Film på Razzla

Ja asså det lilla monstret blir ju inte ett dugg lugnare :P Blir så fundersam för när vi vart nere hos valparna båda gångerna så har den söta lilla svart-vita tiken varit så gosig, så söt och alldeles underbar. Ja, nu är hon 9 veckor gammal, idag. Och tydligen så är man jäkligt stor och tuff när man är 9 veckor! (Hur fan blir man när man är typ 6 månader o sånt sen då? :P haha)

Hon har innan varit duktig på att inte vara så på Makea, det är hon fortfarande förutom att Makea bjuder upp vilket resultarar i kaos i hemmet, två dårar som rejsar omkring som idioter, Razzla tar sats och hoppar upp o biter Makea i ansiktet och hänger i läpparna (Makea säger faktiskt inte ifrån vid de tillfällerna, den som ger sig in i leken får leken tåla?). Makea mosar ner den lilla byrackarn som snabbt är uppe på fötter igen och sicket temperament tösen har!! OMG säger jag bara :P Hon är ju helt otrolig.. Det blir EN HEL DEL att ta tag i, hon är tuff mot andra hundar, säger redan ifrån till vuxna hundar när dom kommer för burdust inpå. Kastar någon en leksak till sin hund ska hon ge sig på med en gång med svansen i högsta hugg! Ajajaj va det är mycket kaliber i denna asså... Shit. Biter i ALLT gör den rackaren med :P

Jag har flera gånger varit på mamma nu för att hon "skäller" på Makea när hon säger ifrån "för hårt". Hon måste få fixa det själv för annars är det bäddat för monstervalp! Rangordning ska man nog lägga sig i så lite som möjligt. Hoppas Makea inte slutar säga ifrån nu när mamma varit på henne bara...!! Makea va nämligen väldigt duktig på det :)

De senaste tre dagarna har vi börjat träna lite mer, det är ju lixom fortfarande ingen mängd att prata om såklart, vi lär känna varandra och leker med allt för att skapa en relation. Operanta sitt/ligg fortfarande, namnet, "jaktinkallning" osv. Idag testade vi "hakan" (hon bjöd på det själv!) och klossträning (vet ej om jag kommer använda som ingång, men nått kul kan man göra med det). Målet med Razzlas grund är att hon ska bli en klickerklok hund, som Makea är. Det gör framtida träningar roligare, kreativare och framförallt får man inte en hund som "frågar om hjälp".

Razzla har fått vara med på Makeas träningar som jag nämde i tidigare inlägg. Det är bra att börja bygga på "off" knappen tidigt, för den kommer väl ligga dold sen. Hon har somnat båda gångerna hos mig, även med mycket i rörelse runt om så det är bra. Är nöjd med henne efter denna veckan och hoppas att hon fortsätter utvecklas till en liten individ som passar mig :)

Här kommer en hopsättning av film från ett par kortare tränigspass.


Titta och njut, för detta är få av de tillfällena som hunden befinner sig på ett o samma ställe i mer än två sekunder ;)

Kommentarer
Postat av: Maria

Ser himla bra ut :D

2010-04-06 @ 17:08:09
URL: http://fullspeedforward.se
Postat av: Anneli m flock

Hon är ju jätteduktig redan!

2010-04-06 @ 18:00:07
URL: http://www.bloggis.se/winston
Postat av: Linda, Jojje och Milou

UNDERBAR film på ursöta lilla Razzla!! Du kommer att lyckas så jävla bra med denna hunden ÅXÅ!!!!!!!

KRAMAR Linda.

2010-04-06 @ 23:25:26
URL: http://bloggis.se/andersson
Postat av: Frida

Så duktig och så himla söt=)=)

2010-04-07 @ 10:59:59
URL: http://www.tenghede.se
Postat av: Sara

Ja, det ser ut som en annan hund ju! :D



Så söt hon är lilla Razzla. Men jag är INTE avis.. haha. Låter ungefär som när Kimya var valp, hon var över Mischa i rang vid 10 veckor. Men sedan är ju Mischa rätt mesig av sig. ;)



Du kommer fixa det hur bra som helst, även denna gången!

2010-04-07 @ 15:56:18
URL: http://aymiks.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0