterinär så kan fallet vara så jäkla enkelt att Makea fick en förgiftning/stark reaktion på vårt bäckvatten. Detta vatten har gjort att Ebba legat inne på Blå stjärnan i 3 dygn och två av grannens hundar desamma. När flertalet hundar blivit dåliga nu i höst också så har vi legat på göteborg att dom måste ta vattenprover, annars är det svårt att få svar. Det är fler i tuve som ringt, vilket känns bra - det är inte bara vi som har problemet!

Makea har successivt blivit bättre när magen (/tarmen, där reaktionen satt) fått vila med sin foderdiet. Nu är vi fortfarande i gång med att testa på nya saker som proteiner, kolhydrater och hundgodis. Allt har gått jättebra och framtiden ser ljus ut!

I och med detta har Makea utvecklats lite långsammare eftersom hon fick en dålig start i livet. Nu händer det dock lite grann och det visade hon ju på växjö utställningen. Nog kommer det bli hund av denna med :)

MEN man behöver inte sin exteriöra utveckling för att prestera på appellplanerna. Makea har varit en väldigt tacksam hund och verkat mer mogen än vad hon egentligen är. Hon är en guda gåva att träna med och ger alltid sitt yttersta på tävling. Vi har fått fina lovord från domare på lydnadsplanerna med allt från att dom vill köpa henne till att vi kommer vara med i SM 2010 (vilket så är inte fallet såklart ;) haha), men ändå ord man tar åt sig från gamla rävar till domare som sett en och annan hund men som ändå fastnat för oss som ekipage.

Makea har förvånat mig om och om igen hela året. Detta är vårt första tävlingsår tillsammans och det har medbringat så mycket gott för framtiden. På appellplanen behövde hon dock miljötränas i tävlingssammanhang eftersom hon var liiite för lättstörd och aningen ofokuserad i vissa tillfällen (mycket har såklart med åldern att göra). Jag valde snabbt att inte flytta upp henne i klass två och det ångrar jag inte alls. Hon har utvecklats på tävling och på den sista vi gjorde kom den där känslan, känslan om att vi två blir ett på plan, känslan av sammarbete och känslan av full fokus. Den var otrolig♥ Jag fick rysningar när vi gick av planen och var gråtfärdig - min hund är bäst!

Viltspåret jagade Eva-Lena in oss i på våren. Start i anlaget sista veckan i maj och på alla raka avklarat championat i juli. Inte så dåligt ändå, och Makea tycker det är superkul!

I juni började vi med agility, en sport som det var meningen att jag och Ebba skulle tävla i. Det var DEN ENDA hundsporten jag var intresserad av när jag ville ha hund. Ebba blev dock minst sagt inget agilityämne vilket förde in mig till lydnaden istället. Det var nästan så jag glömt hur mycket jag gillade agility även om jag testade kompisars hundar. Men när Makea visade sin otroliga intensitet även i denna sporten kom känslan tillbaka. Agility ska vi hålla på med! Makea gapar på planen, jäklar vad hon gapar. Jag hör det bara på film, aldrig på tävling då jag är för fokuserad. Att min hund är stressad har jag fått höra, men det folk inte vet skillnad på är negativ och positiv stress. Makea är sååå glad när hon får komma in på planen så det bara lyser om hela henne! Jag fick höra av en erfaren tävlare en gång att "du har tur, din hund må gapa och se stressad ut, men som hon lyssnar på dig,, på minsta lilla vink - så otroligt fokuserad och styrbar. Du ska va lycklig". Och det stämmer, och när jag bara lär mig detta med handling lite mer så kommer det gå såå bra! Två startade tävlingar och två pinnar, en i var sin klass, hann vi med. Och det kommer knappast sluta där!

Brukset, grenen jag aldrig skulle starta. Så blev det inte riktigt? Haha. Men jag hade faktiskt inget som helst intresse för det. Varför? Det vet jag inte. Jag tror för att det är så många gamla sura bruksrävar med sina schäfrar och allt ska va så stelt och tråkigt (värre än lydnaden tyckte jag). Men varför ska man inte kunna ta in sin känsla med hunden från lydnadsplanen till bruksplanen? Efter mycket övertalning, mest från Pernilla♥, så anmälde vi till tävling, utan att ens ha tränat. Dels för att det var så sent på året så skulle jag inte anmält till den hade vi fått vänta till våren. Och såå mycket va det inte att träna på, så jag gav det en chans. Chansningen gick hem och vi blev uppflyttade. Visst hade poängen kunnat vara bättre, och det hade dom varit om vi tränat månader-halvår-år som de flesta andra gör. Vi tränade två veckor så vad kan man begära lixom? Men helt otippat, oväntat och förvånat nollade hon läggande under gång vilket inte ligger till vanligheterna, så där förlorade vi ju 20 poäng. Och apporten nollade vi, väldigt väntat ;) haha. Nöjd som en tupp va jag ändå och högst på pallen stod vi. Med dubbel-tia på budföringen och poäng (6,5-7?) på framförgåendet!

2009 har vart ett år som en berg-och-dal-bana. Upp ner upp ner upp ner. Även om jag får lov att vara så tyken att jag säger att jag inte nådde mitt högsta mål detta året, så får jag ju ändå säga att jag är nöjd.  Jag har fått en hint av vad vi som ekipage kan uppnå och vad jag kommer satsa på. Makea är ännu inte fyllda 2år.

2010 kommer bli ett år som bjuder på mycket. Kennelnamnet förväntas vara helt klart i mitten på januari, 2010 kommer även bli uppstartningsåret för mitt och Eva-Lenas företag vilket medför mycket jobb!

Mer för min o Makeas del så har även vi mål. Förhoppningsvis blir det en hel del agilitytävlingar som kommer erbjuda ett o annat. Vi vill ha LP2, bli uppflyttade i högre och troligtvis hamna på en o annan utställning. År 2010 kommer, om det går som planerat, att avslutas med en parning på Makea. Nya små oslipade diamanter kommer till världen och deras nya ägare kommer förhoppningsvis få uppleva samma lycka som mig när Makea kom in i mitt liv. En bunt mini-makeor. Mer om den kullen kommer upp på hemsidan sen.


lite "varmare"

Ska fortfarande inte klaga på kylan, men man är lite ovan :) Men jag gillar det! MEN SNÄLLA MER SNÖ!!

Dag två i fjärås bjöd på en slapp förmiddag med mer filmtittande. Sen gjorde vi lite hundgodis, tog en liten promenad, åt lunch och gick ut och tränade lite. Blandad freestyle och lydnad. Två mycket trevliga dagar som vi gärna gör om!! :) Tack Andrea o Forro för att vi fick komma ♥

Makea har sån attityd i lydnaden så jag vill ut o tävla nu! Hon är såå rolig! Men jag ska hålla mig till våren, jag har ingen som helst anledning att stressa :) Hon har fått in lite ljud i vissa sammanhang vilket ska FET-BORT innan vi ger oss ut någon stans. 

I helgen väntas julbak hos nadia, agilityträning och förhoppningsvis en tur till liseberg.

Nu är jag svintrött och sitter o segar framför TVn. Dessutom har jag ruskigt ont i min handled så lite synd om mig är det.

Surar också över att SAAB läggs ner. Dagens stora krasch om än inte helt oväntad... Trollhättan går under, nä inte riktigt, men det är la över 3000 personer som blir arbetslösa. Många av dom bor i göteborg och resten kommer söka jobb här. Vad mer har trollhättan att erbjuda lixom?! Men gud så bra, arbetsförmedlingen är ju inte alls lite lätt överbelastade redan, eller är det bara ungdomarna dom skiter i? När jag skrev in mig (för typ 3:e gången) i höstas nån gång, eller augusti kanske, så fick vi en lapp med frågor vi skulle fylla i. Denna lapp var istället för personligt möte med den muntliga anledningen "vi har inte tid att ta emot er, vi skickar handlingsplan gjorda efter svaren på era frågor på posten. Men vi är snabba, dom kommer säkert om en vecka!" Vaddå VI HAR INTE TID ATT TA EMOT ER??? Hur fan låter inte det?

Så var fallet och det var bara att ta den smällen.

Hade dom inte tid för oss ungdomar då, vad kommer dom ha när dessa tusentals människor ska in också? Och vad ska arbetsmarknaden har en oerfaren ungdom när dom har dessa människor att välja på. Tack o hej. Man blir bara mer o mer nertryckt i marken.

Det är la tur då att företaget snart drar igång. I mellandagarna skickas papprerna in, vilket ska bli mycket roligt!

Nu... TV...

Så är vi i fjärås :)

HELDAG 1 (måste skriva så för Andrea, haha)

Så, tidigt i morse åkte vi ner till fjärås och mötte upp Andrea på ica maxi för shopping av mat. Sen hem oc bytte om (Andrea luktade/stank FÅR efter jobb i ladugården) och hämtade Forran och drog till KBA BK för att köralite agility. Vi fick släpa in hindrerna på appellplanen då agilityplanen lika gärna kunde använts till ishockey!!

Duktiga vovvar som var lätt övertaggade i kylan. Man ska inte klaga när det är kallt, men vaddå gå från flera plusgrader till minu 8 och storm!? Lite snö är det iaf på backen även om det inte riktigt täcker.

Imorgon får vi se vad vi gör, lite freestyle vill Andrea testa på och kanske det blir ett spår :)

Här kommer bilder från dagen, som bjöd på sol :)


Fina älsklingen i finaste vintertäcket :)





Positiv blå!

Idag fick jag tummen ur arslet och gav mig ut på en lydnadsträning. Detta händer inte allt för ofta nu för tiden. Mer freestyle och annat roligt har legat på schemat.

Men, ska man komma någon vart får man träna lite mer regelbundet. Har (nog) bestämt mig för att inte lägga om fotgåendet. Makea är alldeles för inlärd för att lära om. Hon är lärd till att jag ska kunna jobba med godis i handen och hn får inte lov att titta på den utan ska ha ögonkontakt. Och den nya betoden går lite ut på tvärt om, därav funkar det inte, Makea är helt enkelt för duktig på det hon lärt sig så att säga.. Det är dock en metod jag troligtvis ska använda på min nya vovve sen. Tror den funkar bra nämligen.

Åter till träningen då. Lilla Blå hade en sån fruktansvärt rolig attityd och va såå ball att köra med idag! Bästa träningen på länge. Hon har fått tillbaka energin från sin magsjuka helt o hållet. Tror även lite hade med belöningen att göra, idag fick hon nämligen smaka leversnittar (vanliga duko, hårda snittar) och det minns jag var en helt klar storfavorit när Makea va liten. Levergodis, ost och kyckling är nog eviga storfavoriter. Och jag klagar inte, slibbiga äckliga korvar och köttbullar i fickan är sådär och fingrarna lukar ju inget annat än korv sen!!

Fotgåendet hade den där extrema attityden utan ett enda kontaktsläpp - PRECIS som det ska va, om än något VP... Kommer fan inte få bort det....

Inkallningen körde vi på kanske 30 meter. Hon gjorde bra ställanden, men hon kommer ju i dryga 190!!

Rutan gick helt ok med, gjorde lite längre skick också. Det går ALLTID bra första skicket, sen blir det halvdant. Men inget moment vi lagt ner för mycket tid på så att säga..

Apporten BRA! En tjuvstart (hon trodde nog det var bollen, men sitt kvar ÄR sitt kvar) och ett med startskall. Resten tummen upp! De senaste har hon tydligen blivit lite sådär med att ta andras apporter, så det får vi gå över till också.

Fjärren ua. Hon slängde sig riktigt i backen idag, händer sällan!

Hoppet gjorde vi igår i angered, det sitter bra! O läggande kan hon. Sen kom mamma o Ebba, vi gjorde en platsliggning med gömme. Först på 1 minut. Liiite pip men inte i nerheten av det de va innan. Andra läggningen 1½ minut. Ebba reste sig och höll på o krängla (det kom en traktor, dom ska hon döda) men Makea låg som en smäck! BRA!

Platsen är nämigen orosmomentet i fröken Blå's värld. Men hon har helt klart potensial även i klass två ;) Kanske nån start till våren.

Summa summarum är jag väldigt nöjd och hon hade såååån energi och attityd! Tezzes älskade pärla ♥




Luciafirande och lite träning

Att lilla Stella blev halt är knappast nått konstigt, och inte speciellt ont har hon idag utan förtsätter att vara lite väl närgången. Hemma blir hon kallad för plåsterlappen, då hon sällan nöjer sig med att vara nära mig utan gärna på mig eller under mina fötter. Och just under mina fötter kan ju inte vara så bekvämt, ett antal gånger har man trampat på plåsterlappen.

Idag haltar hon faktiskt inte märkbart, kan va nått enstaka.

I förmiddags åkte vi till hundstället hjärtat för lite träning. Makea fick lite uppvärming inför våran uppvisning senare. Lite tunnelspringning också, alltid lika uppskattat ;)

Stella fick sig ett pass också. Minst sagt på hugget. La lite vikt på att ha henne koppellös där inne för att hon ska lyssna. Gick bra och inga framspringningar till någon. När jag fyllde på godis eller gjorde saker fick hon ligga plats i mitten. Gick över lag bra, krypa vill hon ju gärna. Sen gjorde vi nått hopp, en liten inkallning och lite fotgående. Den stora vikten la jag på bakdelskontroller och till slutet av träningen kunde hon smälla till med bra ingångar och början till en bra vänstersväng! Hon är minst sagt arbetsvillig och väldigt lättlärd. Sandra du sitter på en bra hund! Om någon månad skulle hon kunna va tävlingsklar tror jag, till våren troligtvis, hon snappar snabbt upp vad man vill att hon ska göra.

Hoppas det inte gjort nått att jag testat den svarta lite grann Sandra, men jag ska nog inte ha förstört henne ;) Kul att testa på andra hundar! Nu åker hon hem ikväll. Blir ovant att inte höra "Snälla-Stella-Stanna" i ett lite snabbt tempo ;) Har änna blivit en rolig fras :D

Sen till uppvisningen. Jag och Makea hann ju bara vara med på en genomgång. Dels för att det inte va meningen att jag skulle vara med alls så jag hade annat inplanerat de datumen. Sen hade vi ju ett av huvudnumrerna så att säga. Alltså vi var ensamma på "scenen". Lite freestyle stod på schemat. Och min duktiga lilla blåa stjärna skötte sig fin-fint! Så bra träning att jobba i sådan miljö. Va MYCKET mer folk än jag trodde och vid vissa moment kom det stora applåder, alltid kul.

Lite bilder på mig och Makea. Bilderna på resten ska jag skicka till CDFs hemsida, så kolla in där sen www.cdfhund.se


Makea va så söt i sitt lucia-linne. Tog tyvärr ingen bild på det när det satt bra, men här är det hyffsat.


jag och makea väntar..





"Backa-om" - En publikfavorit!


En annan publikfavorit.




Mamma gillar som sagt den svarta, nu sitter dom nere i köket och testar på lite sånna där "tanke-brädor", minns ej vad dom heter.

Nu säger vi snart Hej Då till den svarta för denna gången. Ikväll kommer dom ner från stockholm.

lugn lördag.

På nått vis så fick lilla Stella ont i tassen igår. Hon haltade på kvällen. Inte så konstig som den hunden far o flänger kanske ;) Så våra tänkte planer för idag sket vi i. Istället spenderades förmiddagen såhär:



Blev lite varmt med två dunbollar så nära. I och för sig inte så mycket till dunbollar just nu då pälsen bara dröser av dem båda! Svart hår exakt ÖVERALLT och ändå tror jag inte hon är i sin värsta fällning heller, utan mer i slutfasen.

Makea fick en härlig promenad då det började falla lite snö! Det tyckte hon va såå kul! Att däremot få den svarta att ta det lugnt på sina korta promenader är lättare sagt än gjort. Ute är hon nämligen knappt halt alls utan försöker springa o hoppa som den boll hon är.. Nä men hon haltar mycket mindre idag än igår, så det är ju bra.

Mamma är rätt glad i den svarta, det är ju, som många vet, den färg hon alltid velat ha och tycker nog det är lite tråkigt att Stella ska åka hem. Däremot är det nog inga problem att kunna passa henne igen. Hon har charmat hela familjen, även om Makea inte riktigt vill erkänna det och har lite svårt att acceptera att Stella ska ligga nära mig, som hon gör på bilden.

Imorron är det en hel dag med träning som gäller. Först ska vi till hundstället hjärtat för mixad träning. Makea ska få lite olika moment att köra igenom, men mycket tid lägs nog på fotgåendet. Mår Stella tillräckligt bra i sin fot så ska hon också få lite lydnad.

På eftermiddagen ska jag och Makea ha uppvisning i clarebergs ridhus på deras julmarknad. Så nu ikväll ska vi fixa ordning hennes lilla utstyrsel och göra iordning lite godis. Hon mår helt klart bättre men har man varit så dålig i magsjuka så tar det några dagar att återhämta sig och bli pigg, det vet man ju själv. Men imorron kommer hon nog tycka det är lite kul att komma ut och köra lite.

Besök.

Igår kväll kom Stella hit (förlåt sandra, men här hemma blir hon stella igen :P haha). Makea tyckte det var blandat roligt men samtidigt väldigt rädd om hennes saker. De flesta leksakerna är bortplockade, det räcker att två dårar inte kan låta varandra vara dom behöver inga leksaker också!!

Natten har gått bra. Stella är dock minst sagt en väldigt närgången och intensiv dam som inte nöjer sig att ligga brevid mig i sängen (efter många om och men fick hon komma upp för Makea) utan ska helst ligga PÅ mig.. Makea sov i sängen hela natten medans Stella nog låg i korgen mest. Såg ett par gånger under natten att Stella bar dit något, orkade inte resa mig för att kolla. När jag vakna hade hon nog hittat alla mina strumpor och lagt brevid sig i korgen?!?! Mysko svart!

Makea mår lite bättre från sin jävulska vecka med spyor och diaréer, både Ebba och Makea har blivit jävligt dåliga av en bäck inne i skogen. Ebba, som är hos morfar nu, hade det jobbigt i ett dygn och sen lugnade det sig men igår började hon igen. Lätt att be morfar svälta Ebba i iaf 12 timmar?? Hoppas han förstod iaf :P

I vilket fall som helst så tyckte jag att lilla Blå skulle få sig ett lydnadspass idag. Så båda hundarna fick följa med på lite lydnad här ute. Mamma skulle ta kort men batterierna dog efter Stella, så det blev inga kort på Makea... Stella tyckte det va döööö kul och var minst lika intensiv i lydnaden som hon är i närkontakt.. hehe. Lite allmänt "lära känna oss lydnad" med enkla övningar i fotgående och inkallning. Även lite bakdelskontroller, eller början till dom iaf, och snygga överlämningar av leksak. Försökte, efter önskmål från ägare, få till en bra ståbild också, men i grådassigt väder med duggregn så blev det knappast nått bra. Vi får hoppas på bättre väder helt enkelt.

Med Makea började jag på vårt "nya" fotgående, som jag efter tänkande bestämt mig för att lära om helt och hållet. "Lär om, lär rätt" brukar det ju heta. Även lite apport, kamplek och inkallning fick hon. Sen började hon bli lite trött. Tezzes sjukling

Efter lydnaden fick Makea gå in igen. Vill inte köra för mycket eftersom hon fortfarande är lite svag och trött. Stella däremot va knappast slut så vi gick och körde ett uppletande i skogen. La ut 5 st föremål i en lätt av-vallad ruta. Inte mindre intensiv här inte och det tog inte lång tid innan föremålen va inne och man såg att den lilla vovven blev lite trött. En runda med fritt springande svart i skogen innan vi gick in och åt lunch. Stella var mer än nöjd över förmiddagen och nu sover dom båda gott här i sängen med mig.

I eftermiddag väntas en lång runda i skogen eftersom mor o far är på konsert ikväll så blir det bara kortare promenader då.

Här kommer lite bilder från idag. I usel kvalité.



lite fotgående..                                          Och bakdelsövningar.



Nu gäller det att tänka själv.. Hmm man får ingen godis när man står med leksaken.. (brun leksak, syns dåligt)


... man fick ingen när man låg med leksaken.. tänk vidare..


...Wohoo NU fick man godis! Men bara om man höll till "loss" ;-)


Stella.

Som sagt dog batterierna sen. Så inga bilder på Blå och inga på uppletandet. Får ta mer imorron.


Som många redan sett.

Ja som många redan snappat upp så står alltså mitt kennelnamn i detta numret av hundsport. I januari går överklagningstiden ut och får inte användas innan det. Men namnet det handlar om och som var mitt 1a handsval är alltså

Make a Point

Är väldigt nöjd. Dels för att jag fick in min lilla pärlas namn, i en särskrivning, och dels för att namnet minst sagt har en passande betydelse!

Så nu till slutet av januari blir det lite uppdatering av hemsidan.

Och ni ska veta att det är valpplaner, så håll utkik! Det hårdplaneras.. Ja till slutet av 2010 då asså :)

Freestyle!

freestyle för hela slanten har det varit i helgen. Två dag med 6 timmars kurs och en hel del att klura på nu framöver!

Fick svar på mina frågor på trixen jag vill lära in. Så nu är det bara att tuta o köra!

Tycker det var en jätterolig helg och jag är positivt överraskad över att Makea höll ihop så bra som hon gjorde. I pauserna och genomgångarna låg hon lugnt och stilla och på lunchen och teorin så sov hon vid mina fötter. Tacksam över att jag har en sån vilding till vovve som har såååå lätt för att slappna av i alla möjliga situationer. Går att ha helt lös utan problem både ute vid kissepauser och i träningssalen utan att hon skulle fram till andra vovvar. Duktig tös :) Okomlicerad jycke som dock gärna talar om när andra vovvar går för nära hennes väska ;) haha.

Nu har vi som sagt en hel del att stå i för att få dessa momenten klara och bra. Mycket bakdelskontroller vilket passar oss, jag är ju ett litet bakdelskontroll-freak!

Har sagt att jag aldrig kommer tävla i detta, inte för att jag inte tror att vi klarar av det, vad har Makea för begränsningar lixom? Utan mer för att JAG är den absolut mest taktlösa människa som vandrar på jorden och jag + musik gör sig inte bra tillsammans. Vi kom dock på igår att jag kan ju köra någon skogslåt och va utklädd till träd? Dom är ju stela :D Smart va?!

Det är faktiskt ingen som tror på att vi itne kommer tävla, oftast med motiveringen "det har du sagt förr". Så sant, så sant. Jag skulle ALDRIG tävla bruks, det va tråkigt o mobbat ;) haha. Så vi får la se, så som klass 1 ser ut både regelmässigt och de ekipage jag sett så är det ju knappast avancerat i alla fall, haha.
  
Bilder och sånt hittar ni som vanligt på Linda och Milous blogg :)

Imorron är det 7 december, inte alls långt kvar till det lilla blåa monstret här hemma blir två år! Kan man inte tro *host*, det är ju en stor valp jag har :)


Liten blir stor,, iaf höjd- och viktmässigt! Humöret och galenheten är densamma!♥


NY HEMSIDA

Nu ligger det som är klart upp på internet - check out www.tezzeshundar.se

Ni kommer se flera sidor där det står "mer info kommer snart".. och det är som det står. Men tänkte det va kul att få ut den i alla fall. Ska lära mig att uppdatera den och göra enkla ändringar bara.

På framsidan står det Makea på bilden nu. Där kommer kennelnamnet hamna sen. Så ja, lite smått o gott tilläggs.

Men titta och njut!!!! TACK BIANKA!!!!!!!!!!!


Hallå eller?!

Det är 1 december idag. 1 december. Tiden går äckligt fort. Om en månad, snart precis en månad, är det nytt år. Ett år med konstiga siffror - hur låter tvåtusentio/tjugohundratio lixom? 2010, ser konstigt ut med. Men bara att vänja sig.

Det är ett år som kommer innehålla mycket nytt, många överraskningar och förhoppningsvis en hel del att göra som kräver en hel del planering. MEN så kul!

Men vi är fortfarande i december 2009. Första dagen i sista månaden gav sin egen överraskning - frost och några minusgrader, jihoo!

I det vackra vädret åkte jag o mamma in till stan. Åt en god lunch och kollade på lite julklappar. Jag är faktiskt nästan färdig. Duktiga mig =)

Nu tidigare ikväll åkte jag ner med min lilla Blå till klubben. Agility stod på schemat. Länge sen sist och nu när det fryst på lite i marken under dagen så passade vi på. Tanken idag va att stadga slalom, ingång från knasiga vinklar och fart i själva slalomet. Hon har nog hunnit fundera på det vi började träna i höstas för idag sprang den lilla hunden och tog slalomet från alla vinklar, alla håll och från båda sidor - helt klockrent. Och farten va helt ok, hon börjar komma in i rytmen =) Är häpnandsväckande nöjd. På nästa tävling måste jag lita på min hund och testa skicka henne även om det är konstig vinkel och "fel sida". Börjar jag inte lita på henne på tävling som jag gör på träning så kommer vi ju aldrig någon vart. 

Utöver slalom så satte jag upp en dubbelbox  och körde lite som jag lärde mig på aussielägret. När jag säger "kea" eller "kea-kea-kea-kea" istället för "här" så får jag snävare svängar, kan jag bara inte fatta det? haha. Men dom kan förbättras en hel del. Hindrerna satt på 50 och tror det var första gången ever på en träning som hunden inte river ett enda hinder. Hon har aldrig rivit på en tävling, så jag vet ju att hon kan. Men vi båda två slarvar på tok för mycket på träning och ingen av oss ger allt. Det måste ändras. Varje träning är en tävling!

A-hindret och gungan stod vid sidan av så vi körde lite kontaktfält med, det gick jättebra faktiskt. Tränade lite "ner" och glömde inte ett "stanna på gungan" :P Säger jag inte det så kör hon fritt fall, hahaha. Inga hoppade kontaktfält iaf, så det var ju bra ;)

Hoppas vädret håller i sig så vi kan köra ett lååångt spår imorron :)

Längtar förresten till MyDog, ställer ingen egen hund men har en handfull hundar att ställa genom dagarna ändå, det kan ju inte bli roligare :)

RSS 2.0