BRA träning




Idag är det en MYCKET nöjdare matte till lilla blå som sitter vid datorn. Gårdagens träning imponerade inte på mig och det är så tråkigt då. Idag var vi några som bestämt möte på ale bk och skulle träna komenderingsträning. Det var Jag, Carina, Gittan, Ann och Linda (pontiac). Vi hjälpe varandra med komendering och tips och alla tittade på alla så man påpekade saker och sånt, HUR nyttigt som hellst!! Man tränar ju sällan annars på att vara ensam på planen, ha någon som pratar med en och några publik, sen när man kommer till tävling så blir hunden chockad!

Att hitta dit själv gick inte minsann så min älskade GPS fick leda mig. Linda hittade inte heller så vi skulle mötas vi Ale torg för att slå följe. När jag kommer till Ale torg så bygger dom om rätt mycket men det är dåligt belyst och man kan ju inte påstå att solen hjälper till... Inte ens månen... Så det var lite krångligt med lilla Tezze och den stora stora bilen. Kom in på en parkeringsplats med garage, tillhörande lägenheterna brevid. Såg Lidl och Mc skylten (där vi skulle mötas) och blev glad, helt ovetandes om att några meter framför stod grisjävlar och blockade vägen! En tvärnit senare och vi var påväg i motsatt riktning så vi skulle komma ut. Tillslut hittade vi fram.. Linda slog följe och nu väntade småvägarna. Inte heller helt trevliga när lampan ute är släckt. Det är VERKLIGEN SVART! Men efter en bit i 50km/h på en 70-väg och ett par panikbromsar (vägen svänger ju helt plötsligt 90grader!!) senare så sa tanten i GPSen att vi skulle svänga vänster sen va vi framme.. Ett problem bara... Billjusen var riktade rakt mot ett gäng hästar som blängde ut oss. Nä tanten fick knipa käfft och vi fortsatte på stora vägen en bit till - DÄR va skylten! FRAMME!

Om man ska gå över till Makeas träning igen. Igår imponerade hon som sagt inte på mig men idag var det tvärt om! Hon va bäst!! Hon gjorde det mest uppmärksamma fria följet på länge! Inga tappar och hon släppte inte blicken!! Hon gjorde sitt livs första HELA klass 2 inkallning!! Wohoo va bra det gick! Hon gkorde sitt livs första fjärr från rätt avstånd med en person bakom sig och två bra skick till rutan (med target)!! Tezze va mer än nöjd med sin blå♥ Hon kan allt överraska, jag utmanade ödet lite för vi har inte tränat speciellt på det men det gick ju bra! Självklart så ska jag inte göra såhär "svårt" än heller, detta va bara ett testa för att se om vi är på väg åt rätt håll iaf!

Apporten tränade vi på vid sidan av sen, gusch va svårt det är...... Men har nog hittat en liten bra sak vi ska testa nu, det verkade funka idag.

Men idag var hon pigg, allert, uppmärksam, samarbetsvillig och riktade verkligen all fokus på mig. Hon var jätterolig att jobba med idag verkligen. Det värmer i mattehjärtat när man får så mycket tillbaka i ettträningspass så man verkligen märker hur roligt hunden tycker att det är♥

Hem hittade vi och nu sover blå som en stock. Ebba med. Och snart Tezze med ;)

Ha de bäst allihopa!

Kommentarer
Postat av: Linda, Jojje och Milou

Kalas med ett så jättelyckat träningspass!!!!!

Ja det var ju lite skillnad från vår träning i tisdags, för er blev det ju inte riktigt den sortens träning som ni kanske vill ha men för oss betydde det JÄTTE MYCKET!!!!!!!!!!

Ha de så bra!!!!

Massa kramisar Linda, Jojje och Milou.

2009-01-15 @ 15:15:10
URL: http://bloggis.se/andersson
Postat av: Linda Sundberg

tur att vi hittade tillslut:) inte så lätt när man har sånt kasst lokalsinne och dessutom när det är KOLSVART ute när man ska köra. hästarna undrade nog vad vi gjorde där:)

tack för igår!

2009-01-15 @ 17:28:26
URL: http://lindaopontiac.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0