En stark individ + en stark individ = ?



Ja igår var dagen jag visste skulle komma med dessa hundar.. Ebba säger ju aldrig ett ljud hemma och det vet Makea för hon blir aldrig tillsagd på skarpen.

Igår åkte vi och släppte dom, båda var helt galna! Lekte och busade och allt.. Sprang efter boll osv. Helt plötsligt tyckte Ebba att hon skulle ha bollen själv (Makea var inte ens påväg att ta den) och hennes buhundssida (förlåt för fördomen men buhundar är rätt skarpa!!) kom fram. Hon blev rasande på Makea (som först blev chockad, hon har ju aldrig blivit tillsagd, haha)... Då tyckte Makea att hon inte alls skulle bli tillsagd och blev rasande tillbaka och tikbråket var ett faktum. Jävla pms ungar!! Fick efter en stund ropat in Makea (Ebba är ingen idé att ens försöka ropa på..) och dom la av.. Kunde leka rätt bra sen igen men Ebba var gärna där och högg i luften efter Makea.

Det var faktiskt FÖRSTA gången i Ebbas 4åriga liv jag såg henne dra upp läpparna, visa tänderna och bita efter någon annan hund (eller levande varelse över huvudtaget), men har alltid vetat att det finns där.

Hemma var allt som vanligt och inget gruff...

Idag har lilla blå fått ett bra lydnadspass. Vi gick igenom hela klass 1 och 2. La mycket vikt på fotpositionen, som iaf har förbättrats lite försiktigt (kör korta sträckor)! Rutan testade vi för första gången utan platta på första skicket, wohoo! Hon visste vad hon gjorde även om det inte blev perfekt varje gång. Hon verkar förstå vad rutan är för något iaf.

Resten gick bra och nöjda gick vi in för att hämta cykeln och ta en tur! Makea är helt galen när jag sätter mig på cykeln, hon tycker det är såååååå kul och därmed kommer upp i skyhög stress.. Så det jobbade vi lite på idag, just i starterna för hon lugnar sig sen när man kommer in i en jämn rytm.

Nu slappar vi... och ikväll ska vi bygga på våran leksak litegrann! =)

Kommentarer
Postat av: Sandra m aussiesarna

Mindre kul del av hundägandet helt klart... Hoppas det inte blir mer än så!

2009-02-05 @ 17:42:05
URL: http://saz.smuligt.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0