vallning och tävling



Makea vallar 6månader gammal, juli 2008.

Idag va det varmt!! Morgonen började med att hämta upp E-L och Saga för att bege oss till vallkursen, gång 1! Vi hittade med en gång (duktig kombination av förare och kartläsare) och var där en halvtimma innan start. Då gick vi promenad med dom tillsammans med Anna och Felix som jag också känner sen innan. Vi gick ner till sjön och släppte hundarna så dom simmade efter pinne. Såå skönt!!

Sen va det start med teori i vallning. Intressant!! Sen va det dax för praktiskt. Fåren va i en fålla och vi skulle gå en och en och släppa hundarna för att se deras intresse. Och eeh, ja... Makea är inte lite het på fåren!! Jävlar säger jag bara, denna hunden ska jag kunna kontrollera också! haha.

Fick dock redan efter några varv avancera då vår kursledare tyckte hon va bra nog (kul!). Fick henne att ligga kl. 12!! Wohoo! Hon skäller dock rätt mycket och det är bus-skall, så det ska vi tysta ner, men det tror jag hon gör när hon vet mer vad hon ska göra.

Snabbt därifrån och i en racerbil vidare till Ale bk för lydnadstävling. Slängde av E-L på vägen *S* och hann precis i tid. Varmt som fasen och totalt tätt nere på planen så det var 100% vindstilla. En JÄVLIGT trött hund (´kan inte tänka mig annat) skrapade ihop ynka 172p. Men jag är glad att det funkade alls ;) haha. En 3:e placering och mat till Pernillas hundar fick vi *S* bra att någon ser till att Pernillas hundar får mat, hahahaha!

Nu ska jag se på TV!

sol o agility!

Sicket väder!!! Helt underbart sommarväder!

I förmiddags tränade jag agility med mina galma instruktörer (valpkurs). Värmen hann slå rätt hårt men fröken Blå vet inte vad varken trött eller varmt betyder. Tur hon har en matte som håller henne så sval det går!

Makea är en naturbegåvning i agility. Inte riktigt kanske, men näst intill. Det är fasen inte många hinder den hunden har sett i sitt liv som inte är lydnadhinder men tack vare min besatthet (JA besatt, fråga dom som vet!) av bakdelskontroller så har min hund kontroll på min överkropp vilket gör att hon är en riktig pärla även i denna sporten. Att hon sedan ÄLSKAR det med allt hon har, gör det hela inte sämre precis =)

Idag gjorde vi inga banor utan teknik kombinationer av olika slag. Det Makea behöver lära sig är att kontrollera sin fart (som oftast är på tok för hög!!!) emot hindrerna för att inte gå som en plog igenom dom! Men jag fick lära mig en hoppteknik kombination som vi ska köra. Men hon lyssnar jäkligt bra på mig.

Ja Makea kan det där med handling, Tezze kan inte. Så jag behöver träna ;) Får se om vi är tävlingsklara till tävlingen i slutet på sommaren, B och C tycker vi ska testa den tävlingen dom ska på då, vi har ju inget att förlora!!

Imorron sker det mycket, och det ska bli lika varmt då!! Först valla på förmiddagen, sen tävla vid halv två! Så jag har inga förväntningar imorron på tävlingen, Makea kommer va trött då!! Och i denna värmen!!

Nu ska jag se robinson finalen!

!!!!!!!!!!



Finaste halsbandet på finaste hunden!!

Röntgen resultatet har kommit

Makea HD A och ED ua!! Eller som Maths sa: Ett stort A med en guldstjärna! :)

Ebba HD C - inte oväntat men det va ett knappt C - som Maths sa!

gott skratt!

Idag var min hund på en annan planet. Pluto kanske? Ironiskt nog en planet med hundnamn.. Som ni vet ligger den planeten även en bra dit bort! haha. DÄR var min hund på besök.

Sämsta tävlingen ever!! 10på platsen va ju bra då den krånglat till och från. Dåligt linförighet med en tillsägelse i början (hon skällde på domaren som stod i regnrock!!) och resten va MYCKET slarv hela vägen igenom. Efter inkallningen villa jga bryta då vi inte hade någon kontakt alls på planen. Det tyckte dock varken tävlingsledaren eller domaren. "Ta det som en träning" va komentaren. Jag har ju trots allt betalat 150kr och alla som tävlar i Lerum får en leksak. Jag orkade inte argumentera emot utan forstsatte, dessutom med en klockren 10:a på ställandet ;) Sen slarv igen, men mellan momenten va jag överdrivet glad för att försöka få med mig min hund.. Domaren sa att hon drog ner mycket på linf pga av mitt kraftiga ryck. Men det skiter jag tomme fan i. Min hund ska inte tro att man ska göra allt klockrent på träning och sen bete sig som ett monster på tävling och kunna komma undan med det! Jag tog inte upp något diskussion med domaren då jag tycker hon är supertrevlig och jätte bra i övrigt så jag tackade snällt och gick =) 

Makea klarade sig igenom och vi lekte såklart efter, jag va inte sur eller något alls, det var osis och vi kör igen nästa gång. Idag var hon långt ifrån sig själv! Det kan man ju inte klandra henne för?! =) Hon tog inte ens sin mat (så kallat godis) innan tävling så hon va väl inte helt OK. Alla har sina dåliga dagar.

172poäng blev summan och en 2:a placering. Ja då fick jag ju en buckla och ett till 1:a pris iaf. Men jag är missnöjd då vi inte hade den gnistan och kontakten med oss idag. Det var många hundar som va okoncentrerade på planen och Linda med Pontiac fick bryta också.. Så det kanske va nått allmänt? Konstigt väder, läge, vad som helst?

Poängen skriver jag inte ut enskilt, dom är bedrövliga!! Hahaha


Linda och Jojje va där, senare gick Linda som hade kurs (kanske var så att min tur-maskot gick??) men Jojje va kvar och fotade alla kändisar (4st av oss "kändisar" va där). Fick världens bästa present av dom, TAAAACCKK!!!!!!!!!!!!! *internet-kram* SÅÅÅ himla glad jag blev!!!!! ÅÅÅHH =)

Nä nu ska jag snart sova, trött!! Blå sover efter att ha racat omkring med sin prisleksak - en pip! Vad annars ;)


MOBIL




MIN MOBIL FUNKAR IGEN!!! SÅ NI VET NI SOM FÖRSÖKT FÅ TAG PÅ MIG!




tack



Tack för alla Grattis!! Jag är nöjd med vår fina kritik =) Men nu är det nya tag!
Nu är jag konstigt nog hemskt spårsugen =)

Imorgon är det dax för tävling igen.. Gissa tre gånger!! Lydnad såklart ;) Jag är ju rätt multianmäld nu några veckor framåt men å andra sidan så har jag ju mina mål med det!! Jag ger mig inte!!

På söndagens tävling har jag dock inga som helst krav, vi är o vallar hela förmiddagen så hon kommer va TRÖTT!! Men det ska bli skitkul att vår vallningskurs äntligen drar igång!! Vi har längtat!

Hon är en rätt bra allruond hund denna Blå. Tänk va titlar vi kan skaffa oss om vi ger gärnet i alla sporterna, haha!

Men viltspårchampionat ska vi se om vi inte kan fixa innan årets slut. När viltspåret är klart funderar jag på att dra igång brukset. Till nästa vår då kanske. Så vi byter spårgren ;)

Nu är Ebba på semester hos morfar! Långa promenader och blir bortskämd är allt den hunden vill ;) Nu får hon lite lugn och ro i några dagar.

natti (ja jag är trött!!)

allroundhunden!

Ikväll va det dax för först viltspårsprovet för doggsen. Makea och Ebba i anlag och Saga i öppenklass.

Saga fick 1:a i öppenklass! "Bara" två kvar E-L! Duktig Sagis!! GRATTIS!
 
Ebba blev godkänd i anlag, lite velig och inte så säker tydligen, men det brukar hon vara. Gk iaf! GRATTIS mamma! Din första officiella tävling! Mer om det kommer nog i mammas blogg imorron.

Makea va en ängel! Som alltid, förlåt om det låter skrytigt, men jag älskar min hund. Hon går som en klocka och i mer lugnt och harmoniskt tempo än hon brukar (=bra!). en svår vinkel 90grader åt höger låg mitt i en brant nedförsbacke på berg, den tog hon HELT PERFEKT och domaren bakom mig säger direkt "Nu är jag impad! Den vinkeln va långt i från lätt och hon tog den klockrent!".. Åh så stolt jag va!

När vi kommer ner och ska ta en vinkel på traktorväg säger domaren att jag ska se upp längre fram för ca 30 meter framför oss springer det 3 rådjur rätt över spåret! Makea drog lite åt vänster där men valde ändå att följa spåret! Sen får hon ett stop vid en stubbvälta. Luktar frenetiskt och vill itne riktigt släppa det. Då säger domaren "sicken näsa din hund har! Här låg ett spår slut för 14 dagar sen!! Det är sjukt bra!" Att det inte sprätte i hela kroppen på mig!!! Så glad över min duktiga hund!! Spårslutet va inga problem.

Fin diplom och protokoll fick vi med oss hem. På protokollet som komentar står det:
"Ett i det närmsta perfekt prov. Endast en mycket elegant ringning vid vinkel 3. Ett anlagsprov var alldeles för lätt för en så duktig ungtik!"

Tezze är glad och nöjd och ska sova gott!! Hundarna är trötta också!
go natt!

allt.. typ



Idag har vi inte gjort så mycket, hittills. Snart bär det av med fröken gul och fröken blå för att plocka upp Eva-Lena och Saga och åka till sollebrunn. Anlagsprov står det på schemat för mina två och öppen klass för Sagis. Jag har ju rätt stora svårigheter att läsa min hund än så länge men vi gör det för att det är kul och hoppas på det bästa ;)

Mamma är nervös, som alltid. Ebba brukar va väldigt säker så där är det inga problem.

Så blev det lite tik-fight här hemma. Matfyllda märgben va gott och när syster kom hem så sprang båda fram och hälsade, Ebba sprang tillbaka till fel ben och Makea blev arg. Men för ovanlighetens skull blev Ebba vääldigt arg tillbaka så det blev lite bråk. Ebba va ettrigast, tror Makea blev lite chockad att Ebba sa ifrån men gav tillbaka så jag och mamma fick ta var sin dåre. Visa Ebba sitt ben och sen va allt släppt och lugnt. Makea är ju väldigt känslig när någon närmar sig just hennes saker.

Imorgon kommer morfar och hämtar Ebba. Han vill ha henne ett tag och det gör bara Ebba gott att få komma dit! SOM hon trivs hos sin älskade morfar! Bortskämd och kravlös, precis som hon vill ha det.


Idag anmälde jag mig till aussielägret. AGILITY såklart!! Är det någon mer som ska dit?? Vilken grupp??
Jag ska nog fråga morfar om han kan ställa upp husvagnen, blir billigare + att jag älskar husvagn =) Blir lite eget och såå mysigt. Jag valde mellan agility och sök grupp. Men sök kommer det inte satsas på på samma sätt så vi kör på agility och får lite proffshjälp när vi ändå är där =)

Håll tummar och tassar för mina två dårar ikväll. Hoppas att det itne öser ner som det gör nu, lite halv tråkigt då..

dagarna går


Ja i torsdags kväll åkte jag till E-L för ett spår. Det var Makeas längsta spår i livet. I längd var det lagom men det var längsta liggtiden hittills, 8timmar. Och 8 timmar i torrmark och blåst är INTE lätt! speciellt inte när man vart och tävlat hela dagen, hihi.

Jag märkte att hon var väldigt trött så det blev jobbigt för henne. Men gick helt OK ändå och fram kom vi :)

Fredags var hon död, haha. Såå trött efter torsdagen så hon sov mycket. Härligt med tanke på att jag ändå inte hade någon tid för nått speciellt hunderi. Skulle till kompisens 19års fest, så det skulle fixas present (sista minuten, haha) och utstyrsel (schlager-tema).

Igår va jag rätt trött, vaknade allt för tidigt på morgonen för att ha vart uppe mitt i natten på festen. Kände mig dock helt ok och planerade att träna lite på skoj. Det blev dock ändrat när jag pratade med Linda och Jojje och det bestämdes får att våldgästa vår kära uppfödare. Ingen tupplur på dagen gjorde mig lätt seg på kvällen ;) Vi gick en tur med vovvarna nere i fjärås och lät dom släppa loss!! Badade i gyttja gjorde dom också såklart så vi gick ner till sjön så dom fick simma omkring. Grillning och allmänt tjöt framåt natten.. Va hemma vid halv 2. TRÖTT!!

Vaknade kl. 9 idag och tänkte på att inte glömma av att gratta min kompis på födelsedagen.. Då slog det mig: Va det inte något som hände den 24?? Hmm... VA DET INTE AVSLUNING PÅ KLUBBEN IDAG?! Ringde Agneta och visst fan va det de!! Klä på mig snabbt som fan och ta en macka i ryggan och ta moppen dit!!! Hann som tur var utan problem då allt va lite försenat. Men när dagen börjar stressigt är det svårt att slappna av.

Snabbt som fan hem från klubben för att byta till bilen och sno med mig hunden för att dra till Lerum. Gyllene måsen på vägen upp var allt jag hann i matväg! Träffa Linda på lerum bk och göra en mega snabb genomgång av ettan. BRA plats av dom båda!! Vidare till Alfa för att putta ner dogsen i poolen. Makea var mycket trött efter ett hårt pass!! Snart därpå väntade rallykursen.

NU är jag hemma, släppt i mig lite middag och ringt BZ om vallningskursen som börjar nästa vecka! Nu väntar ENDAST TV:n och sängen.. HELT SLUT!!

tack o hej!

Hon gjorde det.... igen! (med bilder nu)


Kärlek


Ja vad ska jag säga? Det är min hund =)

Trots att jag bestämde mig först igår att jag ens skulle åka till tävlingen idag så lönade det sig rätt bra. Det blev en orolig start och Makea kändes nervös på platsen så det blev ondöigt pip... Men hon låg kvar. Trots det var värme som saharaöknen.. När jag klappade om henne efter så var hon skållhet trots nedkylning så jag gick till bilen och hälde massa vatten över henne.

Vi hade nummer 10 så det var en bra stund till det va våran tur. Tiden spenderades i skuggan och ständig vattenkastning för att hålla blå sval! ;)

Lite "tittig" i början på linf, första sträckan.. Sen va hon med helt och hållet!!

Poängen blev:

Plats 8,5 pip, oro
Tand 10
Linf. 9 oro i start
läggande 10
inkall 10
ställ 9 något sent
app 10
hopp 10
helhet 9 Trots sin ålder en väldigt trevlig hund. Det finns samarbete i detta ekipage!

Summa 187,5 poäng och 1:a placering av 14tävlande.
(endast 3st förstapris!!)

MYCKET trevlig domare som pratade med mig jätte mycket efteråt. Han sa att när vi kom in så trodde han att hunden skulle behöva växa till sig mera och att hon var för ung. Men som han sa "sen fick jag på näsan minsann!". Han tyckte Makea var såå duktig och jag vet inte huuuur många gånger han kom fram och sa Grattis och att vi är en fröjd att se på! DET värmer!! Sånt jag behöver efter dom motgångar i sjukväg vi fått... Det är sånt som gör att man ändå ser utvägen och får tillbaka gnistan till träning!

Jag frågade om Makea tog många steg på ställandet men han sa att hon tog ett ballanssteg. Liiite snålt att dra en hel poäng på ett ballanssteg, bättre att hon välter? haha. Men vi säger inget om det. Jag är nöjd. Platsen var ju bara faaan att den skulle vara orolig.. Men jag är glad att hon låg!!

Så ja, lilla blå var så duktig så i värmen! Nu ska hon sova lite innan vi ska till E-L och spåra ikväll!

Fick bilder från Linda (som var med och var mentalt stöd tsm med Jojje och milou, hihi) nu, här kommer dom:


Finaste Blå! 9:a på detta ja =) En 10:a om det inte började lite sämre ;)


Kolla svansen!! TROR ni hon tycker det är liiite kul eller?? Den jobbar som attans!


Får lite tid till att flåsa bort värmen i ställande under gång.


Klockren 10:a trots att matte satt den lilla Blå lite väl nära hindret ;)


Man blev trött i värmen och väntan på prisutdelningen!


Makea uppe på prisbordet och hjälper till att packa ner priserna i den vunna väskan ;) Hon gillar att charma, hihi.

knasig fotosession med knasig hund.

Idag hade vi alla bara lust att vara knasiga! Blå vann!! ;)












November 2009.

Finns två stora skäl till att längta till den månaden. Det ena (och största) är förstås Makea, men jag vågar inte längre hoppas på att det räcker med den tiden heller. Varför hoppas så mycket och bli så besviken och lessen igen? Men det är klart att en liten låga alltid är tänd inuti mig. En låga av Hopp.


Det andra skälet visar bilden av sig själv. Längtar ♥ 184 dagar kvar.



Postern släpptes igår i USA!

Det blev även bekräftat i veckan att den 4:e boken också blir film!! Det är det jag längtat efter, dom kan ju inte skriva 4 böcker och göra 3 filmer, det blir lixom inge bra. Men NU SÅ!!!

jaa..

Det är ingen som ska ta illa upp eller tro att jag är sur på någon, men självklart förstår jag att det är jag som tar mer stryk än Makea. Tror dock inte att hon kommer att "lära sig" att hon inte får äta godis, hundarna vill alltid tigga vid bordet, men dom har ju aldrig fått något där?!
Men Makea dör inte såklart, det är ju bara jag som känner mig så kass och elak när hon suktar på andras köttbullar och jag får dra henne därfifrån och erbjuda en skruttig liten torrfoder bit... Man ska ju inte tänka så heller, men det är trots allt en hund, vad väljer hon lixom?!! Matte blir ju en sån där astråkig tant utan något att erbjuda.

Men men, vi lägger "tråkiga" träningssaker i vila. Lydnad kräver rätt mycket koncentration och sånt, hon klarar det bra med torrfoder.. Men nu tröttnade jag på det, efter det som jag kallar bakslag.. Vi ska köra agility och vallning för heeeela stora slanten i sommar och tar väl och gör det bästa av dessa lydnadstävlingar som vi är anmälda till. Sen lägger vi ner! Tränar lite lugnt när vi känner för det så får vi se när vi fortsätter vår resa.

Just nu tappade jag suget. Men agility och får, det kör vi gäääääääääääärnet på!!!

Så nej, Makea dör inte - men jag blev besviken efter den väntan och nerräkningen!!



Ängeln Blå sin älskade anka! (Fasan, jag vet, men den heter Anka!)

Tunneln är lång..

Nu har den där extra långa veckan gått och äntligen fick jag tag på veterinären. Tyvärr var det inte så goda besked som jag så mycket hoppats på... Jag tänkte så positivt att "åh nu kommer vi säkert börja blanda ut maten och bla bla bla bla.." ja ni vet hur ni själva kanske tänkt i detta läget. Jag såg ljuset i tunneln.

Jag fick dock världens slag under bältet och vet inte ens vilken tå jag ska luta mig på längre...!! Det visar sig att detta tar längre tid att läka ut än vad jag någonsin trott. Tycker dessa 4 månader gått otroligt långsamt och har inte gjort annat än räknat ner till denna dagen. Nu visar det sig att vi inte ens kommit halvvägs. Vi har minst 6 månader kvar med denna dieten. Inget tillskott, inget godis, ingenting.... Ingenting alls....

Ja det går väl bra över lag, hittills. Det går bra, när vi är själva. Men jag står inte ut att se henne gå och titta på andra hundar som får godis, eller att jag får rycka ifrån henne när folk slänger ut godis på marken eller nått till sina hundar. Jag länner mig så elak, hon vill ju bara smaka, hon vill ju bara få vara med. Jag har känt mig så elak i så lång tid, och det är ännu längre tid kvar innan tanken på att ens börja gå över till vanlig mat etc ens är att tänka på....

Jag som trodde vi hade haft våra tuffa månader nu och kunde lägga allt bakom oss.. men nä.. Gud vad deppigt det känns nu.. Som om man inte kommer någon vart alls. Asså som sagt hon överlever, det är inga problem, det är bara att jag känner mig så elak när någon annan ger sin hund en godis och Makea tittar så lesset på och försöker tigga sig till en bit. Och jag kan ju inte be andra sluta slänga godis eller ge godis till sin hund. Det är ju inte alla andras problem!

Efter dessa 6 månader är det inte ens säkert att vi kommer vidare heller.. Veterinären hoppas på att Makea kommer att bli helt återställd, men kan inte svara på om hon kommer bli det... Någonsin... Tack för den... Om hon blir frisk så är det klart värt denna tiden vi får lägga ner på det!

Älskade älskade Blå ♥ Du är mitt allt!


Världens vackraste Ängel nersänd från ovan, bara för mig - Ängel Blå 


♥♥♥
Your strenght is so hard to find
I feel so much stronger now
the feeling's alright
Your words make me whole again
Those eyes cannot ever lie
you're so divine
♥♥♥



LP hund

Har inget speciellt att skriva men vill dela med mig av fina bilder på min vackraste blå. Idag poserande med sin hemkomna LP-rosett!

♥ Vackraste Ängel Blå ♥











gladast?


Imorse var det upp tidigt för att beöka HiK och våran årliga utbytestävling klubbarna emellan. Mamma var nervös och drog såklart spiken i lottdragningen! Jag fick sista numret...

Eftersom hundarna inte fick frukost så var dom rätt bångstyriga :P Ebba va lite okoncentrerad men det gick bra och poängen ledde till 1:a pris och en nöjd mamma. Makeas platsliggning var stjärnan i kanten för mig idag! Hunden brevid henne, en stor golden, börjar ganska snart att skälla, resa sig, ge lekinviter, lägga sig igen, skälla hela tiden och sen ta sats och ge MIG en tackling! Och vet ni?! MAKEA LIGGER SOM ETT LJUS!!!!!!! Lite lång hals fick hon men eftersom jag va iskall och totalignorerade golden så gjorde hon det samma. Och ni minns sånna jävla problem vi hade med platsen för bara 2 veckor sen?? Jag är SÅÅÅ nöjd!!

Denna golden va ju inne innan oss sen också såklart. När den kommer ut får den en pipboll och sitter och tuggar på den precis vid ingången under hela tiden jag går mitt pass. VARFÖR ska jag alltid råka ut för dessa lekande idioterna?!?!?! Som Agneta sa, denna tävlingen gäller ju inte så se det som en jävla bra störningsträning. Jo det gör jag, och jag är nöjd att makea lyckades genomföra allt med den störningen.. Pipleksaker är ju Makeas storfavorit! För er som inte visste det.... Det var dock lite lojt idag och inte några höjdarpoäng inte... Snöpliga nerdrag och lagom seg och "borta" hund som var rätt hungrig... Eftersom vi skulle åka och röntga så har jag inte sett poängen än men Agneta kollade och sa att mamma hamnade på förstpris men mindes inte poängen. Jag och Makea hamnade på 180-någonting trodde hon. Men vi vann inte.. Nä det gör man inte alltid på dom poängen..... Ska kolla med Gittan sen, hon har våra papper.

Det bar i vilket fall av till kära lilla husdjurshälsan och Maths, röntgen för båda hundarna. Veterinär kollade även igenom Makeas bakben som jag vart orolig för. Hon kände inget konstigt men vi tog en extra bild på länden för att vara säkra. Men inget skelett fel iaf. SKÖNT!! Hönsmamma som är har ju vart livrädd för att min stjärna fick bestående men av sin olycka och aldrig kunde bli agilityhunden som jag velat. Lättad..

Höfterna var jag sådär på. Tänkte länge att "det är nog för tidigt... det är nog för tidigt... hon kommer ha slapp led" osv med tanke på att hennes liv inte börjat så bra med magen och det, och att hon då är outvecklad.. Hönsmamma igen... När Maths la henne på bordet sa han genast att "detta var en riktigt bra musklad hund du har!!". "JAAAAA" tänkte hela min själ då! Fan va bra!! När han tittade på plåtarna sen så log han bara. "Bättre kan det inte bli" sa han bara. En guldstjärna fick vi =) Jag är så otroligt lättad och hoppas att SKK skriver in A på dom! Makea va i bra hull, även om jag tyckte hon gått ner lite till. 19 blankt vägde hon nu..

Ebba gick det också bra med. Hon var välmusklad, vilket var skönt att höra. Hon har ju också fått tampas med cykeln mycket eftersom jag misstänkt höftfel och vill ha henne musklad. Maths tyckte bilderna såg bra ut. Höfter som håller i 20år till i alla sporter utan några som helst problem. Han tyckte det kunde bli B men sa att SKK säkert mäter dom till C, men då är det en knapp C! Inga pålagringar eller något fel alls. Ebba hade ok hull, kunde gå ner 1kg utan problem.... JO tack det vet vi, hahahaha!

Så idag är jag nöjd, glad och lättad!! Nu kan jag inte vänta med att dra igång agilityn för fulla muggar med min Blåa ängel!! I sommar ska vi ha så jääävla kul!!!!!!!!!!!!!

Nu är det två klubbade sälar här hemma och dom ger inte många knop! SKÖNT att få en helt lugn lördagskväll med melodifestivalen med en LUGN BLÅ för en gång skull :P Hon är så söt när hon sover.. Och nu får jag passa på att gosa med henne för det är la ända gången i hennes liv jag har denna chansen, hihi ;)

gladare

Idag kändes Makea lite bättre än igår. Snäppet gladare och sånt. Men idag köpte vi fästing halsband istället så får vi se om det funkar..

Det mesta gick bra idag. Lite seg i lägganderna har hon blivit.. Får backa lite där.. Annars hel ok på resten. Vi testade en rolig grej idag - att gå frittfölj, läggande under gång och ställande under gång - I GRUPP!! Det var skitkul och svårt för hundarna att hålla koncentrationen. Makea gjorde några tapp men gick i övrigt bra för att vara i det läget, hon har aldrig testat ngt liknande.

Men hennes kaxighet lyser igenom, förutom att flippa över på syster sin som kom så tyckte hon även att ordet "marsch" betydde "varsågod!!". GAAAAH!!!!!!!!!!! Istället för att springa till Nadia som stod där så fint och ropade så skulle hon bara till Nemo och Harry.... 1gång = misstag, 2ggr = irriterad, 3ggr = arg, 4ggr = droppen.......  GAAAAAAAAAH!!!!! Och söta ängeln vet exakt hur man pekar finger åt Tezze.... Det gillar inte Tezze utan droppen som rullade över kanten va stor.. Gud så arg jag blir när hon gör sånna idiotsaker!!

Sen va allt bra i vilket fall som helst och bara för att lätta upp stämningen gjorde vi lite lätt träning på skoj och ett marsch-skick som blev lyckat (ja man måste bli arg ibland för att hon ska förstå att man inte skämtar utan menar det!!). Gick även runt Nemo och Harry närmare och närmare utan att säga någonting förutom när hon tittade på dom så morrade jag lite. Hon fattade vinkeln och det var som om hon mindes vem det var som besämde nu igen.

Lilla kax-tösen!!!! Lika söt är hon för det, men det är en hund med ett jäkla humör och motor... Men kan all den energin bara riktas helt på rätt ställe så är hon den där extra pärlan som hon brukar vara. Tyvärr måste man bli riktigt, riktigt arg för att hon ska ta dig på allvar. Det som är bra att hon förstår vinkeln snabbt och är långt ifrån långsint i sig själv. Så fort konflikten har släppt så har hon släppt allt och jag försöker göra det lika snabbt. Allt är som vanligt direkt efter och förutom att hon fått en påminnelse om vem man lyssnar på så är hon lika glad som innan. Det är skönt iaf. Nu låg hon vid mina fötter och sov där nere och när jag gick upp och satte mig i sängen med datorn kommer hon snabbt efter och lägger sig brevid mig.

Älskade tösabit!!

Ebba sötisen var heltaggad och gjorde allting så snabbt som hon bara kunde ;)

En rätt komsik grej hände idag. Jag åkte till husdjurshälsan och köpte foder till Makea och passade på att kolla rtg tid med Mats i juni någon gång så det är gjort innan jag drar igång för mycket agility. Ja då visade det sig att lilla Mats hade semester i flera veckor och sen var det rätt fullbokat. Åh nej skulle jag bli tvungen att vänta till augusti? Nej! Det fanns en tid! IMORGON!! Lite tagen på sängen sådär men va fan... Då är det gjort och jag vet hur jag ska lägga upp min sommar.

Att Ebba har lite för höga bokstäver på sina höfter är jag beredd på. C och D ligger i kullen och föräldrarna är oröntgade.... Men om Makea har det så går jag och dränker mig... Det som skulle kunna vara med henne är hennes ena höft som fick sig en jävla tjeng när hon va 11 veckor. Det är dock det andra benet som krånglar vid stretching så jag vet inte... Mats ska få känna och se vad han tror och kanske att det blir någon extra bild han kan kolla på. Sen är jag väldigt hönsig också eftersom jag vet vad jag vill komma med denna tös. Agility vill jag ju definitivt köra gärnet på när jag äntligen har en hund som vill det!!! Det är säkert inga som helst fel alls!

Mamma är nervös som få GÅNGER 2 NU!!! Haha. Först hennes tävlingsdebut. Som hon dessutom för klara uppvärmningen för utan godis eftersom det är rtg efter!! hon kommer själv svimma när hundarna somnar, hon vill inte ens vara med :P


Tack alla för ikväll!! Kul att vi blev så himlans många!!! =)

imorron smäller det!

Jag och Ebba på simtur. Visst längtar man verkligen till sommaren!?


Sitter här med laptopen i knät på baksidan ute i morgonsolen medans hundarna susar omkring på gräset och mamma fixar med sina blommor. Känns verkligen som att sommaren är nära nu. Varmt är det utan tvekan här bak iaf!!

Imorgon är det tävlingsdebut för mor och den gula sälen!! Tror mamma är lite nervös faktiskt. Men jag tror det går bra om hon bara kan va lite tyst emellanåt och inte mata ut "fot, fot, fot, fot" så fort hon svänger, haha. Vi ska snart dra oss till klubben så dom ska få sig en riktig genomgång av hela klass 1.

Makea var loj igår på träningen i ale, precis som hon var på tävlingen i fredags. Kan det vara front linen tro?? Ebba blir ju helt död av dom dropparna.. Ska duscha ur henne dom och se om det blir bättre. Det kan även vara löp på G men förra gången Makea löpte märkte jag inte av någonting innan och inget efter. Jag menar två dagar efter avslutat löp så går hon in och gör 186poäng på sin officiella debut?! Men å andra sidan var det hennes första löp och det hinner la inte hända så mycket då.

Ska ut och jogga sen på dagen och ikväll kommer dit hit lite träningssugna folk! Alltid lika trevligt!! Makea ska då få sig ett pass i klass 1 bara. Nöjer mig nog så ifall hon inte känns ok. Imorgon är det ju tänkt att hon också ska hjälpa CDF att behålla bucklan i utbytestävlingen så! Sen måste jag ju försvara min och Ebbas titel som "dagens bästa ekipage". När vi var med gjorde Ebba 193 respektive 191 poäng! Det ni... Min lilla Buhund♥ Hon har än så länge det interna rekordet, Makea har bara 191poäng som bäst.. I och för sig var hon bara 10 månader då med.. Ebba var 2år.

Nu sitter jag och studerar en viss buse till Blå som febrilt jagar runt en pappa långben som hon promt SKA mosa med nosen! Hon verkar tagit det ifrån Ebba - att trycka försiktigt på insekter med näsan för det kittlas gott, haha. Sen mosar man dom... Mördare, hihi.

Ha en trevlig solig dag!

nöjd o lessen..


foto: therese albo 2008

Nöjd är jag idag =) Dagen har gått som på räls. Ett minijobb är skaffat som sträcker sig några veckor, en privatlektion i lydnad (gratis) är tacksamt mottagen och jag har bytt mig till en hel sommar med gratis privatlektioner i agility!!!! Kunde dagen blivit bättre? Jag är så nöjd med mig själv idag =)

Ikväll åkte jag tidigare och hämtade upp Linda och Pontiac vid busshållplatsen och vi åkte till klubben en timma innan rallyn skulle börja för att träna lydnad. Jag började så smått rusta upp klass 2 för Makea. Allt är påbörjat sen en tid tillbaka men långt ifrån ens närheten till färdig utan bara introducerat. Fick lite problem med rutan och hoppet men jaja.. Har ju inte börjat träna det på riktigt än.. Börjar dock lägga upp en plan!

Fick lite tips och hjälp av min alltid lika underbara Agneta. Det är dock inte många veckor kvar tills människan tar sitt pick och pack och flyttar till de ödsliga skogarna i Värmland. "Hem" kallar hon det... Svikare kallar jag det... Vem ska jag nu fråga om tips i lydnaden? Vem ska jag vända mig till? Vem, vem, vem?? Det finns ingen, absolut ingen som kan ge mig dom tipsen och den hjälpen jag behöver som Agneta kan... Hon är hjärnan bakom min framgång!

Jag får helt enkelt hota henne till att komma ner emellanåt och hänga som en stalker på telefonen för att få hjälp genom luren.. Annars vet jag inte hur jag ska ta mig framåt, uppåt i klasserna. Jag har ju aldrig tränat så högt och känner mig helt naken där alldeles själv.. Det finns ingen som kan hjälpa mig som hon kan. Det får bli telefontips =)

Annars händer inget särskillt. Har anmält båda hundarna till anlagsklass, om mamma kan hålla sig på fötterna så går det nog bra, haha.

Hjälp! Jag är med i en rysk TV show!


världens vackraste fartdååre♥


Melodifestivalens semifinal nr 1. Ja hittills ingen höjdare, men det brukar det inte vara. Kan inte påstå att det är min smak på musik. Har fortfarande inte vant mig vid våran egen operaflicka. Den är OK, inte så mycket mer, hon är duktig på det hon gör - sjunga opera! Tycker inte det låter nå' vidare i verserna. Tyvärr. Men i den här konkurrensen så är det ju klart att hon kommer vidare lixom, pinsamt att vi ens får kvala in över huvudtaget. Hoppas våran opera håller måttet i finalen så vi slipper kvala nästa år iaf!?

Det har i och för sig bara gått en halvtimma in i leken än, men kvällens bästa var ett land vars ena sångare hette nått i stil med Anus!! Hur kul är det att heta ANUS på en skala?? Behöver jag säga att jag dog av skratt? Jag har lite sjuk humor, hahaha.

Fröknarna Gul och Blå fick var sitt spår idag med. Denna gången med en spårläggare som tänkte över alla fel i gårdagens spår och la ett bättre idag ;) Låååååånga raksträckor och tydliga vinklar så dom inte blåser samman. Makea fick 2 bloduppehåll i sitt spår då hon behöver det och hennes var lite längre än Ebbas tror jag med.

Jag tänkte på att hålla hastighetsbegränsningen med min sprillans fräscha Ferrari (aldrig lätt med dom hästkrafterna)!! Hon gick mer harmoniskt och gjorde inget större misstag som jag la på minnet. Var nöjd med henne!!

Trots att vi 20minuter tidigare kom in från ett bra cykelpass! Man kanske ska trötta ut hästkrafterna lite innan man spårar, haha. Cyklingen i sig var jag dock inte lika nöjd med. Att Makea tycker det är nått av veckans höjdpunkter gör det inte lättare för stackars mig som ska försöka undvika att köra över henne samtidigt som jag vill hålla cykeln på vägen!! Hon ryckte min arm ur led ett par gånger och jag fick nöta in "SAAAAKTAAAA!!!!" (att hon inte lärt sig det där jävla ordet efter detta året??) halva cykelturen innan hon gick ner till 5:ans växel på sin 6:växlade växellåda! Värmen gjorde nog sitt (ska endast cykla i solens hetta med andra ord, haha) och innan det var dax att stanna av kom vi iaf ner till någorlunda hastighet!

Ebba började bra i sitt spår. Hennes första vinkel låg på en kulle i höjd med mount everest om du frågar mamma. Problemet är bara att jag tror mount everest är lite högre än en halv meter?? Där bestämde sig mamma i vilket fall för att undersöka mossans blötdjur lite närmare istället för att gå med Ebba... Medans hon låg där och kved sig för händer och knän och allt som tog lite skada så kunde jag knappt sluta skratta! Men den nyutnämda biologen låg kvar så jag fick binda upp Blå för att låta Ebba forsätta sitt spår!! Avbrottet gjorde henne ingen skada och förutom lite strul så tyckte jag hon fixade det bra med tanke på att hennes favoritmamma låg kvar där och undersökte mossan.. Ebba brydde sig faktiskt inte om att hon gick ifrån mamma! Det betyder att hon älskar spåret!!! Det är inte alltid lätt med ett oerfaret skogssläp där bak men hon gör sitt bästa ;) Jag tycker det är kul att mamma fått upp ögonen för hund mer nu för då har jag en nära träningskompis =) Och hon bjuder på många skratt!

Precis nu sjöng Island på Tvn. Den tyckte jag faktiskt var lite OK den med. Nu ska jag glo vidare innan kudden får sitt besök!

spår

Ja vad är väl 1 vecka egentligen... Igår blåste det rätt bra men bestämde mig ändå för att göra något som båda hundarna älskar och som faktiskt inte behöver godis som belöning, nämligen viltspår!

La ett spår vardera med lite klurigheter. Eftersom det blåste så blev det genast lite mer klurigheter och jag upptäckte att vinklarna nog låg för tätt och hade blåst ihop vilket gjorde att makea genade, haha. Men det gick ju bra ändå och hon kom fram utan problem. Det tar dock inte mer än några minuter och jag måste komma ihåg att hålla igen lite. Man vill ju inte ha en skenande Blå i spåret!!

Ebba var het som bara den men fick det lite svårt i början och gick in på Makeas spår *S*. Men klok som hon är löste hon det utan problem och gick helt rätt resten även om mamma blev arg när jag inte varje steg sa att det var rätt håll. Vaddå behöver lära sig att lita på sin hund?? Ebba har en näsa som få hundar har!! Problemet med Ebba ligger snarare i slutet, när hon fått tag på klöven. Man vägrar nämligen att släppa den då! Och jag vet inte om ni vet att en Norsk Buhund är lite kända för att vara så in i helvetes envisa?? Då har ni lärt er nått nytt nu.... Och den lilla Gula knubbsälen TOTALVÄGRADE att släppa sitt byte!! Och det går INTE att bända upp käftarna på en krokodil inte.. Pappa kom på den braiga idén att ta fram Ebbas favoritgodis - mördegskakor! Jag hade bakat några här om veckan. Vi visade en kaka, jodå hon funderade på det nu men kunde inte bestämma sig. Mamma tryckte in en kaka i munnen och man såg hur gott Ebba tyckte det var, men höll kvar i klöven. Jag ställde då fram hela kakburken för att lockas och då kunde inte mat-monstret i henne stå emot och hon släppte sin klöv!

Så hon hade burit klöven från skogen hela vägen hem och det hade åkt förbi både moppar och annat men hon ha inte ett ord! Och jag kan lova er att hon har världens stadigaste grepp om sin "apport sak", inte ens en uns till ett omtag på hela vägen, hahaha.

Jag tyckte hon var så söt när hon verkligen stirrade ögonen i dig när man försökte ta den men Mamma blev mer irriterad, speciellt när hon inte sa ett ord vid moppen, då fick mamma se att det där bara va påhitt så nästa gång hon öppnar sin mun vid en moped får hon sig nog en käfftsmäll! asg!!



Kan Tezze få låna en bit i sin egen säng tro?? Eller är det jag som ska ligga på golvet..?



Det är roligt att vi lär bli ett par stycken på lydnadsträningen på fredag!! Nya som gamla! =)

Fick en förfrågan angående "ringkurser", så det ska jag hålla en på måndag här i tuve. Det är många av min grannes valpköpare som vill gå så grannen frågade om jag ville vara domare. Så jag ska agera domare =) Det roliga är att vi ska bygga upp med tält och ring så som om det vore utställning för att träna dom små! Det ska bli rätt kul faktiskt. 10kr per hund max 10 deltagare.

UPPDAT. 4 månaders helvete..

... är nu nära till början på sitt slut. Idag är dagen med stort D!

Efter ca 4månaders in och ut hos djursjukhuset, operation, vila, medicinering och den där jävla foder dieten (ja så får man säga nu faktiskt..) så är idag första dagen på början på slutet. Det är alltså idag veterinär skall kontaktas igen för att sakta men säkert diskutera hur vi ska göra här näst. Makea ska på något sätt få börja äta normalt igen, allt i ett strikt schema för att se vad tarmen klarar av.

Sen i mitten på mars har makea spytt 4 dagar sammanlagt. Inte hela dagarna då såklart men ni fattar. Det är ett stort framsteg och varje gång har det INTE berott på hennes mage utan diverse saker som att hon fått i sig människoavföring, ätit för fort osv. Alltså helt naturliga orsaker. Jag är glad över att detta vare sig är medfött eller ärftligt utan bara en oturlig start i livet som förhoppningsvis ska åtserställas helt och hållet inom snar framtid. Makea kan förhoppningsvis bli helt frisk för första gången i sitt liv!

Ja är så stolt över Makea under denna tid. Hon har varit så viljestark!! Hon älskar att jobba och att hon fått världens tråkigast belöning som hon ändå får i matskålen har inte stoppat henne från att jobba hårt! Hon har kanske inte jobbat till 110% som hon brukade, men hon är i alla fall på 95%!! Det ska bli såååå roligt att få erbjuda henne så lite som en vanli torrgodis till henne under träning sen, då kommer hon va uppe på 110% igen! Mer än en torrgodis kräver inte denna hunden!

Älskade Blå! Ljuset i tunneln är närmare nu!

Skriver mer när jag fått mer instruktioner från vet - Världens bästa vet!




Sötaste Monstervalpen!!



Och i sin vanliga ordning är världen inte i samma tycke som Tezze och min veterinär har semester hela veckan tydligen.. Inget farligt händer.. och vad är egentligen 1 vecka extra när man ändå hållt på så länge? Å andra sidan hade jag verkligen sett fram emot idag och blev därför väldigt lessen.. Jag som längtat ihjäl mig.. Bara 5 veckor kvar, bara 3 veckor kvar, bara 1 vecka kvar, bara 2 dagar kvar, IDAG, bara 1 vecka kvar igen.. Typiskt..

Suck, pust och stön.

Första titeln hemma.


Precis 16månader gammal, startad på 4st tävlingar (varav en i skendräktighet och en när hon var sjuk!) och hemkammat LP1 med godtagbara poäng! Det är Makea det!

Lite loj var hon faktiskt idag, trött? Iaf inte farten som brukar vara där.. Dock våran livs (jaja, av dessa tävlingar iaf) svåraste tävling hittills. Kallebäck har ju uppdelad plan och kör 4 eller 5 klasser samtidigt. Klassen framför oss hade ett ekipage inne samtidigt som bryter sin tävling när vi ska påbörja läggande under gång åt det hållet. När denna personen bryter så kastar han iväg en frisbee INNE på planen till sin hund, som börjar leka med denna. DET kallar jag jääävlig dålig stil! Man får la tänka på alla andra tävlanden eller? Detta gjorde att Makea tappade fokuset på mig och la den blint på den frisbee-lekande hunden! FAN! Det gjorde vårt läggande u. gång inte till det bästa. MEN hon gjorde det. Det blev ju även nerdragen helhetspoäng då uppmärksamheten inte var den bästa. Så arg man blir på sånna fullständiga idioter till människor. Och denna som har vart med och tävlat så mycket (jag vet exakt vem det är ), håller kurser och allting ska la för fan veta hur man beter sig på en tävling?? DÅLIGT!!

Är dock nöjd med att Makea hittade tillbaka även om poängen inte blev som dom kanske kunde varit. Och matte som gjorde DK (totalt omedvetet!! Funderar fortfarande på vad det kan ha varit..). En Snål domare som gärna petade ner 0,5poäng extra om hon ville. I min grupp var det TVÅ som fick 1:a pris. Av 11st! Jag som vann då och en till på 167poäng bakom mig.

Vad blev poängen då? Jodå, är det NÅGOT jag är NÖJD med så är det faneme linförigheten!!!!!

PLATSLIGGNING 9 DK
(ja men hon LÅG ju iaf!! Har det lossnat på riktigt??)
TANDVISNING 10
LINFÖRIGHET 9,5 Långsamt sättande
(9,5!! NIO KOMMA FEM!! Trodde aldrig hon skulle hamna på den nivån av denna domaren!! Jaja, det var två långsamma sättanden)
LÄGGANDE 8 Långsamt läggande (jasså?? Märkte det inte..)
INKALLNING 9,5 (för att?????? Det var lätt en 10:a..)
STÄLLANDE 8,5 DK (Dk? totalt omedvetet.... ajja bajja tezze...)
APPORTERING 10 (jajjamen..)
HOPP 10 (Precis!!)
HELHET 8 uppmärksamhet (ja den va dålig, med det var ju inte hennes fel iaf!!)

SUMMA 183p och 1:a placering!!

Fick massa fina priser med det bästa va trots allt ett rundsytt helstryp i älgskinn, svart! PRECIS som jag tänkt köpa!! Då sparade man dom pengarna :D WIHOO!!!

Nu har vi ett par tävlingar till där vi ska gå in och köra gärnet!! Nu har vi inga krav, ingen press och ingenting - det är NU vi ska jaga dom höööga poängen!!! Tezze is fit for fight!! Är allra nöjdast att hon ändå har funkat så bra med endast torrfoder som belöning nu i nästan 4 månader och att hon ändå år in och gör det så bra!

Tackar Linda, Jojje, Nadia, Agneta och Mamma som var där och tittade =) GRATTAR Linda och Pontiac som tog LP 1 idag också med 167poäng (2:a plac.) i den andra klass 1 gruppen. GRATTIS även till Mariett och Ronja som fick sitt första 1:a pris med 172poäng och klassvinst, även hon i den andra klass 1 gruppen! SNYGGT JOBBAT CDF:are!!!!


Nu sover blå och jag ska läsa lite bloggar innan TV får sitt besök.. hej svej!


Det regnar.

... När det regnar försvinner tävlingslusten.. Hoppas på uppehåll...

I regnet får man underhålla sig. Syster kallar det snarare besatthet, nejdå! Det finns myyycket värre människor än mig ;)



Har man tråkkigt så vad ska man göra? Senaste collaget. Nu ska jag traska ut och hitta välrdens blötaste gräsmatta och lägga min hund där, haha.

Blir lite shopping med Linda sen också!

Trevlig kväll



Bortresta och jobbande filurer gjorde att kvällens träning blev liten, men FAN så effektiv!! Det va jag, fröken blå, linda, jojje, milou, nadia, mattias, caddy och nea. En HÖGLÖPANDE Nea!! Milou skötte detta fantastiskt!!

Blev platsliggning på 4minuter, jag säger bara YES!! Makea låg tyst och snällt!! Sen fick ALLA 4 hundarn var sin genomgång i lydnadsklass 1. Suveränt av allihopa tyckte jag! Makea var lite vimsig och halvt frånvarande men hon hamnar i sånna dagar ;) Bara hon inte har en sån dag imorron så blir matte nöjd. Men vi har en utmaning imorron, miljön på denna tävlingen kommer bli extremt svår för Makea så jag är nöjd om hon bara är med mig! Faktiskt så kan det duga för mig i det läget ----- Faktiskt!

Utbyte av tips blir det ju såklart alltid. Tack för ikväll!!

Idag på dagen fick hundarna vara ensamma då jag tog en tripp till stan med Gustav (Thereze) och bara fick vara barnet för en dag. Blev mycket prat om saknaden av skolan och skitsnack om alla lärare och konstiga människor där - mycket kul ;) haha.

Blev inköp av nya skor för en tusenlapp och en tröja. Hittade även en kul grej till datorn som gör denna färgglad och allt! Svårt att förklara men ska fota när jag satt på den.

Sen blev det änna tajt om pengar så mer än så fick det inte bli (Pernilla, jag skaaaaa!!!). Är dock väldigt nöjd med mina fina (läs: dyra) Pumaskor, även om mina årliga adidas är favoriterna ville jag testa Puma.. VÄLBEHÖVLIGA!!!!!!!!!!!

Ååh vad jag har en "vill ha" lista som jag aldrig kommer att ha råd med. Hjälper det om man fyller år om 3 långa jävulska månader!?!?!? Det blev heller inte någon tripp till Häromi då mamma ej kom ifrån. Istället bokad slutet på nästa vecka! Kanske kan fjäska till mig lite saker då? *blink blink* Jag är faktiskt väldigt förtjänt av lite belöning!! Tycker jag....


Nu ska jag sova och ladda.. Gul och Blå sover redan. Känns tryggt med sveriges flagga i närheten ;) haha

natti

.


dagens bästa

Har ni inte sett Twilight eller läst böckerna förstår ni nog inte låten på samma vis. Jag som är indränkt i Twilight fäller lätt en tår.
Låten sjungs av den älskade vampyren själv <3



Bästa låten!!  TWILIGHT!!!




Teaser Trailern som skulle kommit här om dagen har inte kommit... Den beräknas nu istället i slutet av maj. Finns dock rätt bra på you tube som det på något sätt faktiskt ÄR de riktiga personerna i... Lite från Twilight med faktiskt väldigt bra inslag från New Moon.. Dagens teknik. Längtar tills den riktiga kommer iaf!

Jag gråter, gråter och åter gråter när jag ser den. Jag kommer inte kunna se filmen på bio, jag kommer lipa ihjäl mig, BOKSTAVLIGEN!!


*lipar*

gäsp...



Idag blev i princip hela min dag inställd av diverse anledningar och jag har bara känt mig som en fet jävla soffliggare.. Släpade dock ut arslet mitt och gav den Blå ett träningspass. Hon gick som en klocka, inget att säga något om. Även platsen satt som en smäck.. Hon behöver verkligen veta att matte kan bli riktigt, riktigt arg denna damen. Tyken som fan kan hon bli utan problem.

Men efter våra små gräl här om dagen har hon vart som en gud. Hon testar och testar minsann!

Tänkte bygga på vårt nya klickertrix också.....

Imorgon ska jag till stan med en vän. Sen lydnadsträning på eftermiddagen!! På fredag ska vi sätta vårt program. Hoppas, hoppas!

Jag har himlans lust att gå på bio. Den nya X-men filmen. Liseberg måste invigas med!! Det blir nog nästa helg kanske..




Funderar på framtid, nutid och dåtid. Nu händer det inte mycket, jag söker jobb, sommarjobb och studier. Vi får se vad det blir av. Nä, jag vill gå i gymnasiet, det var tider.. Vad är det för idé att fylla 18? Wow man får gå på krogar, som om folk inte gör det även dom inte är 18år. Sen, grattis, du får skaffa körkort men du får även betala allt själv för helt plötsligt anses du som vuxen. MEN akta dig, du är inte tillräckligt vuxen för att gå efter samma regler som dom som är 20år och äldre. Du är helt enkelt i ett svinigt jävla mellanstadie. Du är inte barn men du är heller inte vuxen, inte tillräckligt vuxen... Hade jag varit 20år hade jag fått A-kassa eftersom jag jobbade 6månader. Men lilla jag är bara 18år och då måste du ha jobbat 12månader. Men även om jag "bara" är 18år har jag la för fan jobbat lika mycket som en 20åring under dessa 6månaderna?? Idioti!

Du är heller inte tillräckligt vuxen för att "andra" vuxna ska ta dig på allvar. Du är inte vuxen nog för att ha tillräcklig kunskap om livet enligt många "andra" vuxna. Du är en snorunge som bara ska lägga sig i vuxenlivet, som om hon vet vad det är? Man, som riktig vuxen, tror att man kan mycket mer än en i i detta mellanstadie.

Det läskiga är att när du helt plötsligt gör något bra i någonting, du kan lyfta X antal kilo i bänkpress, jag då är du mycket duktigare på det än en som är 25+ och lyfter samma vikt. Du som är i detta mellanstadie har dock rätt till att vara barnslig, det är ju bra.

Nä det var bättre att vara 16-17år. Då lekte livet =) Men det ska väl bli bättre? Man blir vuxen på riktigt. Skaffar eget boende, bil, jobb och dom hundar man vill ha =) I min framtid är det mycket hund som gäller. Jag och Makea ska äga på lydnadsplanen, vi ska valla och spåra som bara den och hela våren och sommaren ska spenderas på landets alla agilitybanor!!

Att hon har precis de egenskaperna jag söker hos en tävlingshund (och hund över huvud taget) gör det mer och mer frestande att låta henne bli mamma. Att ha en liten tös från Makea är ju bara den där drömmen!

Men vem vet? Jag är antagligen för ung för att lägga mig i det där med avel, för ung för att tyckas vara duktig på hund eftersom jag är för ung för att ha 30 års erfarenhet?

Min icke fungerande mobil är inne för lagning. HELA 1år gammal! Kanske bar så länge dom håller nu för tiden? Den slutade dock skicka SMS åt mig. Skitsaker.. Nu har jag min gamla mobil sen 1 vecka tillbaka, så jag har inte alla nummer inlagda. Den andra mobilen ska va inne i ca 4 veckor.. SUCK!!

Nä nu var jag på aggro-klagohumör. Det FÅR man lova att vara ibland. Nu ska jag återgå till slappheten, eller kanske köra mitt klickerpass? Snart är det rallykurs, och himlen är blå!

Skandal...


The Voice
är 1 av 2 befintliga radiokanaler som faktiskt har bra musik, och dom lägger ner den i Göteborg??????? HALLÅ ELLER????? Är dom helt tomma i hövvet????? Nädå, man kan lyssna på internet, för internet har jag ju med mig exakt över allt.. *not*

Åh vad arg jag blir!!!!!! Vad ska man lyssna på nu då?? Svensk toppen eller??????

K A T A S T R O F ! ! ! !



Makea simmade idag, första gången jag självsimmade, med Linda som behövlig hjälp. Tyckte vi fixade det gallant! Jag blev dock väääldigt blöt men Makea hade väääldigt kul!


Annars har de la inte hänt mycket.. Imorgon blir det förhoppningsvis en tripp till Häromi med lite behövligt inköp. Lite lydnad på det så är dagen som smord.

Skönt med lite regn faktiskt. Det blåser dock lite mycket..

Dagen efter...

Ingen baksmälla ;) Men däremot trött efter flera tidiga uppgångar i rad. Vi har haft lite slappedag med små lugna (alla utan Blå är lugna) promenader.

TACK FÖR ALLA GRATTIS BÅDE HÄR, PÅ MAIL OCH SMS!!!! Nästa gång ska vi förhoppningsvis sätta alla moment så vi kan få de höga poängen vi är så väl värda..


Är  du ledig på torsdag och intresserad av tävlingsträning i lydnad? Maila mig! [email protected]



Har inte så mycket att säga idag, istället ska ni få se en hund med ös i!!
Bilderna är från smålandsstenar och tagna av Linda!


Sååååå snygg!


Rätt bra kropp stående med tycker jag (ursäkta min arm, bilden är tagen från "fel håll"):


bilden är tagen lite snett bakifrån..

Snart växer hon i sig också minsann!!!! (och får tillbaka sin kostym :P hahaha) Lilla bebis =)

MEN MINA KÄRA VÄNNER!!! I MORGON KOMMER TEASER TRAILER PÅ TWILIGHT 2 (New Moon) och nu är det endast 200 DAGAR KVAR TILL BION KOMMER!! Tezze är kär och glad!!!

over and out

Tävling

Idag har vi tävlat. Och det gick bättre än förväntat med tanke hur denna damen betedde sig igår. Att hunden är i ny trots period är det ingen tvekan om!! Sedan någon vecka tillbaka har platsen varit ett problem. Igår tränade jag och mamma. Makea krånglade på platsen, när hon fjantade totalt blev jag arg (ni har nog inte sett mig ARG, haha) och sen låg hon som ett ljus.

På kvällen kom Linda och Bianka hit. Vi la först en plats, då låg hon, men pep och gnällde. Sen körde vi igenom varandra, då hoppade, satte sig m.m. Makea endast på Lindas komandon, alltså hennes "komendera" "sätt hunden" osv. Lätt panik gick genom kroppen, vad fan är det som händer med hunden min??

I slutet la vi en plats till, då satt Makea när jag hade vänt mig om (arg) och jag gick tillbaka. Och eftersom Makea är långt ifrån korkad så visste hon bara sååå väl att hon hade gjort fel. Hon stack upp långfingret mot mig och stack (arg)... Drog upp både Pontiac och Blair och lekte (arg). Ni gissar rätt när ni gissar att mitt tålamod nådde botten. Den Blå ska va glad att hon överlevde min attack, skämt å sido, men glad var jag inte.... Nästa plats låg hon, hon vågade la inte trotsa mig mer, hahaha.

Imorse la jag henne på morgonpromenaden, hon låg som ett ljus.

Vi kom till Angered Bk och jag tränade plats på en annan plan. Hon låg som ett ljus och jag började se hoppet om att hon kanske mot all förmodan faktiskt ligger..

Nemo drog nummer 1 och Makea nummer 3, bra att ha så nära! Båda låg som klubbade sälar, jag säger bara att REDAN DÄR HADE JAG VUNNIT, JAG VANN I MIN EGEN VÄRLD EFTERSOM PROBLEMEN VARIT SÅ STORA!! Jag va såå glad.

Sen tycker jag att Angered hade lagt upp programet lite fel på planen då allting skedde 1 meter framför domare, brukstrappan, apporter, koner och lydnadshinderet. Plus att det va 2 meter till planens slut vilket gjorde att alla gick fram och tillbaka precis brevid oss då. Under läggandet under gång lekte en snubbe dragkamp med sin hund precis utanför så där förlorade vi fokus.

MEN vi har inget att klaga på. Detta var Makeas 2:a tävling med 10poäng PÅ ALLT UTAN 2 MOMENT!!!!!

Såhär såg det ut

Platsliggning 10
Tandvisning 10
(duktig tjej!!)
Linförighet 7,5 (hon tappade fokus i den första halten framför domaren och satte sig inte, synd! Resten va helt OK)
Läggande 0 (Ska tilläggas att JAG 0:ade momentet. Jag såg i ögonvrån att hon stod (hon hörde mig nog inte) och tittade på hunden som lekte så jag valde att vända mig om och lägga henne, även OM hon hade lagt sig själv hade det varit långsamt, så det kvittade ju.. Jag vill inte ha långsamt läggande)
Inkallning 10
Ställande 10
Apport 10
Hopp 10
Helhet 10

Summa 170poäng 3:e placering.


Snopet med läggandet ( värt 20 poäng!!), hon brukar göra det 10 mässigt vilket hade gett oss hela 190poäng!!!! Och lite dålig linförighet då.. Men jaja, det var som sagt en HEL DEL störning!!

Så jag är iiiiinte missnöjd, det var ju jag som nollade ;) Makea skötte sig bra ändå, hon är med mig utan problem och tycker det är roligt. Hon är Tezzes stolthet ♥

Kan tillägga att det var näst intill alla som nollade NÅGOT moment.. Det var såppas med störning antagligen. Det blev delad första plats på 175poäng. Så det var ju lite snål domare, men väldigt rättvis! Han satte helt rätta poäng på momenten det jag såg.

Nu sover hon och jag med snart... trött.. I Veckan blir det en del lydnadsträning och förhoppningsvis ngt spår

Passa er: nästa tävling sätter vi alla moment ska ni se!! =) Hon är så jääävla bra denna hunden! Älskling!!



Film, träning och bild.


Fina Blå förre helgen innan utställningen. Pälslös men vacker ♥ (nej, inte super snyggt uppställd, det är ju på ett bord!!)

Idag har jag tittat på Makeas MH film som Linda och Jojje gjort. Supersnyggt gjort mina vänner!! Det var riktigt roligt att se lilla arga Blå, haha. Makea var lika intresserad av att titta på filmen som jag ;) haha

Idag är det inte fullt lika varmt då det blåser lite här hemma. Det är bra. Ska köra igenom Makea lite sen och mamma ska köra Ebba.

Makea spydde imorse.. Vet inte riktigt varför men hon ville ha frukost iaf och den har fått vara kvar i magen.

Nu ska jag pussa lite på söt Gul som ligger brevid och snarkar.. Det är Tezzes näsa =)

Ny helg i solen.

Vet ni? Denna gången tänkte jag faktiskt på att även sola min vänstra halva av kroppen OCH jag satte upp luggen!

Utställning var det idag då. Eva Borg dömde och hon var väldigt hård och SNÅL MEN jag tyckte ändå hon hade lite rätt. Dock lite onödigt snål i vissa fall.

INGEN hane fick CK, EN hane fick HP och resten åkte ut på släta ettor eller tvåor. Jag fick ställa Eva-Lenas Saga - ja ni gissade rätt, hon fegade ur! När ska jag få människan att testa själv en gång? haha. Saga är iaf otroligt samarbetsvillig och trevlig att ställa! Hon gjorde en bra dabut i juniorklass tyckte jag. Hon hade hård konkurrens. Men hon fick en 1:a och blev 4:a i konkurrensen. Tyckte hon borde fått HP men nja, lite snålt. Vi är glada för den 1:an eftersom hundar nära championetet "åkte" på släta ettor också så...

Makea då? Jodå hon skötte sig bra! Det är en fröjd att se henne springa framför mig och bara susa på.. Älskling! Hon stod - som vanligt - stilla och bra. Vi testade ju på en lite nyare ståstil så jag får se på korten sen om den va bra. Det var egentligen en blandning mellan den gamla och förra veckans. Att vi åkte på en tvåan gör faktiskt ingenting. Dels för att det var väntat och dels för att hon fick sånna lovord av domaren i ord var värt massor! Kritiken är jättebra, allting står med bra och mkt bra framför. Det ända som... vad ska man säga - var negativt (?) (tycker ju inte det är negativt, men ni fattar) var att hon var smal. Att hon helt enkelt behöver utvecklas. Men vem visst inte det lixom? haha.

Eva sa att hon fick en tvåa idag, endast för att hon inte var tillräckligt utvecklad (men hon glömde inte att påpeka att Makea lämnat kostymen hemma ;) haha). MEN (det är ett viktigt MEN!!) hon sa att Makea var (är) en väldigt bra konstruerad tik, med en stark bra överlinje och bra vinklar och framför allt med ett otroligt steg. Jag ska låta henne utvecklas och komma tillbaka för då går hon långt!!! Det var väl ändå lovord? En bra domare ser inte Makeas fula solfjäderssvans. Eva var en bra domare...

Jag visste ju såklart innan att Makea är liten och outvecklad men det är ingen som har kunnat undgå att hon ändå är jävligt snygg =) Framför allt kommer att bli snygg. Men vill jag att hon ska grovna så värst mycket? Hon är trots allt framför allt en lydnads och agilityhund. Det blir svårt att mäta sig i large klassen i agility men en new foundland i andra änden av kopplet? hahaha. Men hon kan bredda sig lite så hon blir stabil iaf.

Så det var två bra komentarer från två domare på raden. Det känns bra efter fiaskot (?) på mässan. Då var det lite mer fel på hunden, haha.

Så - nu lägger vi vänstervarven på hyllan fram till juli iaf. Vi kommer att satsa helt på lydnaden! Det har uppstått oväntade problem med platsen.... Tezzes huvud får fundera lite.. Men SEN kommer vi totalt äga planen, för FAN vad bra hon går på träningarna nu!!!! Älskade Blå!!!

RSS 2.0