rolig träning!

 

Mitt hjärta ♥


Idag var vi 4st som åkte till kallebäck och tränade lite lydnad och sånt i otroligt härligt väder! En övertaggad blå hund var överlycklig och ja,, lätt övertaggad. Makea låg sin första platsliggning sen i augusti och förutom lite pip låg hon ok. Sättande i grupp gjorde vi lite med, med belöning och det gick bra med. Sen körde vi igenom lk3 (förutom vittringen) och jag kan inte annat än att säga att jag är såååå nöjd!! Sicken jäkla hund jag har! Med så otroligt lite momentträning på lk3 momenten och med otroligt snålt med just lydnadsträning över lag under hösten o vintern så gör hon momenten jättebra!

Hennes jäkla attityd i fotgåendet får mig att le! Hennes dressyrsteg och utstrålning gör en helt varm i hjärtat! Därför inser jag att några större framgångar på högre klasser och typ SM poäng kommer vi inte få om vi kommer upp i eliten någon gång. Jag kan helt enkelt inte ta ifrån henne den glädjen och attityden, jag kan inte ha det allvaret med henne! haha! Och det är inte ett fotgående som platsar i de högre klasserna där det är på sån extrem detaljnivå - men så får det vara! Min Blå älskar det!

Sättande under gång fortsätter göra framsteg, självklart går det att få lite fortare men det går bra iaf, och inte långsamt så det är ju ingen sån panik, höhö.  Metallen fin - travar gör hon ju tillbaka med alla apporter och det är också ett moment jag inte kommer bry mig om att tjata på henne, har testat allt och hon galopperar helt enkelt inte in, så det får vara :P Hopp-apport, felfritt, där behöver hon ju inte komma upp i sån hastighet så där ser det mycket bra ut!

Inkallningen, åh så bra den börjar bli!

Rutan - DEN VA JAG SÅ JÄVLA NÖJD MED IDAG!! Lååång väg till rutan, raketfart direkt in och tvärnitar på mitt "stanna", lägger sig på plats på komando, belönar henne när jag går förbi, kallar in på tillbaka vägen o hon kommer in i fot som ett spjut. SÅ SNYGGT!

Fjärren,, kan helt klart bli bättre, ställande till sättande måste vi få in säkrare "bakåt-tänk" och läggande till ställande kommer hon gärna ett halvt steg fram. Mer stadga behövs!

Vittringen ska vi ta o träna frekvent med hemma nu i veckan. Men dagens träning gjorde mig sugen! Vill tävla snart :D



Igår började jag bleka tillbaka i mitt hår. 3 timmar hos frissan och 1500kr fattigare. Slapp dock se ut som en kyckling i skallen iaf och i februari kör vi omgång nummer 2! Lär behöva 3 avfärgningar/blekningar - minst. Påminn mig - inte mörkt igen! Det blir så dyrt... haha! Men gillar det!

Köpte ett nytt foder idag med, med lite mindre fetthalt. Får se om hon kan få lite mer mat utan att gå upp i vikt, hon får så himla lite mat nu och är hungrig jämt, men hon gillar inte dietfoder. Detta verkade hon tycka om iaf, hoppas det blir bra :)

träning



Snart är det vår och det börjar bli dax att ta tag i träningen lite på allvar känner jag. Det vi gjort under vintern är lixom mer freestyle, drag och lek,,, sånna lite mer avslappnade saker (ja, signalkontroll på freestylen har vi jobbat rätt mycket på! Makea vill helst göra allt ;)). Men ett par pass nu har bestått av mer tävlingsinriktade saker, som fjärr, kryp, vittring osv. Vittringen, krypet och framförgåendet är ju tyvärr sånna moment jag skyfflar under mattan, ofrivilligt! haha. Hade till och med glömt av vittringen helt o hållet till för någon vecka sen. Så kan det gå ;)

Så nu i helgen när jag varit lite sjuk o började känna mig lite bättre idag så passade jag på att träna kryp, fjärr o vittring inne i hallen.

Krypet har Makea lite svårt för,, eller det var taskigt, men jag har inte tränat in det riktigt, haha! dock gick det rätt bra idag! Har inte gjort det alls sen tidigt i höstas för att få henne att "glömma" det fellärda och få en ny chans. Idag tog hon det mer lugnt och metodiskt, ett steg - klick! Får väl se om vi kan fortsätta så..

Metallapporten körde vi lite med, mer för att se om hon tänkt ta den i munnen alls :P Men det gjorde hon, första gången lite tvek, men sen va det inte mer problem än vad vanliga apporten har ;) haha.

Vittringen. Ja, den testade jag en gång i veckan bara för att se vad hon gör,,,, och spårhund som hon är så gör hon som de flesta gör! Plockar allt samtidigt! Idag hade jag en liten plan om hur jag skulle få det att funka och det verkade lossna lite (tills hon flippade ur, haha). Ska köra sen igen och se om vi började få lite rätsida på det hela eller inte ;)

Nästa helg är vi ett litet gäng som ska träna ihop, det ska bli roligt efter hela vinteruppehållet! :)

uppdaterat!

Efter att nästan ha slängt datorn i väggen eftersom programmen inte vill fungera som dom ska så är ÄNTLIGEN en uppdatering av hemsidan här! Lite nytt under hundar, och det vanliga, typ grattis och sånt är uppdaterat. Under makeas lydnadsresultat också.. utställningarna har jag glömt, får väl sätta mig nån kväll igen o gå igenom alla sidor, haha.

 I övrigt så lever vi. Jobbar just nu heltid och trivs bra på jobbet :) Träningen med Makea går framåt, och förutom att hon är lite ringrostig (jag med) så sitter momenten fint! Eh ja, jag har ju totalt glömt bort vittringen och metallen har vi inte tränat,,, men ja :P man kan inte komma ihåg allt! haha. Just nu går det ju inte att gå normalt ute så för att förhindra skador har vi i helgen kört teori:


Harry fuskar med kalle anka! Han tycker han redan kan allt :) Makea pluggar brukslydnaden och Nemo går igenom lydnadsbibeln ;) haha

Pernilla har ju dessutom bestämt när tävlingssäsongen ska börja,, så ja, det är väl dax att sätta krut i baken?!


MyDog 2011

Aussiens två dagar på MyDog är nu över! 35 respektive 37 aussies anmälda under tors och fre, inte illa. Och SÅÅÅÅ roligt! Jag hade mina 3 favoriter att visa, Makea, Nemo och Harry. Alltid en fröjd för själen att gå in med dessa 3 individerna! Makea ställdes dock bara fredagen.

Torsdagen kunde ju knappt bli bättre! Nemo i bruksklassen med CK (ensam, tråkigt att så få aussies är i bruksklass, borde va fler.). Domaren blev helt kär i Nemo och när ringsekreteraren presenterade klassen "och här är bruksklass hanar" så vände sig domaren om "bruksklass?" sen kom hon fram, tittade och sa "det var en väldigt fin hund du har"! Tankspridd som man är så svarade jag nog "jag vet" hahaha! Jaja, hon skrattade ;) Sen när hon gav CKt så sa hon igen nått i stil med "han är väldigt bra!" KUL att höra!

Harry vann öppenklassen med CK och båda i bästa hane. Domren va helt DÖKÄR i Nemo så jag och Pernilla tog taktiken att hon skulle springa in med Nemo, så skulle jag ta Harry och slåss om CERTET. Det gick vägen! Nemo blev BÄSTA HANE med CACIB och senare BIM och Harry 2a bästa hane med CERT och R-CACIB!!!!!! Sicken jäkla grej! SÅÅÅÅ roligt!! Levde på det resten av dagen.


Fina Nemo LP1 SEVCH Door Keepers Nemo Is Found, Makeas bror.


Harry kan röra sig! SEVCH Door Keepers Officer


NEMO BIM med CACIB!


HARRY med R-CACIB och CERT!

Fredagen va det dax att springa in och ha kul igen. Nemo återigen Ck och Harry åter igen vinst i öppenklassen med CK. Jag och Pernilla bytte nummerlapp var och varannan gång, vem skulle ta in vem? Först skulle jag ta Nemo och försöka placera oss bra, sen så bytte vi, sen bytte vi igen... och sen igen. Jag tog Harry tillslut och Pernilla Nemo. Harry blev 4a (hon vill ha annat uttryck i ansiktet) och Nemo fick springa bland topp 3. Men när Pernilla blir nervös blir Nemo helt galen och han skällde och drog som en dåre. Men blev iaf placerad 3a och det är inte illa det ;) R-CACIB fick han med.

Slutsatsen blev att oavsett vad, så om båda herrarna får CK, så är Nemo min. Han blir övertaggad om man är nervös (vilket pernilla kan bli ;)) och börjar skälla och ha sig.. Därav anledningen till att han är min, jag blir inte nervös :P Och coola grabben Harry får springa med sin matte, för han bryr sig itne om nerver inte ;) haha.

Och tikarnas tur, 10st i öppenklass konkurrensen tikar!! Det är fan inte illa :P haha så många är sällan man ser i en klass. Makea skötte sig bra, hon har kommit ihop sig bra nu och har behövt tid, kan till o med behöva lite till. Fällningen hann starta men jag undvek att dra kardan igenom henne så den satt väl kvar rätt så bra ;)

Makea fick fin-fin kritik och placerad sig som 4:a i den konkurrensen :) Det är jag nöjd med! Min lilla flicka ;)





Fina pärlan!

Under dessa två dagar har jag fått träffa maaaaassa trevligt folk! Förutom hundvänner och allt aussiefolk så har jag sprungit på gymnasielärare, klasskompisar, rektor, intrukt.utbildnings lärare, klasskompisar därifrån och så.. SÅÅ himla kul!! :D

Nu är det två dagar kvar av MyDog - två dagar som jag ska dit och bara njuta av allt, utan hund och utan någon hund att ställa. Bara få vara och titta omkring! :)

RSS 2.0