Jaa

Ja, jag kan inte vara annat än supernöjd med min lilla gula. Det är kallt och lite snö - det kan inte bli bättre för Ebba!! Hade det var blött så går hon inte, hihi.

Det hela började sådär, två hundar på platsen rök ihop så det blev omläggning, innan blandisen bredvid Ebba får koppel på sig så gör han utfall mot henne, varav hon blir rädd (sitter kvar sen hundattacken i september, stora mörka hundar), hon är ju inte rädd när hon bara ser dom men när dom gör utfall så tycker hon inte att det är kul vilket är förståeligt. Så när jag säger ligg så lägger hon sig snett framför mig så hon ger ryggen mot blandisen. Efter en stund sätter hon sig upp då hon känner sig otrygg, hon tittar lite bakåt mot honom men sitter snällt kvar. Så det blev en 5a på platsen. Men det var ju absolut inte Ebbas fel!! Och vi gör ju detta för att det skulle vara roligt så =)

Vi gick sedan in med en mycket avslappnad lekattityd. Och ja, det har ju blivit två träningar i veckan på leknivå så förväntningarna var mycket låga, det var ju två gånger på typ 9 månader som sagt.... MEN lilla gula tyckte det var sååå roligt idag och gjorde sitt livs BÄSTA linförighet! Lite långt fram första raksträckan men sen gick hon snyggare än jag någonsin sett!

Resultatet blev iaf
                  domarens komentar     min komentar
plats - 5  -  sätter sig
tand - 10                             
               alltid 10 =)
linf. - 9,5 -     vp
                               SÅÅÅ nöjd, snyggaste någonsin!
lägg. - 7 -     LL
                                  Alltid 7:a.
ink. - 9,5                                         
hoppade vid avslut
ställ. - 8,5 - Steg
                              Alltid ;)
App. - 9 -     ngt tugg
                      Liten apport, för liten..
hopp - 9,5 -   avsl                          
hoppade vid avslut
helhet - 9

Ja hon var vädligt taggad, hon brukar inte hoppa in i fotposition men det gjorde hon nu, men det är ju roligt att hon var glad och ville! Och utan träning blir det inte bättre - så är det ;)

Resultatet blev iaf 168p och en 3:e placering. Jag förlorade 15p på platsen så vi hade haft 183p så jag KAN ju INTE vara annat än NÖJD!! Och saken är solklar, Ebba är en väldigt trygg och stabil hund att tävla med.

Så nu kan hon lägga ännu ett 1:a pris och ännu en pokal (men det var ett stort prisbord med massa julsaker också) till sin samling den lilla Norrmannen! Nu har hon även 2 st LP1 (haha)och sitt 5:e eller 6:e raka 1:a pris i ettan. Men tvåan kommer vi inte att gå upp i. Vi gör sånna här skojtävlingar ibland när tillfälle ges bara. Hon verkar tycka det är helt OK att träna typ 1gång / halvår så vi kanske tävlar igen i maj, vem vet? hahaha. Är iaf väldigt nöjd med henne idag och framförallt att hon själv gick en med sån energi, glädje och vilja spridde glädje i mattehjärtat! Duktig flicka!! Och att hon kunde släppa den svarta blandisen och forfarande ha roligt och vara fokuserad va också jättebra!

Nu snarkar den gula iaf på min huvudkudde och senare ska den blå få lite skojträning innomhus. Imorgon ska den blå få ett lydnadspass ute.

Kommentarer
Postat av: Anonym

GRATTIS till 1:a priset och ett JÄTTE STORT GRATTIS till körkortet..

Ha en riktigt trevlig Lucia helg !

Kram

2008-12-13 @ 17:42:26
URL: http://www.rubypassions.se
Postat av: Ida

Grattis !! Fina poäng också :D Grymt!

2008-12-13 @ 22:06:05
URL: http://www.aussietok.tk
Postat av: Linda

Grattis! Visst kan hon..ingen snack om saken! L

2008-12-14 @ 07:06:46
Postat av: Linda, Jojje och Milou

GRATTIS till en kanontävling med lilla Ebba!!! Skönt att hon kunde släppa den stora svarta faran...

Ha en skön 3:e advent och träna på med den lilla blå...

Massa kramisar Linda, Jojje och Milou.

2008-12-14 @ 10:47:22
URL: http://bloggis.se/andersson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0