12 timmar kvar!


Om 12 timmar sitter jag och min galna blå hund på tåget på väg till karlstad. Ska bli så fruktansvärt roligt heela veckan!

Det ska ta 3 timmar upp. Men vem vet.. "Trött på snön? Nu kommer mera!" "SMHI utfärdar varning i hela landet" "Snöoväder väntas på onsdag" - Det är tre rubriker man kan läsa på aftonbladet. Så man kanske ska packa matsäck, det kan bli många timmar på tåget! Hahaha min vanliga tur! :D Lika glad är jag för det!

Och ska tilläggas: Jag är inte trött på snön!! :D ♥




Vi hörs! Håll tummarna för oss på söndag! Årets första tävling! :)

Torka



Har just nu en väldans bloggtorka! Vi tränar på som vanligt och allt går faktiskt bra. De senaste dagarna har vi kört lydnad, där de sämre momenten gått bättre. Vi har kört lite lite agility, vill inte köra för mycket när det är så kallt, men det är inte så farligt halt tycker jag, Makea har riktigt bra fäste i snön. Det går i alla fall framåt även på agilityn där vi tränat slalomingångar och "staket", jag har väl mest tränat mig själv på att hålla rätt position vid staket-träningen och hålla kroppen i samma riktning. Det gick rätt bra igår faktiskt ;)

Vi har även spårat lite, det går jättebra. Hon har saktat ner i spåret, vet inte om det beror på snön, men det är inget negativt iaf ;) Pinnarna plockar hon in till 99% och ibland kommer hon ut på viltspår men utan att släppa det vanliga spåret.

Annars gör vi väl inte så mycket, går många härliga långpromenader när det väl är snö :) Idag tränade vi rapportskick i skogen med mamma. Det gick faktiskt väldigt bra, GRYM fart åt båda håll och idag blev det även längre skick, med dold mottagare :)

Ja som ni märker så är det inte så mycket att skriva.. Vi tränar allt möjligt och allt går bra, haha.

Nästa vecka åker jag till kalrstad. Först två dagar hos Agneta för massa lydnadspepp och härligt tjöt! Sen en hel del dagar hos Emelie med en hel del att göra med kan jag gissa ;) Och nästa söndag är årets första tävling - agility. DET ser jag fram emot enormt mycket och agilityn är en stor del till varför jag längtar till våren även om jag älskar snö.

Jag hoppas snön får ligga kvar en bra bit in i februari, sen kan våren få börja knacka på dörren :)

Ha det så bra allesammans!


Galenpannan för snart två år sedan Älskling ♥

Lilla Pärlan :)



Igår gick jag och Sophie en härlig långpromenad med hundarna, ca 1½ timme med en galet springandes blå hund ;) Är fortfarande förvånad över att hon inte har fyra ben i gips :) Sen hann jag inte mer än hem o hämta träningsväskan så kom Bianka och Sanna hit med hundarna, vi körde lite lydnad vid ishallen, där det finns ett litet hus att gömma sig bakom med. La först alla hundarna en plats och gömde oss. Jag gick tillbaka två gånger och Makea låg bra. Senare körde vi en till på 3 minuter och då gick jag inte tillbaka alls, tittade fram bara. Hon låg snällt kvar. Det känns som platsen kan sätta sig bra, men tror hon kommer ha svårt i andra miljöer, ska försöka komma ut o träna det på olika klubbar mer.

I övrigt gick min lilla Pärla som en klocka! Rutan satt HELT perfekt!!! Klockren 10:a! Fria följet hade hon bra attityd och helt ok position för att vara henne, inte så växlande iaf. Gjorde lite stegförflyttningar med henne och höger och bakåt går riktigt bra, vänster blir helt klart bättre men det är lite jobb kvar där. Hon håller bra position i förflyttningarna och jobbar för det mesta fint i sidleds, precis som jag vill ha.

Apporten va typ tillbaka där den va innan, dvs inte speciellt bra ;) Men vi jobbar på, det är helt klart ett moment som aldrig kommer bli Makeas vassa! Inkallningen utvecklas fint, ska träna lite mer på ställandet, men det är inget större fel på det. Vissa moment kan det helt enkelt finslipas i en evighet på :)

Vid halv 3 kom mamma förbi och tog med sig Makea hem, då hade hon varit ute sen strax innan 11. Blev lite kallt för henne men hon hade sitt täcke på sig på lydnadsträningen. Jag själv kom in vid 4 efter 5 timmar ute i snön! Sååå härligt men sen var jag riktigt trött. Efter en god kalops till middag och en varm härlig dusch så var det soffan som gällde hela kvällen.

Idag har telefonsamtal till bolagsverket och skatteverket drivit mig halv till vansinne med alla sina olika svar på mina frågor och funderingar. Jag och E-L ska nog hitta rätt i denna djungeln så småningom så allt med företaget blir rätt fixat :) Makea sover som en stock efter två långa träningsdagar så idag blir nog bara en härlig långis lite senare, vädret är ju itne så jättefint :(

I veckan väntar träningar i både lydnad och förhoppningsvis agility som jag fick massa nya tips på efter jag såg halva filmen. Sen ska det bli lite utflykt med Pernilla och en föreläsning på västra djursjukhuset :)


Ha en härlig vecka


Träning


Idag träffade jag Gittan på klubben för lite träning. Frågade Sophie om hon skulle hänga med och fick faktiskte ett "okej" - kors i taket! Så hon och Ebba följde med och tränade. Det är så tråkigt att träna själv, men när man är på klubben med flera så blir det aningen mer tändande. Makea gick helt ok faktiskt. Gittan komenderade mig igenom hela klass två. Fria följet va helt okej, att hon ligger lite för långt fram är jag medveten om men i övrigt va de bra. Läggande inga problem. Inkallningen va helt okej med! Med apporten som va stor, tung och inte hennes, SPRANG hon tillbaka med - wohoo!! Att hon sedan gjorde startskall brydde jag mig inte om alls, det hör till ovanligheterna och nu va ju belöningen för att hon gjorde själva momentet korrekt! Duktig tös!

Rutan va idag inge problem. Tränade den lite innan vi gick igenom med komendering, då gjorde hon två missar, ena mot konen som stod brevid och andra till Sophie och Ebba som lekte. Men alla andra va jättebra! Från varierande avstånd :) Nöjd Tezze!!

Hoppet va ju inga problem, men det har det aldrig varit. Hon kommer lite nära ibland med slår otroligt sällan i hindret. Så ja, finslipa går ju men det är i övrigt är det inget att klaga på alls!

Fjärren,, åh denna fjärr! Jag har en hund som inte flyttar sig en millimeter åt något håll!! Den har verkligen blivit bra! Idag va hon dock lite seg i uppsättandet, men det brukar hon ju inte vara så..

I platsen la jag Makea i en ytterkant, Gittans två i mitten och Ebba o sohpie på andra kanten. Platsen blev nog iaf 4-5 minuter lång och jag gick tillbaka och belönade två gånger. Emellanåt hördes liite pip men inte alls i den grad som jag trott. Hon reser sig i alla fall inte ;)

Summan av träningen va att en låga med hopp tändes ändå. Får jag bara henne trygg på platsen så är hon startklar. Men jag tänker träna den mer och få till den bra innan jag utsätter henne för tävlingsmiljön, risken är ju stor om jag går ut för tidigt att vi får ett hejdundrandes bakslag! Och det vill jag inte. Så bråttom har jag ju inte!

Lite taggad blev jag av att träna mera och jag längtar till de riktiga träningarna kommer igång. Vi ska börja kolla lite mer på lägre-momenten också och se om vi inte kan bege oss ut på en sån tävling till våren kanske.

Vi satte fram lite agilityhinder och ett slalom också. Makea skötte sig jättebra där, så där har jag inget alls att klaga på ;) LÄNGTAR till tävlingen i karlstad nu!!!!

Ebba va jätteduktig med Sophie och fick nästan inga ärovarv alls, det är starkt jobbat av buhunden! haha ;) Den lilla är rätt snabb i agility också när hon är på det humöret! Synd att hon är det så sällan ;)

Nu ska jag titta på en agility film jag fick i julklapp. En underbar

 

 

 film från Greg Derrett! Jag och Makea ska kicka some ass i vår o sommar på agilityplanerna! :D Så nu gäller det att ligga i och lära mig mer om handling!!

 


Underbara bilder på underbara hundar

Igår kom Pernilla med sitt hundlass förbi och vi tog en härlig långpromenad till utkiksplatsen för fika. Makea rejsade med sin älskade Harry, även om han blivit aningens större, tyngre och burdusare än va han vart när han va liten! Tror dock ingen av dom (makea eller harry) lagt märke till detta än - mer än att Makea flyger sin väg när Harry putter till henne ;) Och att hon ser ut som en halvårs valp i jämförelse!!

Här kommer lite smakprov av bilder från dagen.









Idag gick jag en tur och tog med mig lite lydnadsgrejjer. Blev tränat alla moment i klass 2 faktiskt, utan platsen idag. Fotgåendet är ju ett moment vi ständigt får jobba på, men ibland är det bra. Inser ju mitt misstag att det är lite slappt inlärt från början. Tyvärr verkar detta va en vovve som det inte går att "lära om o lära rätt" på utan vi får göra det bästa av situationen ;) Hon har iaf en jäkla härlig attityd!! Rutan funkade suveränt idag! Så även apport, fjärr, inkallningen och läggnade. Hoppet körde vi inte men det har aldrig varit något problem.

Hon har som sagt fått en störtskön attityd i lydnadsträningarna och det är verkligen roligt att jobba med henne ♥ superglad, supersnabb och supervillig allt igenom!! Precis vad jag letat efter och velat ha. Så skönt att vi lyckats hitta den :)

Här är vi glada att det vita ligger kvar på marken. Jag älskar kylan och snön!!! De senaste dagarna har det varit helt underbart väder med mellan 10 och 15 minusgrader och strålande sol på en klarblå himmel!! UNDERBARA VINTER!!!!

MyDog 2010 och eftersökshund!

Nu är MyDog 2010 slut... Det går så jävla fort dessa dagarna, o så är det så långt till nästa! Kul har jag haft iaf och blandade framgångar under dagarna!

Fredagen ställde jag Nova, en supersöt tollar-tjej som inte är utställd förut. Hon kom 4:a i öppenklassen av 8st tikar, det är ju jättebra för henne!

Lördagen hade jag främst Pernillas Harry och Sandras/Andreas Svansa. Fina Harry gick det faktiskt lite oväntat bra för. Han kammade hem segern i juniorklass med CK och i hanhunds konkurrensen placerade han sig 3:a efter två amerikanska importer! Det är starkt jobbat av en hane på 13 månader!! Med Svans låg fokuset på att slippa passen!! Och inte ett pass-steg hon gjorde! Hon travade så fint så! Duktig Svans!! Hon kom 3:a i unghundsklassen med HP. Ge tösen lite tid så kommer hon bli jättebra tror jag :)

Sen fick jag Makeas syster Tequila (CK i öppenklass) i bästa tikklassen och där placerade vi oss som 4:a. Efter henne va nog hundarna slut för min del den dagen och jag o mamma gick runt o shoppade lite. Tog mycket foderprover och information då jag letar efter ett nytt foder till båda hundarna här hemma. Kollade lite på finalerna med Hanna också innan hemfärd vid 5-tiden.

Lika tidigt på söndag för att ställa aussies igen. Idag fick jag ställa Harrys pappa Egon. Han va lite trött o mammig men 4:a i öppenklass hanar blev han :) Saga fick en tvåa i unghundsklassen, outvecklad va anledningen och det är sant. Hon är inte gammal så det kommer med tiden :) Hon är superduktig i ringen och står o går som ett ljus :)

Efter det fick jag hoppa in med Kissy (Ck i bruksklass) i en stor bästatik-klass, där blev hon oplacerad. Sen fick jag Silly i uppfödargruppen, vilken fick HP och blev bästa uppfödargrupp!

En jäkligt rolig helg om man ska summera!! SYND att den är slut :( TACK ALLA för en rolig helg och TACK för alla snälla komentarer och fina hundar jag fick äran att visa - det är verkligen superkul!!!




Idag när jag kom hem hade tydligen Makea varit till nytta på förmiddagen. Polisen hade stått i skogen varav mamma gick förbi med Makea, som drog näsan i backen och va ivrig att komma in i skogen. Polisen frågade om hon kunde spåra och om hon i så fall ville hjälpa dom. Det var blod i snön och dom skulle leta efter källan. "Visst" sa mamma och hämta sele och lina. Modigt av lilla mor som inte vet alls hur Makea spårar eller någonting :) Makea, som tar ALLA uppgifter på absolut största allvar stack som ett spjut i spåret! Enligt mamma jobbade hon på ett sätt hon aldrig har sett innan, så fruktansvärt intensiv och konsentrerad, samtidigt som hon va såå het och släppte inte näsan från backen en millisekund utan drog andetag genom läpparna. Makea gick helt perfekt och hittade inälvor efter ett djur. Ingen päls eller kropp så Polisen trodde det var en människa som skadat o slaktat ett djur där. Hemskt!!

Hur som hellst så frågade han om Makea va en eftersökshund. "Nää,, men jag vet att hon är sån där viltspårschampion" svarade mamma. Polisen tyckte Makea va en otroligt bra spårhund som absolut skulle bli en eftersökshund för hon kunde va till så mycket hjälp! Inte varje dag man får sånt beröm av farbror polis! Gud va jag älskar min hund, hon äger ju! Så roligt att hon kunnat hjälpa till när det faktiskt va på riktigt, i en riktig situation och för polisens skull.


Mattes pärla som är så otroligt bra!! Såå stolt att hon kan prestera perfekt i en sån situation där det verkligen är till nytta och dessutom när inte jag va förare!


Vad gör vi?


Lite torka vart det här. Jag har gått o blivit sjuk. Först morfar på julafton, sen kom spohie, pappa, mamma och nu jag. Det verkar vara en årlig sjukdom för jag va sjuk sista dagen på MyDog förra året och några dagar efter det :) Inatt somnade jag inte förrän vid kl. 4 på morgonen, och då hade jag dragit ut stackars blå halv 4 för en snabbkiss så jag fick lite luft för att somna. Vaknade strax innan 9 igen och fick alltså inte så många timmar. Hoppas på mer sömn i natt, för nu lovar jag er att jag är TRÖTT!! Snöar gör det för fullt och det är -10 grader.

Makea, som stackarn inte fått göra nått på någon vecka, började smått klättra på väggarna och bli lagom irriterande som kastade diverse leksaker i ansiktet.. Eftersom jag helt enkelt inte orkat ta tag i lydnaden eller nått så fick hon lite klickerträning från sängen. Det räckte dock inte så mamma har varit ute söndag och måndag och lagt spår. Söndagens spår blev lite kul. Mamma kan ju inte sånt här alls och jag förklarade väl inte in i minsta detalj vilket gjorde att alla 6 pinnarna las i 90 graders vinklar, haha. The big NO NO i spårvärlden kanske men dock nyttigt, hon kunde ju inte gena i vinkeln ;) Alla 6 pinnar kom in och hon spårade hur bra som helst. Ett par hundra meter va nog spåret iaf. I går så sa jag "lägg inte pinnarna i närheten av vinklarna". Det gjorde hon inte heller, men hon la dom brevid spåret *ASG*, va bliva det av denna mor?? Det va dock också en väldigt nyttig sak eftersom Makea inte bara kunde tuffa på hur som helst. Vinklarna tog hon i 90 grader (förra spårets hjälp? haha) och pinnarna hittade hon, 7 pinnar utlagda - 6 kom i handen, 1 gick hon förbi. Hon hade dock stor störning i form av färsk vilt som verkar ha gått efter mamma i spåret och ibland vikt av. Makea är ju upplärd viltspårshund och kunde inte riktgit släppa det så hon gick nog båda spåren, haha. Bra md störning men hela långa spåret (längsta personspår i skog hittills, måste vart minst 600meter iaf, och då snålar jag).

Efter båda spåren har vi slängt tennisboll i en sisådär halvtimme per gång. Efter långt spår, mycket springande och lek har fröken varit nöjd om kvällarna. Idag har hon inte fått gjort nått alls och inte imorron heller men på tors får hon nog få lite stimulering då det inte lär hända ett piss för henne på hela helgen.

Mamma den stackarn som själv bara är halvbra har fått tagit nästan alla promenader och lagt båda spåren. Jag går inte ut så lång tur själv när jag inte mår riktigt bra för jag kan få svim-attacker o då vill man inte vara i skogen riktigt. Morfar har haft Ebba över helgen hon kom hem idag, så lite avlastning har vi fått.

Nu ska jag fortsätta sova och se till att bli frisk till helgen. 3 långa dar på mässan väntar och det ska bli såååå kul :D

Mål för det nya året?

Kollar runt på alla bloggar där folk så duktigt satt upp nya tränings/tävlingsmål. Egentligen ville jag inte skriva ut några mål pga att jag lätt känner mig misslyckad om målen inte uppnås, men kom själv på att att va fan gör det om man inte lyckas med några töntiga mål för ett år? Det kan ju komma saker ivägen, heltidsjobb, sjukdomar, skador och diverse saker som gör att man helt enkelt inte hinner med så mycket träning och tävling som man velat. Och jag lovar, ett jobb går långt före att bli uppflyttade i tävlingsgrenar! Samtidigt behöver jag mål, för att peppa mig själv och för att faktiskt ge mig ut o träna över huvudtaget. Hade jag inte varit tävlingsintresserad hade jag inte tränat alls, och till det hör att jag då hade skaffat mig en annan ras ;)

Så vad har jag för mål då? Alla mål är inte tävlingsmål men minst lika viktiga för det, fungerar man som team inte ihop i vardagen eller har kul på träningar så blir det inga bra resultat.

Tävlingsmål med Makea 2010
LP2
Start Lk 3
Uppflytt högre bruks
CK på utställning
CERT på utställning (från bruksklass?)
Uppflytt Agility klass 2
Uppflytt Hopp klass 2
Genomgå Korning

Träningsmål med Makea 2010
Trygg platsliggning
Hitta den rätta attityden i lydnaden (på god väg!)
Inget pip på lydnadsträning
Belöna endast rätt beteende
Fler freestyletrix
Träna in riktigt kryp
Ta tag i vardags"problem"
Bättre hoppteknik i agility
100%-igt slalom

Listan med träningsmål kan göras lång, men detta är det vi verkligen ska ta tag i. I lydnaden känns tävlingsmålen inte alls avlägsna, men allt är beroende på platsen. Ja apporten är också en del vi har att jobba på, men den ser ut att lossna sakta men säkert. Viktigast av ALLT är VI som TEAM, det är VI som ska fungera tillsammans och inget annat. Tävlingsmålen i brukset känns inte avlägset alls, men allt är beroende på hur man blir bortlottad i tävlingar o sånt.

Nu är detta endast skrivet för att jag ska kunna gå tillbaka och kolla, alltså för min egen skull.


RSS 2.0