bästa natten <3

Allt jag skrev försvann så nu skriver jag om det.. suck.. Här är mina senaste dygn iaf:


När jag steg upp klockan 05.40 igår morse så var mitt sinne endast inriktat på en sak. Kvällen. Vädret bjöd, dagen till ära, på värmerekord och det vill jag inte säga annat om. Det KÄNNS att stå ute i solen och jobba hela dagarna.

Dagen gick inte speciellt fort. Och sista kvarten stod jag bara och stampade. Min chef hann inte säga klart sin mening om att jag kunde få gå förrän jag var i omklädningsrummet, haha.

En stor bunt rosor vill jag ge till SF BIO. Att handskas med närmare 1000 galna Twi-fans är inte lätt, men så snyggt dom gjorde det. När vi kom in till våra stolar så stod det en dricka o popcorn på allihopa. De hade gjort ett kvällsprogram som satt uppe på bioduken och i pauserna så gick det bildspel och de va tävlingar. I paus nummer ett fick vi till och med mat. En god pastasallad och ännu en dricka. Pauserna va långa o bra så alla hann gå på toa och äta lugnt. Tiderna hölls bra också.

Satt som ett lyckligt barn när film 1 och 2 gick. Väntade ivrigt på nattens absolut bästa händelse. Eclipse är ju den bästa boken i serien tycker jag, inte för att det händer något speciellt utan för att karaktärernas relationer utvecklas ett par steg till, det är mer kärlek, skratt, intriger och komiska händelser. Scener som jag älskar och drömmer mig bort i.

Tyvärr får detta inte plats i en film, vilket gjorde att det var väldigt packat på varann samtidigt som de va strukna och ändrade scener. Ändrade dialoger som passar till de ändrade scenerna osv. Störande.. Men inte tillräckligt för att jag inte älskar den!! De hade fått till de roliga scenerna roliga, bra och försökte med allt i sin makt få med lite av de viktiga små, i regel obetydelsefulla men ändå så iögonfallande, replikerna.

Jag älskar den. Mina skyhöga förväntningar uppfylldes inte riktigt, men jag är nöjd.

8 timmar Twilight är 8 timmar lycka. Det va fan bäst och jag vill göra om det med en gång! Tack SF bio.

Även om New Moon i sig är en väldigt sorgsen och trist film utan mycket kärlek och utan mycket Edward så är det nog den filmen som än så länge är bäst - den är MEST lik boken! Vilket betyder mycket för mig. Men Eclipse ♥ jag säger bara eclipse...! Älska. Utveklade karaktärer, skådespelare som verkligen levt med deras roll i en lång tid och lever sig in i den med en känsla som är obeskrivlig. Underhållande. Rolig. Fjärilar i magen-effekt. Lycka. Leende. Rysningar. Allt är med. Komplett - näst intill.

Den va som sagt ändå lite ihoptryckt och hoppig, så den måste ju såklart ses om (det hade den i alla fall såklart) snart, typ nästa vecka om jag hinner. Så jag får en helhetsbild.

Jag är nöjd, glad, lycklig och... trött. Kom hem vid 3 tiden som beräknat, somnade inte direkt och vaknade klockan 5 i tron om att jag försovit mig. Kunde inte somna om efter det... Har inte sovit än idag, energin har gått på reserven på max och höga ljud har gjort mig irriterad och ögonlocken tyngs ner av stenblock, men ännu har jag inte ens dragit en gäsp! Alla har väl någon gång kört ett 24 timmars partyrejs så man visste ju att man skulle klara av det :) Var till och med trevlig på jobbet, vilket jag varnat dom för att jag kanske inte skulle vara, hahaha.

Nu är jag dock nått så vansinnigt trött och ska sova med en gång. Hundarna fick ett litet klickerpass var inne och Makea har även varit ute o lekt kastlekar med Oscar och Mickan.

Imorgon ska dom båda få lydnad ute och Makea en cykeltur.

Men först, efter 40 timmar med knappa 2 timmars sömn och två heltidsarbetsdagar väntar en god natts sömn!

Nu kommer vi nog inte höra av oss förrän på onsdag. På fredag åker vi ner till Makeas syster Esther för en lång helg med trevligt sällskap och TVÅ DAGARS AGILITYTÄVLING!!! Så jävla kul ska det bli! Håll tummarna för oss, saknar 2 pinnar i hopp ettan och vi gör vår debut i agility tvåan.

hej svej!

505 dagar kvar till Dreaking Dawn. En oändlighet. Sorgset. MEN vad jag längtar!


kärlek

Jag lever i en dröm,
Jag älskar varje sekund av det,
Det får mig att le varje sekund,
Det får mig att vara beroende,
Det får mig att vara som en 5 åring på julafton - sprängfylld av förväntan och utan sömn

Barnsligt, galet förälskad.

The Twilight Saga




Imorgon mina vänner. Kommer jag stiga upp 05.40. Jobbet fram till kl. 16 kommer gå så äckligt långsamt om min tanke går bara åt ett speciellt håll. Direkt från jobbet (får göra mig lite iordning där..) in till bergakungens salar. Vi kommer äta middag där, allt för nära för att kunna njuta av maten. kl. 18 börjar det, Twilight movie night. Kl. 18 kommer första filmen i serien visas. Efter en paus kommer andra filmen ur serien visas. Vid midnatt, kl. 00.01 kommer jag inte längre kunna andas utan att kämpa. Jag kommer sitta som förstummad, med ett brett leende på läpparna och med glädjen sprudandes ur hela mig, tröttheten kommer vara som utsuddad. Jag kommer ha svårt att sitta still utan att skaka. Det kommer vara världspremiär - Det kommer vara Eclipse!

Kl. 03 någonting beräknas jag vara hemma, efter ca 8 timmar i en biosalong, endast för att blunda två sekunder och upp igen.. Kl. 05.50 börjar en ny arbetsdag. Jag kommer vara så jävla trött, så fruktansvärt jävla trött. Men jag kommer vara så glad, så fruktansvärt jävla glad.

Jag kommer vara lycklig
Jag kommer sedan vara sorgsen. Det kommer att vara 505 dagar kvar till nästa..

Prata inte med mig imorron, jag kommer knappt vara kontaktbar :) Jag kommer vara i min dröm..


läckert!

De har accelerationen och farten som bilvärldens ferrari,
De har elegansen och läckerheten som hästvärldens arab,
De är hundarna med det lilla extra,

You gotta love Borders ♥ Hundvärldens damp!

Världens i särklass bästa vallhund!


bad!

solen va framme i förmiddags. "ååh då ska vi ut till havet o simma sen" tänkte jag så fint och va så glad över det hela dagen. Tyvärr hann ju solen gå i moln, rejält.. Men jag ville ut ändå!

Makea älskar ju att simma, gärna rena simpass, som kan va svårt att få till när man inte är i pool, men lite gick iaf. Nyttigt för henne då det är ett skonsamt sätt att få tillbaka de förlorade musklerna och kondisen. Hon har en väldigt fin simteknit och ligger med huvudet lagom lågt och rygglinjen och svansen precis under vattenytan, så man skymtar det. Lugn och fint går det också men tempot är ganska raskt, helt utan stress.

Razzla har ända från 8 veckors ålder (då hon dök i bäcken här hemma och simmade) varit totalt orädd för vatten. Detta gör att flytväst och långlina är ett måste då hon springer rakt ut, gör magplask och allt möjligt och simmar gärna med Makea en bra bit iväg, det hon inte inser är att hon är liten och orkar inte så mycket. Speciellt inte i vågor. Den hunden är helt makalös :P Inte rädd om livet inte och ser sig aldrig för innan hon gör nått. haha.





Lite andra funderingar jag har är för Makea, på tävlingsfronten. Lite förändras ju eftersom aveln försvann. Men undra om jag inte ska köra på samma bana ändå?! Brukset lockar inte mer än att jag vill ha upp henne i högre, för att om vi får två cert till någon gång så vill jag ha SEUCH titeln. Hon kommer nog inte ställas så mycket nu eftersom det egentligen inte "behövs" (fast jag tycker ju det är såå kul och min pärla gillar ringen!), fast med jämna mellanrum ställer vi ju ändå såklart. Och det är ju extra roligt att ställa i bruksklassen såklart! Korningen ska vi nog testa på nästa år, för det är jag intresserad av hur det går till o så.

Lydnaden va ju tanken att skita i resten av LPna och flytta direkt upp från varje klass. Men det ändras nog nu. Jag har ju inget speciellt tidsmål med henne längre utan om allting tar 6 år så tar det 6 år :) Därför kommer vi ta det lugnt och få LPna i resterande klasser med.

Agilityn är det vi, vid sidan av lydnaden, kommer tävla i först o främst! Brukset tar vi när lusten infinner sig. Agilityn älskar vi båda och där vill vi nå högsta klassen såklart!

Sen får vi se hur lång tid det tar, Razzla ska ju tränas upp och ut o tävlas med också (när den dåren är tävlingsklar så är jag pensionär, hahaha!). Razzla kräver nått så enormt av mitt tålamod och pressar min kunnighet i hundträning till de yttersa gränserna, här får man INGET på rosa moln! ;) ♥

Sen går ju tankarna om hur Kenneln ska utvecklas, hur jag ska göra, vad jag ska ta in för tik, när, osv. Mycket att fundera på.

Vill bara säga att om en vecka sitter jag DÄR, i den stora biosalongen i Bergakungen, ihop med X antal hundra  andra lika mycket Twilightnördar som mig! ♥ Det är Twilight Movie Night som gäller och där med alla 3 filmer i rad!! Kl.18 börjar första filmen och vid midnatt går stapeln av för premiären!! LÄNGTA SOM FAN TJEJOR!!! Vi kommer ha en GRYM natt!! (Med jobb dagen efter och upp 05.50, lockande?! haha)

fint väder igen!

TACK för alla grattis!! Jag är helt underbart galet glad i min älskade Blå och är förstummad över att hon presterar så bra på tävling jämt. Mattes pärla! Det är en hund som verkar tända på tävling och av mina nerver, det är så det ska vara!  Jag skulle göra allt för att få en dotter av denna hund ♥ ♥

Idag kom solen! De va på tiden!

Igår hade vi en helträningsdag här hemma med hundarna, även om det regnade en del.

Razzla fick ett spår med sin första vinkel, som gick utmärkt. Ska sluta köra näringsspår tror jag för hon tycker det är mer störande verkar det som.. Ska göra ett kort utan o se hur hon går då för att ha något att jämföra med. Hon tycker det är roligt iaf. Sen fick hon leta lite leksak som jagkastade ut i högt gräs :)

Makea fick en härlig långis innehållande ett bad. Simma omkring lite efter pinnar är roligt och så skönt att hon får göra det nu igen :) Simning är bra rehab med ;) På kvällen fick hon ett kort cykelpass, bara för att köra igång det igen då hon förlorat en del kondis. ATT det va uppskattat! Min lilla Blå blev så totalt barnsligt skogstokig och skällde och drog iväg som fan i galopp nästan hela vår lilla runda. Men man kan ju inte bli arg, hon är ju för jäkla söt :) ♥

När det nästan va mörkt fick Razzla lite lydnad, vi har en del att jobba med om man säger så ;)

Har två skitroliga saker att berätta snart!! I veckan kanske det släpps till och med!!

I helgen är det redan midsommar, gud va tiden går fort. Helgen efter midsommar ska vi ner till Makeas syster Esther och hennes härliga familj och hälsa på och tävla en tvådagars agilitytävling. Ska bli så jäkla kul!!!! Sen rullar det på och det blir inte en enda helg hemma fram tills jag fyller år verkar det som. Och mellan det är det heltidsjobb! Tur att alla helger har med hund att göra då ;) haha.

Snart ska vi iväg till klubben med alla 3 vovvarna. Ebba är här en vecka nu. De två stora ska få agility (Ebba i den lilla mån hon vill :P) och Razzla ska få vara med och lära sig "håll käft o sitt still"-leken ;) hahahaha lättare sagt än gjort :D Lite lydnad med troligtvis.

Får se om vi tar någon eftermiddag/kväll snart och åker o vallar också med min svart-vita vallstjärna.

Vad ska man säga?!

Jag älskar min underbara Blå, hon är verkligen det bästa jag har och vi matchar verkligen. Det är hon och jag

Fyra veckor i stillhet och vila pga operation så ska vi göra våran debut i lydnadsklass 2. Vi kom dit och vädret va bra. Men slog om på tio minuter och visade sig bli världens jävla oväder! Det fullkomligt ÖSREGNADE, det kom hagel, det åksade blixtrade och blev väldigt kallt o blött. När vi precis lämnat hundarna på platsen så bryter helvetet lös i molnen. Tror 3 av 6 hundar i våran grupp låg kvar. Makea va en av dom som låg ♥

Vi hade start nummer 4 och när alla fyra grupper lagt platsliggningen (18st startande) så bröt några pga nollad plats.

Fram till apporten så hade vi en hink med vatten som öste över oss. Men Makeas kontakt va inte att klaga på! Jag som tyckt att hon förändrats när vi tävlingstränar och blir lätt okoncentrerad (hon är väl inne i nån period..) va glad över att hon höll så bra fokus.

Fokuset ledde långt, och än en gång har Makea bevisat vilken jäkla tävlingsinstinkt hon har. De senaste platsliggningarna har hon pipit konstant, idag låg hon helt tyst och en klockren 10a! Bara där. Hon VET..

Poängen blev:

Platsliggning 10
Fritt följ 9 (bra kontakt, vp något) bra! Kisar med ögonen i haglet som kom, haha.
Läggande 8,5 (långsamt läggande) vem klandrar henne? haha ;)
Inkallning med ställande 9 (något steg) bra, lite förvånad faktiskt!
Rutan 10 klockren!
Apport 7,5 (bättre tempo in önskas) ja jag vet, hon travar :)
Hopp sitt hopp 9,5 (ljudar) ett landningsljud kom ;) hihi annars grymt.
Fjärr 9,5 (långsamt läggande) samma här, vem klandrar?! Va glad att hon höll ihop hit och faktiskt satte sig upp!
Helhet 9 (glädjeskall mellan moment) Varför ta bort det? Hunden är GLAD!! Det sa domaren med: "du jobbar rätt, jag hade gjort samma, men ibland får man förlora på det, annars en 10a - fint ekipage!"

SUMMA 185,5 poäng och KLASSVINST!!!

Helt klart godkänd debut i klass 2 med tanke på månaden som varit o det usla vädret. Älskade blå ♥

Uppflyttad i lydnadsklass 3 med andra ord, känns bra, äntligen på väg upp i klasserna som faktiskt räknas!

Tezzes älskling! Hunden med det!!



Lite bilder som Linda tog på tävlingen.

Det ÖSTE ner på platsen, man ser regnet lite på bilder iaf.


Ett kisande, blött ekipage. Men Macki va så dutkig ändå o höll kontakten :)


... lite blött ja!

Klockren ruta!


Macki vänder i luften ;)

Filmer

Idag fick Makea köra agility på klubben. La bommarna på mediumhöjd eftersom det är första gången på länge och för att ta det lite försiktigt med ärret o så. Makea va helt ÖVERTAGGAD men blev trött väldigt fort! Kondisen finns verkligen inte kvar till 100% ;) men hon gav gärnet ändå såklart :) Lite slalomingångar jobbade vi på med. Inte allt för mycket eftersom hon blev så trött som sagt. Men nästa vecka ska vi börja cykla lite igen så vi jobbar upp lite kondis igen :) Duktig va hon ändå!

Slalomet hade hon lite trögt med i början innan hon fick in "känslan" igen. Allt är ju färskvara om det ska va snyggt. Så slalom får vi köra mer igen :) Däremot så har hon fått rätt särkra ingångar på slalomet, till och med självständiga, som ni kan se på hoppkombination-filmen. Tycker hon gör bra ifrån sig på filmerna ändå, som sagt så vart hon väldigt trött så farten vaknappast maxad ;) Men här får ni ett smakprov.




glest, men med nyheter!

Ja här va det glest mellan uppdateringarna ;) Jobbet tar en hel del kraft och stor del av dygnets timmar o resten går åt att sova, äta o hundarna,, så bloggen kommer lite i skymundan. Men det betyder inte att det inte händer något!

Makea har fått börja få springa lös på promenaderna och desutom gå långa promenader igen. Det tycker hon är hellajbans och springer som en tok! Lydnaden har faktiskt gått mycket bättre än förväntat. Antagligen för att hon är helt överladdad ;) Idag fick hon till och med köra lite slalom här ute och det gick fan i mig undan!! Något snabbara slalom har hon fan aldrg gjort, hon såg ut som ett streck! Riktigt BC-slalom!

Jag hoppas att hon förblir som hon är nu, för så här glad, lycklig, laddad och helt barnligt underbar har jag inte sett henne på länge. Det HÄR är Min Makea!! Min underbara älskade Ängel är på väg tillbaka till sitt sanna jag som gör att hon är det absolut bästa jag har. Den Makean har inte synts på flera månader och för varje månad som gått harjag varit mer o mer orolig över att min Makea inte ska komma åter. Men denna veckan har gett mig hopp! Hon är verkligen det bästa jag har! ♥

På fredag ska vi göra vår officiella debut i lydnadsklass 2. Tänkte först avboka med tanke på att hon precis är tillbaka på rätt spår efter operationen, och dels eftersom hon stått av i 4 veckors tid. Men har i alla fall bestämt mig för att åka dit. Vi kommer inte satsa på något annat än att gå in med en underbart positiv energi och glädje över att vi är på tillbaka gång efter alla våra motgångar de senaste året. Vi ska bara in och ha roligt! :) Poängen räknar jag inget större med, innan hon blev avställd för en månad sen så hade vi mycket kvar att jobba på, som vi inte hinner nu. Men vi ska gå igenom hela klassen en gång denna veckan iaf.

Razzla tappar tänder för fullt! Dom ramlar som bowlingkäglor vilket är helt underbart! Annars är hon som bara Razzla kan vara. Helt omöjligt otroligt jäkla galen men samtidigt en helt störtskön liten energibomb! En mycket vis människa sa till mig en gång att "ju jävligare en hund är i vardagen, desto bättre blir den på tävlingsplanen"! och stämmer det så SM; here we come!!! HAHAHAHA!!! Razzla är nämligen en allt annat än lätt, timid, lugn och försiktig hund. She is the devil from the sky! ♥ Min lilla tokiga border-nisse!

Om vi ska övergå i kennelnyheter så har det ju hänt en del iaf. Eftersom Makea inte kommer kunna gå i avel så letas det efter en tik såklart. Inte nu, absolut inte nu! Men innan jag har hittat vad jag vill ha så kan det ju gå nått år, det vet man ju aldrig. Därför har experimentet börjat :) Och det är hur kul som helst!

Men två nya hundar har trillat in i Make a Points kennel, hanar som kommer stå till förfogande för avel för rätt tikar, genom kennel Make a Point är:


SE VCH LP1 Door Keepers Nemo is found

3*1a pris i lydnadsklass 1
1*2a pris i lydnadsklass 2
Uppflyttad till lägre i bruks
Svensk viltspårschampion
utställd med flertalet CK, 4 CERT, BIR
MH med godkänt skott
(Nemo kommer inte att gå i avel förrän han är HDröntgad)

och:



SE VCH Door Keepers Officer

Godkänd Appell klass spår
Utställd med flertalet CK, CERT och BIR
MH med godkänt skott
HD A / AD ua
(Harry har precis påbörjat sin tävlingskarriär och är lovande!)

För mer info och vid intresse, kontakta mig via www.tezzeshundar.se

Dessa herrar kommer dyka upp på hemsidan så fort vi fått till riktiga bilder på dom, så, så fort det är fint väder så vi kan ut o fota! ;)

Bilder och Film.

Ja, jag och min svarta diamant har varit o trampat runt i fårskit igen! Kul som fan är det! :D Måste säga att hon är rätt duktig för att vara så ung, ha träffat får endast två gånger och går helt utan varken komando eller annat utan helt på självkänsla. Till och med hon som vi vallade hos benämde Razzla som "en stjärna som man själv skulle behålla". Tur att inte mamma va där, för hon hade nog gärna låtit Razzla stanna där ;) För här hemma är hon allt annat än lugn och förståndig :) Här är hon den vilda ilbattingen som bara är några grader för mycket uppskruvad ;) Gör sönder koppel, hoppar upp på köksbänken och barstolarna i köket och en hel del andra upptåg som ej är önskvärda..

Det roliga är att när folk träffar henne så säger dom oftast att hon är så "lillgammal", det tror jag nästan alla har sagt. Mycket tror jag eftersom hon är så lugn och förståndig i fårhagen och när vi tränar annat. Hon tänker väldigt vuxet ibland.

Tex och Frida va också inne i fårhagen. Tex är helt orädd och älskar fåren! :D Fick bilder på honom som Frida får lägga upp om hon vill sen. På vägen hem stannade vi vid ett vackert rapsfält. Sen på kvällen lekte dom rövare och vi gjorde massa annat kul.

Här kommer lite bilder och en vall-film.

Bollfantast!


Jag och mitt svarta damp ♥


Minst sagt en hund med fart i, Tex har tufft att hänga på - men skam den som ger sig! :D

Här kommer filmen. Fråga inte vad jag gör, haha. Jag är mest bara i vägen och felplacerad, då det är jävligt svårt att hänga med när man själv inte styr. Första och sista gången jag inte är ensam i fårhagen, för det va lätt komplicerat ;)

Film på Razzla i fårhagen

Nu har jag fått en film som Sabine satt ihop åt mig! TACK! ♥



Lite bus blir det emellanåt. Men här handlar det inte om att träna vallning i sig, utan att introducera fåren. Så om vi går åt samma håll eller brevid varandra kvittar ju nu lixom. Söt är hon iaf när hon förstår att det är HON som flyttar fåren :) hihi

Ser fram emot söndag!

4 månader!

Idag blir min lilla efterlängtade svart-vita border collie tös hela 4 månader gammal. Att jag redan har haft henne i två månader känna konstigt. Det va lixom inte länge sen vi va nere o hälsade på tycker jag.

Dessa två månader har gett mig många skratt, nya lärdomar och allra mest gråa hår! Det är så otrooooooligt mycket hund så det finns bara inte! Hon går mest av allt alla på nerverna.. Makea va ju en väldigt väldigt lätt hund i uppfostran om man jämför :P Och då är ju Makea rätt mycket hund som de flesta vet. Så Razzla är inte lätt, allra minst i vardagen. Men sicken fullständig tok-glad liten tjej det är :) Hon bjuder på sååå mycket skratt och hon och Makea kommer jättebra överrens, vilket känns skönt.

Razzla är en tjej med en enorm spänst och fart med en otrolig kroppskontroll för hennes låga ålder. Hon bjuder på fokus och träningsvilja och är kvicklärd och jobbar bra. Det kommer bli roligt att få driva henne vidare i denna värld men samtidigt är jag tvungen till att lägga en helt annan grund än vad Makea är uppbygd på då Razzla har lite för mycket myror i brallan och vill lite för mycket ibland helt enkelt ;)

I vardagen är hon inte alls lika lätt som Makea ändå på ett sätt va. Makea höll sig nära, brydde sig inte om personer eller hundar och kom alltid, men vi hade ju såklart andra problem. Razzla lever i sin egen värld, haha.

Många gånger har tanken slagit mig att en border va lite vatten över huvudet. Men på sikt så ser jag bara en helt underbar tävlingskompis som kommer ge tillbaka så mycket ♥ Min egna lilla svart-vita Bambi!

Lite har hon ändå växt, hon va ju en mini-bebis när hon kom hem :)



Nu väger hon tvåsiffrigt, 10kg står vågen på. Konstigt nog för ett mer benrangel än en växande border finns ju inte :P Men klart, långa ben väger ju med. Ska se om jag får en ny bild på henne snart. Men ni ser ju lite på vallbilderna i inlägget nedan. Lite rangligt bakhög som alla växande valpar är hon ju. Men hon har bra vinklar både fram o bak. Hon är faktiskt väldigt välvinklad fram, hennes front förvånar många, haha. Har en bra rygglinje och är över lag för att vara en liten fuling faktiskt rätt bra byggd. Sen kan inte hon hjälpa att BCs mer har fula colliehuvuden än vackra aussiehuvuden :P Men hon är så söt så :)

Imorron ska här tränas. Tror även Makea ska få nått lätt, icke krävande. Hon börjar nämligen klättra otroligt på väggarna! Och nästan två veckor till i koppel väntas... lagom kul..

Mitt jobb jag börjat är perfekt! Är ute precis hela dagarna vilket är enormt fritt och så otroligt skönt. Hatar kontorsarbete eller annat där man sitter inne hela dagarna och missar alla soltimmar. Denna sommaren kommer väl jag vara brunare än jag någonsin varit då jag HATAR att ligga o sola. Kul har vi iaf :)

Sen har jag varit på ett väldigt intressant möte idag som kan spela mycket för framtiden!!

RSS 2.0